kiekvieną kartą nuo antro
gydytojos prašau epidūro
beje, pirmą kartą neprašiau, bet skyrė dėl kaklelio ar kažkas pan.
pirmą kartą su epidūru, antrą kartą be (nespėjo padaryt), trečią kartą gimdydama prašyčiau epidūro.
Bet vertinant...
abu gimdymai mano buvo greiti. Per pirmą plyšau, per antrą ne. Kadangi dėl epidūro man viskas pradėjo laaabai staigai vykti, stūmimo metu jis tebeveikė, tad nejutau sąrėmių, nežinojau, kada stumti. Per antrą dar ir kaip jutau, tik jau labai skaudėjo. Gimdant pirmą reikėjo daugiau kartų stumti, kol išstūmiau. Antrą kartą išstūmiau per antrą stūmimą. Bet gal čia patirtis?
Abu vaikai buvo įvertinti vienodai. Pirmasis gimė gražesnis už antrąjį, bet antrajam buvo virkštelė apsivijus kakliuką. Pirmasis labiau bliovė už antrą, daugiau triukšmavo, tuoj pakakojo, puolė valgyt ir žįst. Antrasis tingėjo.
Tai nežinau, kiek visam tam turėjo epidūras per pirmą gimdymą.
Bet vertinant...
abu gimdymai mano buvo greiti. Per pirmą plyšau, per antrą ne. Kadangi dėl epidūro man viskas pradėjo laaabai staigai vykti, stūmimo metu jis tebeveikė, tad nejutau sąrėmių, nežinojau, kada stumti. Per antrą dar ir kaip jutau, tik jau labai skaudėjo. Gimdant pirmą reikėjo daugiau kartų stumti, kol išstūmiau. Antrą kartą išstūmiau per antrą stūmimą. Bet gal čia patirtis?
Abu vaikai buvo įvertinti vienodai. Pirmasis gimė gražesnis už antrąjį, bet antrajam buvo virkštelė apsivijus kakliuką. Pirmasis labiau bliovė už antrą, daugiau triukšmavo, tuoj pakakojo, puolė valgyt ir žįst. Antrasis tingėjo.
Tai nežinau, kiek visam tam turėjo epidūras per pirmą gimdymą.
mano pirmo (su epidūru) buvo virkštelė apie kaklą, krūtinę ir koją apsisukusi, man jį iš pilvo išstūmė, dar kiek, būtų reikėję vakuumo. aš paprasčiausiai visa nugeibusi jau buvau po keliolikos valandų, spaudimas nukritęs, temperatūra pakilusi
tikrai čia ne epidūro kaltė buvo.
o antras, kuris kažkodėl niekaip nesikrapšto lauk, jau dabar apie kaklą du kartus apsivyniojęs virkštelę - paklausiau, kai echo žiūrėjo
o antras, kuris kažkodėl niekaip nesikrapšto lauk, jau dabar apie kaklą du kartus apsivyniojęs virkštelę - paklausiau, kai echo žiūrėjo
gimdžiau su epidūru ir dėl to džiaugiuosi...nes patys daktarai pasakė, kad be jo man tiesiog nebebūtų užtekę jėgų vaiko išstumt, nes jis pastrigo ir stumimas truko 1,5 val.-tai atrodo lyg ir neprašoviau...o jausmas-tai neapsakomas...tokios minkštos kojos...plavinėju po palatą, ant kamuoliio sau sėdžiu ir jokio skausmo
na tiesa ant pačios pabaigos jau jutau tokių keletą ojojoj skausmų, nes baigėsi man tas epidūras, bet jau prasidėjo stūmimas-tai tas skausmas neišvargino...ir vienaip ar kitaip daktarė sakė, kad vaikas buvo su trumpa virkštele-tai ar epidūras ar ne-vaikas gimęs su hipoksija pirmą naktį krūties ir negavo
bet užtat dabar viskas stojosi į vėžias ir tas epidūras mums kaip ir nepakenkė
antrą žiūrėsiu pagal situaciją...nes vieną minusą ką epidūras padarė-tai pailgino gimdymą
tai su antru sakau gal nespėsiu jo pasidaryt, nes per pirmąjį gimdymą jau 6cm atsidarymas buvo-kai paprašiau-tai vos spėjo
as ir visiskai nesigailiu,kad gimdziau su epiduru....nes kaip jau mineta...tikrai pe epiduro neturetum visiskai jegu paciam gimdymui,....na o as tai per pati stumima labai daug jegu turejau..
3-4 stumimai...ir leius jau buvo islindes.....tai ivyko labai greitai....na o zinoma yra juk ir tokiu moteru kurios gerai ir pagimdo be epiduro...
Manau ne tie laikai, kad reiketu atsisakyti anesteziologo pagalbos. Ar eidamos pas stomotologa prasote kad nuskausmintu danti jei pvz gydo kanala? traukia danti ar nerva? manau taip, tai cia lygiai tas pats, nematau reikalo kenteti. juolabiau kad dbr jau irodyta jog epiduraline nejautra vaikui nedaro jokios neigiamos itakos, nors anksciau visi kalbedavo butent taip
Antrą gimdžiau taip pat su epidūru
Pirmas be epiduro, antras - su (nors galvojau taip pat be, bet gimdziau su skatinamais, tai pati akusere patare pasidaryti, nes jau per vidury gimdymo zvaigzdes maciau
)
O dabar laukiuosi trecio - planuoja cezari... vat kokie skirtingi
O dabar laukiuosi trecio - planuoja cezari... vat kokie skirtingi
apklausa per daug neissami, kad joje padalyvauciu, bet parasysiu taip, nors gimdziau tik viena karta, bet 18 valandu tai truko be epiduros ir 2 valandos su epidura. ja man padare patys gydytojai neklause manes, nes man tiek priskatino, kad dingo tarpai tarp saremiu ir vaikas pradejo pilve dusti.
tai va, jei gimdoma naturaliai, imanoma istverti be epiduo, nes tai tikrai zyyymiai mazesnis skausmas, nei skatinant
o jei pamatet, kad jau leidzia oksitocine,a rekomenduoju is karto epidura, nes irgi zinau kas tai yra. butent antro gimdymo metu taip ir elgsiuos. naturalu skausma istverti imanoma.
tai va, jei gimdoma naturaliai, imanoma istverti be epiduo, nes tai tikrai zyyymiai mazesnis skausmas, nei skatinant
o jei pamatet, kad jau leidzia oksitocine,a rekomenduoju is karto epidura, nes irgi zinau kas tai yra. butent antro gimdymo metu taip ir elgsiuos. naturalu skausma istverti imanoma.
o ar skauda kai daro epidura,kai leidzia vaistus?
QUOTE(Renata K @ 2009 04 11, 08:45)
Manau ne tie laikai, kad reiketu atsisakyti anesteziologo pagalbos. Ar eidamos pas stomotologa prasote kad nuskausmintu danti jei pvz gydo kanala? traukia danti ar nerva? manau taip, tai cia lygiai tas pats, nematau reikalo kenteti. juolabiau kad dbr jau irodyta jog epiduraline nejautra vaikui nedaro jokios neigiamos itakos, nors anksciau visi kalbedavo butent taip
QUOTE(ramindute @ 2009 04 21, 13:31)
nieko nejutau, tą vietą nuskausmina
QUOTE(ramindute @ 2009 04 21, 11:31)
Neskauda