QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2013 08 21, 16:18)
Jolantulia, primink kurioje salyje gyveni? Island? Ar esi tu rizikos grupeje, kad genetini dare?
As siandien pasiskambinau ginej, pas ja eisiu kita sav. Neeu tikra 100%, kad mano maziukam matuos kaklelio rauksles. Sesute jau ne pirma karta pasake, kad jie to nedaro...Aplamai privatus ginekologai nera pakankamai kvalifikuoti/nesijauciai jaukiai daryti ta testa.
Tik ligonines tai daro...o, kad ligonineje tikrintu anksciau nei 18 savaite turi buti maziausiai 38 metu.
Cia oficialus pirmas ultralydas daromas tik nuo 18 sav. jei esi jaunesne nei 38 metu.
Bet nuramino, kad jei ka blogo pamatys/ bus kokiu itarimu tai pasakys. Pralaukiau beveik menesi, kad pas ja prieiti..nebeliko daug dienu....
Nuejus reiks prasyt, gal pagailes
Labukas
Ás priklausau rizikos grupei, ne tik, kad man jau virs 40, bet ir todel, kad esu po IVF,( IVF priklauso rizikos grupei todel, kad daug medikamentu reikia sunaudoti pries pastojant ir po),kaip ir Tu

Gyvenu Islandijoje, po IVF cia visoms daro genetinius tyrimus. Bet mano drauges, kurios yra ne rizikos grupeje ir pastojo naturaliai, galejo pasidaryti tyrimus be problemu 12 savaiciu, o antra kart daro 20-ties, tada apziuri visus organiukus ir pasako lyti, jeigu to pageidauja. Ir cia tik po 12 sav. uzveda nesciosios kortele ir pradedi lankytis pas tau priklausancia akusere.
Na, keista, kad tik nuo 18 sav. daro pas jus pirmuosius genetinius tyrimus, nes be tos raukslytes, dar ismatuoja galvyte ir slaunyciu ilgi, vandenu kieki ir dar kazka, kad nustatytu vaikelio tikslesne gimimo data, nes veliau tie ismatavimai yra netikslus. Dar sirdute paziuri, jau nelabai prisimenu ka dar. 12 savaite taip pat ima krauja genetiniams tyrimams, tiria vel gi sindromu galimybes, raso skaiciais kiek galimu atveju is kiek, pvz 1:10000, man be DS, dar dare dviem sindromam tyrimus.
Net nezinau ka patarti, gal salyje, kur Jus gyvenat, yra kitos patirtys ir kitoks poziuris
Nusiteik pozityviai, as isitikinus, kad pas Jus viskas oki

Ir nesigedyk, prasyk visko ko noretum, kad paziuretu. O kaip Tu jautiesi dabar, ar pykina, kaip su maistu reikaliukai, ar kokius nors vaistus dar naudoji?
Bum, sveikinu nusidazius
melynai
late, kaip tau sekasi, kaip tavo mazulka laikosi?
As turiu nusipirkus medela calma buteliuka ir pientrauki turiu, maza ka

Bet manau, kad tai tikrai lab reikalingi dalykai, jau guli pas mane taseje supakuoti i ligonine veztis
O as siandien, t.y. vakar, streso apturejau

Praeita nakti niekaip negalejau uzmigti, laksciau i tualeta kas 20 min., labai troskino, daug vandens geriau ir niekaip patogiai isitaisyt negalejau, bet kokiu puse 3 nuluzau ir ismiegojau iki puse 7. Kai pabudau meslungis koja traukt pradejo, o as is miegu, uzmirsusi, kad pilvuzika nemaza jau turiu, kaip kenguru is lovos issokau ir pasipyle is manes vandenys, dar tiek daug, kad jau jokio meslungio nebejutau tik apstulbusi ziurejau i nemaza bala ant grindu ir negalejau suprast ar man cia slapimo pusle neislaike ar vandenys nubego

Skambinom i ligonine, mums pasake atsigulti ir valandele palaukti ar neprasides saremiai. Nieko neivyko uz valandos, tada liepe atvaziuoti. Ligonineje istyre, kad tai ne vandenys

, kad lelyte dar nera pilnai isistacius, ir juda daug, nors guli aukstyn kojomis, bet truputi skersai, kas mane lab nuliudino, as jau tikejausi, kad siandien turesim mazyle ant ranku. Tai teks dabar vel laukti