Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jūsų vaikas išmoko pats nusivalyti užpakalį?

QUOTE(mamike @ 2007 10 14, 19:02)
Turbūt geriau klausti ne kada tai pradėjo daryti (mano nuo 2m), o kada tai padaro tinkamai biggrin.gif  biggrin.gif . Valymosi kokybė net dabar "superinė". Daug dar reiktų tobulinti, nors ir norai geri lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . O popierių galima vežimais vežt, vistiek su gumulu perbraukia doh.gif

panašiai ir pas mus, kai tik pradėjo pats eiti ant puoduko, tai ir pradėjau mokinti pačiam nusivalyti užpakaliuką, pradžioj dar pati valydavau,o kai pradėjo eiti į lopšį,irgi pareidavo su murzinais triusikeliais, nelabai jau kokybiškai nusivalydavo, nes jis toks nori būti savarankiškas net niekam neleidžia jam padėti,o jeigu jau reikia pagalbos tai paprašo pagelbėti, kad net dabar eina į tuliką, ne ant puodo, uždaro duris, viską padaro gražiai, švariai nusivalo, vandenuką nuleidžia, rankytės nusiplauna, na vienu žodžiu nenoriu jau per daug girti savo vyruką, bet taip jau yra.ir jam dabar tik 3,9 metai.
Atsakyti
QUOTE(juoduke @ 2007 11 13, 10:56)
panašiai ir pas mus, kai tik pradėjo pats eiti ant puoduko, tai ir pradėjau mokinti pačiam nusivalyti  užpakaliuką, pradžioj dar pati valydavau,o kai pradėjo eiti į lopšį,irgi pareidavo su murzinais triusikeliais, nelabai jau kokybiškai nusivalydavo, nes jis toks nori būti savarankiškas net niekam neleidžia jam padėti,o jeigu jau reikia pagalbos tai paprašo pagelbėti, kad net dabar eina į tuliką, ne ant puodo, uždaro duris, viską padaro gražiai, švariai nusivalo, vandenuką nuleidžia, rankytės nusiplauna, na vienu žodžiu nenoriu jau per daug girti savo vyruką, bet taip jau yra.ir jam dabar tik 3,9 metai.

super vyruko mama, kad taip išmokino 4u.gif
Atsakyti
Valytis užpakaliuką pats pradėjo 4 metukų,pradžioj būdavo baisu doh.gif ,nes reikdavo daryt pakartotinį valymą hihihi.gif .O dabar vyrukui jau 5-eri,ir viskas thumbup.gif .Jokių problemų.
Atsakyti
maniskis dar nesivalo blush2.gif ,vis saukia mane,sako as nesivalysiu man rankos smirdes lotuliukas.gif
Atsakyti
Vieni 3.5 m., kitas - 4 m. Jiems išmokus susitvarkyti patiems, man labai palengvėjo!!! Kol neatsirado dar vienas mažas užpakaliukas tongue.gif Tai artimiausius tris metus veiklos turėsiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 14 gruodžio 2007 - 23:16
mano abu pradejo savarankiskai valytis nuo 2.5 metu. pasitaikydavo, kad nep[ilnai nusivalo, bet ne iskart pastebedavau, kada atliko visa ta reikala smile.gif
Atsakyti
Pasiulymas nupirkit vaikams dregnu serveleliu ( gal kas cia ir siule ne viska skaitau ) mums labai padejo nes atsirado didelis noras po to nupirkau grazaus vaikisko tualetino popieriaus kuri pati isirinko va tai ir ismokom mums biski virs 4 m net netikejau kad bus taip paprasta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virve: 15 gruodžio 2007 - 22:40
mano maziausias, tai visiskai tualetinio popieriaus nepazynojo iki 3 metu... lotuliukas.gif gerai skamba, ane, bet taip jau yra, tik kai i darzeli pradejo eiti susipazino, tai grizdavo apsimozojes iki nugaros doh.gif bet dabar jau geriau tik triusikeliai patepti buna tongue.gif bet tai jau darzelio auklejimo pasekme, o mes namuose iki siol popieriaus nenaudojam rolleyes.gif
visos turbut pasiurpe skaito, bet dabar jau teks atskleisti tiesa lotuliukas.gif
tai va...nuo pat gimimo po kiekvieno reikalo prausiames ant bide ir jokio bruzinimo ir ideali svara thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na mano mergina dar į darželį neina... tad namie tim sėdi smile.gif Bet šikniuką kaip visada mama nuvalys biggrin.gif Na... mes kartais labai retkarčiais sėdam ant puoduku dažniau su pampersiukasi bunam blush2.gif
Atsakyti
Noriu pasidžiaugti- mano mamytukas pagaliau pradėjo pats tai daryti. Kažkada buvo bandymas- nepavyko, apsiverkė. Na atidėjom. Dabar jau geras menuo kai susitvarko pats. na nebevisada spėju, nes sesutė 6 mėn..tai teko ryžtis pačiam arba kiukrsot ant klozeto.. ir laukti kada ta mama pamaitinusi ateis... doh.gif
Gal ir vėlokai..bet geriau vėliau negu niekada. mirksiukas.gif

o ant puoduko sėdasi jau nuo 1,5 metų. pampersų nebenaudojam jau nuo 1,8 metų. Nėra niekada buvę "avarijos" į kelnytes. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dije: 20 gruodžio 2007 - 11:10
maniske pradejo valytis pati ta pacia diena kai praspyre pampersus,nuo 2 metuku.pati nusprende,kad pampersai jai jau nereikalingi,ir atsisedo ant tualeto.jeigu norit savo atzalele ismokinti duokit tai daryti tik su dregnom servetelem,nes su popierium gali nelabai iseiti.
Atsakyti
Maniškė išmoko susitvarkyti tą pačią dieną, kai pasakiau, kad kiti vaikai tokio amžiaus patys nusivalo ax.gif nu ir ką, tą patį vakarą man ji iš tualeto jau šaukia, mama, neik, aš pati bigsmile.gif
Atsakyti