QUOTE(gurmans @ 2016 03 05, 13:35)
Gal kuri ismani mamyte pasiulys ideju,ryt pietums (5 zmonems) turiu kazka pagaminti is turimu produktu,nes artimiausia parduotuve beveik uz valandos plaukimo ir vaziavimo,tad realiai turiu verstis su tuo ka turiu
Surasau ka radau valgomo: 2 dideles grilintos brotules, 7 virti vistos kiausiniai ir dar 6 zali putpeliu kiausiniai, 4 laaabai dideles krevetes (saldytos , nevirtos),puse dezutes sitakiu (tokie jau pagyvene), maiselis melynu bulviu ,indelis brandinto jogurto su kazkokiom seklom (labai surus),nepilna dezute ozku pieno surio pjaustyo kubeliais (labai stiprus specifinis kvapas),mazas indelis svieziu braskiu,puse geltono arbuzo, gera sauja rukytu slyvu ir maiselis kazkokiu rudu miltu smirdanciu (MB turguje kazkada nupirko bet neatsimena kas ten tokio) ir puse dezutes juoduju/raudonuju apelsinu .Jokiu grietiniu ,grietineliu,majonezo ,normaliu miltu,ar ryziu neturiu.
Kas tos "2 dideles grilintos brotules" Aš irgi pirmą kart girdžiu
Ko gero jau vėlu jums patart, bet pasirodė iššūkis vertas dėmesio

Tikiuosi, bent prieskonių, druskos ir cukraus turit, kurių nepaminėjot
1. Jei, kaip man rodosi, "brotules" tai žuvis, tai... norint jas padalint 5 asmenims, gal pavyktų iš jų kotletukus pagaminti su tais dar likusiais žaliais putpelių kiaušiniais? O jei dar kokį virtą kiaušinį pakapotumėt, sumaišytumėt su prieskoniais ir įdarytumėt tuos kotletukus, tai jie ir didesni išeitu

Garnyrui - mėlynos bulvės.
2. Jogurtas+krevetės+Shitaki grybai man susidėliotu į užkandėlę, bet reiktu želatinos jogurtan dadėt, supilstyti į porcijinius indelius (ar vieną indą, jei nėr porcijinių). Krevetes išvirt, nuoviro dalį panaudot želatinai brinkint. Išbrinkintą ir ištirpintą želatiną pravėsinti, supilti jogurtan, kur sudėta didžioji dalis pasmulkintų krevečių, grybų. Leisti sustingti. Likusius shitaki grybus dėti į lėkštę, ant jų iš formelių išimtą krevečių "žele", puošti likusiais krevečių gabalėliais. Ai, čia smulkintas vienas-kitas virtas kiaušinis irgi derėtu.
3. Braškės+arbūzas+apelsinai tiktų desertui - vaisių salotoms.
4. ožkų pieno sūrį ir rūkytas slyvas irgi galima patiekt kaip užkandį arba įdaryti slyvas sūriu.