Atvaziavus i gimdykla buvau tvirtai nusistacius - epidiuro man nereiks, bet kai nuleido vandenis ir isivaziavo saremiai kas 2-3min, tai pradejau burbet kad Melnikaite nebusiu ir kanciu nekesiu, medalio niekas uz tai nedalina. Pasikvieciau anesteziologe. Paaiskejo kad kraivas mano stuburas butent toj vietoj kur reikia daryti epidiurine nejautra. Pats durimas su adata - nieko ten baisaus, nieko nematai, jauti tik kaip nuskausmina ta vieta, daugiau jokio nemalonaus jausmo. Pakabino slangike per peti, nuskausmino. GERA. Iskarto labai susvaigo galva, pasakiau anesteziologei, pastate kazkokia laseline, visi svaiguliai praejo. Po keletos minuciu pradejau jaust saremius desinej pusej, vis stipriau ir stipriau. Kaire nuskausminta, desine skauda, viskas del to nelemto kreivo stuburo. Anesteziologe dar karta suleido vaistu , kaires visai nejauciu, desinej baisinis skausmas. Jau ir duju gavau, bet vistiek beprotiskas skausmas. Trecia karta anesteziologe siek tiek istrauke kateteri is stuburo (kiek pamenu turi but apie 3cm, paliko tik 1cm). Ir ka mano issvajotas epidiuras suveike. Guliu rojus, stebuklas, geris, matau kaip susitraukineja pilvas, bet nejauciu jokio skausmo. Po poros valandu vel pradejau jausti saremius. Gydytojas sako jeigu bus like pora centimetru niekas tau nebeleis vaistu, nes neisstumsi. Apziuri - 10cm! Saremiai OHOHO, vaikas neisistates, reikejo klupeti kad vaikas isistatytu

Klupojau gera pusvalandi, po to isstumiau per 3 saremius ~12min. Negaliu pasakyt kas butu jeigu buciau nepailsejus. Tiek kad po gimdymo nejauciau jokio galvos svaigimo, jauciau kaip kudikis juda link finiso, kai vaikuti paeme sverti matuoti apziureti, pati atsistojau, persirengiau, pati parejau i palata, pati vaiksciojau, visa gimdyma prisimenu nuo a iki z, su dievais nekalbejau. Po gimdymo jokio nugaros skausmo, ar kitu komplikaciju nejauciau. Cia turbut viskas priklauso nuo organizmo, nuo to kas daro epidiura, galu gale nuo to kas priimineja gimdyma. Tik epidiuro deka labai noriu vel gimdyt, kad ir dabar eiciau ir gimdyciau, tik bijau kad vel iskarto nesuveiks

Mano galva tam kas isrado epidiura reik nobelio premija duot