Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(diasaja @ 2013 11 13, 16:58)
kartais geriausia pasitikėti savo praktika biggrin.gif  ax.gif

Taip ir padarysiu, pasitikeiu jusu praktika smile.gif man sie metai-ka cia metai geri 4menesiai pirmi sodininkysteje, bet jau viskas apklota zole, kur neklota, ten auga garstycios, kur neauga garstycios, serenciu likuciai paskleisti smile.gif Jurginai dezese padvale, topinambai nukasti, ir jau pasodinau jacintus smile.gif visi jauni medeliai apvinioti , 20 tuju pasodinta, beliko jom sakeles suristi ir ziuresim kas cia gausis pavasary smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2013 11 13, 19:38)
*Taip ir padarysiu, pasitikeiu jusu praktika smile.gif
**0 tuju pasodinta, beliko jom sakeles suristi

*geriausia savo praktika pasitikėti biggrin.gif
**o kam rišti tujoms šakas? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2013 11 13, 19:38)
... topinambai nukasti...

Topinambų gal dar nereikėjo nukasti. Aš dar vis tempiu, kol žemė nesiruošia įšalti, nekasu. Tik dalį nedidelę rudeniniam naudojimui. Stiebų irgi nepiaunu, kol neįšalo, nes ir nudžiūvę stiebai dar padeda gumbams kaupti medžiagas. Tokios mano žinios, gal klystu. Iki gruodžio pradžios laikysiu stiebus. Ir nukasiu kokius 2/ 3 topinambų, kitus paliksiu pavasariui, nes jie nukasti vysta. Nors ir vėsus rūsys. Pavasarį labai smagu atšilus žemei pasikasti stangrių gumbų.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 11 13, 22:19)
*geriausia savo praktika pasitikėti  biggrin.gif
**o kam rišti tujoms šakas? mastau.gif

Jos visai mazos kokie 25cm ir skaiciau kad kai uzsninga tokiom sakeles nulauzo, tai vat, prisigalvojau kad reik sakeles aprist, na prie stiebo suglaust, kaip eglutes parduoda suglaustas, bent tokie patarimai yra
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2013 11 13, 22:54)
Jos visai mazos kokie 25cm ir skaiciau kad kai uzsninga tokiom sakeles nulauzo,

jeigu nebuvo pripumpuotos trąšų ir patręštos saikingai laiku, tai tokio aukščio tujoms nieko neatsitiks. Nežinau, gal klystu, tačiau aš savų mažųjų tujų neraišioju, o žiemoja po atviru dangumi mažiausios gal kokių 10 cm. Jeigu reiktų visoms šukuosenas surišti doh.gif, nes auginu ne 10 ir ne 100.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 14 lapkričio 2013 - 21:07
Sakykit, ar kas nors iš rudens prisikasat žemių/kompostinių žemių ar juodžemio pavasario daigų sodinimui? Jei taip, kame laikot? Galvoju, gal kiek pigiau gautūsi persodinant daigus, durpių substratus pamaišyt su namine žeme. Tik kaip jos laikymas?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 11 15, 16:12)
Sakykit, ar kas nors iš rudens prisikasat žemių/kompostinių žemių ar juodžemio pavasario daigų sodinimui?

taip, prisikasu ir darau mišinį: kompostinė žemė, pelenai, durpės. Laikau kompostinę žemę rūsyje.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 11 15, 17:12)
Sakykit, ar kas nors iš rudens prisikasat žemių/kompostinių žemių ar juodžemio pavasario daigų sodinimui? Jei taip, kame laikot? Galvoju, gal kiek pigiau gautūsi persodinant daigus, durpių substratus pamaišyt su namine žeme. Tik kaip jos laikymas?

Prisikasu komposto ir pasisijoju smėlio, per žiemą kaupiu pelenus. Pavasarį visa tai maišau su paprastu durpių substratu, nes pirkti spec.mišinius daigų pikavimui tai tikrai labai jau prabangiai gaunasi, nebent sėjai pora maišelių nusipirkt. Kompostą pernai laikiau maišuose nuo trąšų ar tų pačių pirktinių žemių mišinių, dar turiu tokių didelių kibirų nuo statybų likusių po berods 30ltr. Laikiau tiesiog garaže. Šiemet dar nekasiau - planuoju savaitgaliui šį darbą, nors kol dar šalčių neprognozuoja galima neskubėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 11 15, 16:24)
Šiemet dar nekasiau - planuoju savaitgaliui šį darbą, nors kol dar šalčių neprognozuoja galima neskubėt biggrin.gif

aš taip pat dar nekasiau. Prieš šalčius prisikasu.
Atsakyti
Aš visada pirkdavau. Bet brangiai gaunasi. Dar kai nemažai jos reikia: ir gėlėms, ir daržovių daigams doh.gif Šiemet prisikasiau kompostinės žemės,bet joje pilna kalifornijos sliekų. Kai kasiau, tai kaip ir nesimatė. Reiks matyt išpilti ir palaikyti, kol šalti pradės, sulįs gal jie žemėn g.gif Kokiu santykiu maišot visas gėrybes?
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 11 15, 18:51)
  Kokiu santykiu maišot visas gėrybes?

Į vieną kibirą maždaug dvi-trys saujos saujos pelenų ir lygiomis dalimis kompostinė žemė/durpės. Maždaug parašiau, nes niekada nematavau. Viską maišau iš akies kol būna tinkama žemė mano akimis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 11 16, 00:08)
Į vieną kibirą maždaug dvi-trys saujos  saujos pelenų ir lygiomis dalimis kompostinė žemė/durpės. Maždaug parašiau, nes niekada nematavau. Viską maišau iš akies kol būna tinkama žemė mano akimis  ax.gif

Ačiū
Atsakyti