Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Pirma gimdziau su epiduru, antra jau be, trecia nezinau kaip gimdyciau, gal eigoje butu viskas matyt, bet pirmas gime per 6 val nuo vandenu prakirpimo, antras per 3 val nuo vandenu prakirpimo, tad nebuvo didelio vargelio ax.gif
Atsakyti
Buvau nusiteikusi, kad uzteks akupunkturos, bet... kai pradejo vaistukai kapseti,kad kaklelis atsidarytu ir nemielos dujos tapo mielos lotuliukas.gif dabar juokas ima,o tada galvojau, kad mirsiu lotuliukas.gif taip ir vyrui sakiau. nezinau ka jis,vargselis, tada pagalvojo. + derejausi kad sumazintu skatinamuju kol anesteziologas ateis epidurines nejautros atlikti ax.gif
Atsakyti
sweikos , labai noreciau jusu pagalbos , gal turite swariu argumentu kodel tureciau ,ar netureciau gimdyti su epiduriniu nuskausminimu ?
Atsakyti
visks priklausys nuo savijautos, kai pradesi gimdyti, cia nelabai suplanuosi. As buvau nusiteikus naturaliam gimdymui, be jokiu nuskausminimu ir skatinimu, bet kai visa diena su saremiais prasikankinau, pagal intervalus jau turejau pradet gimdyt, o kaklelis tik per 2 cm atsivere, ir toliau nei is vietos, tai be epduro buciau isprotejus. Padarius epidura ir kaklelis atsipalaidavo, atsidarinet pradejo, ir gimdymas jokiu nemaloniu emociju nesukele, dar gimdykloj zinojau, kad gimdysiu ir antra. O mano drauge visai saremiu nepajuto, kai vandenys nubego, tai vos spejo iki gimdyklos. Pagimde labai greitai, tai net jei butu norejus, niekas nebutu spejes epiduro padaryt. Mano antrajai taip patiko pilvelyje, kad niekur eiti nenorejo, kai jau buvo 3 savaites po termino, liepe gimdyt priverstinai (su skatinamaisiais). Tai be epiduro buciau isprotejus, net ir su epiduru prisikankinau, jauciau pakankamai... Tik epidura blogai padare, labai ilgai nepataike, gal tik is kokio 17 karto, tai jau ta daktare uzmust norejosi blush2.gif Ir paskui nugara ilgai skaudejo, o daugiau salutiniu poveikiu jokiu, sekanti irgi su epiduru gimdysiu.
Atsakyti
Gimdziau su epiduru. Ir vel gimdysiu tik su epiduru. Jeigu galima sau pasilengvint gyvenima, tai kam kankintis g.gif
Atsakyti
man pats faktas ,kad adata duria i stubura labiau baisus nei skausmas gimdymo metu.
o jei blogai pataikys,jei pazeis nervus ir nebegalesi vaiksciot. neturiu daug informacijuos apie epidura, gal todel ir atrodo labai baisiai. kaip ten yra istikruju ,ar tai pavojinga?
pirma gimdziau naturaliai,manau ir antra taip pat bandysiu,bet norisi apsidraust,jeigu kartais viskas ne taip gerai sektusi.
Atsakyti
as irgi is pradziu galvojau adata ir t.t. bet drauges sake jei stiprus saremiai bus tai jau bus nebesvarbu ta ada ir kai durs net nejausiu. airijoj beje aires visos gimdo su epiduru iki vienos ir visos lyg ir vaiksto. tik lietuves supermamos ryztasi naturaliam gimdymui. As tai tikrai prasysiu epiduro. biggrin.gif
Atsakyti
istikro labai nuraminot smile.gif darysiuos ir as tada smile.gif kadangi as anglijoj esu tai tikiuosi kaip nors istwersiu smile.gif wat smile.gif tikrai nematau kodel reiktu kankintis jei gali be skausmo smile.gif fainei smile.gif
Atsakyti
o kokioj pozoj turi buti tuo metu kai tau leidzia tos nuskausminamuosius i nugara ? taigi turi nejudeti kad patikytu ten kur reikia , o per saremius nemanau kad labai iseina nejudeti ir rameisedeti ?
Atsakyti
QUOTE(faraimeida @ 2009 05 31, 12:33)
o kokioj pozoj turi buti tuo metu kai tau leidzia tos nuskausminamuosius i nugara ? taigi turi nejudeti kad patikytu ten kur reikia , o per saremius nemanau kad labai iseina nejudeti ir rameisedeti ?

Ir dar prašo susiriest į kamuoliuką doh.gif , kad aiškiau matytų kur durt, bet dūris palygint su sąrėmiais zuikio dainos irnesakyk.gif
Atsakyti
pirma gimdziau be epiduro ir antra gimdysiu be smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simute90 @ 2009 05 29, 23:29)
as irgi is pradziu galvojau adata ir t.t. bet drauges sake jei stiprus saremiai bus tai jau bus nebesvarbu ta ada ir kai durs net nejausiu. airijoj beje aires visos gimdo su epiduru iki vienos ir visos lyg ir vaiksto. tik lietuves supermamos ryztasi naturaliam gimdymui. As tai tikrai prasysiu epiduro.  biggrin.gif

As gyvenau JAV 5 metus, tai ten visos tik su epidurais ir gimdo, viskas vyksta su sypsena, mano drauge telika praziurejo iki pat isstumimo, nes ten gimdoma palatose...
Tai ji pirma gimde be epiduro, o antra su, kai turi ka palyginti, sake gyvenime nesikankintu 4u.gif ir tik su epiduru.As ir galvvoju apie tai, na kad noriu kaip ir naturaliai save isbandyti ir taip toliau, bet ar to reikia?
Atsakyti