Įkraunama...
Įkraunama...

Žirgai vienija ŽS&MJ

Na del ko as klausiu del salmo, gyvenime nenaudojus as, bet pas Civinskus reik ju detus, o nusiemus , reik begt galva plaut, nu kas per kvapai doh.gif
O kai pasizuiru kokiam www, tai kainos neaiskios, nzn pagal ka atsirinkt g.gif
Jauciu linkus buciau iki 100Lt, gi nevarau i varzybas biggrin.gif

Ale ot, kazi cia tik vyr. gimines zirgai taip, ar ir kumeles neskiria? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yyy: 24 spalio 2013 - 19:32
Logiška- geresnė apsauga, žymesnė firma, daugiau ir kainuoja. Manau pakanka ir paprastesnio laisvalaikio jojimui. O čia tai laisvai į 100 sumą tilpsi.
Kas liečia higieną, tai jaučiu mirsiu nesuprasiu, kaip jodinėjantys žmonės neįsigyja savo asmeninio šalmo. Tai kaip dantų šepetukas realiai. Prakaitas, odos riebalai, parazitai utėlės, odos užkrečiamos ligos, bakterijos viskas plinta tiesioginio kontakto keliu per bendro naudojimo daiktus, šalmus šiuo atveju. Nebent yra po kiekvieno kliento dezinfekuojama, kuo laabai abejoju. Mano visi raiteliukai ir draugai turi savo šalmus.

Yyy, o tau nebūna taip, kad neatpažysti kardinaliai pasikeitusios draugės, gatvėj tarkim, kol neprieina ir nepakalbina? Man būna. Ir manęs būna. Todėl nesistebiu. Ir nuo lyties pastabumas tai kažin ar priklauso mirksiukas.gif Tiesiog žirgams, kuriems visvien tai ir yra visvien. O lusitanai yra iš tų žirgų, kuriems daug kas ne visvien mirksiukas.gif Jie labai jautrūs. Todėl ir reakcijų reikia tikėtis visokių. Daug domėtis, daug patirt kartu. Bet gi jie tuo ir įdomūs. Maniškis eržilas yra Veiga tipo. Šio tipo lusitanai yra vieno šeimininko žirgai. Todėl nei kumelės nei eržilo bele kas iš levados neparves mirksiukas.gif Čia taip nesiplečiant.
Atsakyti
Jo jo, as pritariu visiskai, begu praustis visada, galva plaut ir panasiai doh.gif jojus ten tris kartus (kitur tiesiog be salmu budavo), tai mane traumuoja biggrin.gif Nes jei irgi teks jodinet ten, tai ne uz ka , fu nenoriu svetimu salmu doh.gif
Net ir zirga nusipirkus, salmas nepakenks, ypac jei jaunesnis zirgas, baikstus ir t.t.

Na taip, buna biggrin.gif siaip tik is tos dalies, kad gyvunai jautresni, t.y. juosle geresne, klausa.. biggrin.gif
Bet tas jausmas, kai eini ir tave pazista, gugena, pasitinka, atbega... wub.gif
Atsakyti
Pateiksiu dar vieną pavyzdį iš mūsų gyvenimo biggrin.gif Būryje žmonių jis iškart pamato mane. Rodo žvengimu, stačiom ausim, kad mato. Tada ima sekiot ta kryptim, kuria einu, net jei aš einu žmonių būryje ar jo dalyje, o kita būrio dalis stovi vietoj. Arba- varlynėlis yra tolokai nuo paradinio žirgyno įėjimo, per duris vaikšto žmones. Ginete ima žvengimu kviest ir atlekia prie vartų tik tada, kai pamato mane. Nemanau kad jis pirmiau užuodžia. Pirmiausiai jis mato mirksiukas.gif Kai atvažiuosi, daug ką pamatysi pati mirksiukas.gif Suprantu, kad nemačius sunku suprasti, o dar sunkiau patikėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Tikiu tikiu, kad pasitiki ir matymu smile.gif smagu! Bet pvz dukrom, vyrui abejingas visai?
Suprantu, kad realiai tu dazniausiai pakasai goga biggrin.gif myli zirgelis wub.gif
O man kazkas pasidare , sapnuoju sirmius biggrin.gif nors tavo fb tas viens sirmis koks tobulas... swoon.gif realybej tokiu graziu fik pamatysi biggrin.gif
Man truksta laimes hormonu gal, taip ant zirgu vel uzsinesiau biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Pas mus laabai gražus ir šiltas oras wub.gif Nebūtų vėjo, būtų išvis tobula.
Jei ir vėliau taip išsilaikys, damos eis lauk, o Ginete eis dirbt su balnu ant nugaros.

Aš jau gyvenu rytojaus susitikimo nuotaikom thumbup.gif Tikiuosi ir gero oro, tai super programą gausit biggrin.gif Inetaaa, panevėžietės gal ir jūs jungsitės ? mirksiukas.gif

Taip, kitiems jis totaliai abejingas draugystės prasme. Kitom prasmėm, tokiom kaip pasimaivyt, ką iškrėst ko man negali ir tt., tai neabejingas biggrin.gif Todėl neleidžiu jo auklėt niekam kitam. Tokios vienkartinės "terapijos" bereikalingos, o besiformuojančiam jauno žirgo charakteriui net ir žalingos. Turi kas jį auklėja ir to pakanka.
Čia įmetu Ginete veisėjo atsiūstą Ginete aprašą, kas paaiškins ir jo tipo esmę, nes tikrai ne visi žino lusitanų tipus ir savybes pagal juos. Originalus tekstas anglų kalba
"The type of Ginete is 85% Veiga;  10%; Andrade and 5% Coudelaria Nacional, (CN) more or less.But he's behaviour, temperament, attitude is typical for a Veiga horse. A good attitude for work and especially very brave with news risks and in front of difficult situations.He is the typical horse for bullfighting, but with a very good character, and capacity for other sports disciplines.The old horseman's in Portugal call them“s bullfighter's horses, or warhorses."

Užkrėčiau ir tave lusitanlige lotuliukas.gif Aš irgi apie širmį ilgaiii svajojau. O kad tai bus dar ir lusitanas, tai išvis bijojau net svajot. Bet, gyvenime nutinka ir taip, kad svajonės išsipildo ne tik per Kalėdas biggrin.gif Turiu du viename wub.gif

Na ir įmetu labai gražią, vasariškai gaivią, Ginete sesučių Egiros ir Heiros foto. Kaip paveiksliukas man ji wub.gif
user posted image
Pavyko prakalbinti santūrų portugalą, tai kalbos liejasi beveik kas vakaras laisvai ir foto gaunu ohohooo kiek. Visą Ginete giminę tuoj turėsiu archyve ir dar draugų žirgų foto. Bet tai kaiiip įdomu, mmm, fantastika bigsmile.gif Internete sausa medžiaga, o kai pasakoja veisėjas tai visai kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo retisa7: 25 spalio 2013 - 08:50
Sveiki 4u.gif
Kokia tema atsigavus bigsmile.gif

QUOTE(Yyy @ 2013 10 21, 12:07)
As irgi galiu idet senesniu, kelios uz uzusienio

Visą gyvenimą su žirgais? smile.gif kaip smagu 4u.gif ir vadeliotojos šitam forume dar neturėjom thumbup.gif

QUOTE(***Andrea*** @ 2013 10 21, 17:42)
Oj o mes dar su ta pacia drauge dar jaunesnes budamos jos mamos mesines vistas sportininkem darem (begikem su kliutimis tarp kitko).....

Kaip prajuokinai lotuliukas.gif siaubas... nors bendrai ir aš panašiai vaikystėj darydavau.. biggrin.gif

QUOTE(retisa7 @ 2013 10 23, 10:01)
Uodega palme, spyruokliuojanti eisena, bet nei lėkt, nei šokt, tasytis, raut Konano link, pasipriešint neleidžiant absoliučiai nei minties. Formą atsakomąją pasiūlė "agresoriui" ir nuėjo kur vedamas. Fantastika. O dar jaunutis, atrodytų durniukas. Bet ne- išliko ramus, paklusnus ir kartu išdidus.

Suprato kad neverta nusileist iki kitų lygio ir eit kaltis biggrin.gif ot kur išdidumas. Pavydėtina smile.gif

QUOTE(retisa7 @ 2013 10 24, 09:42)
Tai va į temą ir papasakosiu, kaip blondinė bandė lusitaną eržilą iš levados parsivest

Eina sau blink.gif negalvojau kad taip būna. Jaučiu auginant Ginete naujos patirties bus tiek pat, jeigu ne daugiau, kiek visą gyvenimą būnant prie paprastų veislių žirgų smile.gif

QUOTE(Yyy @ 2013 10 24, 21:20)
Net ir zirga nusipirkus, salmas nepakenks, ypac jei jaunesnis zirgas, baikstus ir t.t.

Na nežinau, man asmeniškai šalmas - būtinas dalykas. Nesvarbu kad karšta, nepatogu... Krisi nuo arklio, ar garde kas nors atsitiks, ar spirs, ar dar ką - gyvūnas vis tiek yra neprognozuojamas ir apsauga būtina.. Aš pvz nejaukiai jaučiuosi sėsdama ant arklio be šalmo. Nesiskųsdavau ir kai žirgyne būdavo privaloma jot su apsauginėm liemenėm. Maža ką. Po to po kokio nors įvykio gali gailėtis visą gyvenimą, kad tą kartą šalmo neužsidėjai dėl kokios nors nereikšmingos priežasties.
Papildyta:
QUOTE(retisa7 @ 2013 10 25, 09:19)
Na ir įmetu labai gražią, vasariškai gaivią, Ginete sesučių Egiros ir Heiros foto. Kaip paveiksliukas man ji

Gražuuu wub.gif gal būtų galima per FB ar emailą gaut originalą, normalaus dydžio? Reikia atsinaujint desktopą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mon.: 25 spalio 2013 - 13:31
Mon. 4u.gif
Na, kazkaip o as kai be salmo visada, net nesusmastydavau g.gif is vis, dabar kai pagalvoju, kiek as ekstrymu pridarius , pvz su 2savaites apjotu trakenu perjojau miesta ir pan, kuris nei masinu mates nei nieko g.gif nu dabar kai pagalvoju.. swoon.gif
Ziurineju salmus biggrin.gif Pasaze,tai kainos is vis gerules biggrin.gif
O del liemeniu, kas per liemenes, apsaugo? g.gif
Na mano 5-6m pertrauka daro savo, tiek visko primirsus, negaliu patiket, pvz. kad pasakyciau kam reikalingas spruntas, martingalas, reikejo pagalvot dar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yyy @ 2013 10 25, 15:00)
Mon. 4u.gif
Na, kazkaip o as kai be salmo visada, net nesusmastydavau g.gif is vis, dabar kai pagalvoju, kiek as ekstrymu pridarius , pvz su 2savaites apjotu trakenu perjojau miesta ir pan, kuris nei masinu mates nei nieko g.gif nu dabar kai pagalvoju.. swoon.gif
Ziurineju salmus biggrin.gif Pasaze,tai kainos is vis gerules biggrin.gif
O del liemeniu, kas per liemenes, apsaugo?

Tai visi mes ekstrymų pridarę esam 4u.gif na bet kas jau kas, o šalmas būtinas. Aš savąjį pirkau Avenoj, kai dar Vilniuj jie buvo. Man rodos jo kaina buvo ~100 lt, bet aš radau už 40 tada, nes buvo brokuotas (nebuvo vienos sagtelės). Vėliau nusipirkau sagtelę už 2 lt, persisiuvau, ir viskas smile.gif
O liemenė atrodo taip:
user posted image
Jas man rodos yra privaloma dėvėti vaikams iki 16 metų įvairiose varžybose. Aurelijos mergaitės irgi su jomis joja, kiek atsimenu. Apsaugo šonkaulius ir visa kita, jeigu krenti nuo arklio smile.gif
Atsakyti
Monikute, no problem mirksiukas.gif Jau nusiunčiau į emailą tau originalią versiją, kokią gavau.

Dar rodau. Keletos dienelių amžiaus Ginete su mama Unica da Graciosa. Juodas voriukas biggrin.gif
user posted image
O čia šiaip, rodau dar vieną iš atsiūstų foto- tipiškas Veiga eržiliokas gražuolis smile.gif
user posted image
O čia man nerealiai gražios spalvos Lusitanas wub.gif Kailis auksu žiba.
http://www.lusitano-...canopus2010.htm

O čia gal kas važiuos akių paganyti smile.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Mon. @ 2013 10 25, 17:10)

Jas man rodos yra privaloma dėvėti vaikams iki 16 metų įvairiose varžybose. Aurelijos mergaitės irgi su jomis joja, kiek atsimenu. Apsaugo šonkaulius ir visa kita, jeigu krenti nuo arklio smile.gif

Taip. Privaloma vaikams ir paaugliams iki 16 metų dėveti varžybose smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo retisa7: 25 spalio 2013 - 15:16
O man kaip tik be salmo kazkaip nejauku... bandziau ziema kelis kartus siaip pasijoti, nes su kepure I salma netelpu - tai sia ziema sakiau reiks ta problema kazkaip kitaip spresti, nes jauciuos nejaukiai nors tu ka. O dar kai pries kelis menesius pirma karta kritau su visu zirgu ir is visos jegos kaliau galva I zeme - dar karteli supratau kam salmas reikalingas biggrin.gif
Va teko ne per seniausiai ir liemene isbandyti... cia tai nelabai koks daiktas biggrin.gif jausmas kaip vezliui su kiautu greiciausiai biggrin.gif lipdama is balno sugebejau priekiu uzkibti dar uz balno - vienu zodziu kosmosas biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Na, bet ir prirašėt daug smile.gif Laiko skaityti neturėjau visko, tai tik nuotraukytes peržvelgiau gražuolių žirgelių. Darbo daug, dar šuo kojai kažką pasidaręs, tai kad išsikrautų iiiilgi (kad namų nenusiaubtų) bet ramūs pasivaikščiojimai vakare, tai net knygos neturiu jėgų vakare skaityti. O aš ir vėl retkarčiais pajoju, tai negaliu atsidžiaugti jojimo apranga smile.gif Ir kodėl anksčiau jos neįsigijau?... smile.gif
Aurelija, Jūs gal žinote ar Viktorija apie kurią man pasakojote dar dirba Belmonte?
O šiandien per radiją girdėjau kaip viena mergina pasakojo, kad nusipirko sau žirgą, nes jis per gražus augti kažkur kitur. Ir nors ji pati nemoka dar jodinėti.Ojojoj kaip užpavydėjau baltai jai:) Nes dar ir bėros spalvos - man gražiausios. Smagu jai:)
Einu dar seną temukę pabaigt skaityt, o tai nežinau iš kur pas Aureliją naujas ponis atsirado:)
Atsakyti