Įkraunama...
Įkraunama...

Žirgai vienija ŽS&MJ

Kai pirkom liemenę vienai dukrai, tai buvo kiek didoka. Tada taip- buvo vargas jai joti. Nugarinės dalies kraštas rėmėsi į balną ir ją vertė į priekį. Negalėjo pati užlipt ant žirgelio. Toks vaizdas, kad apvirtus jau atgal neatsiverstų kaip vabalas biggrin.gif Kai priaugo liemenę, viskas susitvarkė. Taigi va- liemenė turi būt labai tiksliai atitinkanti išmatavimus. Priešingu atveju, jei per didelė- kančia, o jei per maža- neatliks funkcijų ir dar net pakenkt gali. Kai per maža liemenė vienos dukros buvo, tai nukritus jai nuo žirgo ant nugaros, nugarą sumušė liemenės stuburo apsaugos kraštas. Jis buvo per aukštai. O dabar kai liemenės idealiai tinka, tai joms nieko netrukdo, nevaržo. Nereik net primint, kad užsidėt.

Oi, nea. Kiek žinau Viktorija dirba kitur. Kažkur tebeturi treniruotes, bet tiesą sakant, būtent apie tai nekalbėjom, nors paskutinį kartą kalbėjom šiandien biggrin.gif Reik paklaust jos.
Atsakyti
Nu vat as irgi, jau tokia zirgininke buvau, ir viska.. Ir net aulu nepirkau, nes niekas man niekad netrindavo biggrin.gif dabar nuspirkau.. aulus, pirstines.. Salmo dairaus biggrin.gif
Na, vadeliojant, tai situ reikalu ir nereikejo.

***Andrea*** biggrin.gif na as tikiu pilnai, kad ypac uz kaubojisko, galima gerai su liemene pasikabint laugh.gif

O jus nulipant nuo zirgo, abi kojas istraukiat is balnakilpiu ir nusokat, ar po viena koja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yyy: 25 spalio 2013 - 18:13
QUOTE(Yyy @ 2013 10 25, 19:13)

***Andrea*** biggrin.gif na as tikiu pilnai, kad ypac uz kaubojisko, galima gerai su liemene pasikabint laugh.gif

O jus nulipant nuo zirgo, abi kojas istraukiat is balnakilpiu ir nusokat, ar po viena koja?

pas mane nieko naujo laiko visiskai neturiu, arteju prie issekimo ribos, net laiko jojimui nerandu doh.gif bet jau baigia mane viskas uzknisti ir spjausiu i viska, susirinksiu visas jojimo priemones ir be abiejo si karta salma tikrai pasiimsiu biggrin.gif Elga dabar rujoja tai garda randame perkasta kaip darza (gardas nebetonuotas) ryte isvedam jau suslapusia nuo darbo, o pries kelias dienas buvo atvirksciai lakstydavo patvoriais visa suplukus dabar net iki 19 val ramiai sau levadoje ganosi biggrin.gif Pagaliau susitvarkem automobili (tikiuosi daugiau jis pinigu nesiurbs).
Yvy - tikra tiesa kaubojiskas balnas su ta rankena tikrai pavojingas, as per fotosesija vos nepasismeigiau, pasirdziuose liko didziule melyne, kalnais jojant ir nepripratus prie kaubojisko balno jis net pavojingas gali buti

O nuo zirgo lipant privalu (bent jau man taip isaiskino) istraukti abi kojas ir tik tada nulipt. jei viena koja kilpoje ir tau zergiant nulipimui zirgas pasibaidytu, nieko gero! wink.gif
Atsakyti
Taaip, del masinu taisymo doh.gif
Aha, kaubojiski turi tu niuansu.. tik sedi kaip kresle, nors suoliuot as atpratus, kartais ciki, kartais beveik pasidauzau doh.gif

Del taisykliu, tai taip, reiketu istraukti abi kojas, as kaip kada g.gif nu bet kai zirgas aukstas, vistiek jauti, kad nesibaidys, tai palieku viena koja ax.gif Galvoju ar as cia viena taip prasizengiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yyy @ 2013 10 25, 19:40)
Del taisykliu, tai taip, reiketu istraukti abi kojas, as kaip kada g.gif nu bet kai zirgas aukstas, vistiek jauti, kad nesibaidys, tai palieku viena koja ax.gif

Ištrauki ABI kojas ir tik tada nulipinėji (nepaisant to, aukštas ar žemas, linkęs baidytis ar ne, ir t.t.).
Atsakyti
Nu aš nulipinėju irgi kaip kada. Kai kada nušoku, o kai kada per kilpą. Nežinau, bet lemtis matyt taisyklių nepaiso. Pagal taisykles nulipdama mano draugė susilaužė pėdos kaulus. Žirgas paėjo jai statant koją ant žemės ir ne taip pastatė. O leidžiantis vistiek žemėn stuktelni kojom. Tai va- stukt, judesys ir triokšt.Va ir neaišku kaip čia saugiau realiai.
Atsakyti
QUOTE(retisa7 @ 2013 10 25, 16:20)
Dar rodau. Keletos dienelių amžiaus Ginete su mama Unica da Graciosa. Juodas voriukas 

Ačiū už foto 4u.gif
Jeeeetus koks sliekiukas Ginete biggrin.gif

QUOTE(***Andrea*** @ 2013 10 25, 18:10)
bandziau ziema kelis kartus siaip pasijoti, nes su kepure I salma netelpu - tai sia ziema sakiau reiks ta problema kazkaip kitaip spresti, nes jauciuos nejaukiai nors tu ka.

Mačiau yra pošalmių. Nebrangūs. Ir neturėtų būti šalta su jais smile.gif

Kas dėl nulipinėjimo, tai aš visada abi kojas ištraukiu ir tik tada lipu.. Jeigu palikčiau vieną koją, tai jaučiu dar nusiversčiau ant nugaros, pusiausvyros neišlaikius biggrin.gif ir apskritai man atrodo saugiau, jeigu arklys šoks į šalį ar pradės neštis, tai nuslysi/nugriūsi, bet bent jau koja neįstrigs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mon.: 26 spalio 2013 - 00:02
Laba. blush2.gif
Aš labai trumpam.
Na jūs ir atsigavę! Turėjau darbo paskaityt. Tai tik dabar šitoj temoj registruojuos. biggrin.gif
Šiandien buvo tikrai labai malonus pirmas susitikimas su Jurgita ir Indre, ir visai ne pirmas su Vilma. drinks_cheers.gif Labai šilti žmonės esat, tikrai buvo labai smagu susipažinti. 4u.gif Merginos pasipasakos plačiau pačios, ką nuveikė, ką pamatė ir pnš.
Labai daug neturiu ką ir papasakot, nes joju rečiau. smile.gif Bet šiandien, kad ir koks prastas ir lietingas tas oras bebuvo, su močiute labai puikiai padirbėjom. Pagaliau abi susipartneriavom. smile.gif

Atsakyti
laba diena biggrin.gif

Na va, grizom ir mes smile.gif Vaikai strykcioja aplink, pasiilge biggrin.gif

Labai smagu buvo susimatyt, ir dar tiek vienoje vietoje ir kaunieciu ir vietiniu thumbup.gif
Labai grazioj vietoj zirgynas. Labai grazus zirgai, ir puikus zmones smile.gif
Vilma, Jurgita friends.gif jauciu dar vaziuojat? biggrin.gif
Greta 4u.gif Saunuole , labai graziai joji wub.gif
Aurelija, nu labai fain buvo susitikti, paziuret, kaip gyvenat, Ginete is karto tik privaziavus dave vaizdu biggrin.gif
Jauki seima labai esat, saunuoles mergaites, tiek kantrybes, valios turi, gabios. Kur nebus gabios, kai toki mokytojai salia thumbup.gif
Linkejimai jum visiems keturiems nuo musu abieju 4u.gif
Smagu buvo pajoti, visai viskas kitaip, zirgas, jojimas thumbup.gif Man po pertraukos panasiai, kaip viskas is naujo, negaliu patiket, kad ne tik praktiskai, bet ir teoriskai daug ka pamirsus biggrin.gif Na, pampersai ismuse dali atminties biggrin.gif
Ir dzin tas oras, labai smagus sestadienis, aciu jum visom oro_buckis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yyy: 26 spalio 2013 - 17:32
Labas vakaras.
Nagi nagi, o pas mus šiandien kaip ir Mini Meetas gavosi. Kad sugužėjo svečių- Vilma, Jurgita, Greta, Indrė ( Yyy) su savo vyru šaunuoliu. Oras, tiesą pasakius, nelepino. Kol pasivaišinom pradėjo lyti. Nieko naujo, kaip ir prognozuota sinoptikų. Ne cukriniai šiaip visi.
Prieš dukrų treniruotę bendra foto
user posted image
Taigi pirmiausiai dalyvavom dukrų treniruotėj. Kvatro Viltei pateikė staigmenų, kurias kartu su tėčiu įveikė ir finale labai gražiai baigė treniruotę. Lengvai nieko nepasieksi. Tik kantrybe ir sunkiu darbu smile.gif Panos nusistebėjo, kaip aš galiu į tai ramiai žiūrėti. Bet... Yra kaip yra. Sporto pasaulis reikalauja labai daug pastangų ir stiprybės.
Po to panos pasibalnojo kas Furukę, kas Agatą. Indrė ir Jurgita, Gretos prižiūrimos, jojo Furukę. Mokėsi išjodinėjimo meno. Per stipriai pasakiau. Mokėsi taisyklingo žirgo valdymo, gal taip jau geriau.
Žingsniu Indrė ir Furija
user posted image
Vilma su Agatu. Nors ir užlijo nemenkai, bet treniruotė vyko ir Vilma euforijoj paliko, kas yra svarbu smile.gif Šoko kliūteles, gavo tinkamą pamoką ir rekomendacijas smile.gif
user posted image
Po jos ant Agato sėdo Viltė ir parodė klasę biggrin.gif
user posted image

user posted image
Po daugiau nei metų Jurgita su savo meile Modeliuku wub.gif
user posted image
ir su voverytėm, kurių augimą ji artimiausiai stebėjo, daug padėjo ir visada laikė savomis. Ačių, Jurgita 4u.gif
user posted image
Labai AČIŪ visoms, kurios nepasididžiavo, atvažiavo, sudalyvavo mūsų kasdienybėj , pasimėgavo jojimu, pasisėmė žinių ir informacijos, maloniai praleido laiką. Labai fainos panos. Jausmas, kad 100 metų bendravom. Likimas siunčia man superinius draugus ir dėl to esu jam be galo dėkinga. Labai laukiami esat ir vėl pas mus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo retisa7: 26 spalio 2013 - 17:45
Taigi dar pamiršau doh.gif Gi gavau siuntinį iš Portugalijos su Mosquero Ginetei thumbup.gif Panos jau matė. Iščiupinėjo tą egzotiką. Tikrai labai įdomus. Pagamintas iš žirgų plaukų. Gėlės tokios wub.gif Musinukas. Bet , palyginus kaip mūsuose gaminami musinukai iš virvelių vos ne batraiščių, tai čia meno kūrinys ir puošmena yra tikrai wub.gif Ryt uždėsiu ir pafotografavus parodysiu kas per grožis wub.gif
Atsakyti
Labas vakarėlis! 4u.gif Nebegalėjau nutylėt nu koks baltas pavydas dėl meeto negaliu verysad.gif Pasiilgo ir Panevėžio chebrytė sartų komandos! wub.gif Būtų faina susiorganizuoti meeta VISOMS ax.gif Nu, o aš prisistatau, kad esu gyva sveika, tačiau nepamenu kada paskutinį kartą arkliukus mačiau, kas labai liūdna verysad.gif beeet galbūt pavyks nuvažiuoti pas Vilmą į Marvelę kada mirksiukas.gif Pas mane nieko naujo tik tiek, kad turėjau gražią rudeninę fotosesija su nerealiu draugės darytu makiažu, tačiau kaip bebūtų gaila be arkliukų unsure.gif
Atsakyti