Nesigilinkite gal ir gerai, kad nesuprantate... juk geriau pagalvojus, iš kur mums žinoti: kodėl vieni supranta vienaip, o kiti kitaip... matyt, taip kažkam reikia
Nesigilinkite gal ir gerai, kad nesuprantate... juk geriau pagalvojus, iš kur mums žinoti: kodėl vieni supranta vienaip, o kiti kitaip... matyt, taip kažkam reikia
Supratau. Todėl ir sakau, kad neįtikėtina, kad kalba eina apie vyriškus vakarėlius.
Radau. Rašote, kad "perskaičiusi kitų postus". Bet poste yra rašoma tai ir tik tai, kas rašoma. Jokių emocijų jame nėra. Juo labiau, nėra jame to, kas lieka neparašyta. Vadinasi, skaitydama kitų postus, jūs tiesiog jiems priskiriate savo jausmus ir mintis. t.y. suinterpretuojate ir sufantazuojate taip, kaip jums patogu.
Jadze, jus labai megstat prie zodziu prisikabinti...Jei mano vyras ir sunus yra vyriskos gimines, tai vakarone irgi gali buti vyriska, ar niekaip? Kaip pagal jus Jadzyte?
Klausete is kur as zinau kaip jauciasi moonte, as atsakiau, kad is jos postu, nes butent savo poste ji ir parase, ka jaucia ta tema? Ar dar kazkas neiasku? Prie kurios zodzio saknies si karta kabinsites?
Pirma karta gyvenime, apie aborto tikslinguma pagalvojau, kai man buvo 23 metai, pamacius mergina, kuria pazinojau is vaikystes.
Kai man buvo apie 6 metus, musu issiskyrusi kaimyne istekejo, ji turejo vienais metais uz mane vyresne dukra. Su laiku pastebejome, kad kaimynai intensyviai linksminasi, neuzilgo gime vaikas - dukryte. Bet tai linksmybiu nesustabde. Vyresnele augino seseri, o mama su tetuku toliau lebavo. Veliau moteris su vyru issiskyre. Dvieju kambariu buta iskeite i vieno, musu name, o veliau visai dingo is akiracio, tai mergytei buvo apie 7-8 m. Vasara atvaziavau i gimtaji miesta, saviskiu aplankyti. Isejome i miesta, mama nuejo i banko filiala. As likau laukti lauke. Pamaciau einancia mergina, joje pazinau ta "mergyte", tik uzaugusia. Tai buvo sukretimas iki sirdies gelmiu, suakmenejau, negalejau pajudeti, soko istikta. Ta mazoji, grazioji, sviesiais plaukais, zydrom akim, sesiolikos metu mergina, visiskai, totaliai prasigerusi. Ne, ji ta diena nebuvo girta, bet geriancios moters simptomais buvo pazymeta. Ji ejo, savo pamelusiose rankose laikydama balta rozies zieda, laiba kaip nendrele, vilkejo nepirmo sveizumo suknele, kuri ant jos petuku kabejo. Bet baisiausia buvo ne tai, sukrecianti buvo jos elgsena, ji kaip Ofelija is Hamleto kalbejosi su tuo ziedu, kaip su isivaizduojamu mylimuoju, visa savo esybe trosksdama miles, laimes, jos veido israika buvo neapsakomai sviesi... Iki siol save keikiu, kad neuzkalbinau jos, bet as nedrisau tirkdyti jos busenos. Kai atsitokejau, jau jos nebuvo matyti. Nesenai sutikau jos seseri, pasirodo kad ji dar nesulaukusi pilnametyses sudege alkoholyje.
Gimti zmogus tai gime, bet klausimas, ar is tiesu gyveno?
Pirma karta gyvenime, apie aborto tikslinguma pagalvojau, kai man buvo 23 metai, pamacius mergina, kuria pazinojau is vaiksytes.
Kai man buvo apie 6 metus, musu issiskyrusi kaimyne istekejo, ji turejo vienais metais uz mane vyresne durka. Su laiku pastebejome, kad kaimynai intensyviai linksminasi, neuzilgo gime vaikas - dukryte. Bet tai linksmybiu nesustabde. Vyresnele augino seseri, o mama su tetuku toliau lebavo. Veliau moteris su vyru issiskyre. Dvieju kambariu buta iskeite i vieno, musu name, o veliau visai dingo is akiracio, tai mergytei buvo apie 7-8 m.
Vasara atvaziavau i gimtaji miesta, saviskiu aplankyti. Isejome i miesta, mama nuejo i banko filiala. As likau laukti lauke. Pamaciau einancia mergina, joje pazinau ta "mergyte" tik uzaugusia. Tai buvo sukretimas iki sirdies gelmiu, suakmenejau, negalejau pajudeti, soko istikta. Ta mazoji grazioji mergyte sviesiais plaukais, zydrom akim, sesiolikos metu mergina, visiskai, totaliai prasigerusi. Ne, ji ta diena nebuvo girta, bet geriancios moters simptomais buvo pazymeta. Ji ejo, savo pamelusiose rankose laikydama balta rozies zieda, laiba kaip nendrele, vilkejo nepirmo sveizumo suknele, kuri ant jos petuku kabejo. Bet baisiausia buvo ne tai, sukrecianti buvo jos elgsena, ji kaip Ofelija is Hamleto kalbejosi su tuo ziedu, kaip su isivaizduojamu mylimuoju, visa savo esybe trosksdama miles, laimes, jos veido israika buvo neapsakomai sviesi... Iki siol save keikiu kad neuzkalbinau jos. Kai atsitokejau jau jos nebuvo matyti. Nesenai sutikau jos seseri, pasirodo kad ji dar nesulaukusi pilnametyses sudege alkoholyje.
Butinai reikejo prieiti ir pasakyti : barngioji, as dabar supratau kam reikalingi abortai Net ir normaliose seimose vaikai nusigeria, vartoja narkotis ir pan. Ar taip nebuna pagal jus?
Leila, Jus nemanot, kad pamilti, rupintis ir i zmones isleist svetimus zmones (kurie jai jau nera svetimi) yra tukstanti kartu tikriau ir prasmingiau, nei rekaut cia apie gyvybes isgelbejima. Faktiskai ji ir isgelbejo, ir ne viena. Ir kazkuria prasme gelbeja autore, nesmerkdama, suvokdama jos skausma ir galu gale gerbdama priimta sprendima jos.
Butinai reikejo prieiti ir pasakyti : barngioji, as dabar supratau kam reikalingi abortai Net ir normaliose seimose vaikai nusigeria, vartoja narkotis ir pan. Ar taip nebuna pagal jus?
Leila, Jus nemanot, kad pamilti, rupintis ir i zmones isleist svetimus zmones (kurie jai jau nera svetimi) yra tukstanti kartu tikriau ir prasmingiau, nei rekaut cia apie gyvybes isgelbejima. Faktiskai ji ir isgelbejo, ir ne viena. Ir kazkuria prasme gelbeja autore, nesmerkdama, suvokdama jos skausma ir galu gale gerbdama priimta sprendima jos.
Na jeigu nekreipti demesio i tai, kad moontei geriau jog vaikai butu negime isvis (abortai) nei atsidurtu vaiku namuose, tai taip. As tikrai manau, kad tokie zmones yra neeiliniai ir zemai lenkiuosi...
Beja, autores as nesmerkiu... Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2012 02 15, 19:58)
As ne jus, cia jusu proto vaisiai, ne mano. Jusu postas atestuoja jus, bet ne mane. Jums neduota tai suvokti. Jus net neduota suvokti posto minties.
Nu zinot, kai parasote kad butent toje situacijoje supratote abortu tikslinguma, tai butu sudetinga ta jusu minti kitaip suprasti Gal cia jums neduota isreiksti minciu kaip noretumete?
Jadze, jus labai megstat prie zodziu prisikabinti...
O taip. Mėgstu konkrečią, aiškią ir korektišką kalbą. Kalba, ypač nekorektiška, dažnai išduoda daugiau nei kalbėtojas norėjo sąmoningai pasakyti.
Jei mano vyras ir sunus yra vyriskos gimines, tai vakarone irgi gali buti vyriska, ar niekaip? Kaip pagal jus Jadzyte?
Ne, tai tiesiog buvo jūsų vyro šeimyninis buvimas/bendravimas su savo vaikais. ne vyriškas vakarėlis.
Klausete is kur as zinau kaip jauciasi moonte, as atsakiau, kad is jos postu, nes butent savo poste ji ir parase, ka jaucia ta tema? Ar dar kazkas neiasku? Prie kurios zodzio saknies si karta kabinsites?
Kuo Jus galite prisideti sitoj situacijoj?
Jūsų balsas nuaidėjo negirdom kaip ir daugelis kitų balsų...
Tegali tik skėsčioti rankomis: žmogus taip gerai žino mūsų mintis, jausmus, ketinimus, jis žino net negimusių būtybių potyrius... ir net nepajuto savęs, kai buvo nučiupinėtas...
Kaip ironiška, žmogus rėkauja už kitus ir visai savęs negirdi, ir kaip keista: nejaučia nei savo, nei svetimo skausmo... o gal tai dėsninga?
Turiu vieną mintį, kodėl Leila taip griežia dantį ant Moontės. Kaip jums atrodo, ar tai nors kiek susiję su jūsų paskutiniu klausimu?
*Ne, tai tiesiog buvo jūsų vyro šeimyninis buvimas/bendravimas su savo vaikais. ne vyriškas vakarėlis.
**Pati Moonte sutinka, kad jūs teisingai iššifravote jos jausmus ir mintis?