Neplyso man tas gimdos kaklekis.
Ir sportininke nesu!!!
Net nezinau kodel taip greitai viskas isejo. Ir niekada negirdejau, kad pagimdyti greitai - yra blogai! Jeigu tik vaikelis sveikas, tai koks skirtumas kiek laiko gimdykloje praleidi.
QUOTE (pusk @ 2004 01 07, 12:10) |
Oi, AUGES man primine melynes.....Tai keisciausia,kad po "gimdymo" man ant sedimos vietos ![]() ![]() ![]() |
negali buti!

QUOTE | ||
PilvuLka Paskelbta Šiandien 3:16 pm
negali buti! siusk man |
Nusprendziau dar karta apsiziureti- negali buti, bet....jos dar ir dabar puosia mano subine

p.S. praejo 13 men

nu nieko sau

tai jau tikrai

As tai per gimdyma liepiau vyrui ranka man spausti, nes pati jau neturejau jegu, siaubingai krete saltis, epidurinio laukiau kaip kokio stebuklo, ir padejo. Kai vaistai suveike, galejau ir kelis vaikus pagimdyti, aisku, kol suveike, pajauciau, ka reiskia gimdyti.
Labai uzjauciu mamytes, kurioms sunkiau sekesi.

Labai uzjauciu mamytes, kurioms sunkiau sekesi.
"Negali būti".... nekenčiu tokių daktarų... jie mano, kad jei suleido epiduro ar dar kokio nuskausminimo, visos kančios akimirksniu dingsta... Brrr....
užjaučiu visas mamytės, kurioms teko iškentėti tokius skausmus ir baisybės...
užtat kai aš gimdžiau, į mano gimdimo palatą iš viso skyriaus subėgdavo daktarai ir seselės pažiūrėti, kas ten taip ŽVENGIA!
visą laiką tarp saremių žviegėm su vyru kaip bepročiai (jis pas mane linksmuolis. tik dabar suprantu, kokių pastangų jam reikalavo prajuokinti mane
)
paskui viena seselė sakė, kad per jos ilgą darbo praktiką dar nebuvo tokio atvejo
o dar, kas daktarams buvo keista, tai, kad po nuskaisminimo (nežinau, kas ten buvo, man jau tas visai nerūpėjo, bo skaudėjo baisiai) tarp sarėmių ir tuo momentu, kai turėjau stangintis, aš bandžiau pamiegoti. žinokit, kelis kartus pavyko atsijungti
užjaučiu visas mamytės, kurioms teko iškentėti tokius skausmus ir baisybės...
užtat kai aš gimdžiau, į mano gimdimo palatą iš viso skyriaus subėgdavo daktarai ir seselės pažiūrėti, kas ten taip ŽVENGIA!

visą laiką tarp saremių žviegėm su vyru kaip bepročiai (jis pas mane linksmuolis. tik dabar suprantu, kokių pastangų jam reikalavo prajuokinti mane

paskui viena seselė sakė, kad per jos ilgą darbo praktiką dar nebuvo tokio atvejo

o dar, kas daktarams buvo keista, tai, kad po nuskaisminimo (nežinau, kas ten buvo, man jau tas visai nerūpėjo, bo skaudėjo baisiai) tarp sarėmių ir tuo momentu, kai turėjau stangintis, aš bandžiau pamiegoti. žinokit, kelis kartus pavyko atsijungti

Nu va, ir ash ikishiu savo trigrashi.
Kad pataikyciau i topiko tema"Negali buti", pasakysiu, kad man antro vaikelio gimdymas praejo nuostabiai lengvai. Pats gimdymo procesas truko 10 min.Daktare kraipe galva ir pati sau burbejo: "kaip gi cia taip?" O su pirmu vaikeliu kankinausi siaubingai ilgai. Greiciausiai todel, kad kol vyko saremiai- sedejau ir verkiau, o kai gimdziau- rekiau kaip pjaunama kiaule. Tada gydytoja man pasake:"nebutum shaukusi- viskas butu ivyke dvigubai greiciau ir gimdymas nebutu buvees tox skausmingas." Tada pati sau pasizhadejau- jei dar kada nors gimdysiu- jokiu budu neklyksiu. Ir tikrai- sekanti karta neklykiau, pati save itikinejau, kad man neskauda, kad "triukshmaudama"- pakenksiu sau. Stengiausi kvepuoti taip, kaip patare gydytoja ir viskas baigesi stebetinai greitai ir lengvai.
Jeigu i shita skyreli uzheitu neshtukes- noreciau trumpai pasakyti, kodel reikia stengtis nerekti , neverkti ir nedaryti pashaliniu , bereikalingu judesiu. Atsakymas labai paprastas. Kad gimdymas butu kiek imanoma lengvesnis- gimdai, kakleliui reikia daug deguonies. Kuo daugiau shie "darbininkai" gauna deguonies, tuo kokybishkiau ir greiciau jie atlieka savo darba. O jei verki, shauki- organizmas gauna perpus mazhiau deguonies, todel ir skausmas zhymiai stipresnis, ir kaklelis atsidaro zhymiai leciau, ir pats gimdymo procesas tampa gana letas. Jei kam iidomu- galit pasiieshkoti knygutes " Gimdymas be skausmo". Labai shauni knygele, ypac toms, kurios ruoshiasi gimdyti. Rekomenduoju.

Jeigu i shita skyreli uzheitu neshtukes- noreciau trumpai pasakyti, kodel reikia stengtis nerekti , neverkti ir nedaryti pashaliniu , bereikalingu judesiu. Atsakymas labai paprastas. Kad gimdymas butu kiek imanoma lengvesnis- gimdai, kakleliui reikia daug deguonies. Kuo daugiau shie "darbininkai" gauna deguonies, tuo kokybishkiau ir greiciau jie atlieka savo darba. O jei verki, shauki- organizmas gauna perpus mazhiau deguonies, todel ir skausmas zhymiai stipresnis, ir kaklelis atsidaro zhymiai leciau, ir pats gimdymo procesas tampa gana letas. Jei kam iidomu- galit pasiieshkoti knygutes " Gimdymas be skausmo". Labai shauni knygele, ypac toms, kurios ruoshiasi gimdyti. Rekomenduoju.

Na as kaip nemazai cia tokiu taip pat nejauciau epidurinio kazkaip, tik vienu momentu, kai anesteziologas, nezinodamas ka daryti, suleido kazkokia ampule ( po to vyras sake, kad su morfijum
), tai tuo momentu nuluzau o po to dar supykino. Na o toliau vel skausmai. Mergicka mano gime sakyciau nemenka - 4020 gr + su tokia nemaza galvyte( na galvos forma tai jau nuo vyro
). O didziausias kaifas buvo, kai jau ejom i pabaiga t.y jau uzgiminejo galvyte, tik girdziu gydytoja saukiant: stop stop stop. Pasirodo mano megaite isigudrino gimti rankyte prie ausies prisidejus ( po to gydytoja juokes, kad panele gulejo mamos pilve kaip pliaze, ranka po galva pasikisus). Na tai ka, nieko gydytojai neliko ka daryti kaip dar salia galvytes ikisti savo ranka, kad nulenkti rankyte. Va tada buvo didziausias ,,kaifas"
. Tada suplysau iki ausu
. tai va

QUOTE (westa @ 2004 06 15, 19:19) |
Na as kaip nemazai cia tokiu taip pat nejauciau epidurinio kazkaip, tik vienu momentu, kai anesteziologas, nezinodamas ka daryti, suleido kazkokia ampule ( po to vyras sake, kad su morfijum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |

Pirmakart gimdant visai nebuvo gimdymo veiklos. Kai nusprende vistik netraukt su replem(itare labai maza
, sake, 100% pazeisim
), suleido dar kazkokiu skatinanciu - va tada prasidejo pats linksmumas - sutruko akiu kraujagysles. Gydytoja pradejo rekt "vajezau kad tik tinklaine neatsoktu"
. Kaip laseline buvo pajungta gimdant tai ziuriu - kraujas per slangute virsun iki butelio nutekejo
. Gydytoja vel rekia - "atjunkit greiciau". Ir tuo metu nuejo toks nevalingas stumimas(ne is tolo neprilygstantis stiprumu tiems, kurie buvo per antra gimdyma), kad iskart ir pagimdziau. Idomus dar jausmas, kai masazuoja gimdos kakleli - is skausmo norisi lipt sienom.
Antrakart pats nemaloniausias jausmas buvo kai jauciau galvyte lendant pro dubens kaulus
.

Antrakart pats nemaloniausias jausmas buvo kai jauciau galvyte lendant pro dubens kaulus

SIAUBIAKAS