Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?

QUOTE(Meril @ 2007 05 16, 15:16)
Ziuriu, pries savaite rasiau, kad dar pati nesivalo, bet jau trecia diena, kai valosi pati. Nesuprantu, kas jai uzejo, zadejo nuo 5 metuku pati ismokt, bet matyt, nori anksciau pasirodyt didele  lotuliukas.gif  Bet visus kartus patikrinau, nors ji nekviete paziuret. Visi kartai buvo  thumbup.gif Dar kokia savaite tikrinsiu, kaip jai sekasi, o tada jau paliksiu ja ramybej, vadinasi, jau bus ismokus  ax.gif

lotuliukas.gif Musoji grazuole 4,5m irgi ne per seniausiai pradejo valytis uzpakaliuka, o mus saukia patikrinti, ar tikrai viskas svaru. Taip ir mokomes, palengva. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Meril @ 2007 05 16, 15:16)
Ziuriu, pries savaite rasiau, kad dar pati nesivalo, bet jau trecia diena, kai valosi pati. Nesuprantu, kas jai uzejo, zadejo nuo 5 metuku pati ismokt, bet matyt, nori anksciau pasirodyt didele  lotuliukas.gif  Bet visus kartus patikrinau, nors ji nekviete paziuret. Visi kartai buvo  thumbup.gif Dar kokia savaite tikrinsiu, kaip jai sekasi, o tada jau paliksiu ja ramybej, vadinasi, jau bus ismokus  ax.gif

Manau, kad kiekvienas turi savo laika
Atsakyti
QUOTE(gosiukas @ 2007 05 16, 17:00)
Manau, kad kiekvienas turi savo laika

drinks_cheers.gif taigi, viskam savas laikas. Vaikai skirtingai atpranta buo buteliuku, nuo pampersu, pradeda miegoti vieni (atskiram kambary) - viskas savu laiku. Ir cia nuo kiekvieno maziaus charakterio priklauso. Pvz. mano sesers berniukas 6 metuku dar nesivale, kaip mama jam pasake, kad jis jau didelis ir turi valytis pats, jis pareiske, kad jam slykstu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Saviškio niekada nespaudžiau dėl savarankiško valymosi, o jis iki šiol ir nerodė iniciatyvos. Tik prieš kelis mėn. pradėjo pats, nieko nesakęs, wc tvarkytis. Tai kažkaip savaime ir išsisprendė tas klausimas smile.gif
Atsakyti
O mano mažyliukui bus vasara 5 metai, bet kažkaip jis dar nenori pats tvarkytis... Nors jau pradedu galvoti, kad reiktų...Ir ant klozeto nesėda, nors ir turim tą spec. sėdynę.. Jam nepatogu(nes kojom žemės nesiekia), nes kelis kartus bandė- po to vėl sugrįžo prie puoduko... ax.gif O va su sysium tai jau senai senai "vyriškai" sysioja.... thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif mano vaikas nuo 5 metų pradėjo visiškai savarankiškai tvarkytis. iki tol dar vis prašydavo-pažiūrėkit ar švaru arba nuvalykit. Tačiau daržely neina kakoti nes ten nėra durų, o jam reikia užsidaryti ir kartais apdergta buna, o musiškiui tai labai nepatinka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2007 05 30, 07:31)
4u.gif mano vaikas nuo 5 metų pradėjo visiškai savarankiškai tvarkytis. iki tol dar vis prašydavo-pažiūrėkit ar švaru arba nuvalykit. Tačiau daržely neina kakoti nes ten nėra durų, o jam reikia užsidaryti ir kartais apdergta buna, o musiškiui tai labai nepatinka.  g.gif

jo, kas liecia darzelius tai taip
maniskis ir sako kad neis kakoti darzeli nes ten kiti vaikai ziuri doh.gif bet kai jau reikalas prispiria tai eina

viena diena pasigyre kad kartu su kitu berniuku kakojo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o kai paklausiu kas uzpakaliuka nuvale - sako aukletoja doh.gif blink.gif lotuliukas.gif
gera ta aukletoja jei 4 m bernam sikniukus valo, nors kartais atrodo kad pats tai padro, nes kelnytes buna biski nesvarios
Atsakyti
Sveikutes. Mano panele nuo kokiu 3 metu pradejo valytis. Bet iki dabar vis pasirodo, ar svariai nusivale. Dabar jai 4 metai ir 8 men.
Atsakyti
Mano triju metu sunuka tevelis ismoke valytis uzpakaliuka.Tik kartais dar papraso patikrinti ar gerai nusivale.
Atsakyti
kažkur pradėjo nuo 4 - 5 metų. Dabar jau 6, pats nusivalo...
Atsakyti
Sveikos:) mano tai moka,jai dabar 4m.,bet as pati neduodu valytis nes buna taip isitepa kad siaubas smile.gif o jai nematau kai nusivalo pati tai kai nueinam kur tai su nesvariu uzpakaliu 4u.gif o kai sysiu padaro tai visada nusivalo smile.gif
Atsakyti
penkerių, o kartais vis šaukia kad ateičiau, nors ir moka, bet čia matau kad tokiu būdu dėmesio reikalauja, tai nueinu retsykiais. biggrin.gif
Atsakyti
Maniškis pradėjo irgi nuo 4,5-5 metukų, o išmoko darželyje, aš išvis nemokinau, o kakoja ant puoduko, nes tualete nepatogu, kojom nesiekia žemės ir įkrenta į vidų. Bet dažniausiai aš pati nuvalau, nes taip ištepa kelnaites. biggrin.gif
Atsakyti