Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XV

Apklausa: Kiek km per savaitę nubėgate? (75 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Amarcord @ 2013 09 07, 15:31)
Nors aviu 40,5, pirkau vyriškus 43,5  blink.gif  doh.gif Rimtai, matavausi visus mažesnius dydžius, spaudė ir buvo negerai blink.gif

vadinasi ne aš viena nenormali dėl dydžio smile.gif šiaip nešioju 38, o bėgimo batai 40 doh.gif Su kitokiais negaliu, man nutrina, ypač ilgesniuose atstumuose smile.gif
QUOTE(P.A.R.I.S @ 2013 09 07, 15:52)
Ną ką šiandien prabėgau UTenoje 10 km. Nebežinau ar noriu bebėgti VM , nes nu labai sunku buvo, nors bėgiojant įprastai nebuvo sunku nubėgt šiuos km. Aišku 8 min pagerinau savo laiką, bet jau per negaliu  doh.gif

šaunuolė 4u.gif o sunku buvo dėl to, kad savo laiką pagerinai, bėgai greičiau nei įprasta, teko išeiti iš komforto zonos. Bet tai yra geras dalykas, pratiniesi bėgt greičiau smile.gif

Aš nusipirkau šian specialias bėgimui kojines, tokios minkštos, iš sudėties sintetika. Teoriškai apsaugo nuo nutrynimų, pūslių, garina prakaitą, naikina blogą kvapą, na rytoj išbandysiu biggrin.gif Pirkau, nes bijau nutrynimų per VM smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2013 09 07, 17:44)
vadinasi ne aš viena nenormali dėl dydžio smile.gif šiaip nešioju 38, o bėgimo batai 40 doh.gif Su kitokiais negaliu, man nutrina, ypač ilgesniuose atstumuose smile.gif

Aš nusipirkau šian specialias bėgimui kojines, tokios minkštos, iš sudėties sintetika. Teoriškai apsaugo nuo nutrynimų, pūslių, garina prakaitą, naikina blogą kvapą, na rytoj išbandysiu biggrin.gif Pirkau, nes bijau nutrynimų per VM smile.gif

Na mane tikrai glumina tas 43,5 dydis biggrin.gif Dar tokio neteko avėti lotuliukas.gif

Įdomu, kaip tos kojinės.Su gore tex lyg tai irgi rekomenduoja sintetines.

Įvažiavo šiandien į mane dviratis, sutrenkė sveikąjį kelį doh.gif Vienas kelis užgijo, dabar kitą skauda. O ryt planavau paskutinę 10 km treniruotę prieš VM.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 07 rugsėjo 2013 - 19:41
QUOTE(Amarcord @ 2013 09 07, 18:41)
Na mane tikrai glumina tas 43,5 dydis  biggrin.gif Dar tokio neteko avėti  lotuliukas.gif

Įdomu, kaip tos kojinės.Su gore tex lyg tai irgi rekomenduoja sintetines.

Įvažiavo šiandien į mane dviratis, sutrenkė sveikąjį kelį  doh.gif Vienas kelis užgijo, dabar kitą skauda. O ryt planavau paskutinę 10 km treniruotę prieš VM.

nesiglumink, svarbu patogu rolleyes.gif

dėl kojinių tai nežinau, man ir paprastos netrina, bet aš po nedaug bėgu. Per VM ilga distancija laukia, tai noriu kuo mažiau nepatogumų patirti. Manau ir taip jų turėsiu pakankamai iki finišo šliauždama, tai bandau pašalinti visus nesklandumus ir nebūtinus nemalonumus smile.gif

dėl dviračio tai blink.gif į tave einančią įvažiavo? blink.gif Kažkaip aš vis daugiau žioplų dviratininkų matau gatvėse, baisu doh.gif
Nebėk rytoj geriau, jei ilsėsies tai per savaitę praeis skausmas ir per VM sveika būsi. O jei bėgsi, yra rizika, kad sudirginsi kelį ir nebespės iki VM apsiramint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2013 09 07, 20:16)
dėl dviračio tai blink.gif į tave einančią įvažiavo? blink.gif Kažkaip aš vis daugiau žioplų dviratininkų matau gatvėse, baisu doh.gif
Nebėk rytoj geriau, jei ilsėsies tai per savaitę praeis skausmas ir per VM sveika būsi. O jei bėgsi, yra rizika, kad sudirginsi kelį ir nebespės iki VM apsiramint 4u.gif

Ne, aš irgi su dviračiu buvau. Kitoj temoj aprašiau savo nuotykį, tai cituoju
QUOTE(Amarcord @ 2013 09 07, 19:39)
Na ką, sutikau šiandien dviračių take chamą chuliganą ph34r.gif lenkdamas ta pačia kryptimi važiavusią šeimyną nardė tarp jų dideliu greičiu, važiavo persisukęs, manęs atvažiuojančios nematė, užtat nykštį žemyn nuleidęs atsilikusiems draugeliams demonstravo, kokia ta lenkiama šeimyna lieva. Jei nebūčiau jam riktelėjusi ir kažkiek pasitraukus į šoną (o trauktis nelabai buvo kur, nes kalno šlaitas iš dešinės, minėtoji šeimyna iš kairės), būtų gražiai į mane ant greičio įlėkęs  bicycle.gif bet išgirdo, pamatė, sustojo (pasibučiavo mūsų dviračiai, o gal apsikabino g.gif), sutrenkė man sveikąjį kelį ir net normaliai neatsiprašęs nurūko  doh.gif

Na žiūrėsiu ryt, labai norisi išbėgti doh.gif
Atsakyti
nu jo doh.gif nepasisekė čia. Bet chamų-dviratininkų tikrai nemažai, ir gatvėse, kur tarp mašinų neaišku kaip be taisyklių važiuoja, ir šaligatviuose ir tuose pačiose dviračių takuose žioplinėja skersai išilgai.
Bet dviračių takuose pestieji irgi stebina. Būna eina kokios mamytės su vėžimėliais viduriu tako, ir joms vienodai šviečia, kad joks dviratis neapvažiuos. Aš ir be dviračio, bėgdama, kartais vos ne į medį turiu įlipti, griovį peršokti, kad prasilenkt doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Amarcord @ 2013 09 07, 19:20)
Na žiūrėsiu ryt, labai norisi išbėgti  doh.gif

žiūrėk pagal savijautą, bet neleisk tam norui sveiką protą nugalėt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2013 09 07, 18:44)

Mane irgi Maratone paprotino, kad reikia specialių bėgimo kojinių. Parsisiunčiau Asics rinkinuką, tai bent man tikrai geriau nei paprasto sportinės. Bėgdama ilgesnę distanciją nuolat ką nors nutrindavo. Dabar laukiu mažesnės poros ASICS® 'GEL-DS Trainer 18' ir tikiuosi VM juos jau išbandyti.
Atsakyti
Nusipirkau tuos trail lahar ir dabar ėmiau abejoti. Visgi jie neskirti asfaltui. Bėgiočiau rudenį-žiemą, per balas, lapus, sniegą, bet vis tiek daugiausiai kieta danga. Gal trail batai visgi netinka tokiam reikalui? g.gif
Atsakyti
Vis gi savo senukus batelius Nike nusprendyiau pakeisti naujais, tai siandien pasiaikscijau po parduotuves ir issimatavau begimo batus. Nors zadu pirkti interntu, bet norejau payiuret dzdyius ir patoguma realiai. Nike visiskai nepatogus pasirode. Asics pasirode sunkus. g.gif Smagiausi Adidas, tai tokius ir imsiu is rekomenduoto Javari.de puslapio. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Bambolina~: 07 rugsėjo 2013 - 23:41
Na utenos trasa tikrai faina ax.gif toks geruuuulis kalniukas ir ji 3 kart uzbegt reikejo doh.gif jis paskutiniame rate mane uzmuse doh.gif Na taip dabar tikslas greiciau begiot pradet, nes toks jausmas, jog stagnacija begime ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 09 07, 23:52)
Nusipirkau tuos trail lahar ir dabar ėmiau abejoti. Visgi jie neskirti asfaltui. Bėgiočiau rudenį-žiemą, per balas, lapus, sniegą, bet vis tiek daugiausiai kieta danga. Gal trail batai visgi netinka tokiam reikalui?  g.gif

trail labiau manau skirti orientacininkam ,kurie po miskus begioja..
bet tu palauk,kada po kojom tikrai bus siegas..manau turetu tikti..
as jau pora ziemu begiojau su iprastais begimo bateliais..bet pavargdavau nuo ziurejimo po kojom..ir nors nukritus pilnai nebuvau..bet ne karta nedaug truko..
taigi tie trail manau puikiai sueis per sniega..
o per lapus ir balas tinka ir vasariniai..juk nelendi tiesiai i bala..tai jei ir suslaps, tai minimaliai
Atsakyti
QUOTE(atene200 @ 2013 09 08, 09:22)
trail labiau manau skirti orientacininkam ,kurie po miskus begioja..
bet tu palauk,kada po kojom tikrai bus siegas..manau turetu tikti..
as jau pora ziemu begiojau su iprastais begimo bateliais..bet pavargdavau nuo ziurejimo po kojom..ir nors nukritus pilnai nebuvau..bet ne karta nedaug truko..
taigi tie trail manau puikiai sueis per sniega..
o per lapus ir balas tinka ir vasariniai..juk nelendi tiesiai i bala..tai jei ir suslaps, tai minimaliai

Bet ant asfalto su jais geriau nelakstyti? Turiu omeny dėl smūgio sugėrimo, jie turbūt mažiau sugeria nei road batai ir sąnariams nelabai gerai būtų g.gif
Linkstu link to, kad reikia grąžinti trail'inius ir įsigyti vietoj jų gt-2000 gore tex versiją. Kažin, kaip vingio parkas atrodo žiemą, pagrindinį taką gal pavalo g.gif
Atsakyti
QUOTE(AstaM @ 2013 09 07, 21:42)
Mane irgi Maratone paprotino, kad reikia specialių bėgimo kojinių. Parsisiunčiau Asics rinkinuką, tai bent man tikrai geriau nei paprasto sportinės. Bėgdama ilgesnę distanciją nuolat ką nors nutrindavo. Dabar laukiu mažesnės poros ASICS® 'GEL-DS Trainer 18' ir tikiuosi VM juos jau išbandyti.

mano kojines Pumos, šian išbandžiau, na patogios minkštos smile.gif smagu su naujom kojinėm biggrin.gif
QUOTE(Amarcord @ 2013 09 08, 10:17)
Bet ant asfalto su jais geriau nelakstyti? Turiu omeny dėl smūgio sugėrimo, jie turbūt mažiau sugeria nei road batai ir sąnariams nelabai gerai būtų g.gif
Linkstu link to, kad reikia grąžinti trail'inius ir įsigyti vietoj jų gt-2000 gore tex versiją. Kažin, kaip vingio parkas atrodo žiemą, pagrindinį taką gal pavalo g.gif

nemanau, kad reikia taip griežtai žiūrėti į tuos skirstymus. Paprastai skirti asfaltui turi daugiau paminkštinimo, bet labai diskutuotinas klausimas ar tas paminkštinimas yra gerai. Tokio tipo batai amortizuoja smūgius, tačiau tuo pačiu skatina pėdą statyti nuo kulno, bėgikas pats nejaučia poreikio saugoti sanarius, nes batai sugeria smūgius. O tas smūgis vistiek kažkur atsiliepia, gal tiesiog ne keliose o aukščiau, link klubų. Tuo tarpu lengvi batai, pradedant šiaip be didelės amortizacijos ir baigiant ekstremalesniais "barefutais" neleis bėgti nuo kulno. Automatiškai norėsis koją statyti nuo piršto ir saugoti sąnarius.
Čia aš tik šiaip pamastymui parašiau 4u.gif Jei nesijauti su jais gerai, žinoma gražink ir keisk, čia tu pati žinai, kas tau geriausia. Visi mes bėgam skirtingai ir turim skirtingas 'silpnas vietas' 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 08 rugsėjo 2013 - 11:26