Įkraunama...
Įkraunama...

Kartu susiplanavusių 2014-2016 m. pašnekesiai

http://www.zindymas....ujagimio-naktis
Atsakyti
Tiksliai.. gi panelė gimė 3348g blink.gif tai kaip tai 300g numestų per daug? Aš kažkaip taip pagalvojau, kad 300g nėra daug, bet gimimo svorį pamiršus buvau.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2016 09 25, 21:13)
Ir dar atsiprašau, bet gydytojai per nagus duoti už mišinuko įgrūdimą reikia  schmoll.gif  P. gimė 3348 g, numetė 300 g - kuo puikiausiai telpa į leistinus 10%!!! Tai vietoj padrąsinimo, pagalbos pirmakartei mamytei ponia mišinuką įsūdė schmoll.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ir kiek tokiu daug yra.. gruda tuos misinius ir daryk ka nori..

QUOTE(HappyAngel @ 2016 09 25, 21:18)
Šitai yra svarbu, kai skaičiuojamas pirmąjį mėnesį priaugtas svoris - prieaugį reikia skaičiuoti ne nuo gimimo svorio, o nuo mažiausio, su kuriuo paleido iš ligoninės  4u.gif
Gimus vaikeliui jam pirmomis paromis leidžiama numesti iki 10% savo gimimo svorio, čia biškį kitas dalykas 4u.gif

Aaaaaaaa.. supratau.. persiprasau 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Mano du vaikai 10% numete, vienas 11,2%.

Su mazaja man antra para siule misinio, atsisakiau, vaikas verke, buvo neramus smile.gif
Krutys ispampsta tampa kietos skausmingos kai pradeda gamintis mp. 4u.gif HA jau rase kaip pasilengvinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*F_M* @ 2016 09 25, 21:25)
Mano du vaikai 10% numete, vienas 11,2%.
Su mazaja man antra para siule misinio, atsisakiau, vaikas verke, buvo neramus  smile.gif

Neiskoliojo, kad kas tu per motina, kad vaika badu marini? unsure.gif nes buna ir taip, kiek girdziu..
Atsakyti
QUOTE(De Paris @ 2016 09 25, 21:15)
kol kas tas pats.. jokio reaguliarumo. kurmi jauciu viskas nurims.

pritariu HA. Skotuke, nepasiduok  4u.gif  as rasiau, kad man taip ligoninej buvo. pamenu kaip skaudejo ir kaip verkiau. jei pati nesusitvarkysi kvieskis pagalba. cia tikrai issprendziama problema. nepasiduok  4u.gif

www.zindymas.lt

Gal bandyk tuo metu kai skausmas kokiu pritupimu padaryt biggrin.gif man aisku padejo, tai tik siulau, nu mazu suveiks biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(amberr. @ 2016 09 25, 21:26)
Neiskoliojo, kad kas tu per motina, kad vaika badu marini?  unsure.gif nes buna ir taip, kiek girdziu..

Zinok nea biggrin.gif pradzioj akusere siule, dar ziurejo kaip vaikas kruti ima, o ji tai ima tai spjauna ir rekia... Vargau labai, tai jai pasakiau kad manes nekankina, istversiu rekavimus, reik mp tik kad atsirastu. Po valandos atejo su neonatologe biggrin.gif ir vel tas pats... Bet tikinau kad tikrai viskas ok bus, iskentesiu biggrin.gif bet tipo, jei noresi tik ateik, postas priesais, duosim iskart biggrin.gif
Atsakyti
-Prieš žindymą krūtis pašildyti, idealiai tam tinka šilto (net šiek tiek karštoko) dušo srovė;
-Prieš žindymą nutraukti truputį pienuko (jei pavyksta, geriausia rankomis, kad pientraukis dar labiau nesužalotų ir taip pažeistų spenelių). Nutraukus šiek tiek suminkštės krūtis ir vaikučiui bus lengviau paimti spenelį;
-Po žindymo arba kopūsto, arba šaldantis kompresas. Nuims krūtų degimą ir padės joms atsileisti;
-Po žindymo kuo daugiau oro vonių!
-Neleisti speneliams išdžiūti, nuolat juos drėkinti, nes sausa oda dar labiau skilinės;
-Neišsigąsti, jei vaikutis šiek tiek atpils krauju - ne jo čia kraujas, o iš spenelio žaizdos ir vaikučiui jis tikrai nekenkia (taip tikrai nebūtinai bus, tik iš anksto perspėju, kad gali būti ir kad nieko čia baisaus, nereikia panikuoti);
-Žindant, kol skauda, stengtis galvoti apie ką nors gražaus ar šiaip ne į temą - kad mintys nebūtų sukoncentruotos į skausmą;
-TIKĖTI!!! Viskas bus gerai! 4u.gif Nugraužti speneliai greit užgis, tai tikrai nėra didelė bėda (nors dabar taip ir neatrodo) 4u.gif

Būsimoms mamoms: taip tikrai būna ne visada, nesigąsdinkit 4u.gif Bet jei jau nutiks, nebijokit klausti, prašyti pagalbos 4u.gif
Atsakyti
De Paris linkiu reguliarumo ir grazaus susitikimo pagaliau wub.gif
Skotuke HA pasake aukso zodzius...cia tie numesti gramai tikrai telpa i normas, pilvukas gurgia nebutinai nuo maisto trukumo o nuo zarnyno darbo. Pati tik ka isgyvenau ir pajauciau ka reiskia problemos ir speneliu skausmas. Pasirodo buvo kazkoks milk blister...nu blyn net nepagalvociau kad tokiu dalyku buna, po oda susirinko pienuko ir pasidare kaip uzdegimas...maitindama is tos kruties verkiau ir galvojau nu sakes...nejaugi baigiasi mano zindymo karjera. Bet juk taip tikejau, su dukra viskas ciki buvo...ne ne ne. Ne man pasiduoti del savo mazucio. Pasiskaiciau ir pasiklausinejau kas cia man gali buti, paemus pati su adata isjudinau tas pieno pusleles ir voulia, per pora dienu pilnai uzgijo ir valgo mazulis net ciapsi o as kaifuoju thumbup.gif Zodziu nuogu papu laisve namuose. biggrin.gif kuo daugiau oro voniu, nuolat tepliok spenelius balzamais, dekis kompresus sildyk, vyrui mieganti vaika iduok ir eik numik valanda o ne indus plauk ir viskas labai greitai issispres ir neabejoju maitinsi ilgai kiek tik princese nores!
Atsakyti
HA aukso verta informacija.
Net susigraudinau kokia seimyna musu temoj-kiek pagalbos.kiek palaikymo. Nerealu!!! wub.gif

Skotuke mes su Tavim! Tu gali..zinau tai. Nes zinai vardan ko stengiesi wub.gif

Pardaviau vezima senaji. Labai dziaugiuos..padaugejo vietos namie ir siaip ant sirdies ramiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*F_M* @ 2016 09 25, 21:30)
Zinok nea  biggrin.gif pradzioj akusere siule, dar ziurejo kaip vaikas kruti ima, o ji tai ima tai spjauna ir rekia... Vargau labai, tai jai pasakiau kad manes nekankina, istversiu rekavimus, reik mp tik kad atsirastu. Po valandos atejo su neonatologe  biggrin.gif ir vel tas pats... Bet tikinau kad tikrai viskas ok bus, iskentesiu  biggrin.gif bet tipo, jei noresi tik ateik, postas priesais, duosim iskart  biggrin.gif

Tai aciu die.. as keliu pazystamu, kai paklausiau kodel taip greit pasidave ir dave misinio, tai vos nenuzude zvilgsniu.. saako: tai ka, as vaika badu marinsiu?1?! Pasijauciau kaip kokia nzn.. besirde biggrin.gif
Atsakyti
*Skotuke*, tavo situacija labai puikiai iliustruoja tai, ką kažkada kalbėjau apie naujagimiui nepalankias ligonines ir kaip ten niekas dėl nieko nesivargina, ir pan., deja verysad.gif
Mano akimis žiūrint (jeigu, žinoma nebuvo kitų išimčių dėl vaikučio būklės, ko suprantu jūsų atveju nebuvo, nes šiandien nebūtumėt namie, jei būtų buvę kitaip), gyd pasielgė visiškai nekompetetingai ir neteisingai, ir padarė meškos paslaugą unsure.gif Numesti svorio iki 10% gimusiam žmogeliukui yra visiškai absoliučiai normalu. O tavo nei tiek nenumetė! Jei gyd prisimintų fiziologiją, gimdymo niuansus (apie skysčius, jų pasišalinimą, kas, kaip ir kodėl) ir kt. ji irgi būtų tą žinojusi. Pykstu labai iš tiesų dėl tokių istorijų, garbės žodis, net ir apskųsti kai kada norėčiau...
Dar dėl to pilvo gurguliavimo, jau ne pirmą kartą ir šitoje temoje girdžiu, kad įvardinamas kaip alkio požymis, tai žinokit, kad pilvas gurguliuoja dėl daug priežasčių, o dėl alkio tokio dydžio žmogui, labai vargu.
Dėl kitko nebesikartosiu, HA nuostabiai gražiai, išsamiai ir kompetetingiau nei tūkstančiai gydytojų viską surašė 4u.gif

Jeigu būčiau tavo vietoje, mišinys seniai būtų šiukšlių dėžėj.

QUOTE(Pikų*dama @ 2016 09 25, 16:29)
dabar man atrodo gydytoją galima ir oficialiai pasirinkti, be kyšių 
kaži, kiek toks malonumas kainuoja 

Galima pasirinkti, tik tokia galimybė yra ne visose gydymo įstaigose. Kiek kainuoja nebeatsimenu, jei kalbant apie akušerį-ginekologą, lyg litais būdavo apytiksliai 800.

QUOTE(jauniute @ 2016 09 25, 16:53)
oi man mb tikrai labai daug padeda, kartu mes auginam
---
tik jis va turi tokia durna savybe, jis niekada nesneka is anksto, pas ji jei yra planai jis jais pasidalina tik tuomet kai jau stovi prie duru ir ruosias iseit

Šaunuolis 4u.gif
---
O dėl šito aš, jei būčiau tavo vietoje, išeičiau iš proto doh.gif

QUOTE(jauniute @ 2016 09 25, 17:09)
man prasideda psules uzdegimas  verysad.gif  ka daryti, as juk piena duodu, taio ka as galiu gerti?

O pas gyd nenori? Šiaip daug ką gali.
kaip suprantu, nebe pirmą kartą tau jau jis? Kaip seniau darydavai, ką gerdavai?

QUOTE(HappyAngel @ 2016 09 25, 17:58)
O man arba ovuliacija reiškiasi, arba jau mmm vėl pareina. Tik to ir tetrūko

Aš jau apturėjau dvejas mmm (ir netgi labai reguliarias, kaip ir seniau- kai laikrodukas tongue.gif ),
ir tas viskas yra, kai žindau dieną kas 1,5val., ir naktį dar tada valgydavo kas 2-3val., kai jos sugrįžo. Paneigiau, žodžiu, šitą mitą biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Čiolienė @ 2016 09 25, 21:40)
Net susigraudinau kokia seimyna musu temoj-kiek pagalbos.kiek palaikymo. Nerealu!!! wub.gif

Skotuke mes su Tavim! Tu gali..zinau tai. Nes zinai vardan ko stengiesi wub.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti