Manoji tai saukia is tuoleto..mama ,padariau bulka.gal sakau reiketu fabrikeli atsidaryti,daug bulku jau prikepusi yra
Darželyje stengdavosi nekakoti. O jei tai atsitikdavo, tai auklytė pavalydavo.
Užpakaliuką pati pradėjo valytis nuo 4 m., bet ar aš, ar vyras eidavom patikrint. Galų gale kai ji visada nusivalydavo švariai (~ 5 m.) pasakėm, kad netikrinsim. Tai labai pasipiktindavo. Tada aš vieną kartą pasikviečiau į tualetą ir pasakiau, kad gali man (mamai) patikrinti, nes ji pati labai gerai pasivalo. Tai ją labai papiktino ir nuo to laiko kviečia tik ypatingais atvejai (pvz., pasibaigia popierius, paviduriuoja ir pan.). Dabar pakakojus dar ir unitazą pavalo.
Užpakaliuką pati pradėjo valytis nuo 4 m., bet ar aš, ar vyras eidavom patikrint. Galų gale kai ji visada nusivalydavo švariai (~ 5 m.) pasakėm, kad netikrinsim. Tai labai pasipiktindavo. Tada aš vieną kartą pasikviečiau į tualetą ir pasakiau, kad gali man (mamai) patikrinti, nes ji pati labai gerai pasivalo. Tai ją labai papiktino ir nuo to laiko kviečia tik ypatingais atvejai (pvz., pasibaigia popierius, paviduriuoja ir pan.). Dabar pakakojus dar ir unitazą pavalo.
Maniškiam beveik 3,5, bet dar pats niekaip negali pavalyti užpakaliuko, bandysim mokyti jau...
Maniškei trys metukai, bet aš jos dar nemokinu, nes manau, kad dar anksti. Nes blogai nusivalys, jai dar per sudėtinga. O ir pati nelabai jai valau, visada nuprausiam, kai padaro didelį reikalą
QUOTE(perlita3 @ 2006 09 08, 15:10)
Manoji tai saukia is tuoleto..mama ,padariau bulka.gal sakau reiketu fabrikeli atsidaryti,daug bulku jau prikepusi yra 
Maniškiui 3.4met.O mano šaukia :padariau kuolą.Gal dar anksti mokinti.Lai dar patinginiauja.I darželį neinam jeigu eitumėm gal kitaip kalbėčiau.
Musu vaikinas (3m) pradejo lankyt darza, tai itariu greit ismoks pats nusivalyt, nes nemanau, kad aukles dega troskimu valyti uodegas...
Tik viena smulkmenele, kad tokio savarankisko nusivalymo kokybe labai abejotina.. Tiek to, kad gali rubeliai nukenteti, man baisiau, kad uodegiukas nuo to neissustu
, jei puse dienos toks vaikscios
Maniskis pats valytis ismoko gal kokiu 4 m. , o dar visai neseniai padares "dideli reikala" atbegdavo ir rodydavo nuoga uzpakali - "ar gerai nusivaliau"?
Dabar jau nebesaukia, pats nusivalo, tik tam, pasirodo, reikalinga vos ne puse rulono tualetinio popieriaus.
Maniškei 6m., valosi pati(nes dažnai nueina į tūliką nieko nesakiusi-gyvenam name tad dažnai net nesužiūriu), bet užpakalis ne visada būna švariai nuvalytas....Kai tik pamatau ją kiūtinant į tualetą, tai nuvalau su drėgnomis servetėlėmis aš, nes prastai nuvalius parausta ir panašiai, tad gal jau ir laikas pačiai valytis, bet kartais be Manęs neapsieina
Maniškiui jau 3 metai ir 7 mėn, bet dar šaukia, kad jau...
Nors ir einam į darželį, tačiau jis tą reikalą visada daro namie, kaip laikrodis kiekvieną vakarą
Aš jo klausiu ar tu darželyje kakoji, jis sako, kad ne nes jam ten nepatinka, jis tik sysiu ten daro vat
Nors ir einam į darželį, tačiau jis tą reikalą visada daro namie, kaip laikrodis kiekvieną vakarą
Maniskiui 4.7 metu. Kartais pats nusivalo (kartais gerai, kartais nelabai), o kartais rekia, kad JAU ir turi eiti...
O aš net neįsivaizduoju nuo ko reikia pradėti mokyti, kad jis pats nusivalytų užpakaliuką
Gal jūs turite praktiškų ir gerų patarimų
QUOTE(oregano @ 2006 09 23, 13:09)
Musu vaikinas (3m) pradejo lankyt darza, tai itariu greit ismoks pats nusivalyt, nes nemanau, kad aukles dega troskimu valyti uodegas...
Tik viena smulkmenele, kad tokio savarankisko nusivalymo kokybe labai abejotina.. Tiek to, kad gali rubeliai nukenteti, man baisiau, kad uodegiukas nuo to neissustu
, jei puse dienos toks vaikscios 
Žinok aš irgi taip maniau. Deja....
Auklėtojos subiniukų nenori valyti, o vaikas nemoka. Taigi jis tiesiog nekakoja darželyje. Gryžta namo ir mauna į tualetą didelio ir daug...
Bandau mokyti... Valo pats, o aš patikrinu... dar pavalau...
Išmoks kaip nors...