Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(Vobla @ 2014 07 16, 21:30)
niekip neisikalu i galva, kad ""vienam seimos ukiui uztenka triju augalu''- vis pasisodinu dvigubai doh.gif

Aha,buvau tris pasisodinusi,sakiau sočiai bus.Ale gi Saintlina tai penkias pasodino g.gif Tai aš dar 6 įkišau rolleyes.gif Dabar tik sultis spaudžiu...
QUOTE(yerena @ 2014 07 16, 22:22)
saintlina, o porus valgote? Arba svogūnų laiškus? Galima būtų pakeisti. Jei ne- pabandykite be svogūnų. Svarbu, kad bulvės būtų krakmolingos, o ne vandeningos.

Nevalgo jin nei laiškų,nei galvų,nei porų schmoll.gif Dėkui Yerena,jau teks bandyt nori nenori biggrin.gif .Nors sriubas aš mėgstu.Kaži gerai būtų veršienos sultinys,bo gavau dovanų pusę veršio, ar geriau vištienos g.gif ?
Atsakyti
adija5, manau, kad labai tiktų thumbup.gif

O dėl augalų skaičiaus- taip ir būna, planai grandioziniai (ir šviežiam pavalgymui, ir konservavimui, ir tėvams, ir draugams), o rezultatas varganas (tai nušąla, tai šliužai apgraužia, tai kruša, tai neveda) doh.gif Šiuo klausimu turiu tvirtą nuomonę- svarbu, kad būtų, išmesti (lengva ranka) visada spėsiu.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 16, 23:09)
Aha,buvau tris pasisodinusi,sakiau sočiai bus.Ale gi Saintlina tai penkias pasodino  g.gif Tai aš dar 6 įkišau  rolleyes.gif  Dabar tik sultis spaudžiu...

Kaži gerai būtų veršienos sultinys,bo gavau dovanų pusę veršio, ar geriau vištienos  g.gif  ?

galva tu galva.. aš tai tiek sodinau, nes pilnas kiemas paukščių. Sau vieną būčiau sodinus. Arba (greičiausiai) visai nesodinčiau. Nu valgyk daba, gardžiuokis. Mažu ir pamėgsi iki vasaros pabaigos smile.gif

Ale kokių gerų dovanų tu gauni bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 17, 00:31)
adija5, manau, kad labai tiktų  thumbup.gif

O dėl augalų skaičiaus- taip ir būna, planai grandioziniai (ir šviežiam pavalgymui, ir konservavimui, ir tėvams, ir draugams), o rezultatas varganas (tai nušąla, tai šliužai apgraužia, tai kruša, tai neveda)  doh.gif Šiuo klausimu turiu tvirtą nuomonę- svarbu, kad būtų, išmesti (lengva ranka) visada spėsiu.

Štai ką ponas Užkalnis mano apie tokį dalijimasi smile.gif
Na lyg praėjusia vasarą nebuvau pas jį užsukus su cukinijų maišu lotuliukas.gif
Derliaus dalybos
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 07 17, 08:13)
Na lyg praėjusia vasarą nebuvau pas jį užsukus su cukinijų maišu  lotuliukas.gif
Derliaus dalybos

cukinijos - ne balandėliai lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 07 17, 07:13)

šiaip jau tiesos tame rašinyje yra smile.gif Kaip kiekvienais metais visiems siūlomos peraugusios arklinės cukinijos, kiekviena turbūt žinom biggrin.gif Anyta mano kiekvienais metais paskambina man ir klausia, ar nereik man obuolių, slyvų (tų, kur labai minkštos ir labai greit genda), vynuogių (tų pusiau laukinių, kurios man visai neskanios ir net vynui netinkamos).Visad sakau, kad nereik ir vistiek visad pritempia. Paskui man į šiukšlių konteinerį nešiot reik.
Kita Užkalnio teisybė - apie ano meto pagyvenusius žmones, kuriems visad būtina kuo daugiau sodint. Mano mamikė pavyzdys. Negana šiemet jai savų 1,50 ha dirbamos žemės po nosim, dar pas kaimyną prašė doh.gif Susipykę net buvom, bet pas kaimyną nesodino, ačiū Dievui. Paskui jau ir ant savos žemės nelabai sugalvojo, ko prikaišiot biggrin.gif O dar vėliau visi blogi, nes nieko nenori biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 16, 21:22)
Vobla, puikiai sunaudosite atliekamas cukinijas atsargoms žiemai pagal agurkų receptą iš šios temos 48 žinutės (4 psl). Pakeitus agurkus cukinijomis, išeiga lygiai 5x500 ml stiklainiai. Skanaus.

siaip tai pas mane misraines nelabai valgomos, bet panasu, kad siemt liksiu be agurku( vos vienas kitas uzauga) tai gali ir cukiniju prisireikt g.gif vis kazkokia patrova...
QUOTE(adija5 @ 2014 07 16, 23:09)
Aha,buvau tris pasisodinusi,sakiau sočiai bus.Ale gi Saintlina tai penkias pasodino  g.gif Tai aš dar 6 įkišau  rolleyes.gif  Dabar tik sultis spaudžiu...

oooo!!! sultys!!! bigsmile.gif
as pasodinau 6 doh.gif nugi trys- standartines zalios pailgos, ir trys- kamuolines bumbulines. dvi zalios, viena geltona. tai tos bumbulines mane tiesiog apsaudyti tais kamuoliais pradejo doh.gif labai skanu idarytos farsu ir suklotos suriu, nu bet kiek gi galima?!!! kitamet gal igluju neauginsiu arba tik kokia viena, nes man tie cukiniju kamuoliukai- labai labai wub.gif
tik gan keistai auga jos man. auga toks kotas kaip briuselio kopusto ir vis i virsu nauji cukiniju kamuoliukai. kau kotas daugiau nei pusmetrio. kas bus toliau> reikes paremti ar prie kuolo risti, nes nu kaip gi tie bumbulai virsunej laikysis? ar esat kas augine?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 17, 08:54)
Kita Užkalnio teisybė - apie ano meto pagyvenusius žmones, kuriems visad būtina kuo daugiau sodint. Mano mamikė pavyzdys. Negana šiemet jai savų 1,50 ha dirbamos žemės po nosim, dar pas kaimyną prašė  doh.gif  Susipykę net buvom, bet pas kaimyną nesodino, ačiū Dievui. Paskui jau ir ant savos žemės nelabai sugalvojo, ko prikaišiot  biggrin.gif O dar vėliau visi blogi, nes nieko nenori  biggrin.gif

ooo, kaip iki skausmo pažįstama... unsure.gif Čia aš uošvius tokius turiu... cool.gif Ačiū Dievui, kad aš ta liga nesergu.... biggrin.gif
Atsakyti
Na lyg praėjusia vasarą nebuvau pas jį užsukus su cukinijų maišu  lotuliukas.gif
Derliaus dalybos

nemegstu pono Uzkalnio del jo arogancijos. pradejau straipsni skaityt ir eilini karta susinervinau. ne pirmas straipsnis, apie tai kas susije su zemes ukiu- tik panieka. ir kurgi dingtu tas riebus taukais aptekes ponas be zemes ukio? estu Pilies gatves grindinio plyteles uzsigerdamas skystu asfaltu? abejoju ar ilgai jam pavyktu islaikyt tokia pat solidzia kuno kompleksija biggrin.gif
Atsakyti
Derliaus dalybos

Ašku, žymiai "sveikiau" savaitgaliais po kavines trankytis, nei savo žemės lopinėlyje kažką užsiauginti. Ir iš maximos daržovės tokio pat skonio, kaip savo augintos, mes gi žinom ax.gif
Atsakyti
Vakar ant romanesco pastebėjau keistą lapą-lapo galas apvytęs ir padžiūvęs- pomidorai kažkokią pnašią ligą turi. Lapą nuskyniau, bet jau bijau šiandien žiūrėti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 17, 08:54)
šiaip jau tiesos tame rašinyje yra  smile.gif Kaip kiekvienais metais visiems siūlomos peraugusios arklinės cukinijos, kiekviena turbūt žinom  biggrin.gif  Anyta mano kiekvienais metais paskambina man ir klausia, ar nereik man obuolių, slyvų (tų, kur labai minkštos ir labai greit genda), vynuogių (tų pusiau laukinių, kurios man visai neskanios ir net vynui netinkamos)...

Viskas priklauso nuo susitarimo ir auginimo įpročių, supratimo, kad ne vien esančios paskutinėje nokimo fazėje daržovės yra valgomos. Mūsų trijų šeimų pvz: aš auginu moliūginius, morkas, svogūnus, burokėlius, pupeles, kukurūzus. Mamos darže nu neauga morkos ir svogūnai, kiek pamenu, visą gyvenimą pirko. Ji užtat augina pomidorus bei paprikas. Mano brolis turi lopinėlį žemės prieskoninėms bei svogūnų laiškams. Keičiamės gėrybėmis, aprūpiname brolio šeimą. O dėl vaisių- man irgi nepatinka tos mėlynos, minkštos slyvos. Tad prašau anytos tiesiog pranešti, kada jos beveik sunokusios, kauliukas jau atsiskiria, bet minkštimas dar kietokas ir rūgštokas. Atvažiuoju jos aplankyti ir tuo pačiu prisirenku slyvų. O iš tokių rūgštokų vynuogių skaniausi būna drebučiai su anyžiais ir kardamonu.
Sutinku, kad jei visi aplinkui turi priėjimą prie sodo ir daržo gėrybių ir tas brukimas daržovių per prievartą yra tikrai beprasmis ir erzinantis. Bet...jei
šeima gyvena daugiabutyje (o kiek tokių yra!!!) ir vienintelis daržovių užsiauginimo lopinėlis yra balkonas g.gif Yra ir kita medalio pusė- vasaros metu padedame dviem nepasiturinčiom šeimom (daržovės, uogos, vaisiai, paimame kartu grybauti). Vieni tiesiog pradėjo siutinti šiemet- tipo tingi važiuoti prisirinkti sodo aviečių ir mėlynių, nes karšta ir teks saulėje sėdėti, nori, kad atvežtumem namo, alyviniai obuoliai netiko, nes kai kurie turėjo "mėlynę" ir jie buvo netinkami maistui gun_bandana.gif Tai būna momentų, kad šios dienos perteklių geriau atiduosiu kaimynės žąsim, negu vešiu iš sodybos į kitą miesto galą.

QUOTE(Vobla @ 2014 07 17, 09:19)
...tik gan keistai auga jos man. auga toks kotas kaip briuselio  kopusto ir vis i virsu nauji cukiniju kamuoliukai. kau kotas daugiau nei pusmetrio. kas bus toliau> reikes paremti ar prie kuolo risti, nes nu kaip gi tie bumbulai virsunej laikysis? ar esat kas augine?

Krūmas ilgėja, bet jis nuo savo svorio atsigula lysvėje. Jeigu rišite vertikaliai, reiks kamuoliukus sąžiningai rinkti kas porą dienų, nes nuo apkrovos stiebas gali neatlaikyti.
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2014 07 17, 10:54)
Vakar ant romanesco pastebėjau keistą lapą-lapo galas apvytęs ir padžiūvęs...

O nebus nudegęs nuo saulės? Gal laistėte ir vanduo liko?
Atsakyti