Man nuo vaikystės skalniausias patiekalas gamintas greitpuodyje višta troškinta su morkomis ir bulvėmis, dar patinka jame gaminti balandėliai ir nepamainomas dalykas, kai tenka troškinti jautieną. Paprasčiausia parduotuvinė karviena per valandą tampą minkštutėlė, o jei kokį limuziną ar šarolė įdėtum, tai tikriausiai pirštus aplaižytum iš skanumo.
Greitpuodis - neikainuojamas daiktas gaminant zveriena
Nors as jame gaminu, praktiskai, viska ir taip jau kokiu 20 metu, jei nedaugiau

Nors as jame gaminu, praktiskai, viska ir taip jau kokiu 20 metu, jei nedaugiau

QUOTE(Makarska @ 2012 11 16, 09:33)
Man nuo vaikystės skalniausias patiekalas gamintas greitpuodyje višta troškinta su morkomis ir bulvėmis, dar patinka jame gaminti balandėliai ir nepamainomas dalykas, kai tenka troškinti jautieną. Paprasčiausia parduotuvinė karviena per valandą tampą minkštutėlė, o jei kokį limuziną ar šarolė įdėtum, tai tikriausiai pirštus aplaižytum iš skanumo.
o ką prie vištos su morkom ir bulvėm dar dedat? Ar tik vanduo ir prieskoniai?

Mergaitės, jūs kalbat apie virimo laikus. Aš atradau šitą puslapiuką, kur radau įvairiausių produktų virimo laikus, vandens kiekį pagal produkto svorį...
QUOTE(jolita23 @ 2012 11 16, 07:41)
Ant dugno dedam supjaustytą svogūną (jei turit, nepagadintų skonio ir saliero ar petražolės šaknis ar stiebai), po to stambiai pjaustytas ritinėliais morkas, tada višta supjaustyta gabalais ir ant viršaus per pusę perpjautos bulvės. Kadangi anais laikais jokių Santa Marijų nebuvo, tai tradiciškai dedu lauro lapą, pipirų žirnelių ir druskos, o kai išverda pjaustytų žalių prieskoninių daržovių. Viskas išsitroškina per kokias 20-25 min.
Ant šito patiekalo aš užaugau ir mano vaikui nuo mažų dienų šis patiekalas Nr.1. Kai buvo mažas virdavau šį reikalą be druskos ir patikėkit visai jos nepasigesdavome ir mes su tėčiu. Net seilės susirinko berašant, kai prisimenu minkštą šlaunelę ir tokį sodrų sultinuką su daržovėmis.

QUOTE(Navi @ 2012 11 16, 09:57)
Mergaitės, jūs kalbat apie virimo laikus. Aš atradau šitą puslapiuką, kur radau įvairiausių produktų virimo laikus, vandens kiekį pagal produkto svorį...
aciu

QUOTE(Makarska @ 2012 11 16, 14:22)
Labai panašiai gaminame ir mes... super ..

O va kas ten moliūgų sriubą virė 20 min.. tai nežinau, kam ten tiek ją kaitinti

QUOTE(13 @ 2012 11 16, 16:25)
"Pasigaminau" nera tolygu "kaitinau"

O gal zinote kiek laiko virti burokelius nepjaustytus, na jie nera dideli kokiu 5-7 cm skersmens?
Labai padėtumėte
Labai padėtumėte

Virimo laikas daugeli atveju priklauso nuo paties puodo talpos (turio), skyscio kiekio ir paties puodo uzpildymo.
Kitaip tariant, kaip greitai susidarys puode reikalingas garu kiekis ir sukils rekalingas slegis (kai kurie puodai turi du slegio rezimus).
Paprastai virimo laikas yra skaiciuojamas butent nuo sio momento, kitaip sudetinga butu universaliai ivertinti/nuspeti ir pritaikyti rekomendacijas del auksciau isvardintu priezasciu visiems greitpuodziams vienodai.
Kitas gi momentas, kaip greitai is puodo "isleisite gara". Yra du variantai: visa puoda pakisti po salto tekancio vandens srove (tokiu atveju jau po minutes galesite atsukti dangti) arba palikti atvesti "naturaliai" (pasinaudojus siuo budu reiktu tureti omeny, kad kol puodas "atves" virimo procesas jame dar tesis).
Kitaip tariant, kaip greitai susidarys puode reikalingas garu kiekis ir sukils rekalingas slegis (kai kurie puodai turi du slegio rezimus).
Paprastai virimo laikas yra skaiciuojamas butent nuo sio momento, kitaip sudetinga butu universaliai ivertinti/nuspeti ir pritaikyti rekomendacijas del auksciau isvardintu priezasciu visiems greitpuodziams vienodai.
Kitas gi momentas, kaip greitai is puodo "isleisite gara". Yra du variantai: visa puoda pakisti po salto tekancio vandens srove (tokiu atveju jau po minutes galesite atsukti dangti) arba palikti atvesti "naturaliai" (pasinaudojus siuo budu reiktu tureti omeny, kad kol puodas "atves" virimo procesas jame dar tesis).