Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė

QUOTE(cushy @ 2014 04 01, 06:34)
Alkį puikiai numuša riebalai. Riebiau valgyk ir nereiks badaut. Jei lašinukai ir sviestas netinka, tai gausiau pilk alyvuogių aliejaus ant salotų, valgyk avokadus, riebesnę žuvį, alyvuoges (aš perku juodas, nes žalios paprastai suu cukrum marinuotos būna, ir citrinos rūgšties pridėta).

Juodų alyvuogių turiu, tik jas ir mėgstu...bandysiu riebiau valgyti.Darbui įsidėjau omleto iš trijų kiaušinių, špinatų.Apie avokadą užmiršusi buvau, teks prisiminti jį.
Ačiū už patarimus smile.gif ų
Atsakyti
Ar kam nors buna, kas sergant pienlige degina slapinantis ir po to kazkiek laiko unsure.gif ?
Ar kas nors jautet deginima naudojant probiotiku kapsules i maksti?
unsure.gif
Neuprantu ar man pienlige, ar man slapimo pusles uzdegimas.
Deginimas nera nuolatinis, tik kai slapinuosi ir po to kazkiek laiko.
doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amélie de Montmartre: 03 balandžio 2014 - 10:17
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 04 03, 11:14)
Ar kam nors buna, kas sergant pienlige degina slapinantis ir po to kazkiek laiko  unsure.gif ?
Ar kas nors jautet deginima naudojant probiotiku kapsules i maksti?
unsure.gif
Neuprantu ar man pienlige, ar man slapimo pusles uzdegimas.
Deginimas nera nuolatinis, tik kai slapinuosi ir po to kazkiek laiko.
doh.gif

Sergant pienlige man nedegina.Man degina ją išgydžius, bet po šlapinimosi kažkiek laiko.Po tų tepalų, kapsulių būna kartais išdeginimo pojūčio.
Bet jei degina šlapinantis, tikrai gali būti pūslės uždegimas.O dažnai lakstai į wc? Man tai pagrindinis simptomas, noras kas 5min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skine: 03 balandžio 2014 - 10:56
QUOTE(Skine @ 2014 04 03, 10:53)
Sergant pienlige man nedegina.Man degina ją išgydžius, bet po šlapinimosi kažkiek laiko.Po tų tepalų, kapsulių būna kartais išdeginimo pojūčio.
Bet jei degina šlapinantis, tikrai gali būti pūslės uždegimas.O dažnai lakstai į wc? Man tai pagrindinis simptomas, noras kas 5min.

Man irgi budavo pagrindinis simptomas lakstymas i WC, bet pries 2 sav buvo tik deginimas, ir galvodama, kad cia pienlige, negeriau antibu. Po poros dienu jau gulejau su 40 del inkstu uzdegimo. unsure.gif
I tulika nevaro.
Visgi tikiuosi, kad cia nuo probiotiku unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amélie de Montmartre: 03 balandžio 2014 - 11:41
As taip pat nejauciu deginimo,labiau tiktu,jei pavadinciau tai siluma.
O kai bedos su slapimo takais prigriebia,zenklas buna daznas lakstymas i WC ir skausmas slapinantis,atrodo,kad ten viska sutraukia,net kojom trepset pradedu biggrin.gif

Pora vakaru meginu nat.jogurtu pasitepliot,tai ryte jokio nemalonaus kvapo,kurio bijojau.
Atsakyti
QUOTE(Skine @ 2014 03 31, 23:39)
Bet tam anticandida meniu yra....aš neesu smaližė, bet vien mėsa ir kiaušiniais misti atsibodo.Beje Nidulia kuo pakeisti vaisių pasiilgimą, dabar noriu, kas net jau buvo atsibodę.Bananai ir tie taio traukia akį.Alkana ištisai, ryte vakare, tą ką galiu valgyti alkio nenumuša, ištisai žvėriškas alkis.Kaip jį sutvarkyti.
Čia lentelė, kurios stengiuosi laikytis.
http://www.thecandid.../foodstoeat.htm

As nevalgiau vaisiu 5 menesius. Nu o ka daryti, jei jau su candida kariauji? Dabar suvalgau ryte koki banana, kriause ar obuoli. Del sotumo, jau atsake jumi ir labai teisingai atsake:) Kad ir kokoso aliejaus sauksteli uzsimesti I burna su maistu, jei jis liesokas. Man labia skanus Olmuhle sile kokosu aliejus, nerealus tiesiog.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 03, 19:00)
As nevalgiau vaisiu 5 menesius. Nu o ka daryti, jei jau su candida kariauji? Dabar suvalgau ryte koki banana, kriause ar obuoli. Del sotumo, jau atsake jumi ir labai teisingai atsake:) Kad ir kokoso aliejaus sauksteli uzsimesti I burna su maistu, jei jis liesokas. Man labia skanus Olmuhle sile kokosu aliejus, nerealus tiesiog.

Tau tikriausiai labai blogai su sveikata buvo, kad tiek ištvėrei.Nidulia, o per tą griežtąjį laikotarpį nė sykio pienligė neišlindo? Įdomu ar tikrai pasiteisina ta mityba.
Bandžiau kokoso pieną, o dabar riešutų pieną-labai patiko.Dabar kai pradėjau gilintis į etiketes, tai į jogurtus ir varškytes su skoniu nekyla ūpas žiūrėti.
Reikia įpratimo šiai mitybai.
Atsakyti
QUOTE(Skine @ 2014 04 03, 19:36)
Tau tikriausiai labai blogai su sveikata buvo, kad tiek ištvėrei.Nidulia, o per tą griežtąjį laikotarpį nė sykio pienligė neišlindo? Įdomu ar tikrai pasiteisina ta mityba.
Bandžiau kokoso pieną, o dabar riešutų pieną-labai patiko.Dabar kai pradėjau gilintis į etiketes, tai į jogurtus ir varškytes su skoniu nekyla ūpas žiūrėti.
Reikia įpratimo šiai mitybai.

Tai jau tikrai, kad ne kas man buvo, tiesa pasakius. Kandida per visus galus lipo. Kai jau galvos skalpa arti emiau - truko mano kantrybe. As jau astuntas menuo su sia mityba ir pienlige nebuvo islindusi nei karto. Daug blogybiu pasitrauke, ne tik pienlige. Astmos neliko ne kvapo, net pamirsau, kad ingaliatorius turiu, nesirgau nei karto persalimo ligomis ir bronchitu, nors anksciau po 2 kursus antibu sugerdavau ziema, psoriazes darinukai isnyko nuo kuno, skalpas pagijo, chroniska sloga prapuole tik truputi per daug svorio nuriedejo smile.gif
Panasu, kad pieno produktai nelabai man tinka arba labai isismaginau ir padauginau, noredama svorio truputi uzsiauginti:)
Sutinku,kad reikia ipratimo siai mitybai, bet kai ipranti, viskas normaliai.
Atsakyti
Sveikos. Nežinau ar į teisingą temą papuoliau, bet paklausiu pirmiausia čia, gal kam nors irgi taip yra..o gal visgi tai irgi pienligė, tik chroniška. rolleyes.gif
Nežinau kaip čia viską tvarkingai, nuosekliai ir protingai surašyt biggrin.gif na bet pabandysiu...
Taigi, jau geri penki metai, kaip beveik kasdien ant įklotėlio randu išskyrų. Sakysit nieko tokio, daugelis jų turi. Bet mano kitokios. Beveik vienas prie vieno su grūdėta varške. Esmė tame, kad nejaučiu jokių kitų simptomų, kaip niežėjimas, perštėjimas ir jokio specifinio kvapo nėra, tiesiog va tokios išskyros. Pvz jei ryte nenusiprausiu ir "neišsivalau" makšties pati (atsargiai su pirštu ir vandenuku...taip taip negalima ten valyt, bet aš kitaip negaliu..), tai vakarop nesvarbu kiek kartų keičiau įklotą (o tai tenka minimum du tris kartus per dieną daryt) tų išskyrų ant įkloto būna jau gana daug, vos ne košytė jau. Bandžiau parą nesipraust ten, nieko nedaryt, tai rezultatas toks...kad sukišus pirštą jausmas kaip visos makšties sienelės padengtos ta varške ir traukiant pirštą lauk nemažais gabalais valos lauk viskas. Kai pirmą kartą pastebėjau, žinoma, ėjau pas ginekologę, buvau ir aš ir MB gydomi nuo pienligės, kandidozės ir dar bala žino nuo ko..bet visa tai būdavo laikina. Tiesa, turiu pridurt du dalykus - kasdienius įklotus nešioju beveik nuo tada, kai susirgau pirmą kartą mėnesinėm, nes tokių mini normalių išskyrų jau tada turėjau, tai sakau gal alergija jiem? Bet tai kaip be jų? O antra - ilgai vartojau KT, nors jau tuoj bus aštuoni mėnesiai, kaip nebegeriu. Paskutinis tepinėlis mano prieš pusmetį darytas irgi buvo normalus, ginekologė nežino kas tai galėtų būti... Bijau, kad vien dėl to negaliu pastoti..nes nuo KT metimo nebesisaugom. Tai va, gal žinot kas čia per biesas ir kuo jį gydyt? g.gif

p.s. partneris pastovus ir tikrai į kairę nevaikštantis (nors negali niekada būt tikras).. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lamelaa @ 2014 04 04, 21:12)
Pvz jei ryte nenusiprausiu ir "neišsivalau" makšties pati (atsargiai su pirštu ir vandenuku...taip taip negalima ten valyt, bet aš kitaip negaliu..), tai vakarop nesvarbu kiek kartų keičiau įklotą (o tai tenka minimum du tris kartus per dieną daryt) tų išskyrų ant įkloto būna jau gana daug, vos ne košytė jau. Bandžiau parą nesipraust ten, nieko nedaryt, tai rezultatas toks...

Tai va, gal žinot kas čia per biesas ir kuo jį gydyt?  g.gif

Suprantu, kad tavo atveju norisi būti švariai, bet vis tiek negalima lįst į savo vidų. Organizmas sureguliuotas taip, kad visom išskyrom, nesvarbu, iš kurio galo, atsikrato savarankiškai. Ir kai įsikiši į vidinius procesus, išbalansuoji sistemą. Vieną kartą per parą vandenuku išorę apsiplaut ir viskas. Įklotus keist tokiu dažniu, kad ten būtų sausa. Ir nesitikėt, kad po savaitės viskas susitvarkys, chroniškos ligos ir gyja chroniškais tempais.

Man taip nebuvo. Išskyrų pagausėjimas buvo, bet jos tokios gelsvos-rusvos, ne varškinės ir ne tiek daug. Bet kokie pakitimai išskyrose, manau, rodo mikrofloros išsireguliavimą. O jeigu tau taip nuo pirmų mėnesinių, tai gal su gyvenimo būdu, mityba, hormoniniu fonu susiję.

Vien žo, nieko gudraus negaliu pasakyti. O pas keletą gydytojų buvai, skirtingų nuomonių girdėjai?
Atsakyti
Lamelaa,

Čia tikrai pienligės požymiai - tokios išskyros ir niežėjimas g.gif Kaip tu ištveri tą niežėjimą, nenaudoji nieko?
Naudokis čia visų patarimais ir tikrai pagerės būklė.Keisk mitybą, tepkis priešgrybeliniu tepalu ir dar veiksmingiau geriama tabletė.
Atsakyti
QUOTE(Skine @ 2014 03 27, 05:48)
Visur ta info skirtinga.Man iškilo klausimas ar galima juodos rupios duonos, jei ji be mielių? Ar galima varškės?

mane irgi daugeli metu vargino pienlige. jau visai buvau nusivylusi visais vaistais, tepaliukais ir geriamais antibiotikais. pati gydziausi ir vyrui kisau ir nieko, menuo du ir vel viskas is naujo, gydytojai vis kitokiu vaistu israso, bet padeda laikinai. tada atsisedau ir pati sau pasakiau, kad nebegali taip buti, pradejau ieskoti pradzios nuo ko visa tai ir susigalvojau pati sau prisitaikyti gydyma kaip man atrode perskaicius puse intiko apie ta gryba t.y. daryti tai, ko grybas nemegsta, nes viskas prasideda nuo musu mitybos, kurios nekeiciau tik pridejau produktu, kuriu grybas nemegsta. paskyriau tam menesi: kasdien spaudziau burokeliu sultis ir 15 min pries jas isgeriant, geriau stikline vandens su sauksteliu cinamono (burokeliai ir cinamonas grybo priesas) kadangi reikia daug vandens gerti, tai geriau stipria ramuneliu arbata (grybas jos nemegsta) be cukraus. dar apsiprausdavau ramuneliu arbata, taip pat naudojau prausimosi geli vagisan i kuri kartais ilasindavau kelis lasus arbatmedzio aliejaus (naikina gryba), nes vienas jis per stiprus. zodziu, neatsisakiau cukraus (nors jis yra grybo maistas, bet man sunku buvo), vaisiu, pieno produktu, valgiau viska, bet grybas dingo ir jau beveik metai jo nebera. burokeliu sultis geriau tik menesi, o va ramuneliu arbata ir cinamona ir dabar geriu ir prausiuosi su tuo paciu vagisan ir esu laiminga, kad ta liga iveikiau ir pastangu beveik jokiu neidejau (prisiminus kiek nervu kainavo ejimas pas gydytojus, naudojimas visokios chemijos ir tt, o naudos tik tam kartui, tai tikrai reikejo iskart gydytis taip). gal kam pravers mano patirtis.
Atsakyti