Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(adija5 @ 2014 08 29, 16:38)
A ko taip skubini?Darbė devyndarbė  tongue.gif .Gal dar užmegz.Pas mani tokių maliukų maliukų yr,kad tikrai nespės užaugt,bet sunaudosiu.Net ir mažiausias moliūgėlis man gardesnis nei cukinija  ax.gif

pati zinai mirksiukas.gif
*del skonio nesigincysiu,man cukinijos labai skanios.uzkniso mb su savo grybais saldymui,uzeme jie cukiniju vieta,o vakuot tingiu,guli verandoj 10stukiu,gal cipsus bandyt daryti ,kai baravykai isdzius g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 29 rugpjūčio 2014 - 18:25
na va, taip laukėm vasaros, o sezonas jau į pabaigą..

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

toliau į pievas vieną rytą jau vaizdelį radau tokį.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 01 rugsėjo 2014 - 10:18
Kad jau tikrai, ši vasara prabėgo labai greitai verysad.gif

Šeštadienio rytą jau toks rūkas buvo, važiavom lyg piene... Naktį labai žemos temperatūros, paliktas lysvėje, tarp moliūgų lapų, termometras parodė 0.8 C. Su kiekviena diena vis didesni džiūstančių moliūgų lapų plotai atskleidžia užaugintą derlių.

Kadangi jau ruduo, galėtumem visos kartu pasidžiaugti/panuogąstauti pasirinktų veislių derlingumu.

Šiemet esu labai patenkinta Australian Butter- nors šiemet moliūgai mažesni ir kur kas plokštesni blink.gif bet jų daugiau, po 5-8 vnt ant krūmo. Sweet Dumpling hibridai irgi maloniai nustebino- užaugino tikrus gigantus, sveriančius netoli 2 kg moliūgėlius, patys krūmai okupavo kur kas daugiau vietos, negu iki šiol reikalavo, moliūgų daugiau. Butternut hibridai irgi šiemet džiugina gausiu derlium. Hokkaido padavė raudonų kamuoliukų kaip iš gausybės rago.

Nepatenkinta esu Muscade de Provence- vienas augalas turi 7 didelius vaisius, kaip ir priklauso, o likę 4- tesugebėjo užauginti po vieną briaunuotą moliūgą. Strawberry Crown labai maži vaisiai ir jų mažai. Crown Prince iš UK kur kas mažesni, Triamble irgi po vieną nediduką užsiaugino, užtat vėlyvi muskatiniai (~160 d.) neturi nei vieno užmegzto moliūgo, nors dabar, sezonui baigiantis, pasirodė moteriški žiedai...

Apibendrinant- mano ūkyje šie metai buvo labai palankūs mažesniems moliūgams.

Melionai guli lysvėje, lapai jau visi rudi, susisukę (kaip Saintlinos paskutinėje arbūzų nuotraukoje). Arbūzai greipfruto dydžio cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 01, 11:09)

toliau į pievas vieną rytą jau vaizdelį radau tokį.

mmm rolleyes.gif kazin kada as toki level'i pasieksiu g.gif biggrin.gif

o kas ten per demeles ant ju? krusos gavost ar nuo barskinimo? biggrin.gif

ko tie lapai taip nunyko? pas mane is po krusos taip nutiko verysad.gif ant vieno sugar baby kur buvo 3 arbuziukai ant vienos virkscios tai is po krusos net ir virkscios nurudo jau, reiks parsinest jau juos greitu laiku, nors dar laukiu, skau gal dar viduj gyva virkscia, tik is isores nurudo unsure.gif mazi dar, didziausias vos uz apelsina didesnis, kitas apelsino dydzio o trecias dar mazenis verysad.gif

didziausias tai dar ne dusliai barska, kiek laiko kazin nuskynus juos galima dar laikyt kad noktu, bet kad nepradetu gest/rugt g.gif

kada, saintlina, jau nuiminesit visus arbuzus?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 01, 11:09)

Nu,tu kaip visada kukli:derlius ohoho,nuotraukytės vos įžiūrimos biggrin.gif Stebuklų laukas ten pas tavi.
Dar tik vieną nubaladojau,nedičkį ax.gif Dičkių ir nebus schmoll.gif Bet faktas,kad ir pas mani arbūzai gali užaugt g.gif Tik labai jau jie lepūs kažkokie,pvz.lyginant su cukinijom ar moliūgais.
Lapai tai dar visų moliūginių žalut žalutukai pas mani.Rūkai ateina kas naktį,bet tokios temperatūros ,kaip pas YERENĄ dar nebuvo.Vėsiausias rytas buvo +7 ax.gif Taškentas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 09 01, 11:12)
o kas ten per demeles ant ju? krusos gavost ar nuo barskinimo? biggrin.gif

ko tie lapai taip nunyko?

kada, saintlina, jau nuiminesit visus arbuzus?

nemoku paaiškint.. ten tik pats paviršius toks atrodo, toks matinis, pirštu lengvai patrynus nusitrina, lieka vientinsa žalia spalva. Dėmėlių jokių nėra.

Lapai turbūt nuo rūkų nunyko. Bent aš taip galvoju.

O skinsiu ne anksčiau nei šalnas praneš. Nuskinti vistiek nesunoks taip, kaip sunoksta lysvėje. Kol kas tik vienas buvo pilnai sunokęs, tai visiškai neskubu jų nuiminėt. Kažkaip vėlai šiemet jie noksta.
Atsakyti
viena arbuza ciut didesni uz apelsina MB sukapojo su trimeriu zole pjaudamas, zolese pasislepes tunojo, net as apie ji nieko nezinojau.

beja, ar galima arbuzu, cukiniju ir moliugu lapus mest i kompostine? neuznesa kokiu ligu? pomidoru zinau negalima, o kaip su moliuginiais? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 09 01, 12:34)
beja, ar galima arbuzu, cukiniju ir moliugu lapus mest i kompostine? neuznesa kokiu ligu? pomidoru zinau negalima, o kaip su moliuginiais? g.gif  blush2.gif

Aš metu ax.gif Bet pas mani jie niekada dar jokie taškuoti plėmuoti nebuvo iki šiol.Net nežinojau,kad anie serga aplamai g.gif .Dabar sušaudyti ledukų,tai skylėti.Bet žali vis tiek.Neužmušami bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 09 01, 12:34)
beja, ar galima arbuzu, cukiniju ir moliugu lapus mest i kompostine? neuznesa kokiu ligu? pomidoru zinau negalima, o kaip su moliuginiais? g.gif  blush2.gif

Aš nemetu nei moliūginių, nei agurkų, nei laukinių pomidorų. Viską išvežu toliau nuo sklypo, kad nesiplėstų jokios grybelinės ligos, jokios miltligės.
Atsakyti
cukinijos auga kaip pasiute . tiesa per savaite nebuvimo, tai tokiu labai tinkamu valgymui priauga. Ilgesniam laikui per mazos. Bet ir neauginu dideliu biggrin.gif
moliugu maciau graziu yra, primegztu daug. Bet ar dar kiti uzaugs g.gif
melionai gal koki 6 irgi jau nemazi yra. Lapai po truputi irgi nori ruduot. arbuzai zali zali lapai , o jau zydi, o jau riesuteliu primegzta doh.gif doh.gif doh.gif pravalas. Mb sake nuraus kita savaite ir pases garstycias doh.gif Pernai arbuzu buvo daug visokiu sugar baibiu ir sacahrnu malysu, ir krimson sweet. ir pora sniegiu... siemet sodinau tik sniegius. salta buvo, neaugo neaugo, neaugo ... o dabar jau neber kada augt. pernai rugsejo pabaigoje valgyt pradejom. o siemet tai ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 09 01, 13:02)
Mb sake nuraus kita savaite ir pases  garstycias  doh.gif  Pernai arbuzu buvo daug visokiu sugar baibiu ir sacahrnu malysu, ir krimson sweet. ir pora sniegiu... siemet  sodinau tik sniegius.  salta buvo, neaugo neaugo, neaugo ... o dabar jau neber kada augt. pernai rugsejo pabaigoje valgyt pradejom. o siemet tai ... doh.gif

Nieko dar nerausiu,viskas dar žalia schmoll.gif Va,pažiūriu,ką man Gismeteo žada ir aš jais tikiu biggrin.gif
http://www.gismeteo....ty/weekly/4152/
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 01, 13:08)
Nieko dar nerausiu,viskas dar žalia  schmoll.gif Va,pažiūriu,ką man Gismeteo žada ir aš jais tikiu  biggrin.gif
http://www.gismeteo....ty/weekly/4152/

tai ri as nerausiu... bet jei mb nuraus tongue.gif biggrin.gif nu netikiu kad is kastono dar valgomas arbuzas uzaugs doh.gif
Atsakyti