Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Gal zinote, kokia neigiama reiksme vaikeliui, mamytei turi tas epiduras? Kokie salutiniai pozymiai. Niekur nerandu, kad butu moksliskai parasyta...
Jei gimdai epiduro, tai vistiek leidzia kokius nuskausminancius?
Atsakyti
As gimdziau du vaikus be nuskausminimo , trecia su epiduru.Jei dar reiktu rinktis ar su ar be ,tai as UZ epidura thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ketti @ 2008 01 15, 21:26)
Ragnez, būtų įdomu išgirsti tavo argumentus mirksiukas.gif

1. gimdydama be nuskausminimo jauciausi daug geriau: epidurine nejautra nuimdavo ne tik saremiu skausma, bet ir priduodavo keista bendro apdujimo jausma, budavo sunku suvokti, kas konkreciai vyksta, kaip tas vyksmas keiciasi.
2. kadangi be nuskausminimo geriau orientavausi situacijoje, galejau pasirinkti tinkamesne padeti per saremius, dazniau ja keisti, laisviau judeti, geriau pailseti tarp saremiu ir tt.
3. isvarymo laikotarpiu labai aiskiai jauciau stangas, galejau kontroliuoti stumima, pasirinkti patogia poza, labai gerai pailseti tarp stangu (iki tol neisivaizdavau, kad galiu patirti toki tobula atsipalaidavima smile.gif ) sis laikotarpis gimdant su epiduriniu nuskausminimu budavo pats sunkiausias - stumti/nestumti reikedavo pagal komanda, todel nebuvo aiskiai apibrezto stangos-poilsio ciklo ir vyravo nuolatinis plesiantis skausmas be jokio atokvepio.
4. labai aiskiai suvokiau vaikelio gimima, buvau pasiruosusi ji priimti, priglausti - beveik zveriskas instinktas smile.gif gimdant su epiduru tokiu jausmu nebuvo, gimusiam vaikeliui buvau palyginti abejinga, dziaugiausi tuo, kad man pagaliau nebeskauda ir galiu pailseti (maniau, kad tai normalu, kol neturejau su kuo palyginti smile.gif )
5. daug greiciau atsigavau po gimdymo, anksciau atsikeliau, ejau i tualeta. po "epidurinio gimdymo" pirma para praktiskai nieko nejausdavau pilve, i WC eidavau is principo, nors nieko nenoredavau ir tekdavo iilgai prasedeti pasileidus vandeni rolleyes.gif ginekologe patvirtino, kad "pilvo apmirimas" gali buti del epiduro poveikio.
6. galiu palyginti ir vaikus: pirmasis gime labai vangus, paguldytas ant krutines ne nemegino ieskoti kruties, pirma savaite ilgai miegodavo (jis tikriausiai patyre didziausia anestetiku poveiki: man takart buvo suleista tokia vaistu doze, kad ateme kojas). antrasis sunus gime gana greitai, todel anestetiku poveikis jam buvo mazesnis. taciau jis pirma para buvo labai neramus, praktiskai istisai verksleno, nervinosi prie kruties. treciasis vaikelis miegodavo ramiai, reguliariai atsibusdavo pazysti, prabudes nereke, ramiai dairydavosi. o man buvo nesunku juo pasirupinti, nes gerai jauciausi smile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif nestuke.gif budama maniau net planuota cezari,po to su epiduru.bet akusere su kuria tariausi atkalbejo,ir labai dziaugiuos pagimdzius naturaliai.antra,trecia taip pat gimdysiu naturaliai lotuliukas.gif
Atsakyti
Pirma gimdziau su epiduru. Buvo nubege vandenys, tai skatino, o kai pradejo skatint, tai ir skaudet nepakeliamai. Epidura leido 6val, bet uztat galejau ramiai pailseti. Trukumas - uzsitese pas mane stumimo jausmas. Matyt doze per didele jau buvo, bet pagimdziau greit ir gerai. Paskiau dar pykino, svaigo galva. Bet siaip epiduras vaikui nekenkia, keista, kad raso, jog panaudojus epidura vaikas gimsta vangus. Mano dukra gime is kart judri, kai pagulde maitint, ciupo is kart uz krutines ir dar su kokia jega zinde.
Antra kai gimdziau epidura nebuvo kada daryt. Gulejau ligoninej iki gimdymo, tai kai prasidejo saremiai, kol nuvede paklausyt vaiko tonusu ir saremiu trukme, dar liepe valanda palaukt, tai reziume,kad i gimdykla nuvede, jau atsidarymas buvo 8cm. Bet saremiai buvo ziauriai skausmingi, ir blioviau, ir dejavau, ir rekiau. Nors pagimdziaugreit po 45min. Ir galva po visko buvo sviezia.
Pasverus abu variantus rinkciausi 1 var., kai duodama mamai pailset iki pat gimdymo. Nes saremiu skausmai baisus, ypac ta paskutine valanda.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 01, 18:14)
1. gimdydama be nuskausminimo jauciausi daug geriau:

Ragnez, dėkui už išsamius palyginimus ir pasvarstymus. Žinoma iš tavo patirties kažkokių bendrų išvadų negalima daryti, bet aš irgi tikiuosi pajusti skirtumą ir tavo argumentai man kažkaip labai suprantami bei įtikinami ax.gif .
Pirmajį gimdžiau su epidūru, o dabar bandysiu be blush2.gif
Paskui galėsiu pasidalinti savo patirtimi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ketti @ 2008 02 03, 17:12)
Pirmajį gimdžiau su epidūru, o dabar bandysiu be blush2.gif

sekmes 4u.gif
stengiausi rasyti tik tai, ka suvokiau kaip savo patirti, o ne tai, ka zinojau is knygu - bendrus terorinius dalykus gali ir pati perskaityti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 01, 19:14)
1. gimdydama be nuskausminimo jauciausi daug geriau: epidurine nejautra nuimdavo ne tik saremiu skausma, bet ir priduodavo keista bendro apdujimo jausma, budavo sunku suvokti, kas konkreciai vyksta, kaip tas vyksmas keiciasi.
2. kadangi be nuskausminimo geriau orientavausi situacijoje, galejau pasirinkti tinkamesne padeti per saremius, dazniau ja keisti, laisviau judeti, geriau pailseti tarp saremiu ir tt.
3. isvarymo laikotarpiu labai aiskiai jauciau stangas, galejau kontroliuoti stumima, pasirinkti patogia poza, labai gerai pailseti tarp stangu (iki tol neisivaizdavau, kad galiu patirti toki tobula atsipalaidavima smile.gif ) sis laikotarpis gimdant su epiduriniu nuskausminimu budavo pats sunkiausias - stumti/nestumti reikedavo pagal komanda, todel nebuvo aiskiai apibrezto stangos-poilsio ciklo ir vyravo nuolatinis plesiantis skausmas be jokio atokvepio.
4. labai aiskiai suvokiau vaikelio gimima, buvau pasiruosusi ji priimti, priglausti - beveik zveriskas instinktas smile.gif gimdant su epiduru tokiu jausmu nebuvo, gimusiam vaikeliui buvau palyginti abejinga, dziaugiausi tuo, kad man pagaliau nebeskauda ir galiu pailseti (maniau, kad tai normalu, kol neturejau su kuo palyginti smile.gif )
5. daug greiciau atsigavau po gimdymo, anksciau atsikeliau, ejau i tualeta. po "epidurinio gimdymo" pirma para praktiskai nieko nejausdavau pilve, i WC eidavau is principo, nors nieko nenoredavau ir tekdavo iilgai prasedeti pasileidus vandeni  rolleyes.gif ginekologe patvirtino, kad "pilvo apmirimas" gali  buti del epiduro poveikio.
6. galiu palyginti ir vaikus: pirmasis gime labai vangus, paguldytas ant krutines ne nemegino ieskoti kruties, pirma savaite ilgai miegodavo (jis tikriausiai patyre didziausia anestetiku poveiki: man takart buvo suleista tokia vaistu doze, kad ateme kojas). antrasis sunus gime gana greitai, todel anestetiku poveikis jam buvo mazesnis. taciau jis pirma para buvo labai neramus, praktiskai istisai verksleno, nervinosi prie kruties. treciasis vaikelis miegodavo ramiai, reguliariai atsibusdavo pazysti, prabudes nereke, ramiai dairydavosi. o man buvo nesunku juo pasirupinti, nes gerai jauciausi smile.gif

Atsakyti
Taip pat gimdziau su epidura ir tik kazkiek silpniau jauciau stangas, o visu kitu isvardintu komplikaciju, apie kuriuos cia rasoma, nebuvo. Netgi neplysau ir kirpti nereikejo, taigi dar ta pati ryta i WC be jokios baimes ir skausmo nuejau thumbup.gif . Gimdymo pasekmes kiekvienai buna (arba visai nebuna) skirtingos, ir epidurines nejautros cia kaltinti nereiketu. Jeigu nenorite kokiu nors komplikaciju, proceduros metu klausykite ir vygdykite anesteziologo nurodymus rolleyes.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo koška: 04 vasario 2008 - 17:15
QUOTE(koška @ 2008 02 04, 17:13)
Taip pat gimdziau su epidura ir tik kazkiek silpniau jauciau stangas, o visu kitu isvardintu komplikaciju, apie kuriuos cia rasoma, nebuvo. Netgi neplysau ir kirpti nereikejo, taigi dar ta pati ryta i WC be jokios baimes ir skausmo nuejau thumbup.gif . Gimdymo pasekmes kiekvienai buna (arba visai nebuna) skirtingos, ir epidurines nejautros cia kaltinti nereiketu. Jeigu nenorite kokiu nors komplikaciju, proceduros metu klausykite ir vygdykite anesteziologo nurodymus rolleyes.gif .

as irgi maniau, kad mano antras gimdymas buvo idealus, kol neturejau su kuo palyginti rolleyes.gif
mano poste aprasytos ne komplikacijos, o pojuciai, jausmai ir patirtys lyginant naturalu ir medikamentini gimdyma. apie komplikacijas nerasiau - ir nemanau, kad noretum isgirsti... kai kurie dalykai, kuriuos patyriau per pirma gimdyma yra tiesiogiai susije su epidurine nejautra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 04 vasario 2008 - 17:27
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 02 01, 16:46)
Gal zinote, kokia neigiama reiksme vaikeliui, mamytei turi tas epiduras? Kokie salutiniai pozymiai. Niekur nerandu, kad butu moksliskai parasyta...
Jei gimdai epiduro, tai vistiek leidzia kokius nuskausminancius?

Lennart Righard and M. Alade, "Effect of Delivery Room Routines on Success of First Breast-feed," The Lancet 336, no. 8723 (3 November 1990): 1105–1107. Six-minute DVD of study results: Delivery Self Attachment, www.geddesproduction.com/self.html.

The amazing video of a newborn's ability to crawl up to the breast and attach himself unassisted.
Dr Righard's study, published in 1990*, looked at two groups of newborn babies. In the first group, the infant was placed on the mother's abdomen and within 50mts most infants had self attached to the breast and were *** correctly. In the second group, the newborn babies were removed from the mother's abdomen, bathed, measured and replaced on the abdomen. The infants in this group from an unmedicated birth self attached but half of them had a faulty suckling pattern. Most of the infants from a medicated birth were too drowsy to be able to suckle at all. * The Lancet 1990;336:1105-07.
Atsakyti
Jums gerai, kad galit rinkits, o as gyvenu Sicilijoj, tai be to, kad cia apskritai galvoja, kad moters PAREIGA gimdyti kanciose, tai dauguma net neskiria epidurinio nuo spinalinio, ir epidurinis jiems lygus cezario pjuviui. doh.gif Ir apie mokytus zmones kalbu! Nezinau, ka reikes daryti. Tikriausiai gerai pasiruosti moraliskai?
Atsakyti