Mano vyrukui jau 4 m. Bet dar nelabai linkęs pats susitvarkyt, bet labai pergyvena jei išsidirba trusikėlius. Tiesa dėl darželio negaliu pasakyt kaip ten būna. Labai jau geros auklėtojos ir nieko nesako tuo klausimu. O namie pirmiausia praneša:"mama darau", o po to prašo nuvalyt. Ir daugiau nieko neprisileidžia. Užpakaliuką galima rodyti tik mamai.
Vyresnelei 3,5 metu tai dar ne nemegina valytis, manes praso ir tiek, omazoji tai ka dar toli iki nusivalymo paciai, bet prisidarom tai jau labai retai (papraso). Kazkur skaiciau, kad apie sestus metus vaikas tik ismoksta nusivalyti uzpakaliuka pats.
Mano vaikiukui dar tik 3m. ir 3men. tai as tokios problemos ne nekeliau, valiau pati ir tiek, kol po kurio laiko aukletoja pasake kad jis jau senai darzelyje pats nusivalo
kaip ir visi vaikai. ten tokia tvarka. Beja niekad nepastebejau, kad grystu prastai susitvarkes. O viena karta pasake kad dabar jis man uzpakali valys
gerai kai daržely auklėtojos geros. o maniškis iš daržo tai pastaruoju metu "apdžiūvęs" grįžta. tikriausiai ten nieks nelydi, o jam kažkas dabar užėjo: tik iš tualeto ir pro duris nei nutraukia vandenį, nei nusišluosto
o prieš kiek laiko tai nors ir puse rulono sunaudodavo, bet susitvarkydavo. jau gražiuoju nebesusitariam, tai tenka tualete 5 - 10 min. derybas vest, kad reikia susitvarkyt.
ir rankas po to nusiplaut. nes kirminai suės pilvą. nors vaikų gąsdinti negalima, bet prieš jų ožius kartais visa pedagogika bejėgė.
mano pradėjo valytis nuo 5 metų, bet kartais labai gerai nusivalo o kartais blogai. Bet iš to problemos nedarau, juk visko yra išmokstama.
QUOTE(Rino @ 2006 08 10, 15:49)
mano pradėjo valytis nuo 5 metų, bet kartais labai gerai nusivalo o kartais blogai. Bet iš to problemos nedarau, juk visko yra išmokstama.
Mano vaikui 4,6, bet dar net nepagalvojau apie tai, kad galėtų nusivalyti užpakaliuką
Mano dukrytei 3 su puse, bet užpakalio jau stengiuosi nevalyti....nebent pati paprašo....
Aišku...visko pasitaiko, bet manau, kad šiais skalbimo mašinų laikais galima sau leisti ugdyti vaiko savarankiškumą ir viską palikti savieigai....
Aišku...visko pasitaiko, bet manau, kad šiais skalbimo mašinų laikais galima sau leisti ugdyti vaiko savarankiškumą ir viską palikti savieigai....
mano panikes tai panasiai nuo tryju su puse jau valesi pacios
, budavo visko ir nedavalyta, ir puse rulono sunaudota...
bet ismoko
pasiskaiciau sita tema ir ramiau pasidare... As vis galvodavau, kad didziausia geda, jog mano vaikas, turbut vienintelis 5-metis, ne per svariausiai uzpakali valosi...
Ziuriu, visiem panasios problemos, bet vistiek - negi visi vaikuciai darzelyje su pusiau nenuvalytais uzpakaliais laksto...
Ziuriu, visiem panasios problemos, bet vistiek - negi visi vaikuciai darzelyje su pusiau nenuvalytais uzpakaliais laksto...
Mes savo keturmete irgi pradejom mokyti
Kol kas sekasi ne kaip, bet stengiames.
Tik siulau pasidometi kaip ten pas jus darzelyje kas valo..... niekada net nepagalvodavau, kad ten gali nevalyt
o maniske irgi kas vakara skubedavo namo kaku daryt, bo darzely nenoredavo... Kol neperskaiciau ka cia priraset, tai net nesusimasciau, kad gal to priezastis irgi buvo uzpakaliuko nusivalymas....
Siandien kai susitiksim vakare butinai paklausinesiu
Tik siulau pasidometi kaip ten pas jus darzelyje kas valo..... niekada net nepagalvodavau, kad ten gali nevalyt
Siandien kai susitiksim vakare butinai paklausinesiu
Maniškis ir tik nuo kokių 5 pradėjo pats valytis.Dar ir dabar kartais prašo,kad nuvalyčiau,bet jau čia aš tariu griežtą ne