Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(Vobla @ 2014 08 20, 19:56)
niniervujtie, niniervujtie!!!
paziurejau prognozes naktims- 7 laipsnius zada. pas mus jau tiek buvo ir be zadejimo. vadinasi mano siaures subinej gali ir zemiau 5 pakristi. as jau is melionu nieko doro nesitikiu, bet duok Dieve, bent jau moliugams sunokti doh.gif

šio rudens naktys tikrai šiltesnės už pernai bent jau pas mus, kai nuo rugpjūčio laaaabai žemai krito tai turiu vilties ir pati, nes dar kam augti,bręsti ir nokti tikrai yra smile.gif
Atsakyti
Melionus seniai nuroviau. Nesamonė, neauginsiu daugiau. Neįmanoma. Pradėjo augti liepos pabaigoj normaliai, iki rugpjūčio vidurio sugebėjo užmegzti tik du nago didumo melioniukus ir tada neapsikentusi ėmiau ir išroviau. Visvien nespės sunokti. Arbūzai lauke irgi nieko neparodė. Tik priaugo lapų ir viskas. Normaliai augti pradėjo kai smarkiai atšilo. Šiltnamyje prisimezgė jų, bet kai kurie sustojo augti jau seniau nežinau, kodėl. Nežinau, kaip ten tą egzotiką auginti, neturiu supratimo. Žinau tik tiek, kad vienas daigas buvo pasodintas ten, kur pernai buvo mėšlo krūva. Tai ten toje vietoje jis visiškai suskurdo. Vadinasi jiems reikia kokios tai gal žemės, kuri neturi daug azoto... Vėl kitas daigas buvo pasodintas užuovėjoj, labai molingoj, bet gana skudžioj žemėj. Irgi suskurdo visiškai. Ko jiems reikia..? nesuprantu. Šilumos plius dar kažko. O kas tas dar kažkas nežinia....
Atsakyti
Patariu šiais metais nespręsti klausimo ką padarėt negerai, nes pavasaris buvo siaubingas, daugelis žmonių atlikę viską gerai liko be arbūzų. Labai nedėkingas laikas buvo. Melionus be reikalo išrovėt, jie noksta gan greitai, be to galima sunokinti pastogėje.
Atsakyti
Sveikos. Arbuzu, siemet, tiketina bus daugiau nei pernai, uzmegzta normaliu vaisiu-nuo apelsino dydzio iki normalaus Pamelo greifrutu dydzio netoli 30vnt. Prasciau siemet su moliugais, kas niekada nebuvo problema. As daugaiusiai auginu didziuosius-sultis megstam labai su obuoliais, morkomis maisytas. Bet gal dar kazkas isaugs grazaus, jei pakaks silumos. Melionai irgi ne kazin ka, vaisiai kazkokie mezgasi, neraunu, kazko tikiuosi irgi is ju...kokiam rugsejo vidury daugmaz viskas bus aisku smile.gif beje, arbuzu niekuo nedengiat naktim?
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 08 20, 19:40)
Melionus be reikalo išrovėt, jie noksta gan greitai, be to galima sunokinti pastogėje.

Tikrai? Nu nervai neatlaikė reiškias. Išsikeroję ant viso tako, o naudos sakau nulis. Nu gerai, gal kitais metais kažką gudresnio sugalvosiu. Gal reikės kokį tunelį padaryt iš pavasario... , tai vis paūgės bent birželį.
Nu bet visvien kažkaip kažkas skiriasi. Kodėl va pas kitas rašo, kad arbūzų daugiau negu bet kada. Nu juk klimatas bemaž ten visur tas pats. kai šalnos, tai visur šalnos. Kai kaitra, tai visur kaitra. Kur čia šuo pakastas....? g.gif g.gif Žemėje tikriausiai? O gal tame, kad pas mane jie niekada neaugo tunelyje. Birželio pradžioje iškeliau į lauką ir vsio?...
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 08 20, 21:42)
Tikrai? Nu nervai neatlaikė reiškias. Išsikeroję ant viso tako, o naudos sakau nulis. Nu gerai, gal kitais metais kažką gudresnio sugalvosiu. Gal reikės kokį tunelį padaryt iš pavasario... , tai vis paūgės bent birželį.
Nu bet visvien kažkaip kažkas skiriasi. Kodėl va pas kitas rašo, kad arbūzų daugiau negu bet kada. Nu juk klimatas bemaž ten visur tas pats. kai šalnos, tai visur šalnos. Kai kaitra, tai visur kaitra. Kur čia šuo pakastas....? g.gif  g.gif  Žemėje tikriausiai? O gal tame, kad pas mane jie niekada neaugo tunelyje. Birželio pradžioje iškeliau į lauką ir vsio?...

nu saintlina man regis nezaidzia su jokiais tuneliais, savo plantacijom daug ju gautu prisigamint biggrin.gif zemeje turbut esme. pas mane zeme prasta irgi tai nepyragai su derlium, ne tik arbuzu. pas mama svogunai arkliniai, po puskilogrami vos ne sveria, o pas mane kaip nedideli vistos kiausiniai. moliugai pas mane pirmi sudygo nes anksciau sejau bet nedideli pas mane dabar jie, o pas mama zymiai didesni. ir morkos, sejau pirma, sudygo anksciau bet valgyt mama pirma pradejo nei as doh.gif tai ja jau perspejau kad kita met man gaus vietos arbuzams palikt, uzaugs ten man daug ir dideliu thumbup.gif biggrin.gif

tai jei naktys jau tokios saltos tai gal uzengt arbuzus naktim g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 08 20, 20:59)
nu saintlina man regis nezaidzia su jokiais tuneliais, savo plantacijom daug ju gautu prisigamint biggrin.gif zemeje turbut esme. pas mane zeme prasta irgi tai nepyragai su derlium, ne tik arbuzu. pas mama svogunai arkliniai, po puskilogrami vos ne sveria, o pas mane kaip nedideli vistos kiausiniai. moliugai pas mane pirmi sudygo nes anksciau sejau bet nedideli pas mane dabar jie, o pas mama zymiai didesni. ir morkos, sejau pirma, sudygo anksciau bet valgyt mama pirma pradejo nei as doh.gif tai ja jau perspejau kad kita met man gaus vietos arbuzams palikt, uzaugs ten man daug  ir dideliu thumbup.gif  biggrin.gif

tai jei naktys jau tokios saltos tai gal uzengt arbuzus naktim g.gif

pas mano mama tai irgi viskas auga. Lygiai kaip ir pas tavo.
Bet žinau kodėl. Todėl, kad jinai kokius 20 metų po didelę mašiną kiekvieną rudenį mėšlo suverčia į savo 5 arus. Tad nenuostabu, kad ir auga. Ale nitratai visuose augaluose normas viršija bent du kartus. O tas jai visai nerūpi, juk svarbu, kad gerai viskas auga blink.gif biggrin.gif Nu sutinku kai neauga, tai nervuoja... bet..
Bet ką ten tokio Saintlina daro, kad pas ją auga arbūzai.... g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 20 rugpjūčio 2014 - 21:13
Na jau žemės prastesnės nei pas mane sunku rast. Smėliuke auga. Tiesa, šiemet vėl dalį sodinau į durpę. Ir šiemet ten jiems labiau patiko. Ir didesni ten, ir daugiau. Matyt, durpėj drėgmės daugiau. O smėliuke nors ir laistėm, nepakakankamai visgi tos drėgmės buvo. Arba paskutinius vitaminus išploviau.
Su jokiais tuneliais nežaidžiu. Niekuo nedengiu. Dabar irgi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 08 20, 22:14)
Na jau žemės prastesnės nei pas mane sunku rast. Smėliuke auga. Tiesa, šiemet vėl dalį sodinau į durpę. Ir šiemet ten jiems labiau patiko. Ir didesni ten, ir daugiau. Matyt, durpėj drėgmės daugiau. O smėliuke nors ir laistėm,  nepakakankamai  visgi tos drėgmės buvo.  Arba paskutinius vitaminus išploviau.
Su jokiais tuneliais nežaidžiu. Niekuo nedengiu. Dabar irgi.

ir visai nedengsi iki pat galo g.gif

mano evai neveza kasmet meslo, tik kas keli metai, va si pavasari is prudo zemes uzveze, matyt zuvu s... irgi gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 08 20, 22:43)
ir visai nedengsi iki pat galo g.gif

mano evai neveza kasmet meslo, tik kas keli metai, va si pavasari is prudo zemes uzveze, matyt zuvu s... irgi gerai biggrin.gif

Sveikos, pasakykit kokius moliūgus jau galima kokiai košei nuraut, tėvukas ramybės neduoda, baisiai košę moliūginę mėgsta, tai zirzia, kad jau dideli tie tavo moliugai, pjaunam kokį košei biggrin.gif
bet man dar jų gaila, tokie gražučiai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 08 20, 18:59)
šio rudens naktys tikrai šiltesnės už pernai bent jau pas mus, kai nuo rugpjūčio laaaabai žemai krito tai turiu vilties ir pati, nes dar kam augti,bręsti ir nokti tikrai yra  smile.gif

nesutikciau schmoll.gif visu pirma- dar ne ruduo, o vasara, tik atrodo kaip ruduo...
bijojau 5 laipsniu, tai pas mus 7 ryto isvis tik 2 laipsniai silumos buvo. ir prie viso to, kruopsciai visa vasara uzdarinejus siltnamius, sianakt kazko uzmirsau uzdaryt doh.gif doh.gif doh.gif
pernai rugpjucio vakarais gulinedavom ant ir klausydamiesi ziogu zvaigzdes ganem, o siemet prie tos zoles prisalti galima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 08 21, 07:52)
nesutikciau schmoll.gif  visu pirma- dar ne ruduo, o vasara, tik atrodo kaip ruduo...
bijojau 5 laipsniu, tai pas mus  7 ryto isvis tik 2 laipsniai silumos buvo. ir prie viso to, kruopsciai visa vasara uzdarinejus siltnamius, sianakt  kazko uzmirsau uzdaryt doh.gif  doh.gif  doh.gif
pernai rugpjucio vakarais gulinedavom ant ir klausydamiesi ziogu zvaigzdes ganem, o siemet prie tos zoles prisalti galima doh.gif

aš orientuojuos pagal tai kad pernai kai kiekvieną rytą važiuodavau grybaut tokiu metu - mašina kaitindavo žvakes nes temperatūra berods mažiau 8 laipsnių būdavo. Šiemet dar pas mus nebuvo nei vieno ryto tokio. Taip pat pernai jau tokiu metu kaskart būdavo didžiuliai rūkai su baisiu drėgmės kiekiu, šiemet,kadangi temperatūra dar tiek čia nepakritus rūkas buvo tik vieną rytą kai po karščių atšalo. Naktimis tikrai mažiau 10 nekrenta, šiltnamių neždarinėjam.

bet 2 tai čia jau kosmosas blink.gif
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 08 20, 21:42)
Kodėl va pas kitas rašo, kad arbūzų daugiau negu bet kada. Nu juk klimatas bemaž ten visur tas pats. kai šalnos, tai visur šalnos. Kai kaitra, tai visur kaitra. Kur čia šuo pakastas....? g.gif  g.gif  Žemėje tikriausiai? O gal tame, kad pas mane jie niekada neaugo tunelyje. Birželio pradžioje iškeliau į lauką ir vsio?...

turbūt reikėtų žiūrėti ir visą pradžių pradžią. Kaip sėjot, daiginot, kur augo, ar užaugo stiprūs augalai. Taip pat geriau pripratinti šiltnamyje prieš iškeliant į lauką. Kitą kartą būtų viskas gerai, bet šią vasarą tai galėjo pakišti koją. Jei užaugo silpni augalai irgi galėjo neįsikabinti į gyvenimą. Va sakau giminaitė irgi viską viską darė, o neužaugo nors tu ką. KAda pradėjom nuo pradžių gvildent tai,įsivaizduokit, augaliukus augino tose 2x2 akutėse,kol jie išstypo į sprindžio dydžio nesąmones be šaknų, tai kas gali užaugt? Šiemet vėl pas ją arbūzų nėra, nes vėl kažką pridarė, bet jau neatsimenu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 21 rugpjūčio 2014 - 07:03