Įkraunama...
Įkraunama...

Koks geriausias amžiaus skirtumas tarp vaikų???

As manau,kad kuo mazesnis tarpas tarp vaiku,tuo jiems lengviau vienam prie kito priprasti. Aisku ,cia mamytei tenka nemenkas kruvis,kaip ta meile visiems po lygiai padalinti. Tarp maniskiu 1.5 metu skirtumas, iki mazajam suejo 1 metai,jie nelabai viens kitu domejos,tik vyresnis priprato demesiu dalintis.o dabar jie jau draugeliai,tiesiog smagu ziureti biggrin.gif .
Tarp manes ir mano broliu 7-8 metai skirtumas. Kai buvom mazi,tai man teko aukles vaidmuo,to as labai nemegau,o ir jiems nelabai ta aukle patiko,taciau dabar mes labai gerai sutariam ir bendraujam,bent kol jie nevede smile.gif . Bet kai prisimenu savo vaikyste ,tai man labai truko kazko panasiai mano amziaus.
Atsakyti
tarp mano ir mano sese skirtumas 3 metai.as vyresne.visad galejom kartu zaist.aisku,interesai siek tiek issiskyre,kai man pradejo rupet sokiai,o jai dr labiau leles.bet dabar mes vel drauges.padedam viena kitai,kai reikia.manau,kad toks ar panasus skirtumas ir yra geriausias-ir mama pailsi tarp nestumu,ir vaikai ne taip jau daug amzium skirias,gali rast bendro tarpusavy rolleyes.gif
Atsakyti
Tarp mano vaiku 6 metu ir 3 men. skirtumas. Vyresnioji mergaite buvo labai pavydi, nemokejo dalintis nei su bendraamziais nei su suaugusiais - su siaubu laukiau maziaus gimimo - galvojau ji pasmaugs:)

Taciau dabar dziaugiuosi - ji be proto myli broli ir padeda man nuo pat pirmuju dienu, neleidzia jokio blogo zodzio apie maziuka pasakyt. Abu prisigalvoja visokiu zaidimu (dabar jai 8, jam - 2) ir kai sese namie tai broliui as kaip ir nereikalinga, net pavydas kartais suima:)
Atsakyti
tarp manes ir sesers yra 2 metai skirtumas, mes tuo buvom patenkintos budamos mazos, tuo dziaugiames ir dabar.
brolis uz mane jaunesnis net 9 metais.
man neatrode tai didelis skirtumas, as ji priziurejau su juo zaidziau juo rupinausi visa jo paauglyste.
o kai pasiklausiau ka jis mano apie si skirtuma, jo nuomone skyresi nuo manosios, mat jam atrode kad is pradziu jis buvoper mazas kad jausti mus kaip seses salia, o veliau kaip jis paaugo, mes jau buvom isejusios is namu, ir jis mus matydavo per sventes.
taciau dabar kai jau mes visi perkope per 20, puikiai sutariame ir skirtumo jojio nebesijaucia.

as noreciau kad tarp mano vaiku utu 2 metu skirtumas,ir kaip jauciu kad jau pats laikas gandrus vilioti.
Atsakyti
Tarp berniukų skirtumas 3 metai, o su mažąja - vyresnysis 7,5, o antras - 4,5 metu. Pats tas thumbup.gif Geriausias skirtumas tarp vaiku 3-4 metai. Ir mama pailsėjusi smile.gif , ir vaikelis jau paaugęs, savarankiškesnis, mamai lengviau. smile.gif
Atsakyti
Tarp maniskiu-8 metai skirtumas! Bet sutaria abu puikiai.
Randa bendru temu (buna smagu stebeti kai abu diskutuoja apie politika).Tiesa sakant,geriau butu,kad butu buve kokie 5 metai,bet ir dabar esu patenkinta! Ypac,kad mano sunus toks atsakingas,jei kada abu visnus palieku namuose tai jis labai jau rupinasi ir kontroliuoja sese,vat tada ji pyksta:)
O siaip puikiai bau sutaria,vakarais visad bent 10 min. papasakoja apie dienos ispudzius:) 4u.gif
Atsakyti
Aš jau baigiu galvą nusilaužti, galvodama, kada laikas antram, nes dabar stoviu gyvenimo kryžkelėje: reikia pabaigti magistrantūrą, reikia įsidarbinti naujame darbe arba senajame palypėti "aukščiau". Šiaip planuojame per visą gyvenimą turėti 3 vaikus. Dabar varvinu seilę pamačiusi nestuke.gif . Nežinau - gal man jau stogas važiuoja schmoll.gif
Atsakyti
Tarp mano vaikų skirtumas 8.5 metų, nežinau blogai ar gerai bus , bet dabar brolis didysis labai džiaugiasi sese. Atėjęs iš mokyklos visada bėga su ja pasisveikinti, ir taip pasikalba vaikų kalba, ta krykščia iš laimės,
Atsakyti
Gal ir kvailokai paklausiu, bet koks yra blogiausias amžiaus skirtumas tarp vaikų ax.gif ?
Mat norim antro vaikelio, ir niekaip neapsisprendžiam, ar jau laikas, ar dar palaukti (pirmajam jau bevik 4)?
Atsakyti
Psichologai pataria, kad skirtumas būtų ne mažesnis, nei 3 metai. Tada jau vaikas yra savarankiškas, daug ką moka, jam nebereikia tiek daug dėmesio ir pagalbos. Tačiau tai yra labai individualu, priklauso nuo paties vaiko.

Mes labai norėjom, kad tarp vaikų būtų dviejų metų skirtumas. Norėjome, kad vaikai būtų geri draugai jau nuo mažens. Man labai nepatiko schmoll.gif , kad tarp manęs ir sesers 5,5 skirtumas. Kai buvom mažos, turėdavau ją prižiūrėti, kartu tamptytis su ja kieme, ji laužė mano žaislus... verysad.gif

Jei pirmas vaikas ramus, anksti pradėjo šnekėti, savarankiškas, patariu dviejų metų skirtumą. Tada jie anksčiau susidraugaus thumbup.gif .

Man savo planus teko pakoreguoti, nes sūnus labai neramus buvo, baisiai judrus, emocingas, mėgo daug dėmesio. Dabar, kai jau gimė dukra (tarp vaikų 3,2 metų skirtumas) matau, kad tikrai nepasirikom palaukę dar metus. Dabar jau sūnus savarankiškesnis: pats pavalgo, apsirengia, išmoko pats žaisti, gali suprantamai pasakyti, ko nori, ką skauda, jam viską galima paaiškinti. Anksčiau jis vadovavosi tik emocijom ir jam paaiškinti, kodėl reikia vienaip ar kitaip elgtis jam buvo sunku paaiškinti. Dabar gi jis suvokia, kas teisinga ir ne, supranta, kada esame užsiėmę su sesute ir negalime prie jo prieiti. Jis kartais ir man padeda: kažką paduoda, padainuoja sesutei, kai ji miega supranta, kad negalima triukšmauti, neima jos ant rankų, nekiša jei žaisliukų, kuriais galima užspringti. Galiu būti rami minutėlei nubėgus į tuliką ir palikus juos dviese. Žinau, kad jis jai nieko nepadarys, nes suvokia savo veiksmų pasekmes.
Atsakyti
TARP MANO VAIKU 1,2 SKIRTUMAS. TIKRAI DABAR SUNKU AUGINT, BET TIKEKIMES ATEITY BUS GERIAU biggrin.gif
Atsakyti
Kol vaikų neturėjau, planavau 3 metų skirtumą tarp jų. Gimus pirmąjam buvau tokia pavargusi ir išsekinta nuolatinio jo verkimo, nuolatinio miego stokos, kad iki jo 3-jo gimtadienio net ir negalvojau apie dar vieną kūdikį. Tačiau dukra gimė kai pirmąjam buvo 7 m. Kolkas dėl tokio metų skirtumo tikrai nesigailiu. Dukra labai domisi ką brolis daro, paskui jį sekioja, o ir brolis nuo pat jos gimimo moka sesute ir pasirūpinti, ir pažaisti.
Tarp mano mažųjų - 1m. 10 mėn. skirtumas. Galiu pasakyti, kad tokiu nedideliu skirtumu gimusius vaikučius daug sunkiau auginti. Abiems labai reikia mamos meilės ir dėmesio, dažniausiai tuo pačiu metu. Todėl esu pervargusi, ir destruktyvios nuotaikos neapleidžia. blink.gif
Atsakyti