Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(Lusasita @ 2014 09 01, 13:12)
tai ri as nerausiu... bet jei mb nuraus  tongue.gif  biggrin.gif  nu netikiu kad is kastono dar valgomas arbuzas uzaugs  doh.gif

netikiu ir as biggrin.gif man regis maniskiai jau nebeauga visai g.gif nu bet gal noksta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 09 01, 13:12)
  nu netikiu kad is kastono dar valgomas arbuzas uzaugs  doh.gif

QUOTE(saulute32 @ 2014 09 01, 13:16)
netikiu ir as biggrin.gif

Pesimistės kokios tai user posted image.Aš šitu atveju labai labai optimistiškai nusiteikusi.Bo baisiai tingiu visą tą moliūgų lauką raut ir tvarkytis ax.gif ...Iki pat šalnų optimistė būnu.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 01, 13:23)
Pesimistės kokios tai user posted image.Aš šitu atveju labai labai optimistiškai nusiteikusi.Bo baisiai tingiu visą tą moliūgų lauką raut ir tvarkytis  ax.gif  ...Iki pat šalnų optimistė būnu.

as irgi optimiste,nes irgi tiiingiu blush2.gif cool.gif sestadieni arbuzus radau ne kiek nepaaugusius,bet lapai dar zali.gal dar per sia savaite paugs,naktys turetu neblogos but g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 01, 13:23)
Pesimistės kokios tai user posted image.Aš šitu atveju labai labai optimistiškai nusiteikusi.Bo baisiai tingiu visą tą moliūgų lauką raut ir tvarkytis  ax.gif  ...Iki pat šalnų optimistė būnu.

kazin ar ne realistes mes g.gif biggrin.gif neraunu ir as laikau, vyras net nesikesina - zino kad gyvenimas nebemielas bus, bet naudos nebesitikiu is ju tikrai.
va melionas vienas siltnamy uz vistos kiausini kiek didesnis yra, tai situo dar biski tikiu, nors irgi labai mazai vilciu dedu i ji. nors uzsimezge 3 rugpjucio vidury kazkur tik, bet va tik vienas auga, o kiti du uz agrastus ciut didesni. kazin ko taip, nes salygos vienodos, abu vienas salia kito auga g.gif pala, o gal jie visi trys ant vieno uzmegsti (net nebezinau dabar) tai aniem dviem gal nebepakanka maisto medziagu kad neauga g.gif
Atsakyti
labas vakaras,
Norėjau pasiklausti dėl arbūzo sėklų - kaip jas paruošti kad daigios būtų ? Rugsėjo pirmosios proga mano "mažyliai " mokinukai sudorojo pirmą arbūzą, svėrė apie 4,5 kg, saldus skanus prinokęs pats tas smile.gif Sėklos 3 rūšių - baltos , juodos , margos smile.gif Baltos įtariu metamos - nepriėję , juodos - tinkamos , o kaip tos margos ? Gal kas netingės atsakyt .....
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 09 01, 11:05)
Kadangi jau ruduo, galėtumem visos kartu pasidžiaugti/panuogąstauti pasirinktų veislių derlingumu.

Pirmi metai kaip auginu iš forumo profių prisiskaičiusi :-) Rezultatai:
Naples Long - kokie 8 didžiuliai moliūgai ant vieno daigo, manau, super. Ar tinka jie trintai sriubai???
Marina di Chioggia - 3 moliūgai
O vat Waltham Butternut daugiau tikrai neauginsiu. Šiais metais daviau jam antrą šansą, bet vis tiek išstenėjo tik 1 molūgą, nors ir vietą auginimo pakeičiau.

Labai laukiau Hokkaido Orange. Vieną daigą užpuolė rudos skruzdės (šaknyse tiesiog įsikūrė), persodinau jau su 2 moliūgais, bet nieko gero nesigavo. Antras daigas turi 2 moliūgus. Draugė augina ant komposto krūvos mano daigą, tai nesuskaičiuojama galybė tų moliūgėlių. Kitais metais ir aš vieną daigą sodinsiu ant komposto.

Su Sniegiais prastai, vieną suvalgėm (1,5 kg svorio), dar vienas auga. Kitiems metams esu numačius arbūzams kitą vietą, gal labiau pasiseks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 01 rugsėjo 2014 - 20:46
QUOTE(daimura @ 2014 09 01, 21:46)
Pirmi metai kaip auginu...
Naples Long - kokie 8 didžiuliai moliūgai ant vieno daigo, manau, super. Ar tinka jie trintai sriubai???
O vat Waltham Butternut daugiau tikrai neauginsiu...
Labai laukiau Hokkaido Orange... Draugė augina ant komposto krūvos mano daigą, tai nesuskaičiuojama galybė tų moliūgėlių. Kitais metais ir aš vieną daigą sodinsiu ant komposto.

Oho, tai bent kiekiai blink.gif Lunga labai tinka sultims, sriuba bus vandeninga, neišraiškingo skonio. Žalias skanus, kvapnus. Waltham Butternut vėlyvi mūsų klimato juostai, pasirinkite hibridus, skirtus UK, turėsite gausų derlių. Hokkaido labai tinkamas sriubai, troškiniams essen.gif
Dėl komposto krūvos- moliūgėliai turi prisikaupę kur kas daugiau nitratų nei tie, augantys lysvėje (labai lengva patikrinti juostelės pagalba). Be to, rudeniop tokia komposto krūva nieko verta, nes visas maistines medžiagas galingas moliūgų krūmas išsiurbė per vasarą.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 09 01, 20:40)
labas vakaras,
Norėjau pasiklausti dėl arbūzo sėklų - kaip jas paruošti kad daigios būtų ?  Rugsėjo pirmosios proga mano "mažyliai "  mokinukai sudorojo pirmą arbūzą,  svėrė apie 4,5 kg, saldus skanus  prinokęs pats tas smile.gif Sėklos 3 rūšių - baltos , juodos , margos smile.gif Baltos įtariu metamos - nepriėję , juodos - tinkamos , o kaip tos margos ?  Gal kas netingės atsakyt .....

as tik juodas pasilikau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 09 02, 07:56)
as tik juodas pasilikau  blush2.gif

O mirkyti - rauginti ir tt jų nereikia ? Kaip pomidorų pvz sėklų ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 09 02, 07:11)
O mirkyti - rauginti ir tt jų nereikia ? Kaip pomidorų pvz sėklų ?

aš nemirkau, tik kiekvieną sėkliukę šluoste patrinu, kad nusiimtų tas skaidrus apvalkalėlis.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 09 01, 21:13)
Waltham Butternut[/i] vėlyvi mūsų klimato juostai, pasirinkite hibridus, skirtus UK, turėsite gausų derlių.

Žinau, kad rodėt, hibridus, bet neužsirašiau. Gal visiškai kvailiems galit pakartot? Arba gal yra kas užsirašė? Nes tų moliūgėlių baisiai noriu pabandyti užsiauginti blush2.gif
O kaip gerai, kad naples ir pas mane keli moliūgai užaugo(vis pagalvoju, kad gal čia peraugusios cukinijos), nes sultis tai geriam. Žinosiu kur panaudoti ax.gif
Marinos pas mane tik 2 šiemet, o taip jos man patinka rolleyes.gif
Yerena, o kurie moliūgai anksčiausiai (greičiausiai) subręsta? Ta prasme, kuriuos bus galima naudoti pirmuosius, kurie jau bus pasiekę savo skonines savybes.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 09 01, 21:13)
Oho, tai bent kiekiai  blink.gif Lunga labai tinka sultims, sriuba bus vandeninga, neišraiškingo skonio. Žalias skanus, kvapnus. Waltham Butternut vėlyvi mūsų klimato juostai, pasirinkite hibridus, skirtus UK, turėsite gausų derlių. Hokkaido labai tinkamas sriubai, troškiniams  essen.gif
Dėl komposto krūvos- moliūgėliai turi prisikaupę kur kas daugiau nitratų nei tie, augantys lysvėje (labai lengva patikrinti juostelės pagalba). Be to, rudeniop tokia komposto krūva nieko verta, nes visas maistines medžiagas galingas moliūgų krūmas išsiurbė per vasarą.

Na va, prisiauginau visokių nesamonių doh.gif Tai kur dabar man tą Lungą dėti??? sulčių šeimyna schmoll.gif Žalio tiek gi nesugriaušim. Pirkau sėklas ŽS dėl to, kad pardavėja labai išgyrė, sakė, skaniausias moliūgas. Tai košė iš jo irgi be skonio???
Dėl auginimo ant komposto viską supratau, reiškia, neauginsiu...Va, kaip gerai, kai su profėm pasitari.

O tos Marinos kam tinkamos??? Bent iš jų gal galima sriubą virt??? mano tik trintą moliūgienę ir tevalgo, daugiau nežinau kur panaudot moliūgus. Svarbu gi prisiaugint biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 02 rugsėjo 2014 - 07:54