Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(saulute32 @ 2014 08 15, 13:52)
tik nuemiau agro plevele, parejau i kambari ir ledais lyt pradejo doh.gif

reiškia už skyles dabar atsakinga aš biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 08 15, 16:01)
reiškia už skyles dabar atsakinga aš  biggrin.gif

tau jau faktas - gausi savo arbuzus atiduot biggrin.gif gerai kad nedaug ledu buvo, daugiau dideliu dideliu lasu nei leduku ir labai trumpai truko, nebuvau nuejus bet zalos turbut jokios nepridare niekam smile.gif
Atsakyti
Atejau pasidziaugt - melionus jau valgom pilnom burnom. Tik kaip sudetinga nepernokint-uostau kasdien, atrodo, bet vistiek kvapa pajauciu,tik kai patys atsiskiria nuo stiebo, nors skonis geresnis, kai dar neatsiskyre, o tik spalva pakeite buna, ir , atrodo, dar ir nekvepia labai smarkiai.. Na, nieko, kitais metais gal jau perprasiu ta sunokima kaip suziuret laiku, nes patiko man tie melionai ir ju nereiklumas..
Gal kuri bandet det melionu I obuoliene ar kriausiene ziemai daroma?
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2014 08 15, 18:29)
Atejau pasidziaugt - melionus jau valgom pilnom burnom. Tik kaip sudetinga nepernokint-uostau kasdien, atrodo, bet vistiek kvapa pajauciu,tik kai patys atsiskiria nuo stiebo, nors skonis geresnis, kai dar neatsiskyre, o tik spalva pakeite buna, ir , atrodo, dar ir nekvepia labai smarkiai.. Na, nieko, kitais metais gal jau perprasiu ta sunokima kaip suziuret laiku, nes patiko man tie melionai ir ju nereiklumas..

As irgi siemet pirma karta auginu melionus, palankus orai buvo, tai uzderejo ax.gif Bet nelabai suprantu kada skinti g.gif Jau antra savaite vaisiai nebeauga, kelios dienos kaip sutrukinejusi odele ( kaip suprantu cia tokia veisle). Gal paaiskintumete ka reisia "patys atsiskiria nuo stiebo"? Stiebelis nudziusta ar kaip? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidė @ 2014 08 15, 20:42)
As irgi siemet pirma karta auginu melionus, palankus orai buvo, tai uzderejo ax.gif Bet nelabai suprantu kada skinti g.gif Jau antra savaite vaisiai nebeauga, kelios dienos kaip sutrukinejusi odele ( kaip suprantu cia tokia veisle). Gal paaiskintumete ka reisia "patys atsiskiria nuo stiebo"? Stiebelis nudziusta ar kaip? blush2.gif

Patys atsiskiria-tai palietus ima ir nutruksta nuo stiebo. Nereikia sukt ju niekaip, nei skint. Arba pakeli lapus-ziuri-jau atsiskyres burbulas guli. Mano skoniniu supratimu, tokie jau truputi pernoke.. Maniskiai-cherental atrodo veisle - pats skanumas, kai vaisius pakeicia spalva, is zalio patampa gelsvas.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2014 08 15, 17:29)

Pagal mano supratimą tai melionai labai linkę rūgti. Pernai neturėjau kur bedėti, tai dariau sultis, dėjau į slyvų uogienę. Sultys beveik visos nušaudė, keli stiklainiukai uogienės bandė rūgti, tai greit prie blynų buvo suvalgyti. Visai gerai gavosi šaldyti. Atsišildant nekeičia formos ir skonis lyg tai toks pats. Nulupau, supjausčiau gabaliukais , į dėžutes ir šaldiklin. vaikai mėgsta pasipurkšti grietinėlės ir kaip ledus valgyti.
Maniškiai šiemet be proto šiltnamyje primezgė. Užvakar bandžiau genėti, skaičiuoti, bus gerokai virš šimto. O lauke tik Charentais primegzta , kad nė kojos pastatyti, dar nemažai Ananas, dar kažkurių. Muskatnaja užuomazgos labai dar mažos, kaži, ar prinoks, vėlyvi jie.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 08 15, 23:27)
Pagal mano supratimą tai melionai labai linkę rūgti. Pernai neturėjau kur bedėti, tai dariau sultis, dėjau į slyvų uogienę. Sultys beveik visos nušaudė, keli stiklainiukai uogienės bandė rūgti, tai greit prie blynų buvo suvalgyti. Visai gerai gavosi šaldyti. Atsišildant nekeičia formos ir skonis lyg tai toks pats. Nulupau, supjausčiau gabaliukais , į dėžutes ir šaldiklin. vaikai mėgsta pasipurkšti grietinėlės ir kaip ledus valgyti.
Maniškiai šiemet be proto šiltnamyje primezgė. Užvakar bandžiau genėti, skaičiuoti, bus gerokai virš šimto. O lauke tik Charentais primegzta , kad nė kojos pastatyti, dar nemažai Ananas, dar kažkurių. Muskatnaja užuomazgos labai dar mažos, kaži, ar prinoks, vėlyvi jie.

man ANANAS siaip ne taip siltnamyke is 3 daigu vienas uzmezge du moliugiukus, dvieju zirniu dydzio doh.gif kiti nieko. lauke isvis koki pasodinau birzeli toks ir dabar tebera - ir ne kiek neperdedu blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 08 15, 23:27)

Ačiū už pasidalinimą patirtimi.. Vadinasi, šaldysiu. Sodindama keturis daigus kažkaip nesitikėjau, kad bus tiek melionų... smile.gif
Atsakyti
aš neiškenčiau vieną melioną irgi jau patiesiau, o nors teoriškai dar nebuvo pėdsakų kad sunokęs. Taip ir buvo, vidus oranžinis, bet dar trūksta, skonio neturi.Daug jų ir visdar mezga lauke ir auga. Priminsiu pas mane Emir
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2014 08 16, 08:49)
Sodindama keturis daigus kažkaip nesitikėjau, kad bus tiek melionų... smile.gif

Kiek užuomazgų ant vieno daigo palikti?
Maniškiai lauke auga. Birželio mėn. tai vos nenunyko, kai šalta buvo. Karščiai atgaivino, paskatino augti, tai dabar žydi ir mezga. Gal reikia palikti tik tuos, kurie dabar užsimezgę, o kitiems nebeleisti augti ir nugnybti, nes nebelabai spės užaugti?
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 08 13, 14:58)
gali būti tikrai smile.gif nebent kitokių veislių arbūzų sėjote. Tačiau tai tikrai nemelionas, Melionų lapai kitokie -  kaip agurkų labiau.

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 08 13, 15:16)
gali gali,turiu dabar panasaus dydzio 2  pirmus ir vienintelius [kitas uzuomazgas nuskabiau,gal nors is situ kas nors isaugs  g.gif ]sniegiukus blush2.gif    ir dar auga 1carlston grey slyvos dydzio,tik kudesnis,ir 1 sibirkije ogni -sis jau didesnis nei golfo kamuoliukas wub.gif

Aciu merginos,per kelias dienas paaugo ,tai tikrai arbuziukai ax.gif .Tik negarantuota,kad cia sniegiai,nes sejau ir kitos rusies doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 08 16, 16:01)
Kiek užuomazgų ant vieno daigo palikti?
Maniškiai lauke auga. Birželio mėn. tai vos nenunyko, kai šalta buvo. Karščiai atgaivino, paskatino augti, tai dabar žydi ir mezga. Gal reikia palikti tik tuos, kurie dabar užsimezgę, o kitiems nebeleisti augti ir nugnybti, nes nebelabai spės užaugti?

Užuomazgų neskabiau, tik pačioj pradžioj, pasodinus į šiltnamį, daigeliui prigijus, po ketvirto lapelio nugnybau pagrindinį stiebą. Kiti stiebo trumpinimai buvo pagal nuotaiką, kai jau labia išilgėdavo ir matydavau, kad užmegzti keli melioniukai - kai kuriems nugnybdavau viršūnėles, bet ne visiems. Jūsų vietoje daryčiau taip, kaip jūs ir rašote - palikčiau užmegztus, o pačias tų stiebų viršūnėles jau nugnybčiau. Bet tik pačius galiukus, ta susisukusį paskutinį lapeliuką, kad nenuskriaust augalo. Melionus auginu pirmi metai, tai patarėja dar nesu patyrusi...Gal kuri ilgiau auginanti patars kažką?
Atsakyti