Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(Avijacija @ 2014 09 04, 18:14)
essen.gif  tik šiais metais tokių gigantų jau nėra kaip praeitais metais. Svoris svyruoja taip 4-5 kg.

skanumėlis wub.gif
Aha, ir pas mane didelių šiemet nedaug. Vieną vakar suvalgėm beveik 8 kg. O šiaip dauguma irgi tokie 4-5 kg
Papildyta:
QUOTE(2Ditute @ 2014 09 04, 21:42)
bet vieną prapjovėm tai vidurys tuščias, pats toks šviesiai rožinis, sėklytės baltos, taip suprantu, kad dar neprinokęs g.gif o jau žievelės storumas , kokie 2 pirštai doh.gif
Taip ir nesuprantu ar dar man laukt ir nokint, ar jau mest lauk juos g.gif

o kodėl mest lauk? Neprapjauti gi sunoks dar.
Žievelė dažniausiai skirtingų arbūzų skirtinga būna. Sėklas pasilieku pačių skaniausių, didžiausių, ploniausia žieve. Bet būna visokių arbūzų.
Atsakyti
Saintlina, ar šiemet pas tave arbūzai saldūs? Pas mane šiemet jiems kotais saldumo trūksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 09 04, 21:42)
Taip ir nesuprantu ar dar man laukt ir nokint, ar jau mest lauk juos g.gif

Aišku nokinti mirksiukas.gif
Atsakyti
O cia mano didziausias (6.5kg) biggrin.gif Rugsejo 1 d. pjautas
[attachmentid=233111]
[attachmentid=233112]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 05 rugsėjo 2014 - 08:18
hm...pas mane jau antra naktis temperatura apie nuli... kelis moliugus jau parsinesiau, o kiti dar nesubrende ir augantys. pjaut? g.gif ir ta zaliaji vis dar negeltonaji muscat de provence?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2014 09 05, 09:17)
O cia mano didziausias  (6.5kg) biggrin.gif Rugsejo 1 d. pjautas

Labai gražiai sunokęs, skaniai atrodo wub.gif
O aš saviškių arbūzų nenufotkinau, nespėjau biggrin.gif Liko tik du, irgi apie 5 kg svorio. Barškinu barškinu jiems į pakaušį, bet taip ir nenusprendžiu skint ar ne.. Nokinu vis dar.

QUOTE(Vobla @ 2014 09 05, 09:37)
hm...pas mane jau antra naktis temperatura apie nuli.

Oho, tai čia beveik šalna blink.gif Apsičiupinėk, gal Norvegijoj tavo daržas? Arba termometras melagis, negali būti tokia žema temperatūra g.gif
Atsakyti
as ta dycki skiniau, po pomidoru vagistes...issigandau, kad ir mano arbuza isnes... tas dyckis seklom buvo saugomas...bet aciu devui buvo prinokes, nors tikrai dar stipriai abejuojau pjaudama, pries savaite teko perpjauti visiskai balta.....
o siandien jau visus parsinesiau namo, du pratruko ir pradejo puti sad.gif... bet tikrai ne nuo prinokimo, matyt per didele temperaturu kaita.... jie lauke, be priedangos augo....
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 09 05, 09:37)
hm...pas mane jau antra naktis temperatura apie nuli... kelis moliugus jau parsinesiau, o kiti dar nesubrende ir augantys. pjaut? g.gif ir ta zaliaji vis dar negeltonaji muscat de provence?

Pas mus panaši situacija. Lysvėje 3-4 C.
Nesubrendę kur kas jautresni šalnoms negu tie, jau su kieta oda. Palaukite, nes praneša šiltesnes dienas ir naktis. O jei jau ir "pagavo" šalčio, tas pasimatys artimiausioj ateity- ar lysvėje, ar patalpoj.
Muscade de Provence nepageltonuos lysvėje schmoll.gif sandėliavimo metu atskleis savo spalvas.
Vakar maximoj mačiau kaip tik šiuos moliūgus- žalut žalutėliai, tiesa, šviesoki. Vieno vienas šonas pradeda raukšlėtis, vadinas pilnai nesunokęs.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 09 05, 08:57)

Oho, tai čia beveik šalna blink.gif Apsičiupinėk, gal Norvegijoj tavo daržas? Arba termometras melagis, negali būti tokia žema temperatūra g.gif

ne melagis. ir ne vienas, o cieli trys skirtingi. pas mus cia kazkokia anomali zona, tai vienu termometru jau senai nepasitikim. visad turim bent keliata( kazko jie ilgai pas mus negyvena, tai nuolat nauji). siandien nulis buvo 7, bet itariam, kad buvo ir zemiau pakritus. vyras ryte pajudino laistymo slanga, tai sake visa suledijus...
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2014 09 05, 09:51)
Pas mus panaši situacija. Lysvėje 3-4 C.
Nesubrendę kur kas jautresni šalnoms negu tie, jau su kieta oda. Palaukite, nes praneša šiltesnes dienas ir naktis. O jei jau ir "pagavo" šalčio, tas pasimatys artimiausioj ateity- ar lysvėje, ar patalpoj.
Muscade de Provence nepageltonuos lysvėje  schmoll.gif sandėliavimo metu atskleis savo spalvas.
Vakar maximoj mačiau kaip tik šiuos moliūgus- žalut žalutėliai, tiesa, šviesoki. Vieno vienas šonas pradeda raukšlėtis, vadinas pilnai nesunokęs.

aisku... provanca parnesiu- tai aptinis sonas ant kurio gulejo jau geltonas bigsmile.gif kotukas sumedejes, o ir aplamai labai grazus taisyklingas moliugas wub.gif jei dar bus skanus- visai liuks. paliksiu ji ilgam nokinimui- bus papuosimas interjerui.
o kiti kiti... unsure.gif palikau lauke bresti.
visgi per diena dar zeme isyla, panasu, kad rudenine salna ir pavasarine- ne tas pats. pavasari jau po tokiu pokstu rasciau moliugu tyrele, o dabar vis dar gyvi.... tiesa lapai jau ruduoja, bet labiau nuo kazkokios ligos nei nuo salnu...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 09 05, 12:08)
...visgi per diena dar zeme isyla, panasu, kad rudenine salna ir pavasarine- ne tas pats. pavasari jau po tokiu pokstu  rasciau moliugu tyrele, o dabar vis dar gyvi.... tiesa lapai jau ruduoja, bet labiau nuo kazkokios ligos nei nuo salnu...

Tas pats, tik veikia kiti faktoriai: žemė po vasaros įšilusi, augalai galingi, stiprūs ir sveiki, ne taip lengva palaužti lyginant su daigiuku, kuris tik kabinasi į gyvenimą.

Moliūgų lauke atsiranda jau plikos dėmės...
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 09 05, 07:07)
Saintlina, ar šiemet pas tave arbūzai saldūs? Pas mane šiemet jiems kotais saldumo trūksta  g.gif

kai pataikau gerai sunokusį atsinešt - saldūs biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2014 09 05, 09:29)
du pratruko ir pradejo puti sad.gif... bet tikrai ne nuo prinokimo, matyt per didele temperaturu kaita.... jie lauke, be priedangos augo....

pas mane irgi be jokios priedangos auga, nieks netrūkinėja.
O tas dičkis gražus wub.gif
Atsakyti
viskas,uzvakar nuskyniau didziaja dali moliugu-derlius ne per didziausias ,bet savo reikmem uzteks ax.gif palikau tik aliejinius panokt ax.gif cukinijos dar sekmingai auga,nors jau daug pilku lapu :ax:beje,nuskynioau arbuziuka,svere apie1kg.paragavom -pasirodo puszalis,iskeliavo i kompostine verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 08 rugsėjo 2014 - 09:07