Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

Man nuo vaikystės skalniausias patiekalas gamintas greitpuodyje višta troškinta su morkomis ir bulvėmis, dar patinka jame gaminti balandėliai ir nepamainomas dalykas, kai tenka troškinti jautieną. Paprasčiausia parduotuvinė karviena per valandą tampą minkštutėlė, o jei kokį limuziną ar šarolė įdėtum, tai tikriausiai pirštus aplaižytum iš skanumo.
Atsakyti
Greitpuodis - neikainuojamas daiktas gaminant zveriena 4u.gif
Nors as jame gaminu, praktiskai, viska ir taip jau kokiu 20 metu, jei nedaugiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2012 11 16, 09:33)
Man nuo vaikystės skalniausias patiekalas gamintas greitpuodyje višta troškinta su morkomis ir bulvėmis, dar patinka jame gaminti balandėliai ir nepamainomas dalykas, kai tenka troškinti jautieną. Paprasčiausia parduotuvinė karviena per valandą tampą minkštutėlė, o jei kokį limuziną ar šarolė įdėtum, tai tikriausiai pirštus aplaižytum iš skanumo.


o ką prie vištos su morkom ir bulvėm dar dedat? Ar tik vanduo ir prieskoniai? blush2.gif
Atsakyti
Mergaitės, jūs kalbat apie virimo laikus. Aš atradau šitą puslapiuką, kur radau įvairiausių produktų virimo laikus, vandens kiekį pagal produkto svorį...
Atsakyti
QUOTE(jolita23 @ 2012 11 16, 07:41)
o ką prie vištos su morkom ir bulvėm dar dedat? Ar tik vanduo ir prieskoniai?  blush2.gif


Ant dugno dedam supjaustytą svogūną (jei turit, nepagadintų skonio ir saliero ar petražolės šaknis ar stiebai), po to stambiai pjaustytas ritinėliais morkas, tada višta supjaustyta gabalais ir ant viršaus per pusę perpjautos bulvės. Kadangi anais laikais jokių Santa Marijų nebuvo, tai tradiciškai dedu lauro lapą, pipirų žirnelių ir druskos, o kai išverda pjaustytų žalių prieskoninių daržovių. Viskas išsitroškina per kokias 20-25 min.
Ant šito patiekalo aš užaugau ir mano vaikui nuo mažų dienų šis patiekalas Nr.1. Kai buvo mažas virdavau šį reikalą be druskos ir patikėkit visai jos nepasigesdavome ir mes su tėčiu. Net seilės susirinko berašant, kai prisimenu minkštą šlaunelę ir tokį sodrų sultinuką su daržovėmis. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makarska: 16 lapkričio 2012 - 14:24
QUOTE(Navi @ 2012 11 16, 09:57)
Mergaitės, jūs kalbat apie virimo laikus. Aš atradau šitą puslapiuką, kur radau įvairiausių produktų virimo laikus, vandens kiekį pagal produkto svorį...


aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2012 11 16, 14:22)

Labai panašiai gaminame ir mes... super .. thumbup.gif

O va kas ten moliūgų sriubą virė 20 min.. tai nežinau, kam ten tiek ją kaitinti schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(13 @ 2012 11 16, 16:25)
O va kas ten moliūgų sriubą virė 20 min.. tai nežinau, kam ten tiek ją kaitinti  schmoll.gif


"Pasigaminau" nera tolygu "kaitinau" mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai aš nieko prieš smile.gif Mano mama irgi viską beprasmiškai ilgai verda smile.gif tik tada nebetenka tas puodas savo pavadinimo prasmės.. nes viskas realiai daug greičiau pasigamina nei mes kartais manome smile.gif O man jis tuo ir ypatingas - dėl trukmės ir maisto kokybės smile.gif tik tiek..
Atsakyti
O gal zinote kiek laiko virti burokelius nepjaustytus, na jie nera dideli kokiu 5-7 cm skersmens?
Labai padėtumėte 4u.gif
Atsakyti
Rekomenduoja 10-15 min.. bet čia manau ne nuo užvirimo, o nuo pradžių... nes nėra ką ten tiek virti smile.gif Nors blogiau nebus.. smile.gif Parašykit kaip gavosi ...
Atsakyti
Virimo laikas daugeli atveju priklauso nuo paties puodo talpos (turio), skyscio kiekio ir paties puodo uzpildymo.
Kitaip tariant, kaip greitai susidarys puode reikalingas garu kiekis ir sukils rekalingas slegis (kai kurie puodai turi du slegio rezimus).
Paprastai virimo laikas yra skaiciuojamas butent nuo sio momento, kitaip sudetinga butu universaliai ivertinti/nuspeti ir pritaikyti rekomendacijas del auksciau isvardintu priezasciu visiems greitpuodziams vienodai.
Kitas gi momentas, kaip greitai is puodo "isleisite gara". Yra du variantai: visa puoda pakisti po salto tekancio vandens srove (tokiu atveju jau po minutes galesite atsukti dangti) arba palikti atvesti "naturaliai" (pasinaudojus siuo budu reiktu tureti omeny, kad kol puodas "atves" virimo procesas jame dar tesis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 17 lapkričio 2012 - 12:06