Įkraunama...
Įkraunama...

Negali būti!

Prie 4 cm atsidarymo pas mabe buvo 20, prie 6-7 40 clap.gif , daugiau nebepakilo clap_1.gif
Atsakyti
O mano gymdymo pasekmės buvo baisios sad.gif Gavau kraujo užkrėtimą+kažkokią infekciją. Pragulėjau ligoninėje 1 mėn. Vienutėje. Gydytojai taip ir nieko iki galo nepaaiškino. Žinau tik tiek, kad per gimdymą buvo naudoti nesterilūs įrankai. Ko gero galėjau ir pas Dievulį nukeliauti... Kiek žinau, tai vėliau tą gydytoją svarstė kažkoks komitetas
Atsakyti
Dvi paskutines valandas iki vaiko gimimo sąrėmiai buvo tarp 90 - 100, bet kadangi visas didžiausias skausmas ir tęsėsi tik dvi valandas, tai manau, kad su gimdymu man pasisekė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Na tos dvi val. skausmo prasidėjo tada, kai pradėjo leisti dideles dozes skatinamųjų, o prieš tai, tai buvo skausmelis toks, kad net juokas ėmė, jog gimdau thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (eva @ 2004 01 06, 16:53)
skaudziausia buvo kai nuleido vandenis ohmy.gif , ir paskui kai apziurinedavo kakleli, galvojau gydytojo ranka pro pilva islys laugh.gif , beje kai nuleidinejo vandenys sako, na kas dabar, gi visai neskauda! Niekos sau galvoju... neskauda...

Nu tikrai - "NEGALI BUTI"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu nic nieko najutau kai man nuleidinejo vandenis! Tik malonia siluma. Viskas!!! Net nesuprantu apie koki skausma snekate!
Beja, neturejau jokio nuskausminimo.
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 01 08, 15:15)
Na, maniškis tai labai šauniai laikėsi, nors aš labiau į paskerstą gyvulį negu į žmogų buvau panaši...Tik vienas dalykas po šiai dienai jam keistas atrodo- kodėl aš neprakaitavau. Juk filmuose visuomet rodo, kad moteriškės visos pažliūgę būna...dar po šiai dienai tuo stebisi...Matyt nabagas pasiryžęs buvo šalia su skepetaite stovėt ir prakaitą šluostyti.

Vat man irgi taip buvo!!! Nu nei prakaito laselio neispaudziau. Jokio prakaito!!! O reikejo mano reakcija pamatyti, kai gydytojas, matyt pagvojes, kad man per silta, saltu vandeniu manes vos neapipyle. Gimdziau rugsejo pradzioje, lauke tikrai nebuvo salta. Nu bet , kad nei trupucio nesusilau begimdydama. O dar tas saltas vanduo is stiklines!!! Sako, tu atsigerk, juk istroskai - eina sau jie su tuo vandeniu!!! Nu nenorejau as nieko! O juo labiau to salto beskonio vandens!!!
Atsakyti
QUOTE (Meka @ 2004 02 11, 20:30)
Dieve mamytes nerasykit tokiu baisiu istoriju .. as jau bijau gimdyti...

Zinai, ka mano gydytojas i tokius zodzius pasake?????????????? g.gif

- Vaikeli, anksciau galvoti reikejo! Dabar jau pasirinkimo neturi! biggrin.gif
Tai vat ir gimdziau! Ir nieko......gyva! clap.gif
Nebijok, cia tik atskiri atvejai. Nebutinai tau tai bus. Buna ir "parodomuju" gimdymu.
thumbup.gif Vat pavyzdziui, kad ir as!!! thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1079423740[/mergetime]
Kai as pagimdziau savo antraji sunu, tai mano gydytojas pasake: tai tu su treciuoju net i gimdymo namus nevaziuok... Duosiu as tau ta plasmasiuka bambutei uzspausti!!! biggrin.gif
Nabuciau as Vetrungele - mano gimdymai praejo kaip vejas!!!!!!!!!!!! tongue.gif
Tik vat visos apie tuos saremiu balus raso. Gaila, kad as net nezinau kas tai yra. Net to aparato neteko pamatyti. sad.gif
Nemie pajutau, kad lygggggg irrrrrrrrrr kazkur maudzia. Vyras sako vaziuojam. O as - nei is vietos. Sakau, kad man dar nieko nera. Tai siaip ne taip mane ikalbejo gydytojui paskambinti. Sutarem, kad atvaziuosiu. Tai is namu isvaziavome 20.15. Nuvaziavome, uzisregistravome, ismatavo mane ten visa skersai isilgai ir..........20.55 - gime sunus!!! Niu, ir kas gali pasakyti, kad "Negali buti"? Kaip vejas? Ir be jokiu epiduru!
Atsakyti
Joo... Vetrungele rekordininke thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Vetrungele @ 2004 03 16, 02:36)
Tik vat visos apie tuos saremiu balus raso. Gaila, kad as net nezinau kas tai yra. Net to aparato neteko pamatyti. sad.gif
Nemie pajutau, kad lygggggg irrrrrrrrrr kazkur maudzia. Vyras sako vaziuojam. O as - nei is vietos. Sakau, kad man dar nieko nera. Tai siaip ne taip mane ikalbejo gydytojui paskambinti. Sutarem, kad atvaziuosiu. Tai is namu isvaziavome 20.15. Nuvaziavome, uzisregistravome, ismatavo mane ten visa skersai isilgai ir..........20.55 - gime sunus!!! Niu, ir kas gali pasakyti, kad "Negali buti"? Kaip vejas? Ir be jokiu epiduru!

jau ne kaip vejas, o kaip kulka laugh.gif
Atsakyti
Siaip tai nera labai gerai greit gimdyt. As toli grazu daug leciau (skaiciuojant nuo pirmo saremio iki uzgimimo - 4val15min) gimdziau nei vetrungele. I kortele vaiko irasyta greitas gimdymas. Ir nezinai zmogus - pirma per letai (irasas buvo "ilgas bevandenis gimdymas"), antra per greitai unsure.gif . 3k tpfu vaikai sveiki.
Gerai viskas kas gerai baigiasi wink.gif
Atsakyti
o kodel negerai gimdyti greitai?
Atsakyti
Na kai aš greitai pagimdžiau, tai daktarė sako, tikriausiai plyčo kaklelis, reiks siūti. Bet kai apžiūrėjo buvo apstulbusios, kaklelis neplyšo. Prieš pusvalandį iki gimdymo gydytoja apžiūrėjo ir kaklelis tik 4 cm buvo atsidaręs, o po pusvalandžio pagindžiau, todėl ir manė, kad nespėjo atsidaryti rolleyes.gif Tai, kai paaiškino vėliau, greitas gimdymas dažniausiai lydymas didelių plyšimų ypač gimdos kaklelio biggrin.gif O kitokios priežasties dėl ko greitai pagimdyti negerai net nežinau, bent jau gyd. neminėjo biggrin.gif Tiesa, gyd. dar minėjo, kad dažnai greitai pagimdo sportuojančios, ypač tos, kurios turi stiprų pilvo presą, nes prasidėjus stangoms stipriai susitraukia ne tik gimdos, bet ir preso raumenys, stangų neįmanoma sulaikyti ir vaikas kaip kamštis iššauna. Va va, man taip ir buvo gydytoja rėkia tik nestumk, kaip tu nestumsi, kai vaikas tik šast ir iškrito, niekaip negalėjau susilaikyti, organizmas manęs neklausė tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Mano atveju, kiek galima leciau ir neskubeti, rekomendavo todel, kad norejo, kad kuo tiksliau vaiko galvute issitatytu ir spetu suktis pagal visas dubens kaulu kreives, o neissautu kaip kulka be jokio pasiruosimo (vnz kad galvute nesitraumuotu). Gimdos kaklelis jau buvo atsidares 10 cm, stumti norejau, bet turejau iskesti su tokiu atsidarymu dar 1,5 h. Jeigu butu leide stumti kada as noriu, tai nuo kazko vos vos iki vaikucio uzgimimo butu tik 2h praeje. O dabar gavosi nepilnai 4h. O mano mazyles galvute prie pilno kaklelio atsidarymo nebuvo issitacius todel, kad man nenubego vandenys ir ji kazkiek dar auksciau pluduriavo. Kai nuleido vandenis, pradejo slinkti ten kur reikia smile.gif O kitais atvejais bijoma greito gimdymo todel, kad (kaip Ritukas minejo) nesuplystu gimdos kaklelis. Daugiau priezasciu nezinau rolleyes.gif
Atsakyti