Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas.

QUOTE(Akaisa @ 2010 04 14, 08:48)
mano kaimynka jau vakar svogunus pasodino ir uzdenge agro plevele  g.gif  (zemaitijoj)

Dar labai žemė šalta unsure.gif , vakar kuisiaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2010 04 13, 23:16)
nezinau pagal ka, bet zodziu ant vejos ..............

tai pagal Kurdiomovą. Aš ir bandysiu. O sodinai sudaigintas bulves ar ne? Ankstyvas? Vėlyvas?
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 04 14, 08:24)
Pirkau vakar sėklines bulves "Žalioj stotelėj", tai užklausiau ar jau galima sodint. Pardavėjos tokiom akim pažiūrėjo blink.gif Atseit dar gerokai per anksti g.gif Nors man tai knieti pabandyt bent dalį pasodint ax.gif

Mes, kiek pamenu anksčiausiai bulves kažkuriais metais esam sodinę balandžio 16 d. Nors kaimynai stebėjosi ir galvom kraipė, bet bulvės užaugo labai geros. Žinau, kad tais metais anksti užpuolė bulvių maras ir kas buvo sodinę vėlai, nieko gero iš derliaus nebuvo. Šiaip bulves sodinam balandžio pabaigoje, o kasam rugsėjo pradžioje, kartais net rugpjūčio pabaigoj ir nebuvo metų, kad neužaugtų. Gal čia dar ir nuo veislės priklauso, jau gal kokia 7 metus auginam vidut. ankstyvumo LAURA. Dar ankstyvesniam derliui pasisodinam kelias vagutes ankstyvų RED SCARLET ir DERBY.
Atsakyti
Pirkau labai ankstyvas Adora berods ir sodinsiu tik vasaros pasmaguriavimams prie šaltibarščių biggrin.gif Žiemai neturim kur sandėliuot sad.gif
Ai, bandysiu dalį sukišti jau savaitgalį po šiaudais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 04 14, 11:05)
Pirkau labai ankstyvas Adora berods ir sodinsiu tik vasaros pasmaguriavimams prie šaltibarščių biggrin.gif Žiemai neturim kur sandėliuot sad.gif
Ai, bandysiu dalį sukišti jau savaitgalį po šiaudais bigsmile.gif

Aš irgi nusipirkau ankstyvųjų Adroa, pardavėja labai gyrė. Dabar sudėjau į dėžutė, daiginu garaže šviesoj smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, aš irgi nusipirkau Satina vėlyva , o Presto pati ankstyviausia, manau jei ne šiandiena, tai rytoj sodinsiu
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 04 14, 09:33)
tai pagal Kurdiomovą. Aš ir bandysiu. O sodinai sudaigintas bulves ar ne? Ankstyvas? Vėlyvas?

as pirkau zalioj stotelej jau sudaigintas Vinetas, jos ne tokios ankstyvos kaip Presto, bet paskaiciau kad presto nesukrenta, o mes megstam kai sukrenta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2010 04 14, 11:08)
Aš irgi nusipirkau ankstyvųjų Adroa, pardavėja labai gyrė. Dabar sudėjau į dėžutė, daiginu garaže šviesoj smile.gif

Tikrai, dar jas ir sudaiginti būtų gerai ax.gif
Žiūrėsim koks tas derlius bus, nes pirmą kartą pirkau sėklines bulves, visad pamenu kaime savas sodindavom smile.gif
Atsakyti
Apie cukinijas:
kažkuri rašėt, kad jau daigelius cukinijų turit nemažus, tik nesuprantu kam jas daiginti... Jos puikiai auga ir pasodintos tiesiai į dirvą. Ir netgi straipsnį Sodo spalvose skaičiau. Darė eksperimentą su keliomis cukinijų rūšimis, dalį daigino, o dalį sėjo tiesiai į dirvą. Ir iš daigų, ir tiesiai dirvoje išaugusios augo vienodai gerai, o pirmąjį vaisių užaugino ta, kuri buvo sėta į dirvą !!!

Tikrai neverta jų daiginti, gaišti laiko.
Atsakyti
manieji keli kaimynai tikrai anksti susidaigina, anksti pasisodina ir vis bamba, kad nakčiai reikia uždengti. Tačiau vaisių sulaukia tikrai anksčiau, daug daug anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 04 13, 17:16)
Į daržą-svogūniukai, žirniai, serenčiai.
Į šiltnamį-chrizantemų daigai.

o serencius jau galima i lauka sodinti?
Atsakyti
QUOTE(Zavioji @ 2010 04 15, 14:44)
Apie cukinijas:
kažkuri rašėt, kad jau daigelius cukinijų turit nemažus, tik nesuprantu kam jas daiginti... Jos puikiai auga ir pasodintos tiesiai į dirvą. Ir netgi straipsnį Sodo spalvose skaičiau. Darė eksperimentą su keliomis cukinijų rūšimis, dalį daigino, o dalį sėjo tiesiai į dirvą. Ir iš daigų, ir tiesiai dirvoje išaugusios augo vienodai gerai, o pirmąjį vaisių užaugino ta, kuri buvo sėta į dirvą !!!

Tikrai neverta jų daiginti, gaišti laiko.

Pritariu... ir ne tik apie cukinijas. Pernai daiginau ir sodinau i dirva-tai kol prigijo doh.gif Greiciau isaugo ir dave derliu setos tiesiai i dirva.. Siemet neauginu ant palanges, seklytes sesiu tiesiai i dirva ir apdengsiu agro plevele kol isdygs rolleyes.gif
Papildyta:
Gal kas zinote kas per prieskonis "kindza" g.gif
Atsakyti