Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(daimura @ 2014 09 02, 07:51)
O tos Marinos kam tinkamos??? Bent iš jų gal galima sriubą virt??? mano tik trintą moliūgienę ir tevalgo, daugiau nežinau kur panaudot moliūgus. Svarbu gi prisiaugint  biggrin.gif

pernai mergės rašė, kad sriubai Marina labai tinka. Ir nenusaldėja bestovėdama.
O pas mane nė vienos Marinos nėr užmegztos blink.gif Ir aplamai iš sodintų moliūgų matau tik nemažai Muscade de Provence. Dar kažkokie savaime užsisėję auga, panašūs į Pelenės moliūgus iš išvaizdos (bet pernai aš tokių neauginau, gal čia tie Hokkaido mutavę?.. unsure.gif ).

Melioniukai šiltnamyje pradėjo augt. Daugybė primegztų yra, pūstis pradėjo. Tik kaži kiek jie jau čia paaugs tokiu metu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 02 rugsėjo 2014 - 08:15
QUOTE(daimura @ 2014 09 02, 08:51)
O tos Marinos kam tinkamos??? Bent iš jų gal galima sriubą virt??? mano tik trintą moliūgienę ir tevalgo, daugiau nežinau kur panaudot moliūgus. Svarbu gi prisiaugint  biggrin.gif

Labai tinkamos jos sriubai thumbup.gif Man iš jų sriuba skanesnė,nei iš Butternutų gaunasi.Aplamai geriausias moliūgas biggrin.gif Ilgai stovi,krakmolingas.Tinka ir į troškinius įtarkuot,ir bulvių košę paskanina.Va sulčių iš šito, tai anikaip neprispausi daug.Dar sriuboms man ir Uchiki kuri ar jo hibridinis pakaitalas Justynka labai neblogi.Tik su laiku bestovėdami, jau pasidaro per saldūs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 09 02, 08:49)
Žinau, kad rodėt, hibridus, bet neužsirašiau...
Yerena, o kurie moliūgai anksčiausiai (greičiausiai) subręsta? Ta prasme, kuriuos bus galima naudoti pirmuosius, kurie jau bus pasiekę savo skonines savybes.

Avalon, Hunter, Metro, Chieftain, jais prekiauja UK pardavėjas. Sėklos beicuotos.
Greičiausiai subręsta acorn tipo moliūgėliai, Delicata, Hokkaido, Burgess, Lunga, Rouge vif d'Etampes, Melonowa Zolta, Big Max ir pan. sultims, Haloween moliūgai.

QUOTE(daimura @ 2014 09 02, 08:51)
Na va, prisiauginau visokių nesamonių  doh.gif Tai kur dabar man tą Lungą dėti???... Pirkau sėklas ŽS dėl to, kad pardavėja labai išgyrė, sakė, skaniausias moliūgas. Tai košė iš jo irgi be skonio???
O tos Marinos kam tinkamos??? Bent iš jų gal galima sriubą virt???

Košė iš Lunga bus vandeninga, beskonė. O kas pakelio kitoje pusėje parašyta, kam tinkamas moliūgas?
Marina tinka sriubai, tik spalva bus ne saulėta, o žalsva, žalių alyvuogių tonų, nebent nupjausyte gan storą žalsvą poodinį minkštimo sluoksnį. Galite išsikepti gabaliukų prieskoniuose, garnyrui.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 02, 11:19)
Labai tinkamos jos sriubai  thumbup.gif Man iš jų sriuba skanesnė,nei iš Butternutų gaunasi.Aplamai geriausias moliūgas  biggrin.gif Ilgai stovi,krakmolingas.Tinka ir į troškinius įtarkuot,ir bulvių košę paskanina.Va sulčių iš šito, tai anikaip neprispausi daug.Dar sriuboms man ir Uchiki kuri ar jo hibridinis pakaitalas Justynka labai neblogi.Tik su laiku bestovėdami, jau pasidaro per saldūs  ax.gif

g.gif Marina geras moliūgas , bet man tai jis visada saldus buvo...O uchiri kuri pas tas nuskintas sriubai.Dėl palaikyto ilgai tai sutinku , saldus...
Atsakyti
NERA, dar Hawk ir Hercules geros sėklos. Pradžioje visi auga krūmu, vėliau leidžia šonines virkščias, ant kurių ir užsimezga moliūgai.
Avalon stambiausi (praktiškai nėra siaurėjančio kaklelio) moliūgėliai beveik statinaitės formos. Hawk mažiukai kaip ir Metro, Hunter plonoki ir ilgiausi moliūgai, Hercules būna beveik cilindro formos, o Chieftain užaugina labai gražių linijų moliūgus. Avalon auginu dėl minkštimo kiekio, Hawk arba Metro dėl vienkartinių porcijų į orkaitę, o Chieftain dėl gražiausių, taisyklingos kriaušės formos moliūgų.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 09 02, 10:26)
Marina tinka sriubai, tik spalva bus ne saulėta, o žalsva, žalių alyvuogių tonų, nebent nupjausyte gan storą žalsvą poodinį minkštimo sluoksnį. Galite išsikepti gabaliukų prieskoniuose, garnyrui.

Reiškia, virsim sriubą iš Marinos. O apie Naples Long rašo - Tinka vartoti šviežius ir laikyti ilgesnį laiką, troškinti, kepti, sriuboms ir kepiniams pagardinti. Vadinasi, bandysim ir iš jo sriubą. nebandysi - nesužinosi biggrin.gif
Atsakyti
Dėl moliūgų - pernais derlius geresnis . Šaltas birželis, liepos sausra .... Praktiškai visi išstenejo po 1 moliūgą. O hibridai Butternutai tokius mažus moliūgėlius užaugino , agurku dyzio , po kokius 4 ant krūmo . Vienžo - gal ne tik oras kaltas smile.gif gal ir šeimininkė kažko nedadarė.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 09 02, 15:14)
Dėl moliūgų - pernais derlius geresnis . Šaltas birželis, liepos sausra ....  Vienžo - gal ne tik oras kaltas smile.gif gal ir šeimininkė kažko nedadarė.

Didesni moliūgai nukentėjo, nes jiems reikia kur kas daugiau drėgmės bei maisto. O kad šaltas birželis, pradžia, buvo, daigų augimas sustojo, užtat dabar augalai apsipylę žiedais, kurie jau nebereikalingi, nes tuoj ir žiema išlįs iš už kampo. Žadėtos šiai savaitei šilumos nebematyti...
Manau šeimininkės kaltės čia nėra, svarbu maisto būtų, o visą kitą padaro pati gamta.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 09 02, 15:41)
Didesni moliūgai nukentėjo, nes jiems reikia kur kas daugiau drėgmės bei maisto. O kad šaltas birželis, pradžia, buvo, daigų augimas sustojo, užtat dabar augalai apsipylę žiedais, kurie jau nebereikalingi, nes tuoj ir žiema išlįs iš už kampo. Žadėtos šiai savaitei šilumos nebematyti...
Manau šeimininkės kaltės čia nėra, svarbu maisto būtų, o visą kitą padaro pati gamta.

Kalta kalta.... Jie pas mane auga šlaite , pietų pusėje . Truputuką per žemai susodinau - ir tik vėliau pastebėjau kad ten vasaros vakariais ateina šaltis .... Nuo pusės kalno . Pernais augo šlaito viršuje. Ko pasekoje paprastieji Butternutai gerai derėjo - 3 krūmai , 12 moliūgėlių , nuo 1,5 iki 2,5 . ( vieną pelės patvarkė , man liko 11 ) Reikia dalintis smile.gif Šiemet neužmezgė nė vienas.
Gyveni ir mokaisi smile.gif
PS turiu labai didelį moliūgą , į universalo bagažinę nemanau kad tilptų. Pasodinau ant senos komposto krūvos nes nežadu jo valgyt . Bet augint smagu .
Atsakyti
Dusia37, dar pastebėjimas, šlaitų neturiu, bet iš praktikos galiu pasakyti, kad moliūgai rytinėje pusėje kur kas geriau auga už tuos, kurie saulės gauna tik nuo pietų. Bet turime prūdą. Vakarais šaltesnis oro sluoksnis kenkia moliūgams. Augančių arčiausiai vandens lapai pasidengia dėmėmis, ruduoja. Jiems kenkia ir susidarančios nuo telkinio miglos. Tam, kad suvienodinti temperatūras, moliūgų lauke išdelioju didesnius akmenis, kurie įšilę dieną, sukauptą šilumą atiduoda naktį.
MB augina vien dėl dydžio milžinus, Atlantic Giant ir Big Max. Jau kad tręšia, purškia doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Yerena, labai ačiū. Reiks pasigooglint, gal jau Lietuvoje yra pirkti tokių sėklų g.gif
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2014 09 02, 15:04)
[MB augina vien dėl dydžio milžinus, Atlantic Giant ir Big Max. Jau kad tręšia, purškia doh.gif  lotuliukas.gif

O kur paskui deda?
Atsakyti
NERA, nėra. Siunčiaus, nebent kokios Erfurto sėklos turės UK moliūgų sėklų, kaip kad Romanesco, žalių Kale ir Golden Detroit burokėlių.

Paskui lygina savo derlių su kitų užaugintais milžinais. O prieš Vėlynes atridena į pievą priešais namą, išpjausto, įdeda žvakių.
Atsakyti