Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

paskaičiau aš čia istorijas po operacijų,gal išgyvensiu kaip nors be operacijos blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*oksi* @ 2010 12 13, 19:40)
Sveikos 4u.gif
Noreciau jusu paklausti,kada galeciau  gristi i darba po operacijos?Aciu 4u.gif

Kiekvienam individualiai, manau nuo imunines sistemos viskas priklauso. As grizau po dvieju su puse savaites. Dar siule nedarbinguma testi, nes apnasos nebuvo pilnai nusivaliusios, bet jauciausiai puikiai ir nebeborejau tupeti namie biggrin.gif
Atsakyti
Aciu visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linutukas0316 @ 2010 12 19, 14:58)
paskaičiau aš čia istorijas po operacijų,gal išgyvensiu kaip nors be operacijos blink.gif  doh.gif

As irgi pries operacija skaitinejau daug visokiausiu atsiliepimu forumuose. Viskas atrode taip baisiai doh.gif mano patirtis byloja, kad nieko tokio baisaus nebuvo thumbup.gif viskas turbut priklauso nuo imunines sistemos, kiek esat linkus i ligas, ar stiprus kaip zmogus esat ir t.t. Zinoma skaudes po operacijos, teks maitintis kosytemis, prisiziureti ir vengti fizinio kruvio. Tai tesis apie 2-3 savaites smile.gif
Po mano operacijos praejo 3 menesiai, kol kas matau tik teigiamus rezultatus. Ankstesniais metais tokiu laiku jau budavau sirgus, sloga tai tikrai neaplenkdavo manes, o dabar fu fu fu, bet dar nei slogos turejau, nei kosejau, nei dar kokios ligos puole thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balerina:): 23 gruodžio 2010 - 10:35
QUOTE(Balerina:) @ 2010 12 23, 12:33)
As irgi pries operacija skaitinejau daug visokiausiu atsiliepimu forumuose. Viskas atrode taip baisiai doh.gif mano patirtis byloja, kad nieko tokio baisaus nebuvo thumbup.gif viskas turbut priklauso nuo imunines sistemos, kiek esat linkus i ligas, ar stiprus kaip zmogus esat ir t.t. Zinoma skaudes po operacijos, teks maitintis kosytemis, prisiziureti ir vengti fizinio kruvio. Tai tesis apie 2-3 savaites smile.gif
Po mano operacijos praejo 3 menesiai, kol kas matau tik teigiamus rezultatus. Ankstesniais metais tokiu laiku jau budavau sirgus, sloga tai tikrai neaplenkdavo manes, o dabar fu fu fu, bet dar nei slogos turejau, nei kosejau, nei dar kokios ligos puole thumbup.gif

taigi,kad pas mane pasilpęs pastoviai imunitetas,sinusitas,angina kimba net vasara doh.gif doh.gif išrašė man antibiotikus ospamox,ir faringo spray.šiek tiek jau geriau,bet iš lauko grįžus užkimstu,skauda kaklą.vistiek bijau pagalvoti,kad gali būti ir blogiau po operacijos unsure.gif doh.gif
Atsakyti
Su sventem 4u.gif
as ir bijojau operacijos(dabar jau 4diena po jos)didžiausia dilema buvo su narkoze- a r vietine nejautra, gyd.labai ikalbinejo su narkoze,sako taip saugiau ir kokybiskesne operacija,gal bijojo kad spurdesiu o salia miego arterija eina,dar kad vietine viskas daroma skubomis kad nekankint žmogaus,bet atsilaikiau nepasidaviau biggrin.gif nors ir operacijos diena ikalbinejo,bet sakau kam man jos rekia,po jos palatos kaimyne pasakojo 3men atmintis slubavo,baisiai veme ir ttt
nu ir nieko,ramiai prasedejau ta 20min,nieko nejutau,kraujo nebijau,o fontanais ten jo ir nebuvo,kai ramiai guli nekalbi nevalgai tai man visai neskauda,tai po operacijos iskart pirma diena nekalbejau nevalgiau tai ir nuskausminamuju nereikejo,kitas 2 dienas kol ligoninej rytais diklako leido,vakare nieko,vakar per kučias jokiu as ten kosiu nevalgau,viska valgiau tik ilgai kramciau.
siandien jau pagal situacija žiuresiu nimesili reiks gert.blogiausia kad per naujus bus praeje 10dienu po operacijos,as maniau kad tiek gana ir jau galesiu alkoholio pavartot biskeli,bet gyd sako griežtai 14dienu,tai susinervinau,o gal surizikuot?...
nu is mano patirties tai nebuvo tiek baisu kiek tikejau
Atsakyti
Labas:) su šventėmis! Užsiregistravau, kad pasipasakočiau:) prieš nepilnas tris savaites operavusi anginą. Po operacijos ir kalbėjau ir judėjau, tiesa reikėjo pirmas dvi valandas pagulėti ant vieno šono, sekančias ant kito, o jau tada ir į toi toi galėjau pats nueiti:)

o pati operacija buvo labai greita ~1val. po narkozės jaučiausi truputį apsunkęs, bet tai tęsėsi neilgai

Po operacijos jau antrą dieną vykau namo, jaučiausi gerai. Namie nimesilis ir lengvas maistas tris ar keturias dienas, po to vaistu atsisakiau. Epiderminis sluoksnis pasišalino per beveik dvi savaites. Duobytės dingo, tiesiog tos vietos išsilygino.

Tačiau vakar truputį pašalau, nes praėjus vos pusvalandžiui po maudynių duše teko pabūti lauke apie 40minučių, tad šiandien vienoje pusėje atsirado gumbelis,kurį dengė sluoksnis atrodantis panašiai kaip epiderminis sluoksnis:/ truputi skauda, jausmas toks, lyg būčiau su tonzilėmis.. įdomu ar kam nors taip buvo? ar buvo koks nors pūliavimas, juk tonziles pašalintos.. o ir laiko nemažai praėjo. Valgau viską, ką tik noriu, alkoholio dar praktiškai nevartojau, tik po taurę vyno per šventes:)
Atsakyti
QUOTE(faifai @ 2010 12 26, 16:38)
Labas:) su šventėmis! Užsiregistravau, kad pasipasakočiau:) prieš nepilnas tris savaites operavusi anginą. Po operacijos ir kalbėjau ir judėjau, tiesa reikėjo pirmas dvi valandas pagulėti ant vieno šono, sekančias ant kito, o jau tada ir į toi toi galėjau pats nueiti:)

o pati operacija buvo labai greita ~1val. po narkozės jaučiausi truputį apsunkęs, bet tai tęsėsi neilgai

Po operacijos jau antrą dieną vykau namo, jaučiausi gerai. Namie nimesilis ir lengvas maistas tris ar keturias dienas, po to vaistu atsisakiau. Epiderminis sluoksnis pasišalino per beveik dvi savaites. Duobytės dingo, tiesiog tos vietos išsilygino.

Tačiau vakar truputį pašalau, nes praėjus vos pusvalandžiui po maudynių duše teko pabūti lauke apie 40minučių, tad šiandien vienoje pusėje atsirado gumbelis,kurį dengė sluoksnis atrodantis panašiai kaip epiderminis sluoksnis:/ truputi skauda, jausmas toks, lyg būčiau su tonzilėmis.. įdomu ar kam nors taip buvo? ar buvo koks nors pūliavimas, juk tonziles pašalintos.. o ir laiko nemažai praėjo. Valgau viską, ką tik noriu, alkoholio dar praktiškai nevartojau, tik po taurę  vyno per šventes:)

tai turbut su persalimu susije,alkoholis kiek suprantu del kraujavimo negalimas,trintas maistas kad nedraskytu ir neskaudetu
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 12 26, 17:44)
tai turbut su persalimu susije,alkoholis kiek suprantu del kraujavimo negalimas,trintas maistas kad nedraskytu ir neskaudetu

Na čia kiekvienam manau viskas skirtingai klostosi. Aš asmeniškai prieš operaciją labai daug skaičiau ir kuo daugiau skaičiau, tuo baisesnė darėsi pati operacija ir laikas po jos, tačiau iš ties viskas yra paprasčiau:) Trinto maisto net nevalgiau, tiesiog visokius ežiukus, koldūnus, blynelius:) Svarbu gerai sukramtyti ir vengti karšto maisto. Maždaug po 10 dienų po operacijos, kai epiderminis sluoksnis buvo pakankamai storas, o skausmas ryjant buvo lengvai pakeliamas pradėjau valgyti praktiškai viską, tuomet pradėjo byrėti tas epiderminis sluoksnis, o vietoje jo pasimatė naujas gerklės audinys.

Alkoholio patarčiau nevartoti tol, kol nenubyrės epiderminis audinys.
Atsakyti
faifai, kokioje ligoninėje čia taip neskaudžiai operuoja? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(faifai @ 2010 12 26, 17:00)
Na čia kiekvienam manau viskas skirtingai klostosi.  Aš asmeniškai prieš operaciją labai daug skaičiau ir kuo daugiau skaičiau, tuo baisesnė darėsi pati operacija ir laikas po jos, tačiau iš ties viskas yra paprasčiau:) Trinto maisto net nevalgiau, tiesiog visokius ežiukus, koldūnus, blynelius:) Svarbu gerai sukramtyti ir vengti karšto maisto. Maždaug po 10 dienų po operacijos, kai epiderminis sluoksnis buvo pakankamai storas, o skausmas ryjant buvo lengvai pakeliamas pradėjau valgyti praktiškai viską, tuomet pradėjo byrėti tas epiderminis sluoksnis, o vietoje jo pasimatė naujas gerklės audinys.

Alkoholio patarčiau nevartoti tol, kol nenubyrės epiderminis audinys.

as ir bijojau jos,bet nieko...
as i savo gerkle dar bijau pažiuret,nežiuriu,valgau irgi viska,tiesiog daugiau kramtau, bet labai norečiau per naujus biskeli isgert,nors sampes biskeli,10dienus bus praeje,jau dabar visi sako kaip per sventes cia sugalvojai,bet kad daugiau nera kada sirgt 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kokošė @ 2010 12 26, 17:53)
faifai, kokioje ligoninėje čia taip neskaudžiai operuoja? smile.gif

operacija niekur neskauda,juk nejauti,viskas po to prasideda
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 12 26, 19:08)
as ir bijojau jos,bet nieko...
as i savo gerkle dar bijau pažiuret,nežiuriu,valgau irgi viska,tiesiog daugiau kramtau, bet labai norečiau per naujus biskeli isgert,nors sampes biskeli,10dienus bus praeje,jau dabar visi sako kaip per sventes cia sugalvojai,bet kad daugiau nera kada sirgt 4u.gif
Papildyta:

operacija niekur neskauda,juk nejauti,viskas po to prasideda

na aš Vilniuje santariškėse operavausi. Beveik 4 mėnesius eilėje laukiau:) bet šiaip viskas labai profesionaliai buvo atlikta iki po operacijos. O ar neliko likučių ir ar neataugs sužinosime ateityje, tad neskubėsiu liaupsinti mane operavusio gydytojo:)

Dėl skausmų tai tikrai tokių, apie kokius žmonės rašo forumuose, patirti tikrai neteko:) Į gerklę pažiūrėti man pavyko berots trečią dieną po operacijos, nes antrą dar liežuvis buvo tiek sutinęs, kad nieko apart jo pačio nemačiau:)

Keisčiausia, kad neišrašė man nei jokių skalavimo skysčių, nei šiaip kokių vaistukų. Tik nuo skausmo receptuka gavau. Kiek teko domėtis tai išrašo vis ką nors.
Atsakyti