šiandien užmarinavau 6 stikl. agurkų
aš apatinius negražius lapelius ir nuskinu, o viršūnę dar gaila skint
tai permečiau per špagatą ir leidžiu svirt žemyn
o tokio receptuko ir aš nežinau, bet norėčiau žinot, nes ir man patinka tokie paraugti agurkėliai žiemą
QUOTE(AveM @ 2009 07 20, 17:04)
Po vakarykscios audros darzas liudnai atrodo,viskas kas buvo aukstesnio susukta ir paguldyta,o agurkai tiek zemem apdrebti,kad vos matosi. 
na liūtis buvo tikrai įspūdinga
QUOTE(uoga3 @ 2009 07 20, 09:56)
As skinciau, bet jau per sunku man susiriest per pilvuka, 6menesiukas, tai ir lankstytis per daug bijau.
QUOTE(Daivad @ 2009 07 20, 14:02)
vau, kaip faina
Papildyta:
ne į temą paplepėjau
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 07 20, 18:10)
vau, kaip faina
žiūriu, ne tik agurkų šią vasarą užderės
Pelės pelėm, tą posakį jau visi žino, bet ar žinot, kad visiems didelė sėkmė, jei šalia
būna??
O mūsų skyrelyje net dviguba sėkmė - dvi
turim 
Papildyta:
ne į temą paplepėjau
ale taip faina pasidarė išgirdus naujienas, kad kitaip negalėjau 
Papildyta:
ne į temą paplepėjau
aš jau įkyrėsiu visom, bet gal kas turit gerą receptą raugintų agurkų? taip norisi, kad ne tik dabar būtų, bet ir rudenį, žiemą... Girdėjau gandus, kad toks receptas yra, kai žiemą iš stiklainiuko atsidarai, išsiimi agurką, o jo skonis kaip šviežiai paraugto, bet niekur tokio recepto nerandu, o agurkų šiltnamy nors vežimu vežk
QUOTE(Daivad @ 2009 07 20, 20:38)
aš jau įkyrėsiu visom, bet gal kas turit gerą receptą raugintų agurkų? taip norisi, kad ne tik dabar būtų, bet ir rudenį, žiemą... Girdėjau gandus, kad toks receptas yra, kai žiemą iš stiklainiuko atsidarai, išsiimi agurką, o jo skonis kaip šviežiai paraugto, bet niekur tokio recepto nerandu, o agurkų šiltnamy nors vežimu vežk 
Eik i konservavimo tema
Bet pats paciausias tai receptas su garstyciom
Daivad, na, aš labai paprastai darau - jau kažkuri čia panašiai rašė - paraugiu su krapais, česnako skiltelėm, krieno lapais, užpildama pasūdytu vandeniu (1litrui vandens 1 valg.šaukštas druskos), agurkai rūgsta 2-3 dienas, tada sudedu į stiklainius, raugą pakaitinu užpilu, palaukiu kiek, kol pravėsta, nupilu, vėl užkaitinu, užpilu ir uždarau. Kai pastovi, būna labai skanūs, bet negalėčiau pasakyt, kad skonis būtų lyg vos vos šviežiai paraugti, nors nėra ir perrūgę, kaip kad parduodami parduotuvėse
O tu, jei turi agurkų iš tiesų labai daug, tai gali kelis receptus iš agurkų konservavimas pamėginti
Uzpuole mane agurkai
QUOTE(AveM @ 2009 07 22, 09:14)
Grazus mano Radniciokai, tai grazus, bet as per juos vos ilendu. Braunuosi kaip i dziungles. Ju virsuneles jau palei stoga slenka i kita puse, tai tuoj dar ir atsitupusiai reiks landziot. Vakar vartelius blogai i ta pievute kur siltnamis uzdariau, tai mano rotveileris revizija padare, gerai, kad vyras laiku pamate. Po pomidorais pasikapste, ant agurku pagulet pabande. Gerai, kad visko neisrause.