Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(bliukutis @ 2011 05 01, 17:56)

As save myliu ir rizikuot nenoriu,todel renkuosi cezari  mirksiukas.gif

Del saves tai as iskenteciau - pirmo gimdymo metu kentejau 18 val. Antro - 48 val. Bet va, kai ta rizika gimdyt naturaliai liecia vaikelio sveikata, tai sitoj vietoj ir as rinkciausi CP
QUOTE(barboryte1 @ 2011 05 01, 18:22)
Chm... truputi nesmagu skaityti kai kuriu naturalisciu komentarus.  blush2.gif Moterys, gal kazkiek bandykime viena kita suprasti, graziai patarti, o ne is karto smerkti, lyginti su pedofilams vaikus parduodanciom mamom ir pan! Mes visos skirtingos. Skausma mes nevienodai pernesame, ka jau kalbeti, kad gimdymai nebuna visom vienodi. Jeigu moteris labai bijo rinktis naturalu gimdyma, tai ne akmenimis metykite, o bandykite graziuoju ikalbeti, padrasinti. Kalbat apie meile vaikui, apie motinystes sventuma, bet kai atveriate burnas, tai klaiku skaityti.

Sutinku su jumis drinks_cheers.gif
QUOTE(bliukutis @ 2011 05 01, 20:40)
.Pazistu ne viena,kuri po naturalaus gimdymo yra pasakius,kad jei butu zinojus koks kosmaras laukia,butu rinkusis cezari.

Ir as pazistu daug tokiu, kurios taip sako drinks_cheers.gif As - irgi viena is tokiu
Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 05 01, 16:23)
Joo, moteriske gerai nukvakusi, na bet nieko nuostabaus  mirksiukas.gif 

– Adelė – vyriausia, jai 20 metų...
Akvilė – devyniolikmetė filologė...
..............................................................................................
Kai su vyresniosiomis dar okupacijos metais eidavom į parduotuvę ir mergaitės manęs klausdavo, ar užteks pinigų duonai.

Tai kiek metu buvo mergaitems okupacijos metais  g.gif ?
Ir ka as pamaciau - vargsa moteriske, atrodo siaubingai ( o jai tik 44 metai  doh.gif  ). Seima maitinasi makaronais ir kruopomis, vyras malasi po uzsieni, atvaziuoja, apvasina ir atia .
Vargsos mergaites studentes tikriausiai pilnos kompleksu , nes
"
Atsimenu, gavau suknelei sintetinės medžiagos gabalą. Perkirpau jį per puse ir atidaviau panelėms. Jos tada buvo 3-4 metų. Mergaitės nieko nekirpdamos, sugebėdavo iš tų medžiagų pasidaryti sukneles, sijonus, net maudymosi kostiumėlius. Stebėdavausi. Ir dabar – sėdi naktį prie mažos gipsinės lėlytės ir viską siuva – nuo apatinių iki suknytės."
Turbut pazadejo sau daugiau negu viena vaiko gyvenime netureti  mirksiukas.gif .
Beja, paskutis is dveju vaiku turi dauno sindroma  g.gif , tikriausiai kaip as ir sakiau i ligonine laiko nebuvo nuvaziuoti tyrimams, nes pagal amziu priklauso net nemokamai.
O makaronus tai turbut is to paties Carito gauna, kur paskaitas skaito, vietoj algos  g.gif . Nezianau, man baisu. Nenoreciau nei pati taip gyventi, nei savo vaikams  tokio likimo...
Bet as gi dvasios ubage  irnesakyk.gif .
O kas svajoja apie toki gyvenima, ar yra tokiu, atsilipkite  mirksiukas.gif ?

Tokie komentarai cia visiskai ne i tema... Manau, kad jie net nekorektiski.
Atsakyti
QUOTE(bliukutis @ 2011 05 01, 21:40)
Nepagimdziau pati ir nei kiek del to nesigailiu. Gailiuosi tik kad nepasirinkau cezario is karto ir dar prasikankinau puse dienos.Nepadejo man jokia epidurine.Pazistu ne viena,kuri po naturalaus gimdymo yra pasakius,kad jei butu zinojus koks kosmaras laukia,butu rinkusis cezari.
Atsigavau po cezario labai greitai,tik pirmos 2- 3 dienos sunkios buvo. Sakai,jog pirma savaite reikejo nuskausminamuju,tai juk po operacijos buvai,normalus dalykas,bet man ju tik pirmom dienom reikejo.O kad tamstai pirma menesi keliantis is lovos vis suskausdavo,ot tai baisi tragedija...Mano pazistamai naturaliai begimdant tokio dydzio hemarojus islindo,kad kelis menesius po to kankinosi...Po gimdymo jau 4 metai praejo,o hemarojus iki siol vis atsinaujina kartas nuo karto.
As nesakau,kad visoms primygtinai siulau cezari,tiesiog man atrodo dauguma niekad negimdziusiu net neisivaizduoja kas ju gali laukti...

As nedristu kalbeti apie cezari, nes to nedare man, tai tos kurios nepatyre naturalu gimdyma turetu susilaikyti, nes pasakymai cituoju :"Mano pazystamai", "Mano draugei" ar "bendradarbei" buvo taip.... skamba juokingai. As ir galiu visu draugiu ir pazystamu gimdymus aprasyti ir tos kurios gimde naturaliai daugiau patenkintos. As nesakau, kad visos turi gimdyti naturaliai, bet nzn koks bus gimdymas rinktis planini cezari ir visoms kitoms patarti yra keistas. Gal tau viskas buvo gerai, kitai bus blogai. Stiprybes besilaukianciom ir norisi pasakyti, kad ir ka pasirinktumete yra rizikos, bet del tu stebukleliu verta viska padarytri.
Atsakyti
QUOTE(bliukutis @ 2011 05 01, 20:40)
Nepagimdziau pati ir nei kiek del to nesigailiu. Gailiuosi tik kad nepasirinkau cezario is karto ir dar prasikankinau puse dienos.Nepadejo man jokia epidurine.Pazistu ne viena,kuri po naturalaus gimdymo yra pasakius,kad jei butu zinojus koks kosmaras laukia,butu rinkusis cezari.
Atsigavau po cezario labai greitai,tik pirmos 2- 3 dienos sunkios buvo. Sakai,jog pirma savaite reikejo nuskausminamuju,tai juk po operacijos buvai,normalus dalykas,bet man ju tik pirmom dienom reikejo.O kad tamstai pirma menesi keliantis is lovos vis suskausdavo,ot tai baisi tragedija...Mano pazistamai naturaliai begimdant tokio dydzio hemarojus islindo,kad kelis menesius po to kankinosi...Po gimdymo jau 4 metai praejo,o hemarojus iki siol vis atsinaujina kartas nuo karto.
As nesakau,kad visoms primygtinai siulau cezari,tiesiog man atrodo dauguma niekad negimdziusiu net neisivaizduoja kas ju gali laukti...

o mano pazistamai dar nestumo metu hemorojus atsirado ir karts nuo karto atsinaujima. tai ka , zinant ,kad tokia beda gali atsitikti nestumo metu reiktu kaip ir nepastoti doh.gif jei nenorit gimdyt del galimu plysimu , hemoroju ir pan. , tai tikriausiai ir pastoti nelabai norisi del galimu nestumo komplikaciju ax.gif o siaip tai tu tikrai kosmarisku gimdymu ( kaip pvz.domkes) nebuna tiek ir daug . netikiu,kad visoms toms jusu pazistamoms (kurios antra rinktusi cezari) ar ju vaikuciams po naturalaus gimdymo buvo kazkokios rimtos komplikacijos schmoll.gif turbut pagrindine priezastis -skausmas gimdymo metu unsure.gif pagimdzius naturaliai netraumuota vaikuti sakyti,kad oi koks kosmaras man buvo gimdymas ir antra darysiuosi cezari , yra ispindejimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Negraziai gavosi pacituot, zodziu, visapusiskai sutinku su S.w.a.t. nuomone, issakyta daukantienei 123 drinks_cheers.gif

Be to, kad apie save galvoji, kad esi normali mama, tai cia salyginis dalykas. Na kas sita pasvers, man pvz jusu suvokimas, cia daukantienes123, jei ka, yra kazkas nenormalaus, tai as galiu tik speliot kokia mama esi, kaip beje ir tu apie mane mirksiukas.gif Kur surasytos normaliu, dar dadesiu geru mamu taisykles? smile.gif Visos mylim, priziurim, elgiames su savo vaikais pagal savo suvokima, supratima, prota, intelekta ir t.t. vienai kuo normaliausiai, o kitai kazkaip jau nebelabai wink.gif
====
Realiai, perkanciom cp tai tikrai nebeturiu ne ko beparasyt, ypac tom, kurios ne nepabande pasigimdyt naturaliai doh.gif Ko jus is vis rasot i sia tema??? Tema juk ne apie tai. Jei suprantu tema, tai klausimas aiskiai suformuotas gimdziusiom naturaliai mamom, kokius jos minusus patyre, o ne jusu patirtim ir pirsimu "stai kaip as gerai pasielgiau nes nusipirkau cp ir pirksiu ateity", nors realiai, kiekviena is jusu dangstot savo kompleksus, kad negimdet, ne nepabandet pagimdyt naturaliai, jei ne del saves, tai del savo maziuko. Jei siandien esat labai savimi patenkintos, ta abejone savimi, savo poelgiu niekur nedings, nes tai ka padaret, pripazinkit, na nera gerai, nesupratot to siandien, suprasit ryt, tokie gyvenimo desniai. Kad ir gimimo datos vaikui parinkimas pavyzdziui, kas jum suteike tokia teise? Dar kart pasikartosiu, kalbu tik apie perkamus cp, o ne butinybe isgyventi gimdyvei ar maziukui - tokias operacijas visi pateisinam, ir dziugu, kad tiek gyvybiu yra isgelbejama. Tokie idijotizmai kaip buvo kaimynem, draugem ir bendradarbem vercia del jusu bukles issigasti dar labiau, vadinas nei viena ne nepabandot pabuti SAVIMI (cia lieciu tik gimdyma naturaliai, kad neliktu interpretacijom apie "uzgauliojimus", kurie yra isreiskiami jusu tokiai nuomonei, kuri, tikiuos kada ir pasikeis, o ne jusu ypatingom personom, jei ka). Kurkit tema: "As perku cp ir tuom didziuojuos" ir diskutuokit su tokio pacio lygio kaip jus 4u.gif Arba tema: cp pirkejos pries naturalistes biggrin.gif
Whatever... peace, kaip sakoma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gebene: 01 gegužės 2011 - 22:46
O jeigu ir ispindejimas, tai kas cia tokio mirksiukas.gif , gyvenime daug ispindejimu, visi naudojasi ir visi laimingi biggrin.gif . Lai buna tu ispindejimu daugiau, kad tik niekam gyventi netrukdytu.
Ir nebutinai cia to skausmo baime g.gif , na gal tiesiog nori zmogus viska paprasciau ir greiciau, na kaip cp- puse valandos ir jau bigsmile.gif .
Naturaliai taip greitai ne pagimdysi tongue.gif .

O taip zinoma diskusija beprasmiska unsure.gif . Visada yra progresiviu zmoniu, kurie nori naudotis tsakant progresivinem techologijom ir maksimaliai pagerinti ir palengvinti sau gyvenima, yra kurie nori likti prie zibalines lempos.
Bet vistiek manau, kad cp maziau pavojingas vaikui mirksiukas.gif ( na apie motinas nekalbesiu, kam kaip pasisieka mirksiukas.gif ).

Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 05 01, 19:50)
Nei zeminu, nei kas . Tiesiog konstatuoju fakta. Moteriske painiojasi datuose, dukros naktimis siuvasi sau apatinius is senu skuduru. Neatrodo , kad peitums gaminama versiena  g.gif .
O gymdyti daunus tik is principo  g.gif , tikrai neatrodo protinga...
Manyciau reiketu kokio istatymo, kuris ribotu tokius neatsakingus veikmus, nes visas islaikymas tokiu pileciu veliau tampa nasta mokesciu moketojams, atimant dali lesu is tu paciu ismoku  tongue.gif .

kokia mesa jusu vaikuciai bevalgytu, kad ir keptu karveliu, bet jiems labai nepasiseke su mamyte, su kokiu poziuriu i gyvenima jie uzaugs?
ir istatymu leidejai, siuo atveju, tikrai yra protingesni uz jus
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 05 01, 23:33)
Negraziai gavosi pacituot, zodziu, visapusiskai sutinku su S.w.a.t. nuomone, issakyta daukantienei 123 drinks_cheers.gif

Be to, kad apie save galvoji, kad esi normali mama, tai cia salyginis dalykas. Na kas sita pasvers, man pvz jusu suvokimas, cia daukantienes123, jei ka, yra kazkas nenormalaus, tai as galiu tik speliot kokia mama esi, kaip beje ir tu apie mane  mirksiukas.gif Kur surasytos normaliu, dar dadesiu geru mamu taisykles? smile.gif Visos mylim, priziurim, elgiames su savo vaikais pagal savo suvokima, supratima, prota, intelekta ir t.t. vienai kuo normaliausiai, o kitai kazkaip jau nebelabai wink.gif
====
Realiai, perkanciom cp tai tikrai nebeturiu ne ko beparasyt, ypac tom, kurios ne nepabande pasigimdyt naturaliai  doh.gif Ko jus is vis rasot i sia tema??? Tema juk ne apie tai. Jei suprantu tema, tai klausimas aiskiai suformuotas gimdziusiom naturaliai mamom, kokius jos minusus patyre, o ne jusu patirtim ir pirsimu "stai kaip as gerai pasielgiau nes nusipirkau cp ir pirksiu ateity", nors realiai, kiekviena is jusu dangstot savo kompleksus, kad negimdet, ne nepabandet pagimdyt naturaliai, jei ne del saves, tai del savo maziuko. Jei siandien esat labai savimi patenkintos, ta abejone savimi, savo poelgiu niekur nedings, nes tai ka padaret, pripazinkit, na nera gerai, nesupratot to siandien, suprasit ryt, tokie gyvenimo desniai. Kad ir gimimo datos vaikui parinkimas pavyzdziui, kas jum suteike tokia teise? Dar kart pasikartosiu, kalbu tik apie perkamus cp, o ne butinybe isgyventi gimdyvei ar maziukui - tokias operacijas visi pateisinam, ir dziugu, kad tiek gyvybiu yra isgelbejama. Tokie idijotizmai kaip buvo kaimynem, draugem ir bendradarbem vercia del jusu bukles issigasti dar labiau, vadinas nei viena ne nepabandot pabuti SAVIMI (cia lieciu tik gimdyma naturaliai, kad neliktu interpretacijom apie "uzgauliojimus", kurie yra isreiskiami jusu tokiai nuomonei, kuri, tikiuos kada ir pasikeis, o ne jusu ypatingom personom, jei ka).  Kurkit tema: "As perku cp ir tuom didziuojuos" ir diskutuokit su tokio pacio lygio kaip jus  4u.gif Arba tema: cp pirkejos pries naturalistes biggrin.gif
Whatever...  peace, kaip sakoma biggrin.gif

Nereikia nieko spėlioti-mama esu nuostabiausia,visiems vaikams tokių linkiu.O jums linkiu nebūti tokiai kategoriškai.Gal jūsų dukra (jei turit) nuspręs CP nusipirkti vieną dieną..Visko būna gyvenime.
Ir iš viso,ko rašot į šitą temą?Juk čia apie minusus diskutuojam,o jūs akivaizdžiai tokių neįžvelgiat.
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2011 05 02, 09:56)
kokia mesa jusu vaikuciai bevalgytu, kad ir keptu karveliu, bet jiems labai nepasiseke su mamyte, su kokiu poziuriu i gyvenima jie uzaugs?
ir istatymu leidejai, siuo atveju, tikrai yra protingesni uz jus

o ir siaip dauniukas ir pas jaunesne mama guimti gali, taip kad amzius nera rodiklis....
tos kurios ligoniuku neturiu tokiu seimu neuzjaus, o tik issitycios ir viskas
Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 04 14, 16:32)
Kadangi neesu naturaliste ,o daug temu skelbia kad oi kaip gerai naturalus gimdymas ir pan.nutariau sukurti tema priesinga,tai kad nevisada tai kas naturalu yra gerai...Nesmerkiu tu kurios gimdo naturaliai,bet nesutikau nei vienos kuri nesmerktu pasirinkimo tu kurios gimdo cp..
Taip pat kadangi daug sutikau moteru pagimdziusiu naturaliai ir turinciu pasekmiu nutariau jas ir pateikti ,taip pat butu malonu suzinoti ir tu nuomone kurios yra gimdziusios naturaliai bet ne pliusus o minusus patirtus 4u.gif apie pliusus naturalaus gimdymo visos temos  4u.gif taip pat nelaukiu ir smerkimo uz tokia tema  4u.gif

QUOTE(gebene @ 2011 05 01, 23:33)
Realiai, perkanciom cp tai tikrai nebeturiu ne ko beparasyt, ypac tom, kurios ne nepabande pasigimdyt naturaliai doh.gif Ko jus is vis rasot i sia tema??? Tema juk ne apie tai. Jei suprantu tema, tai klausimas aiskiai suformuotas gimdziusiom naturaliai mamom, kokius jos minusus patyre, o ne jusu patirtim ir pirsimu "stai kaip as gerai pasielgiau nes nusipirkau cp ir pirksiu ateity", nors realiai, kiekviena is jusu dangstot savo kompleksus, kad negimdet, ne nepabandet pagimdyt naturaliai, jei ne del saves, tai del savo maziuko.

bigsmile.gif Čia nedidelė pastaba apie tai, kas "į temą" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jobukas @ 2011 05 01, 22:10)
Tokie komentarai cia visiskai ne i tema... Manau, kad jie net nekorektiski.

Sutinku. drinks_cheers.gif Man ta mama labai normali ir protinga pasirodė, kad visos daugiavaikės šeimos būtų tokios.

Kas dėl ginčų, tai manau, kad niekada nerasime vieningos nuomonės, čia tas pats kas ginčytis ką sveikiau valgyti - mėsą ar žuvį.

QUOTE(visata8 @ 2011 05 01, 23:45)

Bet vistiek  manau, kad cp maziau pavojingas vaikui  mirksiukas.gif  ( na apie motinas nekalbesiu, kam kaip pasisieka  mirksiukas.gif ).

Tą patį teko išgirsti ir iš gydytojų, kad vaikai po CP gimsta mažiau traumatizuoti, čia tai faktas, kurio neįmanoma nuginčyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sella: 02 gegužės 2011 - 09:23
QUOTE(visata8 @ 2011 05 01, 20:50)
Nei zeminu, nei kas . Tiesiog konstatuoju fakta. Moteriske painiojasi datuose, dukros naktimis siuvasi sau apatinius is senu skuduru. Neatrodo , kad peitums gaminama versiena  g.gif .
O gymdyti daunus tik is principo  g.gif , tikrai neatrodo protinga...
Manyciau reiketu kokio istatymo, kuris ribotu tokius neatsakingus veikmus, nes visas islaikymas tokiu pileciu veliau tampa nasta mokesciu moketojams, atimant dali lesu is tu paciu ismoku  tongue.gif .

Visata8, nors iš esmės straipsnis niekaip nesusijęs su tema mirksiukas.gif mane nustebino jūsų pozicija g.gif Viena vertus jūs palaikote teisę "būti išpindėjusia" ir elgtis bei rinktis tai, kas pačiai atrodo geriau ar priimtiniau, o čia pat kritikuojate kitą moterį už jos pasirinkimą- turėti daug vaikų.Net jei toks gyvenimo būdas ne iš jūsų "orbitos".
P.S kaip jums patiktų įstatymas, kuris nurodytų, kiek vaikų pagimdyti turite pvz jūs bigsmile.gif Vat imtų ir paskaičiuotų valstybė, jog ekonomikai ir demografijai pagerinti visata8 turi pagimdyti penkis vaikus. Ir gimdot cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 02 gegužės 2011 - 09:28