QUOTE(zundyte @ 2012 07 04, 23:37)
KOks gražus ir naudingas pasakojimas

,vis ruošiamės savarankiškai keliauti,bet nesiryžtam,jau antri metai kelionių agentūroj atšaukia norimą kelionę ,tai jau nervai nelaiko

..visa bėda ,kad esam sovietinės kartos ir nedraugaujam su anglų kalba,antraip matyt seniai būtumėm pačios keliavę...Be to žaviuosi jūsų drąsa keliaut vienu ekipažu ,aš linkusi manyti ,kad jei dvi trys mašinos kartu važiuoja ,daug saugiau jautiesi kelionėje,o patikimą kompaniją susirast irgi ne taip lengva....vat ir tenka tik pasvajot

....na bet gal kada nors,planai pradžiai Sankt Peterburgą per Baltasias naktis aplankyti ,ten bent kalbos barjero nėra
O, kažkas dar domisi mano senu reportažu

.
Dėl anglų kalbos: žinoma, bent kažkokį minimumą žinių reiktų turėti, bet juk galima baigti kokius nebrangius pradedančiųjų anglų kalbos kursus ar pan. O kai turi minimumą, viską gali papildyti visiems suprantama tarptautine turistų kalba - gestais

. Iki šiol atsimenu, kaip Romoje žmona, kuri visiškai nemoka anglų kalbos, iš viešbučio administratorės sugebėjo paprašyti ir gauti pleistrą nutrintai kojai užklijuoti, kaip parduotuvėje sugebėjo paprašyti pardavėjo gazuoto mineralinio vandens

. Tad jei yra didelis noras keliauti, kalbos nemokėjimas - ne kliūtis, tuo labiau kad galima pakeliauti po artimesnį užsienį - Lenkija, Čekija, Slovakija, galų gale Kroatija. Ten galima rasti ir vyresnių žmonių, kuriems rusų kalba nesvetima.
Dėl kelių ekipažų: keliauti su draugais ar pažįstamais pakankamai sudėtinga: skiriasi norai, lūkesčiai, charakteriai. Tad didesnė kompanija gali tapti nepavykusios kelionės priežastimi. O kai keliauji su savo šeima - kažkaip visi nesutarimai užsiglaisto savaime. O mūsų paskutinėje kelionėje jau supratome vienas kitą iš žvilgsnio ar pusės žodžio.
Dėl Sankt Peterburgo: tai viena iš mano senų senų, bet taip ir neišsipildžiusių svajonių. Jei sugalvotumėte keliauti (to labai linkiu Jums

), siūlau paskaityti
šį reportažą.
Tad linkiu mesti visas baimes į šalį - ir pirmyn

. Patikėkite, kelionių virusas yra nuostabus

.