Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
as gimdziau su epiduru,jei antras gimdymas bus toks pat tai tik su epiduru 4u.gif gimdyma jauciau puikiai ir saremius,man dare tik dalini epidura,pries gimdyma galejau numigti ir prisikaupti jegu,nes gimdymas buvo ilgas wub.gif as tik uz,zinoma jei kaklelis atsidaro greitai galima ir naturaliai,na manau viskas priklauso nuo situacijos,as pati norejau naturaliai pagimdyt,bet isejo kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
TIK BE EPIDURINIO!!!!!!

viena gumdziau su epiduriniu, kita be. tik be epidurinio, moterys, tik be epidurinio. Jau viena tas jausmas, kai negali savo kuno kontroliuoti.... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ketti @ 2008 03 26, 11:59)
Na va, dabar galiu ir aš pasisakyti šia tema: pirmąjį gimdžiau su epidūru, o antrąją natūraliai mirksiukas.gif

Trečią kartą gimdyčiau tik natūraliai, nes:

* su epidūru visai negalėjau kontroliuoti savo gimdymo;
* su epidūru nejaučiau stangų, sunkiai sekėsi stumti (tą dariau tik pagal akušerės nurodymus);
* po epidūro sunkiai atsigavau, išlipus iš lovos svaigo galva, silpna buvo.. Atsikėliau tik po kelių valandų po gimdymo, o gimdžius natūraliai galėjau iškart lipt nuo gimdymo stalo ir eiti, jaučiausi kaip negimdžiusi smile.gif
* nustojus veikti epidūrui (apie 8-9 cm) sąrėmiai buvo labai skausmingi, o natūraliai iki 10 cm visai pakenčiami - matyt organizmas natūraliai skausmą slopino g.gif .
* su epidūru stūmiau virš 30 min., o natūraliai tik 15 min, nes viską labai gerai jaučiau ir galėjau kontroliuoti.
* emociškai daug geriau jaučiausi gimdydama be epidūro ax.gif
* natūraliai labai patiko jausti kaip mažylė skinasi kelią į šį pasaulį, jaučiau kaip galvytė gimsta, kaip kūnelis, o su epidūru to neteko patirti verysad.gif
* su epidūru negalėjau vaikščioti po gimdyklą, turėjau gulėti lovoje, o natūraliai tai vaikštinėjau, ant kamuolio sėdėjau ir tai palengvino mano gimdymą thumbup.gif

viskam visiskai pritariu , atrodo kad buciau pati parasius biggrin.gif
su epiduru tikrai netaip skauda bet tas nejautrumas schmoll.gif ir savijauta po gimdymo visai kita
Atsakyti
QUOTE(Rasytee @ 2008 06 16, 23:29)
viskam visiskai pritariu , atrodo kad buciau pati parasius  biggrin.gif
su epiduru tikrai netaip skauda bet tas nejautrumas  schmoll.gif  ir savijauta po gimdymo visai kita

drinks_cheers.gif

Atsakyti
Aš taip pat iš tų, kurios išbandė abu būdus - nieko nenustębinsiu, pasisakau už gimdymą be epidūro 4u.gif
Atsakyti
Pirma dukra gimdziau naturaliai.
Antra su epiduru, pasisakau uz nuskausminamuosius. Trecia gimdyciau tik su jais.
Abi dukros gime puikios bukles, nesiskyre ju elgesys, antroji, kuri su epiduru gime nebuvo nei apsimiegojusi nei aptingusi. Liuks

Epiduras buvo atliktas esant atsidarymui 4 cm, saremius jauciau, bet visai neskaudejo. Jei butu leide buciau galejus ir vaikscioti, bet del visa ko lasino fiziologini, tai teko paguleti, bet tai niekis. kas valanda nekoncentruota doze pakartodavo, taip 3 kartus. Per stumima viska jauciau tik ne taip skausmingai kaip su pirmaja, tarpuose tarp saremiu spejome su daktaru ir akusere pasijuokti, paplepeti. Su pirmaja, gime 3100 g- apziuros buvo l. skausmingos, o pagimdzius turejau itrukimus 5 vietose tai, kai siuvo jutau stipru skausma. Su antraja: Neplysau nors mergaite 4020 g gime, buvo 1 itrukimas, nejutau jokio siuvimo skausmo, o apziuros buvo visiskai neskausmingos.
Po pirmo gimdymo bijojau gimdyti kada dar gyvenime, visus tuos metus negalejau pamirsti baisiu kanciu. O, po 5.5 metu, po gimdymo su epiduru sekancia diena galeciau gimdyti kita. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2008 06 16, 21:38)
TIK BE EPIDURINIO!!!!!!
viena gumdziau su epiduriniu, kita be. tik be epidurinio, moterys, tik be epidurinio. Jau viena tas jausmas, kai negali savo kuno kontroliuoti.... schmoll.gif

As gimdziau su epiduru ir kita taip pat gimdyciau su epiduru thumbup.gif .Ir visiskai galejau kontroliuoti savo kuna, ir ant koju pries pat stangas stovejau, ir i palata nuvesta galejau pilnai savo dukriuku rupintis thumbup.gif
Atsakyti
pirmeaji gimdziau be, o antari su. o pasirodo man epiduro reikia! tik jo deka atsidare kaklelis bigsmile.gif
Atsakyti
Pirmą gimdžiau su epidūru, antrą be. Ne todėl, kad būčiau prieš nuskausminamuosius ar dėl kokių tai pašalinių poveikių. Jų nebuvo ir jei būčiau maniusi, kad man skauda per smarkiai tikrai būčiau prašiusi epidūro. Tačiau antrasis gimdymas vyko labai greitai ir neskausmingai ir man nereikėjo nuskausminimo. Todėl viskas priklauso nuo situacijos. Aš prieš savęs kankinimą smile.gif Ir žinodama visus pliusus/minusus tikrai pirmuoju atveju neatsisakyčiau epidūro schmoll.gif
Atsakyti
dauguma kalba apie pasekmes sau, saves nekaninima, ne bobuciu laikus. o kuri nors pagalvoja darydamasi epidra kad vaistai tenka ir vaikui ir kad jam sunkiau gimti, skaudziau, o jis toks mazuliukas? kaip jis jauciasi gimes po epiduro ir panasiai. toks jausmas, kad svarbu man neskauda ir as nesikankinsiu unsure.gif tieisog ar kyla kokiu minciu pries leidziantis - o ka mano gimstantis vaikas patirs del to, kad as darasi epidura? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(sultys @ 2008 10 08, 22:20)
dauguma kalba apie pasekmes sau, saves nekaninima, ne bobuciu laikus. o kuri nors pagalvoja darydamasi epidra kad vaistai tenka ir vaikui ir kad jam sunkiau gimti, skaudziau, o jis toks mazuliukas? kaip jis jauciasi gimes po epiduro ir panasiai. toks jausmas, kad svarbu man neskauda ir as nesikankinsiu  unsure.gif tieisog ar kyla kokiu minciu pries leidziantis - o ka mano gimstantis vaikas patirs del to, kad as darasi epidura? mastau.gif

Lygiai taip pat, kaip ir - ką mano vaikas apskritai jaučia gimdamas mirksiukas.gif Juk niekas to nežino mirksiukas.gif Ir deja nesužinos sad.gif Juk blogos mamos emocijos irgi persiduoda, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vinga: 09 spalio 2008 - 08:32
gimdžiau du kartus - pirmą kartą su epidūru, antrą kartą - be.

jei gimdyčiau vėl, vienareikšmiškai rinkčiausi natūralų gimdymą...

tik sunku paaiškinti, kodėl g.gif

jokių "priekaištų" epidūrui neturiu - man buvo atliktas profesionaliai, sąrėmius jaučiau minimaliai, po gimdymo atsigavau labai greitai, galva niekad nesvaigo, nugaros neskaudėjo.

po natūralaus gimdymo irgi atsigavau labai greitai.

rinkčiausi natūralų gimdymą, ko gero, dėl to, kad tie sąrėmių skausmai man buvo skausmingi, bet neypatingai schmoll.gif paprastas lengvai iškenčiamas skausmas, ir tiek. o aš vis laukiau (prisiskaičius visokių istorijų), kada čia man pradės "trūkinėti sąmonė", "atsiskirti siela nuo kūno", norėsis "sienom lipti", bet taip ir nesulaukiau biggrin.gif

bet nesmerkiu moterų, kurios renkasi epidūrą. skausmą kiekviena jaučia labai individualiai, o ir gimdymo eiga juk būna įvairi 4u.gif

p.s. beje, po pirmo gimdymo, kurio metu nejaučiau beveik jokių skausmų, antrojo laaabai bijojau. o vat po antrojo tai visai man tas gimdymas nebebaisus rolleyes.gif
Atsakyti