Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(Hmmm... @ 2011 04 27, 08:14)
Tik vat dėl gamtos... Gamta viską sutvėrė taip, kaip turi būti. Tik kažkurioj vietoj Jūsų pasąmonė atsisako priimti tai, kas gamtos duota ....

Aš vis galvoju: kaip čia taip nutinka? Kodėl tai, kas atrodo turėtų būti priimta kaip natūralu ir tikra, tampa atgrasu ir iškrypėliška?
Man asmeniškai taip pat mažiausiai norisi galuotis iš skausmo, kišti lėliui burnon krūtį, jau nekalbant apie tai, kad tas vaikiukas lįs iš manęs kaip per siaubeką „Svetimas“ doh.gif Bet... Pastojau būdama sveiko proto, žinodama, iš kur tie vaikai atsiranda. Todėl šitas susigalvotų priežasčių komplektas vis tiek neatrodo pakankamas, kad tarčiausi dėl CP ar kategoriškai atsisakyčiau žindyti kūdikį. Taigi žiūrėsim, o bus kaip Dievas ir daktarai duos.
Atsakyti
QUOTE(ether @ 2011 04 27, 09:13)
Aš vis galvoju: kaip čia taip nutinka? Kodėl tai, kas atrodo turėtų būti priimta kaip natūralu ir tikra, tampa atgrasu ir iškrypėliška?
Man asmeniškai taip pat mažiausiai norisi galuotis iš skausmo, kišti lėliui burnon krūtį, jau nekalbant apie tai, kad tas vaikiukas lįs iš manęs kaip per siaubeką „Svetimas“  doh.gif Bet... Pastojau būdama sveiko proto, žinodama, iš kur tie vaikai atsiranda. Todėl šitas susigalvotų priežasčių komplektas vis tiek neatrodo pakankamas, kad tarčiausi dėl CP ar kategoriškai atsisakyčiau žindyti kūdikį. Taigi žiūrėsim, o bus kaip Dievas ir daktarai duos.

ne visoms duota ir tiek matyt
as krutim maitinti maze pripratau gal tik po menesio, o dar po 2sav ji opati tos kruties atsisake doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ether @ 2011 04 27, 09:13)
Man asmeniškai taip pat mažiausiai norisi galuotis iš skausmo, kišti lėliui burnon krūtį, jau nekalbant apie tai, kad tas vaikiukas lįs iš manęs kaip per siaubeką „Svetimas“  doh.gif Bet... Pastojau būdama sveiko proto, žinodama, iš kur tie vaikai atsiranda. Todėl šitas susigalvotų priežasčių komplektas vis tiek neatrodo pakankamas, kad tarčiausi dėl CP ar kategoriškai atsisakyčiau žindyti kūdikį. Taigi žiūrėsim, o bus kaip Dievas ir daktarai duos.

na ir saunu, kad nepaisant savo baimiu neturit isankstiniu nuostatu.
O del zindymo - matysit, gims vaikelis, persitvarkys hormonai ir gal kitaip viskas atrodys smile.gif
Atsakyti
tema netiksli.

Cia kazkada forume viena mama, mano nuomone teisingai pastebejo, kad gimdymai yra triju budu;

1. iprastas tradicinis vaginalinis ligonineje (gulint ant nugaros dazniausiai, kartais naudojant skatinimo ar nuskausminimo priemones, be ju..bet situacija kontroliuojant ir vadovaujant gydytojams- jie sprendzia ir nuo ju meistriskumo dazniausiai priklauso gimdymo eiga)
2. gimdymas CP pagalba
3. naturalus (koks jis mazdaug yra ar galetu buti pabandysiu parasyti placiau)

Kuri is cia pasisakiusiu idealiausiu atveju naturaliam gimdyme- gimde namie viena ir tik vyras po to padejo priimti vaikuti?
Kuri gimde namie ir kvietesi pribuveja pagelbeti?
Kuri is jusu ieskojo gydytojo, kuris leidzia gimdyti netradiciskai gulint, ar vandenyje- nesikisa i gimdymo eiga, saremiaujama ramioje aplinkoje, kur personalas vaiksto ant pirstu galu ir taktiskai uzeina pasiteirauti kaip sekasi ir tik trumpam uzdeda vaisiaus tonu monitoriu , o po to vel pasisalina..

Kuri is jusu pasitelkusi vyra i pagalba, ramiai iskvepavo skauma, t.y jai nereikejo nuskausminamu?

Kuri is jusu pasiruose gimdymui is anksto? T.y zinojo seka, jautesi viduje stabiliai ir suvoke tokio gimdymo prasme sau ir vaikui?
Galima butu testi toliau ir vardinti kuo dar naturalus gimdymas skiriasi nuo iprasto..rasant kokie tokio gimdymo pliusai..

Minusas tera vienintelis..cia kaip ir zindyme..reikia brandos ir noro sau toki pasidaryti..ir pasiruosti jam..nekalbu apie tai, kad reikia susirasti tinkama gydytoja ar tureti drasos ir pasitikejimo savimi gimdyti namie..ir zinoma, niekas negali is anksto numatyti kuo toks gimdymas baigsis..gali baigtis ir CP..

Tiesiog..Niamniuska ir visos kitos..saziningai..tai kokie naturalaus gimdymo, apie kuri cia parasiau minusai?
QUOTE(niamniuska @ 2011 04 26, 21:54)
oi nukrypot nuo temos  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.t: 27 balandžio 2011 - 09:45
QUOTE(sileste @ 2011 04 26, 20:58)
kist tokiam kudikiui savo papa, man taip pat nepriimtina, tam yra pientraukiai.

čia jau neišlaikiau laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūla: 27 balandžio 2011 - 10:20
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 04 27, 10:45)
Kuri is jusu ieskojo gydytojo, kuris leidzia gimdyti netradiciskai gulint, ar vandenyje- nesikisa i gimdymo eiga, saremiaujama ramioje aplinkoje, kur personalas vaiksto ant pirstu galu ir taktiskai uzeina pasiteirauti kaip sekasi ir tik trumpam uzdeda vaisiaus tonu monitoriu , o po to vel pasisalina..

Kuri is jusu pasiruose gimdymui is anksto? T.y zinojo seka, jautesi viduje stabiliai ir suvoke tokio gimdymo prasme sau ir vaikui?

galiu drasiai pasakyti - AS. Ir radau tokia gydytoja, tiesa ji isvyko atostogu kaip tik ant mano gimdymo doh.gif bet pasiule kolege, kuri kuo puikiausiai atitiko mano lukescius.
Gimdymui ruosiausi, skaiciau daug, domejausi, jauciausi stabili ir pasitikinti, subrendusi pajusti ta tikra gimdyma, suvokiau prasme ir tt ir pan. Na bent jau man taip atrode. Viskas baigesi CP. Istorija cia http://www.supermama...howtopic=724853
ir kaip dabar ta mano gimdyma pavadinti? Galima ji vadinti naturaliu? Ar nelabai? Vien noro pakanka? Ar nelabai?
Nezinau kaip del naturalumo, bet dziaugiuosi kad gavau gera pamoka kad gyvenime tikrai ne viska suplanuosi ir tikrai ne viskas vyks pagal tavo norus. Daug ko mes nezinom ir viskas dievo (kaip ji bepavadinsi) valioje. Mes galim tik stengtis ir labai noreti, bet neprisiristi prie to noro, neuzsiciklinti. To visoms ir linkiu.
Papildyta:
QUOTE(Ūla @ 2011 04 27, 11:19)
čia jau neišlaikiau  laugh.gif

sakau reik zaislus keist mergaitems. Ir skubiai ! smile.gif
Atsakyti
As patyriau 3 naturalius naturaliausius gimdymus smile.gif Du vyko Lt, vienas UK, ligoninese, aisku ir super, nes antrame gimdyme turejau problemu su hemaglobinu ir pagimdzius kraujavau, tad neaisku kaip butu pasibaige viskas, jei buciau buvus namie. Beje tame gimdyme vyras nedalyvavo, nes buvo isvykes. Kitus du - dalyvavo, padejo prakvepuot saremius ir visaip kaip kitaip aktyviai palaike thumbup.gif
=====
Tai personai, kuri cia hipotetiskai norejo pamatyti mano (.)(.) po triju vaiku ismaitinimo, nelabai turiu ir ka parasyt g.gif Belieka mest ignora ir palinket sekmes jos celiulitinei subinei, nes zmogus save laiko kunu nuo pradzios iki pabaigos 4u.gif
=====
Niamniuska, jum irgi sekmes 4u.gif Visokiu yra, visokiu reikia, aisku daugelio pasisakymai mane sokiravo, pvz apie iskrypima doh.gif blink.gif na bet...
=====
I danges provokacijas ne nesileidziu biggrin.gif Zinau sita persona ale medike, greiciau biznierka, is kitu temu, tad, good luck bigsmile.gif
====

QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 27, 10:28)
sakau reik zaislus keist mergaitems. Ir skubiai ! smile.gif

Ir taip ir ne, sutinku itaka multiku, zaislu - didziule, bet savo mergaitem geriausias pavyzdys esam pacios mirksiukas.gif Ne zodziai, ne pamokymai, bet pavyzdys. As pati maciau kaip mama maitino sesutes (neilgai ji maitino jas iki 3 menesiu abi kazkur, kaip beje ir mane), bet menu save kaip lelytes glausdavau prie kruties wub.gif kopijuodama mama, o dabar dziaugiuosi savo dukryte, kuri glaudzia prie kruties savo lelytes wub.gif kopijuodama mane smile.gif Esu isitikinusi, kad tokiu marazmu apie iskrypimus gimdant naturaliai ir maitinima krutimi - ji nepasakys ax.gif
Jei kam idomu, mano mama irgi 3 vaikus, gimde naturaliai, ir paklausus kaip ten viskas buvo, sakydavo, kad skauda ir labai ir kad viskas pasimirsta tik gimus mazuciui ir ji pamacius smile.gif Ta pati sakau ir dukrai ir ne del to, kad man mama taip sake, o del to, kad tai buvo teisybe! smile.gif Mama mano nera tobula mama, kaip ir as, kaip ir mes visi - zmones, cia rasau tom, kurios pagalvotu, ai geri santykiai, tad bepigu cia imt pavyzdzius, tai vat, toli grazu ne, bet pagrindiniai dalykai, prigimtiniai, zmogiskieji persidave teisingai, pagal mano poziuri ir nuostatas, kiek matau is cia kai kuriu rasanciu vargsiu apie savo kuno dali kisama vaikui i burna doh.gif
Atsakyti
====
Ir taip ir ne, sutinku itaka multiku, zaislu - didziule, bet savo mergaitem geriausias pavyzdys esam pacios mirksiukas.gif Ne zodziai, ne pamokymai, bet pavyzdys. As pati maciau kaip mama maitino sesutes (neilgai ji maitino jas iki 3 menesiu abi kazkur, kaip beje ir mane), bet menu save kaip lelytes glausdavau prie kruties wub.gif kopijuodama mama, o dabar dziaugiuosi savo dukryte, kuri glaudzia prie kruties savo lelytes wub.gif kopijuodama mane smile.gif Esu isitikinusi, kad tokiu marazmu apie iskrypimus gimdant naturaliai ir maitinima krutimi - ji nepasakys ax.gif

drinks_cheers.gif Tai jau taip,žaislai žaislais,o mamos-gyvi,patys tikriausi pavyzdžiai.Maniškės irgi žaisdamos su lėlėm glausdavo jas prie krūtinės,netgi skirtumus akivaizdžius buvo galima pamatyt-vyresnioji(kuri buvo žindyta iki2,6 metų)-vien tik"iš papuko" maitindavo lėles,o mažoji(žindyta iki 1,6 metų) karts nuo karto duodavo ir buteliuką lėlei biggrin.gif
Atsakyti
Dabar kadangi pati pagimdziau galiu ir as pasireiksti, naturalaus gimdymo minusai aisku skausmas (nors kol vandenys nenubege saremiai nera tokie jau ir baisus smile.gif ), plysimai, siuvimai (man baisiau turbut i wc nueiti po susiuvimo, nei patys saremiai kad buvo doh.gif O ir galo dar nesimato verysad.gif ).
Siaip pati labai bijojau gimdymo, bet nezinau, ar cia man pasiseke tik kad saremiai nebuvo tokie baisus kaip kad visos pasakoja, ar cia del to kad vandenys nebuvo nubege namie, ar cia kitos tiesiog hiperbolizuoja ta skausma pasakodamos savo gimdymus, kas man tikrai skaudejo, tai stumimas, jauciau kaip plysau ir dabar labai skauda kai i wc reikia eiti, stengiuosi kenteti kuo ilgiau net, kad tik atideti ejima i wc blush2.gif
O del maitinimo, neskaiciau kas ten anksciau kalbeta buvo, bet as nors ir neesu is tu naturalisciu, pati ilgai maitinti neplanavau labai (na iki kokiu 3 menesiu planavau gal), bet dabar kai pienas dingsta kazkodel man tiesiog sirdi skauda kai naktimis reikia po viena ar du buteliukus misinuko duoti vaikiukui nes mano pieno arba negana naktimis buna, arba jis isvis iki ryto dingsta verysad.gif Nors jam dar tik savaite, bet kai pavalgo mano pieno jis nusiramina iskarto, uzmiges netgi sypsotis bando, o misinuka greitai suvalgo, jauciuosi tartum greiciau tik vakiuko skranduka uzkisti tuo misinuku bandydama kad jis nerektu verysad.gif Vis tikiuosi kad susitvarkys reikalai su maitinimu, nors kolkas panasu kad pienuko tik mazetu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhiu: 27 balandžio 2011 - 12:51
QUOTE(zhiu @ 2011 04 27, 13:45)
O del maitinimo, neskaiciau kas ten anksciau kalbeta buvo, bet as nors ir neesu is tu naturalisciu, pati ilgai maitinti neplanavau labai (na iki kokiu 3 menesiu planavau gal), bet dabar kai pienas dingsta kazkodel man tiesiog sirdi skauda kai naktimis reikia po viena ar du buteliukus misinuko duoti vaikiukui nes mano pieno arba negana naktimis buna, arba jis isvis iki ryto dingsta verysad.gif Nors jam dar tik savaite, bet kai pavalgo mano pieno jis nusiramina iskarto, uzmiges netgi sypsotis bando, o misinuka greitai suvalgo, jauciuosi tartum greiciau tik vakiuko skranduka uzkisti tuo misinuku bandydama kad jis nerektu  verysad.gif Vis tikiuosi kad susitvarkys reikalai su maitinimu, nors kolkas panasu kad pienuko tik mazetu  verysad.gif

nakadangi cia ne ta tema, tia patarsiu tik - nueik i tema apie maitinima krutimi, papasakok savo bedeles, gausi patarimu ir pagalbos. Jei nori, gali ir zindymo konsultantei pasiskambint, tikrai patars ir pades ir maitinsi tiek kiek noresi.
Gali ir i az man parasyt, pabandysim pasiaiskint kaip ten pas tave su tuo pieneliu.
Atsakyti
Va kas man baisiausia gimdant , tai stangos doh.gif doh.gif O saremiai tai baikes.
Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 04 27, 12:45)
tema netiksli.

Labai pritariu. Is tiesu tik dalis mano gimdymo buvo tokia naturali kaip norejau ir jai minusu negaliu rasti - per saremius buvau palikta viena palatoje, galejau ieskoti sau patogios padeties, tik pora kartu atejo sesele paklausyti vaikucio sirdeles. Ir turbut nustebinsiu, bet buciau norejusi kiek ilgesnio gimdymo, prasidedancio ne tokiais stipriais ir daznais saremiais, nes buvo labai sunku susikaupti ir rasti sau vieta, kai viskas progresavo taip greitai.

O stumimas buvo butent tas tradicinis vaginalinis gimdymas ligonineje, turejau stumti guledama ant nugaros ir mane labai daug kirpo. Taigi minusu mano gimdyme buvo, bet ar galiu juos pavadinti naturalaus gimdymo minusais?
Atsakyti