QUOTE(DamaMama @ 2014 01 04, 14:57)
Sveikos
Ačiū už priėmimą
Eferite, kaip gavosi taip.. planavau kitaip, bet kuo toliau, tuo geriau suprantu, kad geriau nieko nebeplanuoti kas susiję su vaikais

arba jei jau planuoji, tai garsiai niekam nesakyk...
Šiąnakt beveik nemiegojom.. nesuprantu kas yra. Sūnus valgo iš krūtinės labai ilgai, na bet nieko, aš dėl to nesijaudinau, galvoju sustiprės ir pavalgys greičiau. O galbūt dar ir pirno latakai kur užsikimšę. Na žodžiu, prisiskaičiau, kad antrą mėnesį viskas būna jau greičiau, sukandu dantis ir maitinu ilgai.. Dieną kažkaip dar normaliai būna, vaikas pavalgo, užmiega, bet kai ateina vakaras.. Va pvz vakar mes pabuduom 21:30 ir pradėjo valgyt... su keliom trumpom pertraukom vaikas prakabėjo ant krūtinės iki 00:30.. nu atrodo jau ant rankų užmigo, atsargiai bandau guldyt.. paguli ramiai kokias 2 min ir pradeda riestis, muistytis, atrodo steni, raudonuoja, atrodo ieško krūtinės, rankom makaluoja.. galų gale taip pasiraitęs kelias min pradeda verkt. Tada vėl aš jį ant rankų.. pilvukas ne kietas, bet vaikas riečiasi, steni. Paduodu krūtį - vėl ramiai čiulpia. Ištraukiu - vėl ta pati istorija... Ir taip visą naktį....... Ryte vyras atnešė man pientraukį, aš nusitraukiau pieno ir vyras pasiėmė vaiką į kitą kambarį, kad galėčiau bent kelias valandas pamiegot. Vaikas suvalgė tą pieną (bet nelabai noriai) ir lūžo! Pamiegojo porą valandų. Tada ir aš atsikėliau, vaikas vėl pabudo, pamaitinau per kokį pusvalandį ir jis užmigo, paguldžiau į lovelę, miega jau beveik valandą.. bet girdžiu vėl kriuksi, tuoj vėl bus tas pats.. Aš nesuprantu, ar mano pienas jo nepasotina, ar jis jo neištraukia, ar jam kokie diegliai, o gal pučia..? Nors kakoja jis pastoviai, Kai keičiu pampersą tai labai labai retai būna nepadėjęs ten krūvelės.. Gal kuriai yra kas nors panašaus buvę? Ką daryt? Nes pastoviai tos mūsų naktys neramios būna, nu bet kuo tolyn, tuo blogyn.. Sakau gal bandyt nusitraukinėt, gal jam tikrai nepavyksta ištraukt? Nors atrodo pienas pats bėga, pvz kai iš vienos krūties maitinu, kita šlapia būna, ir duše laša pienas pastoviai..
Visų pirma sveikinu su stebuklėliu
Dėl maitinimosi, tai aš siūlyčiau visų pirma mesti čiulptukus ir buteliukus, kol vaikiukui dar taip svarbu teisingai žįsti.. Maniškis gavęs čiulptuką ir buteliuką (galvojau gal padės nurimti) pora dienų nemokėjo normaliai apžiot krūties...
Ta naktinė situacija man panaši į tokią, kai vaikiukas neteisingai apžioja spenelį, gal čiulpia tik galiuką? Pienukas tada nebėga taip kaip turi ir jis niekaip neprivalgo.. Čiulpia kaip čiulptuką, o ne žinda. Pasiguldyk nuogą ant krūtinės ir leisk pačiam susirast, mum labai padėdavo "prisimint" kaip reikia valgyt teisingai
Nemanau, kad pieno trūksta, ypač jei taip ilgai jis bando valgyt, tai turėtų jo labai daug "užsisakyt". O dėl pilvuko.. mūsiškiui iki trijų mėnesių labai pūtė, diegliukai kankino.. verksniukas buvo siaubingas... Nepadėjo nei espumizanas nei niekas. Kai pilvas kietas, tai geriausia būdavo kojas stipriai prilenkt, kad išsipirdėtų. Migdydavausiosau ant krūtinės, kad šildytų pilvuką.. Daug daug ant pilvo guldydavau... Bet tiesiog išlaukti teko
Svarbiausia nesinervink