Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

Sveikos,

aš norėjau skinti užvakar moliūgus, bet tetulės atkalbėjo. Maždaug oras geras, tegul auga.
Derlius tai ypatingai prastas šiemet.
Tai kada juos jau skint? Bijau susivėlint. Jau galiu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2014 09 08, 09:36)
Tai kada juos jau skint? Bijau susivėlint. Jau galiu? biggrin.gif

kai sumedėjęs kotelis ir žievė nagu paspaudus neprasiduria.
Papildyta:
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 09 08, 09:05)
viskas,uzvakar nuskyniau didziaja dali moliugu..

o aš tik vieną Muscat de Provence atnešiau namo. Ir tą tik todėl, kad kotelį tikrindama nulaužiau nuo stiebo biggrin.gif Ale ir sunkus blink.gif
Visa kita - arbūzai ir moliūgai - liko lauke. Oras gražus, tegu noksta.
Atsakyti
Tai paliksiu. Nes su nagu skylių pridariau.
Ir užaugo tie, kurių net sodint nenorėjau, tetos dovanotos sėklos buvo. Jos komentaras: čia šitie dideli, apelsininiai vadinasi.
Tai žinok dabar, kas čia per apelsininiai. Spalva graži, didžiuliai tokie. O visi kiti, deja deja, neteks paragauti nei spagetinių, nei muskatinių...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 07, 17:01)
kai pataikau gerai sunokusį atsinešt - saldūs  biggrin.gif
Papildyta:
pas mane irgi be jokios priedangos auga, nieks netrūkinėja.
O tas dičkis gražus  wub.gif

tie pratruke buvo keisti... seklos juodos, tai kaip ir butu prinokes...bet vos ruzavas ir aisku neskanus sad.gif... ismeciau abu
Atsakyti
Ir butternut'ai neužderėjo.
O gali būti, kad spagetinis moliūgas į agurotį panašus? Nes vienas kaip agurotis. Viliuosi, kad ten spagetinis.
Atsakyti
Sparaxis, dabar jau jie nebeauga, o noksta. Dėl to apelsininio- dėkite nuotrauką, gal kurį atpažins mirksiukas.gif
Papildyta:
O butternutus sėjote tiesiai į daržą? Spagetinis panašus į agurotį.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 09 08, 10:49)
Sparaxis, dabar jau jie nebeauga, o noksta. Dėl to apelsininio- dėkite nuotrauką, gal kurį atpažins  mirksiukas.gif
Papildyta:
O butternutus sėjote tiesiai į daržą? Spagetinis panašus į agurotį.

Dėsiu, kai daržan nulėksiu.
Tiesiai nesėjau, visus į indelius pradžioj, šiaip gražiai užaugo viskas, gal 4 skirtingus pasodinau darže ir matau, kad yra 4 vaisiai - du "apelsininiai", vienas žalias (reik užrašus pavartyt kas ten gali būti) ir vienas "agurotis". Kadangi jų neturėtų būti, tai spėju, kad spagetinis, duok D. (nes jau tetulę keiksnojau, kad vietoj moliūgų agurotį įkišo). Kadangi juos tik mūsų šeima valgo, tai užteks per akis, tik norėjau skirtingų veislių daugiau išbandyt.
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2014 09 08, 10:40)
Ir užaugo tie, kurių net sodint nenorėjau

Pas mane užaugo tokie, kokių net nesodinau lotuliukas.gif Tiesa, vieni visai patiko-forma, kai buternuto, tik odelė tamsiai žalia, su pradedančiomis atsirasti geltonomis dėmėmis.Ir vidus panašus i buternuto. Pamačiusi tas dėmes nusprendžiau, kad jau genda,( mat labai pūna šiemet man, vis per tas sraiges doh.gif ) ir sunaudojau sriubai. Skani gavosi smile.gif
Dar vieni "nežiniukai"-šviesūs lyg melionas, bet pagal dydį, tai kibiras gulintis doh.gif
Atsakyti
arbuzus vyras savaitgai nurove, nu ir man visai nebuvo gaila tos vienos apelsino dydzio arbuzelio uzuomazgos irnesakyk.gif
cukinijos kaip paduke mezga , auga . Tiesa ziemojimui parseliu neauginu.

moliugeli viena nupjoviau . per lapus nelabai matosi , kiek ten dar ju yra. o braidyt nenorejau . Tik maciau nemazai oranziniu nedicku ( tai gai buti justynkos ir uchiki kuri) . Maciau keli muskate de provance zaliuoja, rantuoti . maciau dar viena zalia, pailga "parseli", speju kad augustynka ten turetu buti . Bet toks nemazas, nemazas biggrin.gif Musu moliugao salia kaimynu tuju pasodinti. tai moliugai lipa i tas didziules tujas, ir kabo geltoni bumbulai. kaip kaledine eglute su zaisliukais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 09 08, 14:19)
Pas mane užaugo tokie, kokių net nesodinau  lotuliukas.gif Tiesa, vieni visai patiko-forma, kai buternuto, tik odelė tamsiai žalia, su pradedančiomis atsirasti geltonomis dėmėmis.Ir vidus panašus i buternuto. Pamačiusi tas dėmes nusprendžiau, kad jau genda,( mat labai pūna šiemet man, vis per tas sraiges doh.gif ) ir sunaudojau sriubai. Skani gavosi smile.gif
Dar vieni "nežiniukai"-šviesūs lyg melionas, bet pagal dydį, tai kibiras gulintis doh.gif

Pas mane irgi auga tokie kokiu nesodinau, kaip buternutai, bet smelio spalvos su ryskiai geltonom juostelem. Kadangi sejau nemazai rusisku is Sekleles pirktu, tai kazkoks peresortas bus, turejo but Lecebnaja pilkas apvalus ir Carevna liaguska t.pilkkas apvalus - tokiu nera g.gif

DAIMURA, tai pas tave is vieno daigo 11 Lungu thumbup.gif Ir kaip jis isstenejo toki kieki tokiu didziuliu, turbut ant meslo kruvos auginai biggrin.gif

Vobla, tie siuolaikiniai ter-rai rodo baisiausias nesamones, as pirkau jau 3 ir visi su 5 laipsniais kiekvienas skirtingai, nusispjoviau, nes turiu dar 1 is tarybiniu laiku, kuris rodo tiksliai tiek kiek pranesa telikas 6 ryto.

Aciu Yerenai, tikrai kitais metais ''pasodinsiu'' koliukus prie kiekvieno moliugo, ir siemet buciau turejus didesni derliu, jei buciau susiprotejus taip padaryti.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 09 09, 05:11)

Vobla, tie siuolaikiniai ter-rai rodo baisiausias nesamones, as pirkau jau 3 ir visi su 5 laipsniais kiekvienas skirtingai, nusispjoviau, nes turiu dar 1 is tarybiniu laiku, kuris rodo tiksliai tiek kiek pranesa telikas 6 ryto.

visad turim bent tris termometrus ir viena skaitmenini, kuris matuoja lauko temperatura ir pranesa ja musu geoterminio katilui. o kad per padalas, kartais net cielas 5 gali skirtis- tas tiesa. turejom jau ir taip... doh.gif bet jei zole ryte balta, o ant metaliniu pavirsiu- serksnas, laistymo zarna suledijus- nu niekaip negaliu patiket, kad Vilniuje +6.
kazkokia pas mus salcio duobe. netgi salciau buna nei kaimyniniuose sklypuose.
---------------
saindien jau silciau- iskart jauciasi. bet ir niaukiasi verysad.gif
Atsakyti
Bet uztat lyja nuo 4.30 val, o as ruosiaus i soda lauko darbams, bet teks atidet...
Atsakyti