QUOTE(loka @ 2010 03 05, 10:39)
QUOTE(GAPO @ 2010 03 05, 09:33)
prie to pacio, gal galite patarti kokios rusies salotu ir ridiku seklu pirkti, na gal kokie jau super isbandyti ir skoni gera turi, man siaip jai ridikaitai tie pailgi geraiu patinka:) ir gal kuri bandėte auginti salotine sultenes, man jos panasios i salotas, kurias valgiau Turkijoje, man bent ju skonis tai nerealus buvo , nors nesu isitikinusi, kad cia jos, bet pagal paveiksliuka panasios.
Man skaniausios tai ledines salotos, tos kur galvas susuka. Bet jas auginti sunkiau, reikia is pradziu daigelius is seklu isauginti, paskui sodinti kaip kopustus.
O siaip paprastu salotu nusiperku kelias rusis ivairesniu, paprastai viena zaliu, o kita raudonu "Rosella", paskui lekstej graziai ziurisi kelios spalvos

Salotines sultenes irgi auginau, na nepasakyciau kad kazkas ypatingo. Vienos jos kazkokio skonio beveik neturi, tai imaisydavau i kitas salotas. Jeigu nori gali pasiset kokia eilute, jos lengvai labai auga ir neptazysta. Siaip geriau siulyciau kokiu spinatu ar grazgarsciu, tai bent vitaminu daugiau bus.
Dar del dengimo plevele - dengti reikia tada kai zinai kad nakti bus salnos, o siaip nebutina, nes augalui reikia lietaus, saules, gryno oro ir pan.