Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(solo2 @ 2014 08 03, 16:05)
Augalą prižiūrint, svarbiausia teisingas jo formavimas. Pagrindinio stiebo viršūnėlė nugnybiama, kai jis išauga iki 1,3-1,5 m. Paliekami 2 šoniniai 60-70 cm ūgliai. Kiekviename ūglyje auginamas tik vienas vaisius. Vienas augalas gali išauginti tik tris vaisius. Visi kiti ūgliai nupjaunami.
http://www.gaspadori...mas-lysveje.htm

moliuguose nieko nepjaustau, nieko negnaibau- ten tokia anarchija, kad pats velnias koja nusisuktu. nupjaunu tik tuos uglius, kurie man pro sali vaziuojant i zoliapjove isissuka. visi kiti auga laisvai ir nevarzomai ir moliugu kasmet sociai. esu nuziurejus, kad ir 5 moliugai ant to paties uglio uzsimezga. aisku, didziausias buna pirmas, paskutinis iki rudens jau nespeja subrest, bet vis tiek kazkas uzauga...
Atsakyti
Maniskiai JPB taip isbujojo doh.gif o primegzta daug,kaip kokie parsiukai roziniai guli po lapais,taip smagu i juos ziuret wub.gif kazi kada jie buna jai subrende o gal neprinokusius jau galima naudot ? pirmi metai auginu juos tai nelabai zinau ka apie juos blush2.gif kur juos naudojat ? kaip skonis?
Atsakyti
ausrazs ]Tokius agurkus porą savaičių valgysit,o kai nupursit,ilgai bus nevalgomi.tad ar verta sau tą chemija deti.Manieji labai serga,tai aš taip apsisprendžiau
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 08 03, 20:45)
Jau koks septyniasdešimt kėpso. Tikrai mačiau ir  du tuos pailgus.

Pagal tavo prognozes, kada čia mums kelionę planuotis?
Valio, vadinasi ne pas mane vieną pailgas auga ax.gif
Moliūgų visai neformuoju ir neprižiūriu. Nupjaunu tik tuos, kurie ant žoliapjovės kelio pasimaišo arba vaikai belakstydami numindžioja. Jie tokiais tempais auga, kad aš prieš juos bėjėgė jaučiuosi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 04 rugpjūčio 2014 - 08:15
QUOTE(vaidastep @ 2014 08 03, 22:51)
Maniskiai JPB taip isbujojo doh.gif kazi kada jie buna jai subrende o gal neprinokusius jau galima naudot ? pirmi metai auginu juos tai nelabai zinau ka apie juos blush2.gif kur juos naudojat ? kaip skonis?

Neverta valgyti neprinokusių, nes cukinijos yra. Palaukite. JPB geriausias skonines savybes įgauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kito sezono. Pradžioj galite spausti sultis, su laiku džiūsta. Apie Naujuosius kepu gabaliukus su prieskoniais, pjaustau šiaudeliais į salotas.

Mano augintiniai:
user posted image user posted image

Crown Prince
krepšinio kamuolio dydžio. Red Kuri pabėrė kamuoliukų. Provanso muskatinio turiu tik vieną krūmą, bet vakar suskaičiavau 9 didėjančius moliūgėlius. Be to, niekada taip anksti nebūdavo jo užuomazgų... Paskutinėj nuotraukoj auga plaušenė. Abejoju, kad spės užaugti g.gif

Melionai. Lauke, be priedangos ir praktiškai be priežiūros išbujojo kaip niekad. Dabar jau kiekvieną dieną matau naujas užuomazgas ir beveik akyse ilgėjančias kasas. Noir de Carmes tamsiai žali, blizgantys kamuoliukai. Charentais styro iš po lapų. Smagu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 08 04, 06:42)
ausrazs   ]Tokius agurkus porą savaičių valgysit,o kai nupursit,ilgai bus nevalgomi.tad ar verta sau tą chemija deti.Manieji labai serga,tai aš taip apsisprendžiau

o man pasirodė, kad ten melionai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2014 08 04, 08:14)
Pagal tavo prognozes, kada čia mums kelionę planuotis?
Valio, vadinasi ne pas mane vieną pailgas auga ax.gif

manau, pirmą spalio dešimtadienį jau galėsit smile.gif

Labai man įdomu, kiek tie pailgi užaugs ir koks skonis bus smile.gif Kiek pamenu, dideli jie turėtų būt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 08 04, 09:42)
o man pasirodė, kad ten melionai  smile.gif

Atsiprašau, kad apsižiolinau ir įšokau ne į tą temą, matyt, iš nerimo užteko pamatyti pirmą temos raidę "A" blush2.gif blush2.gif
Saintlina, amarrile, ačiū už patarimus. Manau, gal susiturėsiu nuo purškimo, vaisiai - greitai augantys, kasdien skinami, nesinori purkšti ir laukti. Juolab, kad jau randasi ir prinokusių pomidorų
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 08 04, 08:42)
manau, pirmą spalio dešimtadienį jau galėsit  smile.gif

Pala pala, mes šviežių norim, o ne burbuliuojančių butelyje biggrin.gif
Atsakyti
į butelį šiemet tikrai nebedėsiu smile.gif Visgi vynui šita uoga netinkama smile.gif
Atsakyti
nieks arbūzų nerodo, tai nors aš įmesiu.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 08 04, 21:32)

user posted image

aina sau kokie grazus wub.gif ,pas mane nei vieno ner uzmegzto ,o jai dabar ir uzmegztu tai turbut nebeprinoktu g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 08 04, 20:32)

ajopapaaaaaaa, gal iš parduotuvės prilipinai? lotuliukas.gif
dar klausimukas o prieš savaitę jie kaip atrodė? galvoju kad praeitą savatgalį palikau kumščio dydžio arbūziukus. Kaži kokie jie dabar jau....... nes liejo lygtais........ kaži ar yra tokia tikimybė kad jie bent panašūs į tavuosius biggrin.gif
Atsakyti