Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas.

QUOTE(Casual @ 2010 03 02, 23:47)
ta prasme kai sodinat i lysve daigelius tai jiems virshunes nugnybiat?  blink.gif  unsure.gif  o kiek nugnybiat? iki zemes?  unsure.gif

na siek tiek koki centimetra rolleyes.gif

kazkas cia rase kad poru saknys bijo persodinimo ,na as ne is galvos itraukiau o is straipsnio apie darzoviu auginima kad reik saknis patrumpinti ir pas mus porai buvo dar turbut kaikurie didesni nei parduotuvej ir be jioku trasu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zylute81: 04 kovo 2010 - 20:46
QUOTE(loka @ 2010 03 04, 17:08)
Dar tuo paciu man reikia turbut kazkokios pleveles nusipirkti, nes maciau kad pridengia nakciai, kas siltnamiu neturi?

kai reikia ir šiltnamyje pridengiu agro plėvele.
Atsakyti
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 04, 17:12)
taip, kai ka ir as pridengiu agroplevele nakciai (pvz. agurkus). Dar kazka dengiau bet db nepamenu, nes pernai darzininkavau su anytos pagalba  ax.gif  o siemet dar ir jusu patarimais naudosiuos  4u.gif

Aš pridengiu agurkus, kai tik pasėju, ir laikau uždengtus, kol reikia skinti 4u.gif
Atsakyti
Atkreipkite dėmesį, kad uždengus visą laiką galima nebent tuos, kurie yra partenokarpiniai, nes antraip, kaip užsimegs vaisius be bitutės.
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 03 05, 09:33)
uždengus visą laiką galima nebent tuos, kurie yra partenokarpiniai

drinks_cheers.gif arba paprasčiau jie vadinami savidulkiais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 04, 23:19)
kai reikia ir šiltnamyje pridengiu agro plėvele.

As siltnamyje visada dengiu agroplevele anksti pavasari. Kai tik galiu (nebelieka minusines temperaturos, isyla zeme siltnamyje) paseju ridikelius, salotas, palaistau dar ant virsaus siek tiek, dedu agroplevele. Po savaites atvaziavus dar biski dregna buna paprastai ir jau daigeliai matosi, tada dar palieku agroplevele kokiai savaitei. Taip pat siltnamyje visad dedu agroplevele ant bet kokiu kitu daiginamu augaliuku iki tol, kol plevele jiems jau trukdo.
Siemet dar ketinu pabandyti pagal Kurdiumova anksti pavasari deti siltnamyje juodo polietileno juostas, kad geriau sugertu siluma.
Atsakyti
uždengus visą laiką galima nebent tuos, kurie yra partenokarpiniai

arba paprasčiau jie vadinami savidulkiais

jau kaip aciu uz paaiskinima, nes kol iki galo puslapio neperskaiciau, jau buvau beimanti uzrasu knygute ir beuzsirasanti, kad tu "partenokarpiniu, neprisipirkciau bigsmile.gif

prie to pacio, gal galite patarti kokios rusies salotu ir ridiku seklu pirkti, na gal kokie jau super isbandyti ir skoni gera turi, man siaip jai ridikaitai tie pailgi geraiu patinka:) ir gal kuri bandėte auginti salotine sultenes, man jos panasios i salotas, kurias valgiau Turkijoje, man bent ju skonis tai nerealus buvo , nors nesu isitikinusi, kad cia jos, bet pagal paveiksliuka panasios.
Atsakyti
QUOTE(loka @ 2010 03 05, 10:39)
gal kuri bandėte auginti salotine sultenes, man jos panasios i salotas, kurias valgiau Turkijoje, man bent ju skonis tai nerealus buvo , nors nesu isitikinusi, kad cia jos, bet pagal paveiksliuka panasios.

Aš bandžiau auginti salotines sultenes, bet man jos tokios kietos, nelabai skanios gavos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2010 03 05, 11:03)
Aš bandžiau auginti salotines sultenes, bet man jos tokios kietos, nelabai skanios gavos  unsure.gif

va tai tau,
Atsakyti
Bandžiau visokių salotų blink.gif bet nieko nėra skaniau už tradicines šv. žalias garbiniuotas salotas.
Atsakyti
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 04, 13:07)

Cia gal nelabai i tema bus nezinau... mano uosviai zemes pagerinimui is Salia Vilniaus uz Rieses esancio grybyno (pievagrybius augina ten) perka tos zemes kur buvo auginami pievagrybiai. Siaip daug kas sake, kad nebloga trasa  g.gif

Cia labai i tema drinks_cheers.gif tik man dar kontaktai idomu, ir ar visi ten gali atvykti? ne mes nseniai cia gyvename mirksiukas.gif

o dar prisiskaiciau apie zeme kuria perkate zalioje stoteleje, tai koki maisa dar jos, tai gal ir geras jau gautusi misinukas augalams auginti?

O zinot kodel noriu pakelti nuo zemes per lenta? blush2.gif Del to kad musu sode daug medziu ir pavasari bandysim rauti, bet tikrai manau, gerai neissirauna, lieka daug saknu, kurios paskui labai trukdo augalams ir prieziura apsukina, na ir gal tie medziai tas medziagas gerasias jau buna suede blush2.gif blush2.gif Bet kaip su tomis lysvemis gausis tai dar nzn. plana kuriu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(loka @ 2010 03 05, 10:39)
prie to pacio, gal galite patarti kokios rusies salotu ir ridiku seklu pirkti, na gal kokie jau super isbandyti ir skoni gera turi, man siaip jai ridikaitai tie pailgi geraiu patinka:) ir gal kuri bandėte auginti salotine sultenes, man jos panasios i salotas, kurias valgiau Turkijoje, man bent ju skonis tai nerealus buvo , nors nesu isitikinusi, kad cia jos, bet pagal paveiksliuka panasios.

Man skaniausios tai ledines salotos, tos kur galvas susuka. Bet jas auginti sunkiau, reikia is pradziu daigelius is seklu isauginti, paskui sodinti kaip kopustus.
O siaip paprastu salotu nusiperku kelias rusis ivairesniu, paprastai viena zaliu, o kita raudonu "Rosella", paskui lekstej graziai ziurisi kelios spalvos smile.gif
Salotines sultenes irgi auginau, na nepasakyciau kad kazkas ypatingo. Vienos jos kazkokio skonio beveik neturi, tai imaisydavau i kitas salotas. Jeigu nori gali pasiset kokia eilute, jos lengvai labai auga ir neptazysta. Siaip geriau siulyciau kokiu spinatu ar grazgarsciu, tai bent vitaminu daugiau bus.
Dar del dengimo plevele - dengti reikia tada kai zinai kad nakti bus salnos, o siaip nebutina, nes augalui reikia lietaus, saules, gryno oro ir pan.
Atsakyti