Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(yerena @ 2014 09 02, 16:04)
Dusia37, dar pastebėjimas, šlaitų neturiu, bet iš praktikos galiu pasakyti, kad moliūgai rytinėje pusėje kur kas geriau auga už tuos, kurie saulės gauna tik nuo pietų. Bet turime prūdą. Vakarais šaltesnis oro sluoksnis kenkia moliūgams. Augančių arčiausiai vandens lapai pasidengia dėmėmis, ruduoja. Jiems kenkia ir susidarančios nuo telkinio miglos. Tam, kad suvienodinti temperatūras, moliūgų lauke išdelioju didesnius akmenis, kurie įšilę dieną, sukauptą šilumą atiduoda naktį.
MB augina vien dėl dydžio milžinus, Atlantic Giant ir Big Max. Jau kad tręšia, purškia doh.gif  lotuliukas.gif

Saulė ten nuo pat ryto iki vakaro , diena - Taškentas. Nebuvau pastebėjus kad nuo pusės kalno ateina toks šaltukas , nes pasiilginau lysve pavasarį .... daugiau daugiau daugiau smile.gif Kitamet žinosiu , kopūstai ten galės karaliaut . Jie mėgėjai vėsumos.
Atsakyti
Na ka galiu pasakyt, manoderlius lyginant su pernyksciu zymiai menkesnis. Sodinau daugiau nei puse nauju veisliu, tad ir negaliu net zinot, kuriu nera. Pertankiai (palyginus su pernai metais) pasodinau ir ne lysveje o viename plote, tai viskas susipyne susiraizge, kieno koks vaisius nebeatpainiosi, bet faktas tas, kad pasodinau virs 20 augalu o vaisiu turiu tik 15. Ir tai is tu tik po 1 nuo krumo, pvz. Small Sugar, Ulybka o kai kuriu ir po 1 nera, pvz. JPB is 4 tik 1, Marinos nera arba ji netokia kokia turi buti, Butternutai 2 pasodinti nei 1 neuzmezge, bet kitoje vietoje nei visi kiti, todel gerai matau. Bet uztat yra 2 panasus i juos bendrame plote kur neturetu tokio formos buti. Ir as pasakysiu , kaip kazkas , pravalas, bet laisciau per karscius kas antra diena, bet patrest papildomai negalejau, nes nesimate is kur isdyge. taip buvo viskas susipyne. Cia mano darbo ir planavimo minusas. Daugiau taip nesodinsiu. Pernai kiekviena zinojau kur auga ir kaip atrodo. Naples long kitokios formos nei Lunga, bet nors po 1 augina is 4. Po truputi skinu, nors nera dar visiskai sumedejes kotelis, bet turedama pernykscia patirti, geriau zvirblis rankoj....
Atsakyti
Venta9, liūdna, kad derlius mizernas. Naples Long ir Lunga di Napoli tai ta pati veislė, nebent sėklos maišytos. O dėl to, kad nesimatė iš kur išdygę- įsmeigiu po ~0,5 m pagalį netoli augalo šaknų, kad lengviau būtų orientuotis, jei tektų tręšti. Rudenį, tvarkant moliūgų lauką, juos surenku ir suvežu į garažą.

Dar vienas įdomus dalykas: kadangi šiemet pilnas sodas obuolių, šakos tiesiogine ta žodžio prasme lūžta nuo jų svorio. Nukritus vienai ir dalinai užklojus vieną moliūgą, MB tvarkė šaką vietoje, benzininiu pjūklu. Aišku nupjovė virkščią ant kurios ties sekančiu lapu užsimezgė Melonowa Zolta moliūgas (jau rankinio dydžio). Galvojau viskas, nukabins lapus, teks "žalią" moliūgą vartoti kaip cukiniją. O pasirodo iki šiol toji nupjautoji dalis toliau auginasi užuomazgas, nes turėjo prisiauginusi šaknų iš po kiekvieno lapo. Paradoksas, nes kitu atveju vos pajudintas krūmas, žiūrėk, jau kitą rytą leisgyvis...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 09 02, 21:55)
Dar vienas įdomus dalykas: kadangi šiemet pilnas sodas obuolių, šakos tiesiogine ta žodžio prasme lūžta nuo jų svorio.

O pasirodo iki šiol toji nupjautoji dalis toliau auginasi užuomazgas, nes turėjo prisiauginusi šaknų iš po kiekvieno lapo.

net keista skaityt - mūsuose viskas švariai nušalę..

O, kaip įdomiai bigsmile.gif Tikrai gi atrodo - vos pajudini, jau nukeipęs visas augalas, o čia kaip sliekas - atskiras gabaliukas sau auga toliau.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 02, 08:38)
aš nemirkau, tik kiekvieną sėkliukę šluoste patrinu, kad nusiimtų tas skaidrus apvalkalėlis.

Dėkoju.
Radau tą skaidrų apvalkalėlį smile.gif
Atsakyti
saintlina, man praeitais metais keista skaityt buvo, kai visoj LT obuolių pilna buvo, o mūsų krašte tuščia.

O dėl tų atskirų virkščių- kai labai rūpi ir stengies dėl retų veislių, tai šnipštas ir gaunas, kai tik nereikia- net pažeisti puikiausiai auga wacko.gif
Atsakyti
Auginau gerų veislių moliūgus pirmus metus-prieš tai,žinoma,perskaičiau keletą temų ir pagal jas susipirkau sėklas. Sweet dumpling - tikėjausi didesnių, o jie kaip moteriškas kumštis visi, ant krūmo po kokius penkis. Baby bear labai patiko - ant krūmo irgi ne prūdai-po penkis-bet man labai skanūs , šiek tiek salstelėję, minusas tik,kad mėsos nelabai daug juose, kepti orkaitėje su visa žieve sueina geriau, negu bulvės. Sweet mama patys pirmieji apsirgo miltlige, dar neragavau, nokinu nuskintus, ant krūmo po keletą.
Buternutai užaugino po keturis vaisius, bet gerokai didesnius, negu pirkdavau parduotuvėje, tad džiaugiuosi, ir dar mezga ir augina.. Muskatiniai provansiniai - moliūgai dideli, po tris ant krūmo ir mezgasi dar. Marinos-kiekvienas krūmas išstenėjo po vieną moliūgą. Maloniai nustebino spagetinis moliūgas-patiko skonis šeimynai, primezgė daug, skaičių pamečiau, nes sukietėja žievė ir nusiskinu bei suvalgom iškart, be nokinimo papildomo, kaip kad darau su kitais.
O šiaip - po truputį jau moliūgų lapai ruduoja, apskyniau dalį derliaus, noksta ant palangų - kurie ant laukinių, kiti kambary.. Ir valgau, kur jau sugalvoju,kad sunoko smile.gif
Atsakyti
Išviriau aš tą sriubą iš Naples Long, nieko blogo nei namiškiai, nei bendradarbės nepasakė, viską sumaumojom biggrin.gif Manau, skonis labai priklauso nuo prieskonių.
Vakar nuėjau tiksliai suskaičiuoti derliaus - radau 11 "krokodilų", sodinau tik 1 daigą. Ir kaip kitais metais neauginti, kai toooks derlius??? doh.gif Iš kitos pusės pagalvojus - ale kur tiek dėti???

Dabar klausimas profėms - tai man dabar tuos moliūgus laikyti ant krūmo iki šalnų?
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 09 04, 08:05)
Vakar nuėjau tiksliai suskaičiuoti derliaus - radau 11 "krokodilų", sodinau tik 1 daigą. Ir kaip kitais metais neauginti, kai toooks derlius???  doh.gif Iš kitos pusės pagalvojus - ale kur tiek dėti???

Krokidilai tai Marinos?
Atsakyti
daimura, labai greit sultingi moliūgai susinaudoja spaudžiant sultis. Jei kotelis sumedėjęs, o odelę neprasiduria nagu, galima ir dabar surinkti derlių, padživinti saulėje ir į sandėliuką. Pirmąją dalį derliaus nurinkau tam, kad kitos užuomazgos spėtų sunokti. O bendruoju atveju- derlių reikia nuimti prieš šalnas, nes moliūgai labai jautrūs žemesnėms temperatūroms.

NERA, kalbėta apie Lunga.

Atsakyti
aš tai vis arbūziukus savo doroju........ smagumėlis. Porikę gražuolių padovanojau net vienai savo draugeškai. Bais jos vyrui norėjosi sėklų - tegu renkasi dabar lotuliukas.gif
čia paruoštas skerdimui....

My Webpage

Papildyta:
o čia jau prariektas biggrin.gif

My Webpage

essen.gif tik šiais metais tokių gigantų jau nėra kaip praeitais metais. Svoris svyruoja taip 4-5 kg.
Atsakyti

Sveikos, džiaugiausi ir aš arbūzų sniegių derliumi, keli dideli, gražūs, bet vieną prapjovėm tai vidurys tuščias, pats toks šviesiai rožinis, sėklytės baltos, taip suprantu, kad dar neprinokęs g.gif o jau žievelės storumas , kokie 2 pirštai doh.gif
Taip ir nesuprantu ar dar man laukt ir nokint, ar jau mest lauk juos g.gif
Ačiū už patarimus smile.gif
Skanių jums arbūzų smile.gif
Atsakyti