Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių kalbos ypatumai

QUOTE(wolke7 @ 2012 01 21, 17:18)
o ka atsakytumet tokiam,kuris atsisveikinant tau sako - mach`s gut  mirksiukas.gif

du auch sakyciau smile.gif
Atsakyti
Nu ka ka, patapsnoji per peti (stipriai biggrin.gif ) ir sakai du auch! mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
o kodel ne? biggrin.gif arba ir be patapsnojimo apsieiti galima smile.gif
Atsakyti
Wolke, o tu ka atsakai? Cia gi toks nekaltas issireiskimas, "sekmes!" mazdaug. smile.gif Gal pas jus reciau vartojamas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gerve+2: 21 sausio 2012 - 17:44
as taip ir sakau - danke,du auch smile.gif girdziu kasdien,daznai vartojamas ir siaurinej Vokietijos dalyje mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal galit pagelbet parasyt taisyklingai vokiskai (bijau, kad su mao menkom ziniom nelabai eis parasyt taisyklingai): Man del Kindergeld atsiuste laiska ir praso parasyt is ko zadam gyvent DE?
As noriu parasyt, kad atvaziave dar turejom santaupu, o po keletos savaiciu po atvykimo vyras pradejo dirbti ir gyvensim is jo algos.
Atsakyti
QUOTE(wolke7 @ 2012 01 21, 17:18)
o ka atsakytumet tokiam,kuris atsisveikinant tau sako - mach`s gut  mirksiukas.gif

Pamenu mokykloje mokytoja pasake, kad i mach's gut, galima atsakyti mach besser. Klausiau vyro, sake, kad galima ir taip atsakyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2012 01 29, 21:02)
Gal galit pagelbet parasyt taisyklingai vokiskai (bijau, kad su mao menkom ziniom nelabai eis parasyt taisyklingai): Man del Kindergeld atsiuste laiska ir praso parasyt is ko zadam gyvent DE?
As noriu parasyt, kad atvaziave dar turejom santaupu, o po keletos savaiciu po atvykimo vyras pradejo dirbti ir gyvensim is jo algos.

Santaupos - Ersparnisse, o alga - Lohn 4u.gif ar sakiniu reikia?
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2012 01 29, 22:02)

Wenn wir nach Deutschland kamen, haben wir von unseren Ersparnissen gelebt. Ein paar Wochen nach der Ankunft hat mein Mann angefangen zu arbeiten und jetzt leben wir von seinem Lohn.
4u.gif
Atsakyti
Didelis aciu 4u.gif

Buciau pridirbus klaidu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrii: 30 sausio 2012 - 08:39
Sveikos 4u.gif
Norejau isverst zodi kruopstus, sakau - [/I]skrupulös (skrupulingas). Pasirodo, vokiskas skrupulös turi rysku neigiama atspalvi doh.gif , reiskianti mazdaug "kruopstus iki fanatizmo", priedo raso "veraltet". Tai labiau tiktu zodi kruopstus versti präzis, akkurat[I]. Del gewissenhaft nezinau, abejoju g.gif

I lietuviskus zodynus tai nebemegstu ziuret, nes esu radus ten rimtu klaidu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerve+2 @ 2012 01 30, 09:32)
Sveikos  4u.gif
Norejau isverst zodi kruopstus, sakau - [/I]skrupulös (skrupulingas). Pasirodo, vokiskas skrupulös turi rysku neigiama atspalvi  doh.gif  , reiskianti mazdaug "kruopstus iki fanatizmo", priedo raso "veraltet". Tai labiau tiktu zodi kruopstus versti präzis, akkurat[I]. Del gewissenhaft nezinau, abejoju  g.gif

I lietuviskus zodynus tai nebemegstu ziuret, nes esu radus ten rimtu klaidu  ax.gif

gewissenhaft - sich seiner Verantwortung od. Pflicht bewusst und deswegen sorgfältig und genau.
reiskia atsargiai, darbsciai. gewissenhafter (saziningas, darbstus) Mitarbeiter; etwas gewissenhaft prüfen.
O kai as noriu pasakyti darbstus, naudoju zodi sorgfältig, reiksme panasi g.gif
Atsakyti