Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių kalbos ypatumai

aha man irgi tokie dalykai su RTL dienos programa asocijuojasi biggrin.gif Schaaaaaaatz, isch tue jetzt essen, bringst du bitte nen sack kartoffeln von meine mutti ihr keller, aber tue das schneller wie gestern ok ?!
siaip mano vokieciu palyginus nekokiam lygy, ir zinau kad darau (nemazai) klaidu, na bet tas asi-zargonas ir asi-akcentas kartais uzmusa. Tikrai kazkaip iskart zmones save pasmerkia, ta prasme vistik pirmas ispudis labai svarbu,- kaip ir isvazda itakoja pirma nuomone, taip ir kalbesena..
neisivaizduoju kaip sitie dabartiniai paaugliai su was geht ab alter eyy po 10 metu kalbes g.gif juk sunku isgyvendinti iproti kazkaip neteisingai tarti/delioti zodzius. O ir nestebina, kodel jiem sunku darbus ar ausbildung susirasti, jei sneka tik isch, isch, isch ..
ok einu dirbt cia nerasinejus hihihi.gif doh.gif
Atsakyti
Įdomu pasiskaitinėti, man pačiai net neužkliūna tokios keistenybės, bet dabar prisiminiau, kad irgi daug mano pažįstamų sako: das Wetter bei uns scheint besser zu sein wie bei euch, geeeee? bet kažkaip net neužkliūdavo man doh.gif lotuliukas.gif

O Nutella aš be artikelio sakau, va tik jei -Glas, Brot ar dar kažkas prie to prisideda, tada sakau jau artikelį..Kažkaip keista būtų MB dabar sakyti: Bitte kauf (die, das, den) Nutella lotuliukas.gif

O Joghurt man yra das Joghurt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 03 27, 10:39)
aha man irgi tokie dalykai su RTL dienos programa asocijuojasi biggrin.gif Schaaaaaaatz, isch tue jetzt essen, bringst du bitte nen sack kartoffeln von meine mutti ihr keller, aber tue das schneller wie gestern ok ?!

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif boah aldaaa, gehst hier voll ab, ey! new_russian.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B_March: 27 kovo 2012 - 12:11
QUOTE(B_March @ 2012 03 27, 10:10)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif boah aldaaa, gehst hier voll ab, ey!  new_russian.gif

Cia jau Jus tokios pazengusias tai man tiktai neziniukiai pasakykit ka reikia sakyti kai pakeli telefono rageli, sakau hallo, bet zinau kas nusisneku blush2.gif

ir dar klausimas girdejau kaip vaikinukas klausai kito WAS gehts? cia tas pats kaip Wie gehts?
Atsakyti
dazniausiai vokieciai pakele rageli prisistato vardu ir pavarde, arba tik pavarde. Kartais sako ir Hallo 4u.gif

o kur girdejai "was geht" tai cia musu jau minetas "was geht ab", jis atitiktu angliska "what's up", is prasmes tikrai kazkas tokio kaip wie geht's, tik kad vartojamas tik tarp draugu, o ne oficialiai kur nors.
Atsakyti
QUOTE(Ingri07 @ 2012 03 27, 11:36)
Cia jau Jus tokios pazengusias tai man tiktai neziniukiai pasakykit ka reikia sakyti kai pakeli telefono rageli, sakau hallo, bet zinau kas nusisneku  blush2.gif

vokiečiai tai visada sako savo vardą pavardę, o po jos dar galima pridėti guten Tag. Bet man atsiliepimas irgi problema, nes jei pradėsiu tart savo vardą ir pavardę, tai užtruks penkias minutes, o jie vis tiek girdės tik šžčūūūšžėė ir pagalvos, kad ryšys blogas lotuliukas.gif tai jei tavo pavardė trumpa ir aiški, tai sakyk pavardę, o šiaip tai gerai ir tas hallo arba guten Tag (čia kai svetimi skambina, su savais gali sakyt, ką nori biggrin.gif )
Gal dar kas nors turės geresnių patarimų, pasinaudočiau jais ir aš biggrin.gif

nu va, moocho jau atsakė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B_March: 27 kovo 2012 - 12:49
Labukas, seniai neužsukau, o ir pamiršau ,kad yra tokia tema doh.gif

QUOTE(RRodamer @ 2012 01 16, 15:10)
Bastete, o jus namie vokiskai kalbat? Aisku, tuo paciu klausiu, ar taviskis vokietis?

Ne, namie mes kalbam angliškai ir MB -amerikietis. Su vaiu aš lietuviškai kalbu.
Vokiečių nevartoju praktiškai beveik visai, todėl ir niekur nejudu priekin..

QUOTE(RRodamer @ 2012 01 16, 21:25)
Na, šiandien dar papildomai pasikonsultavau. Ždž., vien tik "and yours?" be jokių kitų žodelių "doesn't make any sense". Galima klausti: "And your husband?" arba "What about yours?"

Chmm. gal ir taip. mano anglų irgi labai savamokslė, amerikonams tinka bet koks tavo akcentas ar pasakymas, nieko netaiso, tai ir neišmokstu teisingai..

QUOTE(RRodamer @ 2012 01 17, 07:59)
O tu versk i lietuvių "sėdėti prie stalo" arba į anglų "at the table".
Sorry, aš vokiečių "iš anglų" mokiausi, tai man ta anglų vis ir lenda.

Aš nesupratau ,kas čia negerai. Mūsų kalboj tikrai yra sakoma sedžiu už stalo.
sakot-žargonas g.gif
Bent jau dainose-tai pilna biggrin.gif

QUOTE(Gerve+2 @ 2012 01 30, 22:16)
Taip, akuratnai dirba teko daug kartu girdeti.
Bet tarp kruopstus ir skrupulingas man atrodo beveik lygybes zenkla galima deti lietuviu kalboj. Skrupulai - taip sutinku, jau kai "kabinejasi" kas.  4u.gif

Jis labai skruplingai atlieka drabą= labai kruopščiai..

QUOTE(balta @ 2012 03 01, 19:07)
morgen früh

Visada galvojau,kad tai reiškia ne tik kad ryttoj ryte, bet ir konkrečiai LABAI anksti biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Bastetė @ 2012 03 28, 16:35)
*Labukas, seniai neužsukau, o ir pamiršau ,kad yra tokia tema doh.gif

**Aš nesupratau ,kas čia negerai. Mūsų kalboj tikrai yra sakoma sedžiu už stalo.
sakot-žargonas g.gif

***Visada galvojau,kad tai reiškia ne tik kad ryttoj ryte, bet ir konkrečiai LABAI anksti biggrin.gif

* Temą gali užsiprenumeruoti, tada tau visada bus pranešta, jei joje pasirodys naujų atsakymų mirksiukas.gif

** už stalo irgi galima sakyti, tai ne žargonas. Tiesiog merginos tau patarė, kaip geriau prisiminti am Tisch, nes lietuviškai juk irgi lygiai taip pat sakome sėdėti prie stalo. O vokiškai irgi galima sakyti hinter dem Tisch.

*** LABAI anksti būtų in der Morgendämmerung biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif Nezinau, i tema, ar nelabai... ax.gif Gal kuri galetu parekomeduot kokia gera vaiku stovykla Vokietijoje? Kur vaikas is Lietuvos galetu patobulint savo vokieciu kalbos zinias? Dar ne paauglys, siek tiek jaunesnis. Arba bent jau gal kuri pagelbetumet, kurioje temeleje galima to uzklaust? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamulioka: 28 kovo 2012 - 18:38
QUOTE(mamulioka @ 2012 03 28, 18:38)
Sveikutes smile.gif Nezinau, i tema, ar nelabai...  ax.gif Gal kuri galetu parekomeduot kokia gera vaiku stovykla Vokietijoje? Kur vaikas is Lietuvos galetu patobulint savo vokieciu kalbos zinias? Dar ne paauglys, siek tiek jaunesnis. Arba bent jau gal kuri pagelbetumet, kurioje temeleje galima to uzklaust? 4u.gif

Drasiai klausk paplepejimu DE temoje
http://www.supermama...?...7218&st=444
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerve+2 @ 2012 03 28, 20:02)
Drasiai klausk paplepejimu DE temoje
http://www.supermama...?...7218&st=444
4u.gif

Dekui labai angel.gif Pabandysiu tenais paklausinet smile.gif
Jei kuri turetumet informacijos, buciau laaaabai dekinga, jei atsiustumet i AZ smile.gif
Atsakyti
Kurioj vietoj teisingiau "ikisti" zodi hier?
a)Mein Bruder wird hier am Dienstag sein.
ar
b)Mein Bruder wird am Dienstag hier sein.
O gal abu sakiniai teisingi g.gif
Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 10 balandžio 2012 - 10:00