Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(yerena @ 2014 07 17, 10:29)
Viskas priklauso nuo susitarimo ir auginimo įpročių, supratimo, kad ne vien esančios paskutinėje nokimo fazėje daržovės yra valgomos.

tai esant susitarimui - kalbos nėra, kad gerai. Be to, puikiai žinau, kad Jūs tai tikrai cukinijų neperauginat biggrin.gif Man tiesiog prieš akis iškyla tos didžiuuulės cukinijos ir rudenį aplink vis klausinėjančios bendradarbės ar kaimynės - gal reikia? Nu paimk, skanu gi.

O dėl globotinių tai taaaaip... labai gerai suprantu. Prapuola visas noras padėt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 17, 10:48)

O dėl globotinių tai taaaaip... labai gerai suprantu. Prapuola visas noras padėt.

greiciausiai tai ir yra priezastis del ko tokie zmones tampa globotiniais...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 07 17, 06:13)
Štai ką ponas Užkalnis mano apie tokį dalijimasi smile.gif
Na lyg praėjusia vasarą nebuvau pas jį užsukus su cukinijų maišu  lotuliukas.gif
Derliaus dalybos
juokingas straipsniukas, apie autoriaus mentaliteta daug ka pasako biggrin.gif mano tevai gyvena kaime, turi maza lopini zemes, 3ha ar pan. tevas is dideles seimos, visi jo broliai ir seses savo metu issikrauste gyvent i miestus. tai stai: ziema ir pavasari, o taip ir vasaros pradzioj is tos placiosios gimines praktiskai nei zodzio neisgirsi, pagalbos sejos, sodinimo metu vargiai prisiprasysi, nes visi uzsieme (kavinukese sedi), bet kai vasara isibegeja ir prasideda sodu, darzu derlius - o vaikeli! kasdien po "svecia" su terbele rankose biggrin.gif nors maximose visko pilna lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 07 17, 11:26)

tai nesodinkit tiek, kad reiktų pagalbos prašyt. Auginkit tiek, kad užtektų tik sau. Ir kad į tas terbeles nebūtų ko dėt. Užknisa tokie giminiečiai.
Pas mus pavasarį buvo vieni, aviečių sodinukų. Prisikasė pilną mašiną blink.gif Aš jau žiūrėdama garsiai pasvarsčiau, ar dar mums paliks ką nors doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 17, 11:32)
tai nesodinkit tiek, kad reiktų pagalbos prašyt. Auginkit tiek, kad užtektų tik sau. Ir kad į tas terbeles nebūtų ko dėt.

apvalgys, nieko nepaliks, viskas į terbeles nukeliaus g.gif

pas mane viena atvažiavus vaikščiodama vis kalbėjo, nu kad pas mane kaime visko yra, tai ko dėsiu, tą ims, nors nebuvau nieko siūlius biggrin.gif Tai įdėjau didelių cukinijų. daugiau nekviečiu, o nekviesta pati neatvažiuoja, gal dar ne tiek išpindėjus, arba benzinas brangus smile.gif
apsimečiau, kad nesuprantu užuominų "oi, kiek daug pomidorų", "ir baklažanai dera", "o paprikos kokios didelės"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 17 liepos 2014 - 11:44
QUOTE(Paladė @ 2014 07 17, 11:41)

apsimečiau, kad nesuprantu užuominų "oi, kiek daug pomidorų", "ir baklažanai dera", "o paprikos kokios didelės"

ir aš lygiai taip pat pasidžiaugiu kartu, kaip pas mane viskas dera, bet nesusiprantu pasiūlyt įdėt biggrin.gif Nebent gera draugė arba mylima giminė.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 17, 11:48)
...Man tiesiog prieš akis iškyla tos didžiuuulės cukinijos ir rudenį aplink vis klausinėjančios bendradarbės ar kaimynės - gal reikia? Nu paimk, skanu gi...

O man prieš akis stovi kibirai kitą rytą papelyjusių pernokusių slyvų mamos virtuvėje, kuriuos primygtinai siūlydavo močiutė iš tėvo pusės ir kuriuos turėdajome mes, vaikai, nešti mesti į konteinerį. Situacija pasikeitė, kai mama porą sykių dėjo ragelį tik išgirdusi apie slyvas. Močiutė susiprotėjo.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 17, 11:57)
O man prieš akis stovi kibirai kitą rytą papelyjusių pernokusių slyvų mamos virtuvėje, kuriuos primygtinai siūlydavo močiutė iš tėvo pusės ir kuriuos turėdajome mes, vaikai, nešti mesti į konteinerį. Situacija pasikeitė, kai mama porą sykių dėjo ragelį tik išgirdusi apie slyvas. Močiutė susiprotėjo.

man dabar šventvagiškai skamba, nes mano jaunam sode tik pirmi žieminiai obuoliai šiemet bus, tai paimčiau aš tas slyvas dabar su džiaugsmu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 07 17, 12:41)
apvalgys, nieko nepaliks, viskas į terbeles nukeliaus  g.gif

pas mane viena atvažiavus vaikščiodama vis kalbėjo, nu kad pas mane kaime visko yra, tai ko dėsiu, tą ims, nors nebuvau nieko siūlius  biggrin.gif Tai įdėjau didelių cukinijų. daugiau nekviečiu, o nekviesta pati neatvažiuoja, gal dar ne tiek išpindėjus, arba benzinas brangus smile.gif

Dar geresnių draugų turiu - kai atvažiuoja į svečius - mėgsta visas daržoves, cukinijas, moliūgus, lapinius burokėlius .... Man negaila , prikraunu . Be po savaitės išgirstu , kad jau moliūgų ar cukinijų jie nevalgo smile.gif Arba turguj pirko tokį skanų moliūgą, saldus gražus ir ttt....
Tai kažkaip nutariau ko per daug - tą sliekučiai sukrims smile.gif visiems paprasčiau .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 07 17, 12:18)

Tai kažkaip nutariau ko per daug - tą sliekučiai sukrims smile.gif visiems paprasčiau .

aha, kompostui viskas patinka, nesilaužo, kad neskanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 17, 10:32)
tai nesodinkit tiek, kad reiktų pagalbos prašyt. Auginkit tiek, kad užtektų tik sau. Ir kad į tas terbeles nebūtų ko dėt. Užknisa tokie giminiečiai.
Pas mus pavasarį buvo vieni, aviečių sodinukų. Prisikasė pilną mašiną  blink.gif  Aš jau žiūrėdama garsiai pasvarsčiau, ar dar mums paliks ką nors  doh.gif
blink.gif na as buciau netylejus, bjaurus as zmogus situ atzvilgiu - iskart sakau, ka galvoju biggrin.gif
as nesikisu, kiek mano tevai sodina, bet patikekit, auga du dideliausi siltnamiai pomidoru ir agurku dviem pencininkam biggrin.gif mano tevas 70m - jau isvis nukvakes - paskutines kelnes atiduotu, jeigu kas paprasytu, ir vis kartoja, kad "uz gera sirdi, jam danguj dievas atsilygins"... na beviltiskas atvejis ten, nors is kitos puses - kol zmogus kruta, tol gyvas, o ziurek tik sustoja - bac ir neber.
Atsakyti
Pas mus vieni draugai ėmė ir valgė viską ką duodavom, kol nepamatė, akd mėšlo perpuvusio atsivežėm ir tręšėm doh.gif Dabar viską perka turgeliuose ir įsivaizduoja, kad ten viskas labai sveika rolleyes.gif
yerena, aš laistau tik vakarais blush2.gif Kažin ar galėtų taip užsilaikyti, kad paskui nudegintų g.gif
Atsakyti