Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik...

QUOTE(Nanita @ 2016 02 25, 14:06)
Aciu,si karta bandysiu kinietiskai  smile.gif

O kitą kart gal susigundysit "armonika". Gabalą nugarinės apkepinti keptuvėje, supjaustyti ne iki galo, o jei labiau įgudę - "kišenėmis". Paprieskoninti. Pasigaminti įdarą iš kepintų svogūnų, pievagrybių ar džiov grybų. Pridėti tarkuoto mėgstamo fermentinio sūrio. Dėti į nugarinės tarpelius nepersistengiant, suseginėti mediniais krapštukais per kiek įmanoma daugiau sluoksnių ir kepti orkaitėje.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 02 25, 23:07)
O kitą kart gal susigundysit "armonika". Gabalą nugarinės apkepinti keptuvėje, supjaustyti ne iki galo,  o jei labiau įgudę - "kišenėmis". Paprieskoninti. Pasigaminti įdarą iš kepintų svogūnų, pievagrybių ar džiov grybų. Pridėti tarkuoto mėgstamo fermentinio sūrio. Dėti į nugarinės tarpelius nepersistengiant, suseginėti mediniais krapštukais per kiek įmanoma daugiau sluoksnių ir kepti orkaitėje.

Darau armonika,tik siek tiek kitaip.Is "skanaugyvenimo"paemiau recepta.Labai patogu kai turi daugiau sveciu,is anksto viska paruosi,tada,smauk i orkaite,ir laisva ~valandai.Pagal jusu recepta pabandysiu butinai,labai skaniai,vyliojanciai skamba.Net sakyciau,mano skoniui,skaniau negu is auksciau nurodyto "blogo" blush2.gif smile.gif 4u.gif

O kam reikia is anksto kepti mesa keptuveje?
Atsakyti
Ir vėl aš blush2.gif
Vakar kepiau upėtakį druskoje,nesuvalgėme viso.Gal turite patikrinta,išbandyta,žuvies salotų receptą?Googlinti moku,labai daug visokių yra variantu,pasimečiau unsure.gif smile.gif Labai švelni žuvys gavosi,tad norisi įmaišyti,įdėti kažko aštresnio,rūgštesnio.Su kuo derėtu?Su rukyta žuvim dariau salotas bet su kepta ne.Hepl smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2016 02 25, 23:50)
O kam reikia is anksto kepti mesa keptuveje?

Sultys labiau susilaiko viduje, kepsnys sultingesnis būna. Tik reikia greit ir ant aukštos temperatūros apkept, kad užsitrauktų poros.
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2016 02 27, 15:07)
Ir vėl aš  blush2.gif
Vakar kepiau upėtakį druskoje,nesuvalgėme viso.Gal turite patikrinta,išbandyta,žuvies salotų receptą?Googlinti moku,labai daug visokių yra variantu,pasimečiau  unsure.gif  smile.gif Labai švelni žuvys gavosi,tad norisi įmaišyti,įdėti kažko aštresnio,rūgštesnio.Su kuo derėtu?Su rukyta žuvim dariau salotas bet su kepta ne.Hepl  smile.gif

Kadangi nieks nevalgote žuvų salotų,ieškojau receptų googleje toliau.Sustojau ties labai paprasto bet be galo skanaus recepto!Šiandien gaminsiu vėl.
Virti ryžiai.Keptas česnakas+svogūnai+tarkuotą morką+pomidorai.Dėjau viskuo iš akies.Kepti maždaug 10 min.Į galą įdėti plėšytą žuvį.Sumaišyti su ryžiais.Pabarstyti kapotų pietražuolių.Įdėti,kai šiek tiek viskas atauš,majonezo.Nu labai gardi mišrainė!
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2016 02 28, 10:07)
Kadangi nieks nevalgote žuvų salotų,ieškojau receptų googleje toliau.Sustojau ties labai paprasto bet be galo skanaus recepto!Šiandien gaminsiu vėl.
Virti ryžiai.Keptas česnakas+svogūnai+tarkuotą morką+pomidorai.Dėjau viskuo iš akies.Kepti maždaug 10 min.Į galą įdėti plėšytą žuvį.Sumaišyti su ryžiais.Pabarstyti kapotų pietražuolių.Įdėti,kai šiek tiek viskas atauš,majonezo.Nu labai gardi mišrainė!

Darau panasia,virti ryziai,kepinta morka su svogunu ir majonezas. Nedejau cesnako ir pomidoro. Bet labai skani tikrai smile.gif darau su zuvim irgi
Atsakyti
Gal kuri ismani mamyte pasiulys ideju,ryt pietums (5 zmonems) turiu kazka pagaminti is turimu produktu,nes artimiausia parduotuve beveik uz valandos plaukimo ir vaziavimo,tad realiai turiu verstis su tuo ka turiu unsure.gif
Surasau ka radau valgomo: 2 dideles grilintos brotules, 7 virti vistos kiausiniai ir dar 6 zali putpeliu kiausiniai, 4 laaabai dideles krevetes (saldytos , nevirtos),puse dezutes sitakiu (tokie jau pagyvene), maiselis melynu bulviu ,indelis brandinto jogurto su kazkokiom seklom (labai surus),nepilna dezute ozku pieno surio pjaustyo kubeliais (labai stiprus specifinis kvapas),mazas indelis svieziu braskiu,puse geltono arbuzo, gera sauja rukytu slyvu ir maiselis kazkokiu rudu miltu smirdanciu (MB turguje kazkada nupirko bet neatsimena kas ten tokio) ir puse dezutes juoduju/raudonuju apelsinu .Jokiu grietiniu ,grietineliu,majonezo ,normaliu miltu,ar ryziu neturiu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2016 03 05, 13:35)
Gal kuri ismani mamyte pasiulys ideju,ryt pietums (5 zmonems)

Bet tai tikras issukis,man puse isvardintu produktu,negirdetu,nematytu blush2.gif Gal atsiras ismananciu daugiau,ir pasiulys ka gero smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2016 03 05, 13:38)
Bet tai tikras issukis,man puse isvardintu produktu,negirdetu,nematytu  blush2.gif Gal atsiras ismananciu daugiau,ir pasiulys ka gero  smile.gif


Tai,kad visi paprasti produktai kuriuos ir Lietuvoje perku,tik to suraus jogurto su seklom ir smirdanciu miltu nemaciau ...
Viliuosi ,kad kas pasiulys kokiu receptu ,nesinori puoda makaloses isvirt. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2016 03 05, 13:35)
Gal kuri ismani mamyte pasiulys ideju,ryt pietums (5 zmonems) turiu kazka pagaminti is turimu produktu,nes artimiausia parduotuve beveik uz valandos plaukimo ir vaziavimo,tad realiai turiu verstis su tuo ka turiu  unsure.gif
Surasau ka radau valgomo: 2 dideles grilintos brotules, 7 virti vistos kiausiniai ir dar 6 zali putpeliu kiausiniai, 4 laaabai dideles krevetes (saldytos , nevirtos),puse dezutes sitakiu (tokie jau pagyvene), maiselis melynu bulviu ,indelis brandinto jogurto su kazkokiom seklom (labai surus),nepilna dezute ozku pieno surio pjaustyo kubeliais (labai stiprus specifinis kvapas),mazas indelis svieziu braskiu,puse geltono arbuzo, gera sauja rukytu slyvu ir maiselis kazkokiu rudu miltu smirdanciu (MB turguje kazkada nupirko bet neatsimena kas ten tokio) ir puse dezutes juoduju/raudonuju apelsinu .Jokiu grietiniu ,grietineliu,majonezo ,normaliu miltu,ar ryziu neturiu. doh.gif


Kas tos "2 dideles grilintos brotules" Aš irgi pirmą kart girdžiu blush2.gif
Ko gero jau vėlu jums patart, bet pasirodė iššūkis vertas dėmesio biggrin.gif Tikiuosi, bent prieskonių, druskos ir cukraus turit, kurių nepaminėjot g.gif
1. Jei, kaip man rodosi, "brotules" tai žuvis, tai... norint jas padalint 5 asmenims, gal pavyktų iš jų kotletukus pagaminti su tais dar likusiais žaliais putpelių kiaušiniais? O jei dar kokį virtą kiaušinį pakapotumėt, sumaišytumėt su prieskoniais ir įdarytumėt tuos kotletukus, tai jie ir didesni išeitu blush2.gif Garnyrui - mėlynos bulvės.
2. Jogurtas+krevetės+Shitaki grybai man susidėliotu į užkandėlę, bet reiktu želatinos jogurtan dadėt, supilstyti į porcijinius indelius (ar vieną indą, jei nėr porcijinių). Krevetes išvirt, nuoviro dalį panaudot želatinai brinkint. Išbrinkintą ir ištirpintą želatiną pravėsinti, supilti jogurtan, kur sudėta didžioji dalis pasmulkintų krevečių, grybų. Leisti sustingti. Likusius shitaki grybus dėti į lėkštę, ant jų iš formelių išimtą krevečių "žele", puošti likusiais krevečių gabalėliais. Ai, čia smulkintas vienas-kitas virtas kiaušinis irgi derėtu.
3. Braškės+arbūzas+apelsinai tiktų desertui - vaisių salotoms.
4. ožkų pieno sūrį ir rūkytas slyvas irgi galima patiekt kaip užkandį arba įdaryti slyvas sūriu.
Atsakyti
Ka skanaus pagaminti is avienos/erienos?
Vyras labai megsta sia mesa(as nekenciu)man ji baisiai smirda blush2.gif Bet kadangi rytoj MB sves gimtadieni,noriu palepinti ax.gif Mesos dar neturiu,tai ta proga patarkite ka rinktis,kokia kuno dali? biggrin.gif
P.S. Svarbu,kad patiekala butu galima pasildyti.Per piet gaminsiu,o vakare vaisinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2016 03 07, 22:23)
Ka skanaus pagaminti is avienos/erienos?
Vyras labai megsta sia mesa(as nekenciu)man ji baisiai smirda  blush2.gif Bet kadangi rytoj MB sves gimtadieni,noriu palepinti  ax.gif Mesos dar neturiu,tai ta proga patarkite ka rinktis,kokia kuno dali?  biggrin.gif
P.S. Svarbu,kad patiekala butu galima pasildyti.Per piet gaminsiu,o vakare vaisinsiu  smile.gif

mano vyras irgi dievina sia mesa.
mes kepam tiesiog orkaiteje gabaliukus pamarinuotus arba labai skanu plovas
tikras plovas su aviena
Atsakyti