Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

tai rašė, kad tik vieną teturi. Ką dabar beveiksi, jei jau vistiek auga smile.gif

Elizabeth, manau, kad geriau ne kibire bus augint, o mažesnėj taroj, kad šaknis būtų galima išimt kompaktiškai, kuo mažiau jas sujudinant.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 03 25, 12:57)

as atsiprasau, bet nelabai  verysad.gif tuoj po menesio neturesit kur det to moliugo, jei orai neleis issodinti anksciau... issodinsit gaivaliosis,kol arba prasilaus, arba isvis numirs, o pasodinti laiku ir teisingai ji aplenks gerokai.

Ir aš atsiprašau bet kas neleidžia žmogui pabandyti ir kitiems metams turėti patirties. Juk tai tik vienas eksperimentinis daigas, kiti kaip supratau bus laiko sėjami, o jūs čia tragediją padaret biggrin.gif
Labai gražus daigelis, perkelsit gražiai ir vdrug viskas pasiseks, kol pas lerikyte tik megs moliūgėluai jūs jau valgysit biggrin.gif tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
Ačiū labai visoms už nuomones 4u.gif turbūt ne viena aš tokia, kai geriausiai, kai savo kailiu patiri ax.gif aš ir dabar jį persodinau (prieš savaitę) nepajudindama šaknų, net nepajautė, kad buvo apgyvendintas didesnėj taroj. o šiltnamy nesodinčiau, tik su visa tara ten ir augtų iki sodinimo lauke.
jei ką, tai bus pamoka ateičiai ax.gif
aš apskritai visada sėdavau tiesiai į žemę. užpernai pertekliaus daug buvo. pernai kiek prastesnis derlius, bet vistiek pilnai patiems užteko smile.gif
Papildyta:
QUOTE(katyttee @ 2013 03 25, 13:23)
Ir aš atsiprašau bet kas neleidžia žmogui pabandyti ir kitiems metams turėti patirties. Juk tai tik vienas eksperimentinis daigas, kiti kaip supratau bus laiko sėjami, o jūs čia tragediją padaret  biggrin.gif 
  Labai gražus daigelis, perkelsit gražiai ir vdrug viskas pasiseks, kol pas lerikyte tik megs moliūgėluai jūs jau valgysit  biggrin.gif  tongue.gif  4u.gif

man visai smagu išgirst įvarių patarimų smile.gif
kažkaip optimistiškai nusiteikus aš dėl to moliūgo daigo biggrin.gif o jei tikrai pasiseks biggrin.gif
kad nebūtų didelio šoko, tai kitas tris rūšis sėsiu laiku pioneer.gif
Atsakyti
O as uzsumaniau siu seklu: Crown princes, Blue ir Greem Hubbard bei Table King. Reiks si vakara kankinti ebayju, tikiuos spes atsiusti iki sejos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 03 25, 13:28)
...o šiltnamy nesodinčiau, tik su visa tara ten ir augtų iki sodinimo lauke...

Jei paliekate taroje šiltnamyje, viskas su juo bus gerai. Tik atsiminkite, kad moliūgų šaknys kaip agurkų- geriau ne kibiras, o platesnis ir žemesnis indas (kokia balėja)- pilnai užteks. Aš dalį savo krūminių moliūgų auginu vazonuose- atlieka gėlių funkciją lotuliukas.gif tokiuose tamsiai žalios spalvos (d=600, h=270 mm) iš senukų:
user posted image
užpildau 1/3 aukščio nugenėtom vynuogių šakom, 2/3 žemėm maišytom su kompostu bei mėšlu. Viršų apkloju nupjauta žole. Kartais palaistau vasaros eigoje.
nila_ks, spėsit, jei iš uk.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 03 25, 12:47)
Aš dalį savo krūminių moliūgų auginu vazonuose- atlieka gėlių funkciją  lotuliukas.gif
nila_ks, spėsit, jei iš uk.

Kokia gera ideja bigsmile.gif

Aha, is ten. Tik jau ant tiek galva susisuko nuo informacijos, kad nebezinau kas koks yra doh.gif biggrin.gif Nieko tuoj atsuksiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2013 03 25, 12:45)
O as uzsumaniau siu seklu: Crown princes, Blue ir Greem Hubbard bei Table King. Reiks si vakara kankinti ebayju, tikiuos spes atsiusti iki sejos  g.gif

iš Rusijos ir Ukrainos man palyginti greit atsiuntė. Ne ilgiau dešimties dienų užtruko.
Ai, bet ten tokių gal ir nebus visai biggrin.gif Geriau, žinoma, iš UK.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 25 kovo 2013 - 12:57
QUOTE(nila_ks @ 2013 03 25, 13:56)
Kokia gera ideja  bigsmile.gif

Gera idėja krūminėms veislėms, nes augalams su galingomis virkščiomis bus sunkoka- mažai maistinių medžiagų, ir jei paleisite pievute, teks kilnoti pjaunant žolę ir vis pažeidžiant šakneles, o vėliau su užmegztais moliūgais deja, bet teks palikti ramybėje cool.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 03 25, 13:47)
Jei paliekate taroje šiltnamyje, viskas su juo bus gerai. Tik atsiminkite, kad moliūgų šaknys kaip agurkų- geriau ne kibiras, o platesnis ir žemesnis indas (kokia balėja)- pilnai užteks.

dėkui 4u.gif

ar esat kuri nors bandžius sėt taip anksti? ar tik iš "teorinės" praktikos sakot , kad šakės tam daigui ? smile.gif nors yerena, kaip ir davė šiek tiek šansų, kad gyvens smile.gif kaip bus , tai po kelių mėnesių parašysiu biggrin.gif svarbiausiai tai , kad aš juo tikiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 25 kovo 2013 - 13:16
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 03 25, 13:14)
ar esat kuri nors bandžius sėt taip anksti?

mano bendradarbė pernai anksti susėjo, nes prapjovus moliūgą rado sudygusias sėklas. Tai iš pradžių labai gražiai augo daigai. O paskui kai labai ilgi patapo, problema buvo. Ir kai išsodino, iš jų derliaus nesulaukė, taip ir nusibaigė jie.

Bet linkiu, kad Jums pavyktų 4u.gif O mes lauksim žinių smile.gif
Atsakyti
pasidaviau masinei psichozei ir nusipirkau provanso muskatinių moliūgų smile.gif
Atsakyti
Kažkada sėjau eksperimentuodama ankti, ~kovą, tai man nepasiteisino, augo prastai, tyso, nors buvo jau ir žiedelių. Kai persodinau į daržą- situacija pagerėjo, tik rezultate turėjau kur kas trumpesni augalą, užmezgė porą-trejetą moliūgėlių, bet pagal visas charakteristikas tai buvo miniatiūros lyginant su laiku pasėtais vienetais.
Sėjant balandžio vidury, augalai išvežami į nuolatinę vietą jau min pusmetriniais, jei Jūsų šiltnamis už kampo- kai atšils- laikykite ten iki tol, kol dings šalnų tikimybę ir persodinkite į nuolatinę vietą lauke arba išneškite į lauką ir palikite žemam ir plačiam inde iki rudens.
P.S. Normalus augalo augimas yra ~5 cm per parą. Skaičiuokite biggrin.gif
Atsakyti