As savo sunu iki siol neisleidziu viena,nes pas mus nera uzdaro kiemo,o sunui 7 metai
As savo sunu pradejau leisti viena i kiema nuo 6 metu, o pati ziurejau pro langa.
neisivaizduoju kada sunu reikes leisti i kiema viena
dabar jam 4m, einam kartu, ir po darbu, po darzelio isiename abu i kiema. Turim pazystamu rata, mamos pasikalbam, man paciai patinka iseit, o ir vaikas su bedraamziais pabuna. Bet kai aplink palaidi sunys, paaugliai, ar girtuokliai, neisivaizduoju vaiko vieno.

Ačiū visoms
Dar bijau nužiūrėti
, bet regis viskas gerėja - nuo to laiko, kaiį mokyklą nuėjo
Atsirado naujų draugų, kurie netoliese gyvena, jie ateina pas mus į kiemą, žaidžia kartu
O tie banditai kažkaip apsiramino, nebelenda, net pasisveikina dabar
Tik ačiū Dievui ne draugai, nes su tokiais draugais toli nenuvažiuosi
Dabartinė situacija man
, kad taip tik ir liktų...

Manau, kad daug kas priklauso nuo aplinkybių ir nuo mamų nervų. Vienos išleidžia ir nuo 4 metų ir nieks tiem vaikams nepasidaro. Gal net tie vaikai daugiau savarankiškesni. Ir tie patys pradinukai po miestą zuja. Ir negalima sakyti, kad tik asocialios šeimos neprižiūri vaikų.
Bet mano devynmetis vasaros metu devintą vakaro sėdi namie, kai kiti vaikai po kiemą laksto. O panelių 5 metų dar į kiemą neleidžiu, nes man neramu. Aš jiems išaiškinau, kad visokių galima sutikt, o kokie jų ketinimai, tai neaišku. O kaip geriau, tai iš vis neaišku.
Bet mano devynmetis vasaros metu devintą vakaro sėdi namie, kai kiti vaikai po kiemą laksto. O panelių 5 metų dar į kiemą neleidžiu, nes man neramu. Aš jiems išaiškinau, kad visokių galima sutikt, o kokie jų ketinimai, tai neaišku. O kaip geriau, tai iš vis neaišku.
Manau, kad reikia apsaugoti vaikus nuo visokių "draugų" ir kitų nenaudelių. Nes kaip sakoma, su kuo sutapsi, tuo patapsi. Dauguma vaikų suranda draugų darželyje ar mokykloje, mano nuomonė, gatvė tikrai ne ta vieta, kur derėtų ieškoti draugų.
QUOTE(loretas @ 2007 09 13, 14:36)
Manau, kad daug kas priklauso nuo aplinkybių ir nuo mamų nervų. Vienos išleidžia ir nuo 4 metų ir nieks tiem vaikams nepasidaro. Gal net tie vaikai daugiau savarankiškesni. Ir tie patys pradinukai po miestą zuja. Ir negalima sakyti, kad tik asocialios šeimos neprižiūri vaikų.
Manau ne nuo mamu nervu,o ne apgalvojimo,nuo neatsakingumo.Juk lengviau vaika isleisti i kiema ir sedeti prie PC ar ziureti TV nei kartu su vaiku zaisti,eiti kartu pasivaikscioti ir kt.
Manau tikrai nebe tei laikai,kai vaikai po kiemus lakste nuo mazumes ir namus nerakintus palikdavome

O pradinuka atsakingi teveliai randa galimybes ji nuvesti ir parsivesti is mokyklos.Jie gi dar ziopliukai,o aplink mokyklas tik ir zuja didesni vaikai,kur atimti,kur paspardyti koki maziuka,silpnesni,mazesni

Mano maziui 5 metai,bet i kiema vieno tai bijau
Na,vasara ,kaip kazkuri mamyte rase ,Neringoje ir mes buvom viena i kiema isleide ,tai toks patenkintas buvo-vis vaiksciojo pirmyn atgal- vis mama as atejau
,bet ten uzdaras kiemas...Nors ir pati ilgai neiskentejau,vistiek baisu buvo...
Na,vasara ,kaip kazkuri mamyte rase ,Neringoje ir mes buvom viena i kiema isleide ,tai toks patenkintas buvo-vis vaiksciojo pirmyn atgal- vis mama as atejau

Maniskiam 3,5 m, tai kartais isleidziu i kiema kartu su sese (jai 8 m) trumpam. Labai pasijuto savarankiskas kai pradejo eiti i darzeli, anksciau budavo mama einam i lauka, o dabar kai iseinam kartu, tai visada sako: mama tu eik namo, as vienas galiu pazaisti. Kazkaip neramu dar viena visai palikti, nors kiemas pakankamai uzdaras ir pro langus matyt ka veikia. Bet laukiu nesulaukiu, kada ramiai galesiu ji viena i kiema isleist, nes grizus po darbo kasdien iki sutemu dar lauke sedet kazkaip nesinori ir namuose reikia si ta nuveikti

Mano mergina viena iseina i kiema nuo 4metu bet buna tik pries langus ant pievutes, kad ja matyciau

Dukra isleisdavau nuo 7metu ir tai lakstydama i kiema, jai jau man dingo is akiu. Isbaru ir vel per langa ziuriu, kitaip ir neisivaizdavau. Dabar jau jai 10 metu, bet visada pasakau, kad nekalbetu su jokiais svetimais zmonemis, jokiu nepriimtu pasiulymu kaip saldainiai, ar suniuku/kaciuku pas ka nors paziureti mazu ir pan. Nu labai bijau, dabar tiek idijotu, net tarp paaugliu pakankamai, o ka kalbet apie suaugusius.