Maniške valosi nuo 4metu.Bet kai viduriai laisvi kviečiasi mane.
maniskiui jau be triju menesiu 5, bet valau dar as:) Darzeli visai nedaro... karta jo paklausiau kada pats prades valytis, tai jis man atreze, kad savo vaikams jis irgi valys:)
QUOTE(arlina @ 2006 11 24, 10:26)
maniskiui jau be triju menesiu 5, bet valau dar as:) Darzeli visai nedaro... karta jo paklausiau kada pats prades valytis, tai jis man atreze, kad savo vaikams jis irgi valys:)
Mano kai taip paklausiu pasako "vėliau"....
Maniskiui savarankiskas valymas toli, toli. Dziaugiuos, kad i WC pradejo savarankiskai eiti, musu jau neileidzia, pats sedasi, padaro, kelnes uzsimauna
O jei reikia nuvalyt, saukia ...
O darzelyje is tikruju labai daug vaiku nekakoja. Maniskis taip pat. Gal cia psichologiskai neatsipalaiduoja, netinkama aplinka??? Pazystu ir suaugusiu zmoniu, kurie negali to daryt ne savo WC
, pvz sveciuose, kai atostogauja, ar ligonineje
O darzelyje is tikruju labai daug vaiku nekakoja. Maniskis taip pat. Gal cia psichologiskai neatsipalaiduoja, netinkama aplinka??? Pazystu ir suaugusiu zmoniu, kurie negali to daryt ne savo WC
QUOTE(ramyra @ 2006 11 28, 08:58)
Maniskiui savarankiskas valymas toli, toli. Dziaugiuos, kad i WC pradejo savarankiskai eiti, musu jau neileidzia, pats sedasi, padaro, kelnes uzsimauna
O jei reikia nuvalyt, saukia ...
, pvz sveciuose, kai atostogauja, ar ligonineje 
Pas mus tokia pati situacija
Ir aš manau kad čia psichologinis barjeras kažkoks.... Šiaip mano vaikas sakė, kad jam "negražu" kad tualetai be durų.... Tiesiog nišos tokios, gal ir nesmagu vaikui...
Tai turbut yra daugumai ta problema,kad darzelyje vaikas nedaro to reikaliuko,geriau jau pakencia.Maniskis kai buvo 4metu taip pat kentejo,nors ir norejo i tualeta,kol nebegalejo iskest ir pridare i kelnes...
Tai daugiau paaiskinau ,kad nebekentetu ir eitu daryt.Sako jam ten nepatinka,nes mergaites gali ateit ir pamatyt.Bet dabar kiek paklausiu,tai jis sako darzelyje nedaro,nes tipo nenori
o gal kencia?O uzpakali pradejo valytis namie irgi velai,nuo 5m.dar buna kad ir dabar pakviecia
Mano dukra daržely irgi nedaro, pasakė kad nesmagu ir nenori, bet bandom kalbėtis kad nekentėtų, jei ką. O užpakaliuką jau pradeda mokytis valytis, nors dažniausiai kviečia nuvalyt. Tik pasisiojusi visada nusivalo pati. O naudojam drėgnas servetėles, su jomis, manau, ir vaikui paprasčiau, ir higieniškiau
Maniškei neseniai 6 stuktelėjo, užpakaliuką valosi pati nuo 4 metukų, kai pradėjo į daržą eiti. Bet dar ir dabar kartais jos "nuvalytas" būna toks pats kaip ir "nevalytas". Aš galvojau, kad tik mano čia tokia netikusi, o pasirodo, dar čia norma.
mano zuikis tai jau daro nuo neatmenamos senoves. bijau pameluoti... gal nuo 2 metu... nors ir ne kaip jam pradzioje sekdavosi, bet visad jam leisdavau paciam tai daryti
dabar jam 6m. tad nekyla jokiu problemu. kur bebutume jis pats vienas viska susitvarko, net kavineje vienas nueina i tualeta...
ohoho nuo dvieju metu
mano didziajai jau penkeri su puse, labai retai pati nusivalo, visada saukia "jauuuu..." o mazajam dabar dveji su puse tai dar tikrai toli grazu pats nesivalo, ka ten su tokiu prasidesi
manau nuo penkeriu jau vertetu vaika mokinti pati nusivalyti dupsiuka
nors maniskiai nelanko darzelio todel taip sakau, jei i darzeli reikia pradeti eiti, tada zinoma kazkaip is padeties suktis butina
Na maniškiui 5-ri. Daržely retai kakoja, bet pastebėjau, kad darželyje jei padaro pats valo užpakaliuką
. Tai galima pamatyt iš triusikėlių, nes pradžioj nešvariai valėsi. O dabar jei jau nusivalo darželyje - tai pasigiria namie, ir dar pasako kad užpakaliuką nusivalė švariai.
O namie - problema. Sėdi ir šaukia mama.
O namie - problema. Sėdi ir šaukia mama.
mazdaug nuo 3,5metuku