Įkraunama...
Įkraunama...

Škotų nulėpaausiai ir stačiaausiai

Mums nelaimė vakar nutiko - nukrito katytė nuo laiptų namie (2-3metrai), vežėm pas veterinarą, kraujavo iš šlapimo takų, labai išsigandome. Veterinaras suleido krešėjimą skatinančių, priešuždegiminių, katytė iškart ir buvo judri iš pirmo žvilgsnio viskas gerai, bet vis tiek neramu. Daugiau jokio kraujo ir nepasirodė, bėgioja, laksto, ėda, laka.

Dabar kurį laiką neišleisime iš kambario, bet o kaip po to mokint vaikščiot tais laiptais?? Juk nelaikysime visą gyvenimą viename kambary uždarę sad.gif Baisu, kad bus ji nepasimokinusi po šito.
Atsakyti
Labas rytas,
Na, tokios žinios iš pat pirmadienio..... verysad.gif
Man labai gaila visų gyvūnėlių, todėl net šiurpas pradėjo kratyti... unsure.gif

Nežinau, ką pasakyti, bet aš savo katinėlį labai saugojau, kad tik kur labai neužšoktų, nenukristų, nors parsivežiau jį žymiai didesnį, ir dabar saugau, kad katinas nepatektų ant kokių karštų paviršių, neiškristų kur per langą ir t.t.

O dėl laiptų - per maža dar katytė bėgioti laiptais, juo labiau, kad prieš tai, matomai, tų laiptų nebuvo mačiusi, po to, paaugę katinėliai įpranta ir laiptais bėgioti, lakstyti ir patys moka save saugoti, tiesiog apskaičiuoja, koks atstumas jiems yra nepavojingas.

Tikėkimės, kad daugiau bėdų nenutiks, ir mokėsite saugoti savo katytę ir ją užauginti.
Sveikatėlės jai smile.gif
Atsakyti
Labas visoms, aš dabar tik paskaityt įšoku čia liepai artėjant, bet jūsų nepamirštu:) pasigrožiu, pasidžiaugiu, liepos antroj pusėj tikiuosi atlaisvėsiu ir grįšiu:) ar atostogausit mergaitės?smile.gif mano šie metai be atostogų nusimato:(( be keliavimų kažkur.

Atsakyti
labutis

as irgi uzsikasus su darbais , o dar zole kieme vis pjauti reik ir viska trimeriu apvaziuoti kad grazu butu doh.gif

smagu nauji katineliai ir laukti ju taip pat smagu parvaziuojant i namus wub.gif

o del atsargumo- tai jau tikrai net baisu del to siautejimo. dabar savo mazius meshkiukus kaip turiu tai baisu net stebeti kaip jie duksta doh.gif tikiuosi visi sulauks sveiki savo nauju namu lotuliukas.gif
is kitos puses neperdaugiausiai jiems ten laipiojimo ir tos vietos vienam kambary. bet va dziaugiuosi kad dar nemoka uzlipti auksciau kur kolkas. o veliau manau normalu duoti karstytis gi cia katinai jiems patinka buti aukshtai biggrin.gif
Atsakyti
Sveika, lyn27,
Smagu, kad apsilankai ir škotukų nepamiršti 4u.gif
Apie atostogas - tai aš vis po savaitėlę jau išnaudojau, ne kažkas ir beliko, taip norėčiau į UK pas vaikučius nulėkti ax.gif Jeigu mano ligoniukas mane išleistų..... rolleyes.gif

pritariu glinglingui - katinai nori viską matyti iš aukštai ax.gif
Ir nežiūrint to, kad aš saugau savo katinėlį, jis labai sėkmingai pamiega palubėj, ir ant gartraukio pasėdi, neskaitant aukštos didelės draskyklės biggrin.gif
Bet čia kai išmoksta, ir pats atlieka bandymus, kiek aukštai jis gali užšokti biggrin.gif
Tai nėra mažo nesiorentuojančio kačiuko lakstymas pavojingais laiptais smile.gif

Kažkurioje temoje skaičiau, kad veisėja savo gražiuosius laiptus gražiame name apdėjo kartoniniais kraštais, kol katinėliai maži, kad nenukristų per tuos turėklų tarpus, nes jie tikrai nesuvokia ir nesisaugo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabrė: 09 birželio 2014 - 12:55
Laba diena, retai ir aš čia pasirodau blush2.gif

dėl laiptų, tai mes Guzytę laikydavom tik pirmam aukšte- užtverdavom laiptus tokia baldine plokšte, bet ilgainiui paaugusi ji įsigudrino tą plokštę perlipti ir tada jau pati gana greit išmoko ir laiptais lipti. irgi iki tol bijodavau, kad užlipt sugebės, o nulipt ne :/
reikia reikia katinams draugo, aš va Guzytei irgi vis galvoju, kad reikia, tik kad tų pinigėlių nėr ir nėr, namai jau metus kaip gyvenam, o dar neįrengti... unsure.gif tai va taip ir gyvena ji kolkas viena karalienė smile.gif
tiesa, labai į lauką veržiasi, iš pradžių tai už tvoros neidavo, dabar buvo jau kaimynų pievoj įsiknisus, tai bandau neišleist, nebent pabėga staigiai duris atidarius. nes ji ir neoperuota kolkas, ir del visokių erkių bijau ir t.t.
o kas iš jūsų savo kiemą turite, ar leidžiat katinėlius laukan?
Atsakyti
QUOTE(Sidabrė @ 2014 06 09, 13:54)
Sveika, lyn27,
Smagu, kad apsilankai ir škotukų nepamiršti 4u.gif
Apie atostogas - tai aš vis po savaitėlę jau išnaudojau, ne kažkas ir beliko, taip norėčiau į UK pas vaikučius nulėkti ax.gif Jeigu mano ligoniukas mane išleistų..... rolleyes.gif

pritariu glinglingui - katinai nori viską matyti iš aukštai ax.gif
Ir nežiūrint to, kad aš saugau savo katinėlį, jis labai sėkmingai pamiega palubėj, ir ant gartraukio pasėdi, neskaitant aukštos didelės draskyklės biggrin.gif
Bet čia kai išmoksta, ir pats atlieka bandymus, kiek aukštai jis gali užšokti  biggrin.gif
Tai nėra mažo nesiorentuojančio kačiuko lakstymas pavojingais laiptais smile.gif

Kažkurioje temoje skaičiau, kad veisėja savo gražiuosius laiptus gražiame name apdėjo kartoniniais kraštais, kol katinėliai maži, kad nenukristų per tuos turėklų tarpus, nes jie tikrai nesuvokia ir nesisaugo unsure.gif

Katytė su priežiūra buvo laipiojus, atrodė atsargi - tiek aukštyn, tiek žemyn be problemų, taip ir buvom nusprendę leisti, kai pamatėm, kad tarsi viskas ir gerai doh.gif sakau tarsi, nes akivaizdžiai po to susidomėjo tarpais... o dabar ir pati galvoju kažką panašaus- gal apklijuoti visus kraštus ir tarpus kartonu, ar kaip kitaip kelią "užblokuot", nes noris ir katės tualetą į vonią nunešt, o vien vonioj juk neuždarysi katuko. Pirmam aukšte nelabai galime jos laikyti.
Atsakyti
Tai jau tikrai, gal laikinai apsikalinėti kokiais kartonais ar plokštėmis, negu matyti savo augintinį susižeidusį unsure.gif

auksine, pamenu, Jūsų Guzytė irgi mažutė pas jus atkeliavo, bet, atrodo, kad viską sėkmingai prisitaikėte mirksiukas.gif

Dėl kiemo - tai iš čia pasisakančių nedaug kas turi, gal tik glinglingas su nuosavu kiemu, bet ji turi ir veislyną, ir planuoja tipo "voljerą" įrengti, t.y tam tikrą plotą atskirti prie namo su tinklu aptvertą. Yra ir daugiau katininkų kitose temose, kurie būtent aptveria tinklu, arba turi uždarą kiemą, nes pas kaimynus lankytis katytei, na, atsiras vienokių ar kitokių problemų.... g.gif

Aš praeitą vasarą nešiau Bugį į kiemą su pavadėliu - neliko sužavėtas, o antrą kartą pats namo pardūmė, iš karto prie laiptinės durų grįžo... rolleyes.gif

Dėl antro katinėlio - čia aš taip visiems patariu, tiesiog matydama, kaip jie draugauja, vaikosi vienas kitą, kiekvieną vakarą pažaidžia, dūksta, kartais pasimuša, nestipriai, ir pasigrumia pasivoliodami. Bet mano Katytė neveislinė, tiesiog paimta iš kiemo ir jau apie 8 metus ją laikau, ir Bugutį priėmė kaip savo vaiką, ir labai jį globojo ir augino.
Jūsų Guzytė jau , tikriausia, įprato būti viena, tai, na, gal mažą kačiuką priimtų.. g.gif
Atsakyti
labas rytas,
taip, mes Guzytę ėmėm irgi 2 mėn. amžiaus, prisitaikė ji puikiai iš tikro, o dabar be jos neįsivaizduojam namų smile.gif

na va su kiemu tai tikrai reikia nuspręst, arba leidžiu, bet tada jau bus tokia "laukinė" arba visai neleist, nes tinklų visur nesudėsiu, voljero irgi nepadarysiu, nes labai mažą kiemuką ir taip turim unsure.gif galėtų tik ant terasos išeit pagulėt biggrin.gif bet gi ne, įdomu jai visos nepažintos teritorijos, kvapai, garsai...
Atsakyti
user posted image

Va, pamačiau Bugį tokioj savo mėstamoj pozoj ant savo mėgstamo fotelio, nesusilaikiau, pasilenkiau ir pabučiavau į bambą ax.gif

Vajetaaaauuu, taip įsižeidė ir jau tokiu garsu paleido - mmmrrrr, vos ne klykdamas, kam aš jį pakibinau,nu, iš juoko prisėdau. Juokingas jis man su savo pasakymais ir nurodymais, kaip man nedaryti biggrin.gif
Gaila, tokių momentų nemoku nufilmuoti ir garso įrašyti blush2.gif
Atsakyti
Labas dienas drinks_cheers.gif

Mes susirūpinę - škotukams visiški nekalbadieniai g.gif schmoll.gif

user posted image
Atsakyti
Labas rytas, smile.gif
Ateinu papasakoti apie vieną gana nemalonų nutikimą, o tada, jeigu niekas nekalba, ir mes išeisime .... į tylą unsure.gif
Tai štai, prieš kokią savaitę, sėdžiu prie kompo, balkono durys atviros, balkono langas pradarytas, katinai balkone žiūri per langą, aš beveik viską matau, tylu , ramu, lyg tai vaikai tyliai šnekučiuoja už balkono....
Ir tik staiga - didžiulis garsas, katinai krenta balkone ant žemės, viskas byra ir barška blink.gif blink.gif blink.gif
Nesuprantu, šoku į balkoną, o ten pilna akmenų - visur blink.gif Akmenys ne tokie dideli, iš kiemo gėlynų, tokie dekoratyviniai takeliai yra tarp gėlynų. Vaikai nubėgo slėptis blink.gif
Susinervinau nežmoniškai blink.gif Visam vakarui, visi darbai nuplaukė....

Po šio įvykio Bugio požiūris į šiuolaikinį pasaulį pasikeitė 360 kampu....
Katytė lyg tai nieko - ji žino, kad visko gali būti....
O va Bugis, kuris iki tol patyrė tik meilę, gražius pokalbius, kalbinimus, glostymus, ir iš svetimų žmonių taip pat, dabar, kai dairosi per tą pravirą langą, ir ką nors pamato einantį, kartais dar iškiša galvą, pasitikslina, kur ten kas eis, ir jeigu žmonės einą į šitą pusę, jo akys išsiplečia, pradeda trauktis atbulas, ir eina slėptis unsure.gif
Net kiemo tvarkytoja sakė, kad dabar katinėliai bėga slėptis, o ji juos pakalbindavo rolleyes.gif
Visiems gražaus sekmadienio, ir tik gerų įspūdžių ax.gif
Atsakyti