Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIII

QUOTE(bamba @ 2013 04 25, 21:19)
labai lauksiu atsiliepimų 4u.gif idomu, kaip žmonės ilgas distancijas bėgioja, juk neužteks tada tokio mažo kiekio unsure.gif

buna tokios kuprinytes su slangele, nzn ar tinka begiojimui , bet vazinejimui su rieduciais ar dviraciu tai tinka , netrukdo kupra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(magiliene @ 2013 04 25, 20:17)
as 4km su biskiu nubegu per tiek laiko  ax.gif  as labai letai begu...

Nu ir aš negreitai. Stengiausi palaikyti pastovų tempą, nes pagazavus paskui greičiau nuovargis atsiranda. Bėgau įsijungus endomondo programėlę, ji parodo kiekvieno kilometro duomenis, tai labai tolygus greitis buvo - kažkur 7 min ir kelios (6-11) sekundės kilometrui.

Dėl diržo, man atrodo, nepatogu būtų su juo - sukinėtųsi aplink liemenį ir pan g.gif Nors buteliuką rankoje laikyti irgi nelabai..
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 04 25, 22:33)
Nu ir aš negreitai. Stengiausi palaikyti pastovų tempą, nes pagazavus paskui greičiau nuovargis atsiranda. Bėgau įsijungus endomondo programėlę, ji parodo kiekvieno kilometro duomenis, tai labai tolygus greitis buvo - kažkur 7 min ir kelios (6-11) sekundės kilometrui.

Dėl diržo, man atrodo, nepatogu būtų su juo - sukinėtųsi aplink liemenį ir pan  g.gif Nors buteliuką rankoje laikyti irgi nelabai..

as kai begu su striuke nuo lietaus , man buteliukas telpa i kisene , bet pastaruoju metu isvsi nebegeriu begant , nes i wc uzspaudziau doh.gif
Atsakyti
nubegau as sian 6km (cia su ejimu)
15minx2 kartus su 3 min ejimo pertrauka.
paskui dar uzlipau 10min ant begtakio.

as negeriu begdama, nes apsimyzsciau blush2.gif
net negrus ir tai, jau buna i gala, pradeda spaust pusle..
senatve cia man turbut biggrin.gif

as dbr galvoju, sapnavau ar ka, bet lyg kazkur skaiciau, kad nereiktu gert begant..
na aisku ten maratonus begant, kitas reikalas, bet begant iki val laiko, sako nereiktu gert g.gif
Atsakyti
Pamačiau čia tuos diržus įvairius sprotinius ir susidomėjau, bet kai pasinagrinėjau, tai supratau, kad iš esmės tą patį dabar turiu. Aš bėgdama reikalingus daiktus: telefonas, kartais grotuvas, raktus, servetėlės - susidedu į tokia pinginę ant juosmens, panašią į šią, nedidelė ji pas mane, tai man patogu visai. Pradžioje aišku erzino, kad bėgant ji sukiojasi ir "laksto", bet pripratau ir dabar retai jau ji apsuka pilną ratą aplink mane, tiesiog kažkiek juda, bet ramiai tik ir nebetrugdo smile.gif.

Ir aš esu skaičiusi, girdėjusi, kad vandenį bėgimo metu reiktų gerti tik bėgant nemažą laiką, virš valandos ar kiek ten. Bet aš nusprendžiau klausytis savo organizmo. Esu labai greitai sušylanti(šiandien po pusės bėgimo laiko išsirengiau iki berankovės palaidinės, o bėgiojau dalinai pavėsy), išraustanti ir ištrokštanti. Tai kai oras įšyla iki +20 jau tada man sunku bėgt, nes karšta būna, bet dar pakenčiama, o kai +25 ir daugiau, jei vandens nepasiėmu, tai ir valandėlę išbėgt darosi sunku, nes pradeda troškinti, kartais net labai. Tokiems atvejams turiu 0.3l buteliuką, kurį su savimi pasiimu ir laikau rankoj bėgant. Per praeitą vasarą vos kelis kartus išgėriau visą vandenį, dažniausiai trečdalio pakanka, tiesiog kai jau norisi vandens gurkšnį, kitą atsigeriu ir toliau bėgu. Įdomu ar labai blogai čia darau ..
Atsakyti
Gerti bėgimo metu siūloma tokiais atvejais:
* arba jei bėgimas trunka daugiau nei 10 km/ilgiau nei 1 val,
* arba jei yra labai karšta.

Iš tiesų aš niekada negeriu bėgimo metu (nepatogu, išsimušu iš ritmo), tik prieš ir po. Dėl to "po" ir tempiuosi buteliuką į parką. Bet, pvz., bėgimo treniruotės tuo ir yra gerai, kad nubėgus distanciją pasiūloma vandens, nereikia jo su savimi neštis.

Dėl diržų, taip ir maniau, kad jie sukinėjasi aplink liemenį. Neatrodo, kad būtų patogu g.gif
Atsakyti
QUOTE(magiliene @ 2013 04 25, 20:17)
as 4km su biskiu nubegu per tiek laiko  ax.gif  as labai letai begu...

Nieko tokio, kad letai begi. As letai begdama ir saves pernelyg nespausdama per metus dviem minutem per kilometra pagreitejau. Tai reiskia, kad pernai km nubegdavau per 8:30min, o siemet jau ir per 6:30. mirksiukas.gif
QUOTE(Amarcord @ 2013 04 26, 09:36)
Gerti bėgimo metu siūloma tokiais atvejais:
* arba jei bėgimas trunka daugiau nei 10 km/ilgiau nei 1 val,
* arba jei yra labai karšta.

Iš tiesų aš niekada negeriu bėgimo metu (nepatogu, išsimušu iš ritmo), tik prieš ir po. Dėl to "po" ir tempiuosi buteliuką į parką. Bet, pvz., bėgimo treniruotės tuo ir yra gerai, kad nubėgus distanciją pasiūloma vandens, nereikia jo su savimi neštis.

Dėl diržų, taip ir maniau, kad jie sukinėjasi aplink liemenį. Neatrodo, kad būtų patogu  g.gif

Del vandens... Manau tai nuo zmogaus priklauso. As siaip is tu, kurie dienos metu geria gerokai daugiau nei kiti, bet begant (bei pries ir po) manes netroskina ir as negeriu. Galeciau ir pusmaratoni nubegt negerdama. Nu bet tada jau geriu, 'nes taip reikia' blush2.gif
Atsakyti
Kaune startuoja viešos bėgimo treniruotės su muzika

[...]kitą savaitę Kaune prasidedančiose viešose bėgimo treniruotėse miestiečiai ne tik išmoks taisyklingai sportuoti, bet ir pasirengs pagrindiniams metų startams – Kauno ir Vilniaus maratonams.

Viešos treniruotės Kaune startuoja jau kitą savaitę, balandžio 30 d. ir vyks tris kartus per savaitę visą vasarą Kauno Ąžuolyno parke: antradieniais, ketvirtadieniais nuo 18 val. bei šeštadieniais nuo 11 val.

Atsakyti
Gal kartais yra kas nors, kas nori pradėti bėgioti ir gyvena netoli Baltijos pr. Klaipėdoj? Noriu kompanijos, nes viena niekaip neprisiruošiu. Jau labai seniai nebebegioju, bet ir kai bėgiodavau, tai darydavau tai labai lėtai ir greitai padusdavau. Todėl idealiausias variantas man būtų, kad kompanionas būtų iš esmės toks pat paliegėlis/ė kaip ir aš blush2.gif doh.gif
Jei kam kiltų noras rašykit AZ 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, bėgikės 4u.gif

aš pradedančioji pas jus. Susiinstaliavau endomondo programėlę, šiandien bėgau su ja, jei ja galima tikėti, nubėgau 4,3 km per 30 min. 4u.gif
Bėgau tris stadiono ratus, vieną ėjau ir vėl tris bėgau ir t.t.
Ketinu bėgti kas antrą dieną, pamažu didinti ištvermę, dabar bėgu lėtai, džiaugiuosi, kad nepadūstu. Kitomis dienomis sportuoju su hanteliais namie.
Atsakyti
Šiandien išbėgau tik 4 km vietoj 5. Kažkodėl buvo labai sunku. Ar dėl to, kad naujas maršrutas ir gana bjaurus kalniukas jame pasitaikė (to kalniuko ir su dviračiu privengiu). O gal, kad bėgau po sočių pusryčių (ir apkritai ryte, nes iki šiol vakarais bėgiojau). O gal oras nekoks biggrin.gif Guodžia tik tai, kad pagerėjo greitis - 9,6 km/h (prieš tai buvo 8,3 km/h).

Beje, įsigijau specialias timpas. Vilniuje Parkas outlet, Adidas išparduotuvėje radau būtent tai, ko ieškojau - ilgas, mėlynas, su užsegama kišenyte ant liemens thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 28 balandžio 2013 - 21:07
Amarcord, gal todel ir sunkiau, kad greiciau begai?
bet kiti veiksniai galbut labiau itakos turejo, nei greitis g.gif
as begu dbr 8.6km/h greiciu.
isbegu vis dar 2x 15min su 3 min ejimo pertrauka tarp ju.
as sian is viso, su apsilimo ejimu, atvesimo ejimu sukoriau beveik 8km.
guliu lovoj- jauciasi siek tiek biggrin.gif

kelnes thumbup.gif
Atsakyti