Įkraunama...
Įkraunama...

Kartu planavom-Kartu laukėmės-Kartu auginam!

Su naujais metais, mamukės! Tegu būna pilni malonių staigmenų, meilės, aistros ir šypsnenų 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Užeinu vis paskaityt, bet mano rankinukas neleidžia prisėst rimčiau smile.gif

Sveikatos ligoniukam ir mamytėm 4u.gif
Mūsų dičkis naujuosius metus sutiko miegodamas,kaip ir priklauso smile.gif Labai laukiam dantų, viską kiša į burną ir zzzuuuurkia ištisai, nupirkau tepaliuko, tai bent tam kartui nurimsta ax.gif
Atsakyti
Sveikutės, 4u.gif

Sergančioms po balionuką 4u.gif

Šiuos naujus darėm pas mane buvo sesers šeima ir draugų šeima, Viso 6 suaugę ir 6 vaikai 8,7,5,4,1 metų ir maniškė 3 mėn, Tai namai kaip po trečio pasaulinio karo per visus tris aukštus doh.gif bet buvo linksma thumbup.gif mažoji ramiakė visiškai buvo, net draugė klausė, ar kada parodo balsą lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif

Kartu planavau, kartu laukiausi, dabar atėjau kartu augint smile.gif žiūriu, kad čia ir nematytų vardų labai daug, bet tikiuosi susipažinsim smile.gif

Planavau apie 22mėn, suplanavau po operacijos, kiaušidžių drilingo. Bet viskas buvo taip seniai, stengiuos nebeatsiminti.. Mano mažytis sūnelis gimė gruodžio 20d., nors turėjo gimti dar tik... po keturių dienų, sausio 7d. smile.gif Pasibeldė anksčiau, bet jau gero svorio ir ūgio, 3250g ir 52cm smile.gif

Kaip ir visos ką tik iškeptos mamos tikriausiai neturėsiu labai daug laiko pirmom savaitėm ir galbūt mėnesiais, bet būtų labai smagu kartas nuo karto paskaityt jūsų patirtis ir parašyt savo, o galbūt ir kažko paklausti bei patarti smile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
QUOTE(DamaMama @ 2014 01 03, 18:59)
Laba diena smile.gif

malonu, kad jungiesi 4u.gif prašom prašom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DamaMama @ 2014 01 03, 18:59)
Laba diena smile.gif

Kartu planavau, kartu laukiausi, dabar atėjau kartu augint smile.gif žiūriu, kad čia ir nematytų vardų labai daug, bet tikiuosi susipažinsim smile.gif

Planavau apie 22mėn, suplanavau po operacijos, kiaušidžių drilingo. Bet viskas buvo taip seniai, stengiuos nebeatsiminti.. Mano mažytis sūnelis gimė gruodžio 20d., nors turėjo gimti dar tik... po keturių dienų, sausio 7d. smile.gif Pasibeldė anksčiau, bet jau gero svorio ir ūgio, 3250g ir 52cm  smile.gif 

Kaip ir visos ką tik iškeptos mamos tikriausiai neturėsiu labai daug laiko pirmom savaitėm ir galbūt mėnesiais, bet būtų labai smagu kartas nuo karto paskaityt jūsų patirtis ir parašyt savo, o galbūt ir kažko paklausti bei patarti smile.gif

sveiki isijunge i musu gretas 4u.gif

labas visoms 4u.gif
kaip sventes?
pas mus gan ramiai,kaip visada smile.gif dickis jau vis nesulaukia pirmadienio,kada i mokyklele kulniuot jau reiks,pasiilgo.
Atsakyti
Labas 4u.gif
Su naujais 4u.gif Kaip greit laikas eina, pernai tokiu metu dar pilvo nesimatė, o va šiemet naujus jau su dukryte sutikom wub.gif Šiandien 5 mėn jai wub.gif

DamaMama, skaičiau tavo gimdymo istoriją, šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Ačiū už priėmimą smile.gif

Eferite, kaip gavosi taip.. planavau kitaip, bet kuo toliau, tuo geriau suprantu, kad geriau nieko nebeplanuoti kas susiję su vaikais biggrin.gif arba jei jau planuoji, tai garsiai niekam nesakyk... doh.gif

Šiąnakt beveik nemiegojom.. nesuprantu kas yra. Sūnus valgo iš krūtinės labai ilgai, na bet nieko, aš dėl to nesijaudinau, galvoju sustiprės ir pavalgys greičiau. O galbūt dar ir pirno latakai kur užsikimšę. Na žodžiu, prisiskaičiau, kad antrą mėnesį viskas būna jau greičiau, sukandu dantis ir maitinu ilgai.. Dieną kažkaip dar normaliai būna, vaikas pavalgo, užmiega, bet kai ateina vakaras.. Va pvz vakar mes pabuduom 21:30 ir pradėjo valgyt... su keliom trumpom pertraukom vaikas prakabėjo ant krūtinės iki 00:30.. nu atrodo jau ant rankų užmigo, atsargiai bandau guldyt.. paguli ramiai kokias 2 min ir pradeda riestis, muistytis, atrodo steni, raudonuoja, atrodo ieško krūtinės, rankom makaluoja.. galų gale taip pasiraitęs kelias min pradeda verkt. Tada vėl aš jį ant rankų.. pilvukas ne kietas, bet vaikas riečiasi, steni. Paduodu krūtį - vėl ramiai čiulpia. Ištraukiu - vėl ta pati istorija... Ir taip visą naktį....... Ryte vyras atnešė man pientraukį, aš nusitraukiau pieno ir vyras pasiėmė vaiką į kitą kambarį, kad galėčiau bent kelias valandas pamiegot. Vaikas suvalgė tą pieną (bet nelabai noriai) ir lūžo! Pamiegojo porą valandų. Tada ir aš atsikėliau, vaikas vėl pabudo, pamaitinau per kokį pusvalandį ir jis užmigo, paguldžiau į lovelę, miega jau beveik valandą.. bet girdžiu vėl kriuksi, tuoj vėl bus tas pats.. Aš nesuprantu, ar mano pienas jo nepasotina, ar jis jo neištraukia, ar jam kokie diegliai, o gal pučia..? Nors kakoja jis pastoviai, Kai keičiu pampersą tai labai labai retai būna nepadėjęs ten krūvelės.. Gal kuriai yra kas nors panašaus buvę? Ką daryt? Nes pastoviai tos mūsų naktys neramios būna, nu bet kuo tolyn, tuo blogyn.. Sakau gal bandyt nusitraukinėt, gal jam tikrai nepavyksta ištraukt? Nors atrodo pienas pats bėga, pvz kai iš vienos krūties maitinu, kita šlapia būna, ir duše laša pienas pastoviai.. cray.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DamaMama: 04 sausio 2014 - 13:58
QUOTE(DamaMama @ 2014 01 04, 13:57)
Sveikos smile.gif

Eferite, kaip gavosi taip.. planavau kitaip, bet kuo toliau, tuo geriau suprantu, kad geriau nieko nebeplanuoti kas susiję su vaikais biggrin.gif arba jei jau planuoji, tai garsiai niekam nesakyk... doh.gif

Šiąnakt beveik nemiegojom.. nesuprantu kas yra. Sūnus valgo iš krūtinės labai ilgai, na bet nieko, aš dėl to nesijaudinau, galvoju sustiprės ir pavalgys greičiau. O galbūt dar ir pirno latakai kur užsikimšę. Na žodžiu, prisiskaičiau, kad antrą mėnesį viskas būna jau greičiau, sukandu dantis ir maitinu ilgai.. Dieną kažkaip dar normaliai būna, vaikas pavalgo, užmiega, bet kai ateina vakaras.. Va pvz vakar mes pabuduom 21:30 ir pradėjo valgyt... su keliom trumpom pertraukom vaikas prakabėjo ant krūtinės iki 00:30.. nu atrodo jau ant rankų užmigo, atsargiai bandau guldyt.. paguli ramiai kokias 2 min ir pradeda riestis, muistytis, atrodo steni, raudonuoja, atrodo ieško krūtinės, rankom makaluoja.. galų gale taip pasiraitęs kelias min pradeda verkt. Tada vėl aš jį ant rankų.. pilvukas ne kietas, bet vaikas riečiasi, steni. Paduodu krūtį - vėl ramiai čiulpia. Ištraukiu - vėl ta pati istorija... Ir taip visą naktį....... Ryte vyras atnešė man pientraukį, aš nusitraukiau pieno ir vyras pasiėmė vaiką į kitą kambarį, kad galėčiau bent kelias valandas pamiegot. Vaikas suvalgė tą pieną (bet nelabai noriai) ir lūžo! Pamiegojo porą valandų. Tada ir aš atsikėliau, vaikas vėl pabudo, pamaitinau per kokį pusvalandį ir jis užmigo, paguldžiau į lovelę, miega jau beveik valandą.. bet girdžiu vėl kriuksi, tuoj vėl bus tas pats.. Aš nesuprantu, ar mano pienas jo nepasotina, ar jis jo neištraukia, ar jam kokie diegliai, o gal pučia..? Nors kakoja jis pastoviai, Kai keičiu pampersą tai labai labai retai būna nepadėjęs ten krūvelės.. Gal kuriai yra kas nors panašaus buvę? Ką daryt? Nes pastoviai tos mūsų naktys neramios būna, nu bet kuo tolyn, tuo blogyn.. Sakau gal bandyt nusitraukinėt, gal jam tikrai nepavyksta ištraukt? Nors atrodo pienas pats bėga, pvz kai iš vienos krūties maitinu, kita šlapia būna, ir duše laša pienas pastoviai.. cray.gif

tik negalvok kad kazkas negerai su pieneliu,ar jo neuztenka mirksiukas.gif o jus duodat tutuka mazyliui?
galbut jam diegliukai? g.gif ar viduriukai nera pakieteje?kakoja minkstai?
gal pilvukui pabandyt biskeli paduot espumizano(nors sis pvz mano pirmajam vaikui padedavo,o dukrai nic nieko,jai davemsab simpleks),sab simplex,ar kazko kito(dabar taip greit neprisimenu visu mazyliu pilvukams skirtu) g.gif
o pati neuzvalgei kazko tokio maisto,su kvapu kokio?na cesnakai gi kvapas-mazyliui gal kvapai nepatinka,vistik per pienuka ir kvapas pareina.
svarbu ir paciai stengtis nesinervinti,ramiai apgalvot,kas maziukui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2014 01 04, 17:55)
tik negalvok kad kazkas negerai su pieneliu,ar jo neuztenka mirksiukas.gif  o jus duodat tutuka  mazyliui?
galbut jam diegliukai? g.gif ar viduriukai nera pakieteje?kakoja minkstai?
gal pilvukui pabandyt biskeli paduot espumizano(nors sis pvz mano pirmajam vaikui padedavo,o dukrai nic nieko,jai davemsab simpleks),sab simplex,ar kazko kito(dabar taip greit neprisimenu visu mazyliu pilvukams skirtu) g.gif
o pati neuzvalgei kazko tokio maisto,su kvapu kokio?na cesnakai gi kvapas-mazyliui gal kvapai nepatinka,vistik per pienuka ir kvapas pareina.
svarbu ir paciai stengtis nesinervinti,ramiai apgalvot,kas maziukui. 4u.gif
Bandžiau naktį tutuką kišt, spjauna ir viskas. Dar bandžiau palaikyt, kad "įsičiulptų", bet tik paleidžiu ir lekia iš burnytės tutukas..
Kakoja minkštai labai. Mes po gimimo tris dienas gavom anibiotikų, todėl vartojam žarnyno bakterija Bio-Gaia, sakė pavartot mėnesiuką, tai gal už tai gerai kakoja. Bet kai vaikas riečiasi pilvas ne kietas būna, kai jau įsiklykia, tada pakietėja.. ir paskui purpsi jis.. sakau gal tikrai dujos kaupiasi? Šiandien vyras vaistinėj nupirko sab simplex, jei vėl tas pats naktį darysis, pabandysiu duot..
Šiaip nieko neįprasto nevalgiau, česnako nevalgiau irgi.. Man toks jausmas, kad mažiukas sumaišęs dieną su naktim, nes dieną praktiškai tokių problemų neturim.. blink.gif
Stengiamės nesinervinti, bet šiandien jau visą dieną galva plyšta nuo nemigos... doh.gif ačiū už palaikymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DamaMama @ 2014 01 04, 17:06)
Bandžiau naktį tutuką kišt, spjauna ir viskas. Dar bandžiau palaikyt, kad "įsičiulptų", bet tik paleidžiu ir lekia iš burnytės tutukas..
Kakoja minkštai labai. Mes po gimimo tris dienas gavom anibiotikų, todėl vartojam žarnyno bakterija Bio-Gaia, sakė pavartot mėnesiuką, tai gal už tai gerai kakoja. Bet kai vaikas riečiasi pilvas ne kietas būna, kai jau įsiklykia, tada pakietėja.. ir paskui purpsi jis.. sakau gal tikrai dujos kaupiasi? Šiandien vyras vaistinėj nupirko sab simplex, jei vėl tas pats naktį darysis, pabandysiu duot..
Šiaip nieko neįprasto nevalgiau, česnako nevalgiau irgi.. Man toks jausmas, kad mažiukas sumaišęs dieną su naktim, nes dieną praktiškai tokių problemų neturim.. blink.gif
Stengiamės nesinervinti, bet šiandien jau visą dieną galva plyšta nuo nemigos... doh.gif ačiū už palaikymą 4u.gif

kantrytes 4u.gif
sakyciau gal paduot simplexo anksciau,sakykim pries turima pagrindini jusu rezimu naktini miega g.gif nes as mazajai pamenu duodavau profilaktiskai po biski palaizyt sab simplekso,o siaip mes ramiai praslinkom su ja del pilvuko.o va dickis kai buvo apie menesiuka,tai siaubas viena nakti kosmariska turejom doh.gif pakaitom supom ant ranku su vyru per visa nakti doh.gif ir istisai klykimas rietimasis doh.gif o prasidejus rytui po biski rimo rimo ir baiges tada.
vakare bandykit kad neuzmigtu anksti,na ne kokia 19val nakciai.uzsiimt su juo,kad pratemt laika iki veliau.nes jei ir sumaises diena-nakti,vistiek gaus pamazu grizt i ritma.
Atsakyti
Rasiau stenkis nesinervuot tik nes pienas dar dings nuo nervų ir gerk kuo daugiau skysčių , ir stebek savo maitinima. Mano panele nenoredavo traukti ir paskui pas amne bangom tas pienas ejo . Kaip aš sakau papus "užprogramuoti " reikia . Viskas bus ok , malonu kai vyras padeda ir supranta. Bent jau nuo 3 menesiuko bus geriau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(DamaMama @ 2014 01 04, 14:57)
Sveikos smile.gif

Visų pirma sveikinu su stebuklėliu 4u.gif
Dėl maitinimosi, tai aš siūlyčiau visų pirma mesti čiulptukus ir buteliukus, kol vaikiukui dar taip svarbu teisingai žįsti.. Maniškis gavęs čiulptuką ir buteliuką (galvojau gal padės nurimti) pora dienų nemokėjo normaliai apžiot krūties...
Ta naktinė situacija man panaši į tokią, kai vaikiukas neteisingai apžioja spenelį, gal čiulpia tik galiuką? Pienukas tada nebėga taip kaip turi ir jis niekaip neprivalgo.. Čiulpia kaip čiulptuką, o ne žinda. Pasiguldyk nuogą ant krūtinės ir leisk pačiam susirast, mum labai padėdavo "prisimint" kaip reikia valgyt teisingai smile.gif
Nemanau, kad pieno trūksta, ypač jei taip ilgai jis bando valgyt, tai turėtų jo labai daug "užsisakyt". O dėl pilvuko.. mūsiškiui iki trijų mėnesių labai pūtė, diegliukai kankino.. verksniukas buvo siaubingas... Nepadėjo nei espumizanas nei niekas. Kai pilvas kietas, tai geriausia būdavo kojas stipriai prilenkt, kad išsipirdėtų. Migdydavausiosau ant krūtinės, kad šildytų pilvuką.. Daug daug ant pilvo guldydavau... Bet tiesiog išlaukti teko ax.gif

Svarbiausia nesinervink smile.gif 4u.gif
Atsakyti