Įkraunama...
Įkraunama...

Kalankė

Sveikos mamytes.Pati taip pat auginu kalankes tiek namuose,tiek per vasara lauke.Namie turiu vakarineje puseje ant palanges.O mano anyta -rytineje.Po gausaus zydejimo ant ziemos,mes jas "nubielinam"be gailesscico,kad lieka tik stiebas ir keli lapai.Per ziema jas saikingai laistom.Vasario antroj pusej,jos pradeda busti,tada pradedam gausiau listyti ir kas 2savaites tresti.O i lauka isnesumazdaug gegusio vidury.Parnesu spali.
Atsakyti
siemet nusipirkau kalanke ir galvojau, kad ilgu zydejimu ji mus dziugins, bet as ja pastaciau ant palanges, kur ryte buna tiesioginiai saules spinduliai ... ir ji labai greitai perzydejo g.gif Nusipirkau dar viena, bet jos tiesiogineje saules sviesoje nelaikau, nes noriu grozetis jos nuostabiu zydejimu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Madera @ 2008 05 09, 23:14)
siemet nusipirkau kalanke ir galvojau, kad ilgu zydejimu ji mus dziugins, bet as ja  pastaciau ant palanges, kur ryte buna tiesioginiai saules spinduliai ... ir ji labai greitai perzydejo  g.gif  Nusipirkau dar viena, bet jos tiesiogineje saules sviesoje nelaikau, nes noriu grozetis jos nuostabiu zydejimu wub.gif

Pirmosios gelytes pasalink didziuosius lapus.Statyk saules apsviestoje vietoje ,bet,kad nebutu tiesioginiu saules spinduliu ir greitu laiku turetu isleisti ziedynus.
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 05 13, 21:31)
Pirmosios gelytes pasalink didziuosius lapus.Statyk saules apsviestoje vietoje ,bet,kad nebutu tiesioginiu saules spinduliu ir greitu laiku turetu isleisti ziedynus.

Maniškė sėdi ant tiesioginės saulės ir dar nebaigus žydėt vėl pradėjo leist gausybę naujų žiedynų thumbup.gif wub.gif wub.gif

Lankydama ligoninėj močiutę nusignybau nedidelį geltonai žydinčios kalankės augliuką, įmerkiau į vandenį, o jis jau šakneles leidžia yahoo.gif Bandysiu sodint į žemę, tfu tfu tfu, tikiuosi, prigis smile.gif
Atsakyti
O į kokią žemę geriausiai sodinti kalankę? ax.gif Manoji kalankė jau peržydėjo, tai norėčiau ją persodinti, bet dabar nežinau, kokia žemė jai labiausiai tinka? unsure.gif Turiu žemės kaktusams, palmems, paparčiams... Gal į kažkurią iš jų tinka, ar reikia kažkokią specialią žemę kalankėms pirkti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 05 23, 09:16)
O į kokią žemę geriausiai sodinti kalankę?  ax.gif Manoji kalankė jau peržydėjo, tai norėčiau ją persodinti, bet dabar nežinau, kokia žemė jai labiausiai tinka?  unsure.gif Turiu žemės kaktusams, palmems, paparčiams... Gal į kažkurią iš jų tinka, ar reikia kažkokią specialią žemę kalankėms pirkti?  smile.gif

Manu,kad iš turimų žemių labiausiai tiktų žemė kaktusams,nes kalankė jug sukulentas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Daivulyte*: 23 gegužės 2008 - 10:14
ar joms reikia didelio vazono? nes pirkta buvo mažučiame g.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 05 08, 22:28)
Sveikos mamytes.Pati taip pat auginu kalankes tiek namuose,tiek per vasara lauke..

geras...... jas ir lauke galima augint??? blush2.gif nezinojau, nes pas mane namuose vos vos gyvos tai jei isnesciau i lauka tai visai nusibaigtu rolleyes.gif , nes tokios lepuneles atrodo.
o lauke gal tiesiai i zeme sodini??
Atsakyti
Aš savo kalankes esu pasodinus į sukulentų žemę ir gana nedidukus vazonėlius, auga jos man ir žydi puikiai thumbup.gif
Atsakyti
jei sukulentas, tai ir laistyt retokai? aš saviškę dažnai laistau, mėgsta vandenį atrodo g.gif
Atsakyti
Aš irgi pirmą kartą girdžiu, kad kalankė yra sukulentas g.gif Aš ją laistau gan dažnai ir gausiai... Nejaugi išties ją reik laistyt kaip kaktusus - retai? g.gif
Atsakyti
laistyti reikia pagal augalo poreikius (auksine mintis- ir is kur tas mano protingumas ax.gif ) Sukulentai yra be galo ivairus- yra labiau uz kaktusus vandeni gerenciu, ir yra tokiu, kuriu laistymas gerokai retesnis, nei eilinio kaktuso. Tai, jei kalachei patinka jusu pasirinkta prieziura- tai jokiu budu ir nekeiskit. Juolab, kad jei ir uzsimanys nuputi - bet kada nupjovus puvini lengvai isisaknys.
Atsakyti