Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,25 tema

user posted image
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
10 tema
11 tema
12 tema
13 tema
14 tema
15 tema
16 tema
17 tema
18 tema
19 tema
20 tema
21 tema
22 tema
23 tema
24 tema

FB raganelių grupe

naujokėms Pats paprasčiausias kremas… Receptas su paaiškinimais pradedantiesiems

priemones perkame pačios SM tema

natūralaus kremo gamyba

Kremo gaminimo pradžiamokslis 

patarimai kaip laikyti musu gamintus kremus

kas kokiai odai tinka

Žolinčių akademija

hidrolato gamyba namuose

Įvairūs ekstaktų gavimo būdai

Filmukas ir info, kaip daryti tinktūras. Būtinai pasiskaitykite apie saugumą
Gamyba su:
* emulsiniu vašku (kremų, pienelių, losjonų)
* bičių vašku (kremų, lūpų balzamų)
* BMTS (kremų, losjonų, plaukų serumų/kondiconierių)
Gelio gamyba

Receptai, idėjos:
Alioniuko blog'as thumbup.gif
Agnes/Ramutes thumbup.gif
neringa.jn thumbup.gif
kvapų namų receptai
Palominos blog’as
Bryylos blog'as
Mūsų blog'as kurį pačios pildom, pakvietimo prašyti Cosette
Love-eco blog’as
Aroma-zone receptai
Pati sau receptai
Dar šiek tiek receptų
makeyourcosmetics
makingcosmetics

Priemones kosmetikos gamybai perkame Lietuvoje:
AromaNatural (AN)
bio-kosmetika
Kvapų Namai (KN)
Sveiki Produktai (SP)
Love-eco
Eko-jums
Dvi širdys
Ekolinija
Įvairių parduotuvių sąrašas
akoma.lt

Siunčiamės iš užsienio:
hermitageoils.com-nuo 40sv, siunčia nemokamai
Aroma-Zone (AZ)
Materia aromatica
Akoma
Akamuti

NB! Nesuklyskim pavadindamos:
Kremas - vandens ir aliejaus fazę turintis gaminys, sujungiamas emulsikliais ar emulsinių savybių turinčiais sviestais.
Sviestų ir aliejų mišinys - be vandens fazės gaminys, kurio konsistencija gali būti nuo sviestinės iki kreminės.
Aliejų mišinys - skystas gaminys, pagamintas tik iš bazinių ir eterinių aliejų.
Atsakyti
labai aciu zydrem uz naujus namus, tik madam kazkodel nematau jusu blogo sarase !!! ax.gif
Atsakyti
Zydrem, aciu uz namucius 4u.gif Ir as nematau tavo blogo sarase nono.gif
Atsakyti
biggrin.gif
juoku darbas t tema sukurti ax.gif
o kas del blogo tai gi ten netik kosmetukai blush2.gif tai gali ir netikti cia i pirma puslapi g.gif

Gutka nors as ir turiu janikaiti suneli prasom tu i man blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 14 spalio 2013 - 18:05
Sveikinuosi naujoje temoje 4u.gif

Raganaitės, patarkite, prašau... nesusigaudau kaip čia geriau padaryti. Ilgas darbas su aliejų rinkimusi. Ar geriau būtų pasiimti po kokius pora aliejų pvz riebiai odai, sausai, visų tipų ir pan., ar geriau jau tiksliai derinti pagal lentelę, kad būtų vienuose daugiau poli nesočiųjų rūgščių, o kitose mono nesočiųjų? Renkuos renkuos, tai arba nėra lentelėje ir aš nežinau rūgštingumo tikslaus, arba iš vis nežinau kokį pasiimt doh.gif nes noriu pagaminti ir sau, jau mirk gyvenk reikia kremo, ir porai artimųjų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 15, 15:52)
Sveikinuosi naujoje temoje  4u.gif

Raganaitės, patarkite, prašau... nesusigaudau kaip čia geriau padaryti. Ilgas darbas su aliejų rinkimusi. Ar geriau būtų pasiimti po kokius pora aliejų pvz riebiai odai, sausai, visų tipų ir pan., ar geriau jau tiksliai derinti pagal lentelę, kad būtų vienuose daugiau poli nesočiųjų rūgščių, o kitose mono nesočiųjų? Renkuos renkuos, tai arba nėra lentelėje ir aš nežinau rūgštingumo tikslaus, arba iš vis nežinau kokį pasiimt  doh.gif  nes noriu pagaminti ir sau, jau mirk gyvenk reikia kremo, ir porai artimųjų.  4u.gif

Pirma parašyk, kokius aliejus, aktyvus, emulsiklius turi, ką gali įsigyti greit, ir kokiam tikslui/odai bus tie kremai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 10 15, 18:11)
Pirma parašyk,  kokius aliejus, aktyvus, emulsiklius turi, ką gali įsigyti greit, ir kokiam tikslui/odai bus tie kremai  g.gif

GSE
Alantoina
Alyvuogiu skvalana
aroow rot
keramidus
cosgard
ksantano guma
Q10
bisabololi
spanguoliu milteliai
hialiurono r.
avokadu al. migdolu al. abrikosu kauliuku al.
taukmedis
kakavos sv
agurku al berods dar uzsisakiau prie aktyvu is az kuriu laukiu. berods viskas g.gif

darysiu tai sau, sausai/jautriai/normaliai, riebiai odai, brandziai/normaliai ir aknei/riebiai, spuoguotai. g.gif

bet man idomu kaip kitos , jus darote, ar ziurite rinkdamosios i lentele kaip rasiau auksciau ar kaip? ar konkrecius receptus galvojat? g.gif speju, kad ne..
Atsakyti
Pacioje pradzioje nei zinojau apie tokius skaiciavimus, nei skaiciavau. Tiesiog nusipirkdavau ir sunkesniu ir lengvesniu al. Kai suzinojau apie lentele, tai jau turejau ivairiu al. tad ziureti i lentele perkant nereikejo. Is tikruju labiau megdavau lengvesnius al. Tad mano gamintu kremu, iki tol kol pradejau skaiciuoti, virsydavo polinesociuju rugsciu kiekis.
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 15, 18:30)
GSE
Alantoina
Alyvuogiu skvalana
aroow rot
keramidus
cosgard
ksantano guma
Q10
bisabololi
spanguoliu milteliai
hialiurono r.
avokadu al. migdolu al. abrikosu kauliuku al.
taukmedis
kakavos sv
agurku al berods dar uzsisakiau prie aktyvu is az kuriu laukiu. berods viskas  g.gif

darysiu tai sau, sausai/jautriai/normaliai, riebiai odai, brandziai/normaliai ir aknei/riebiai, spuoguotai.  g.gif

bet man idomu kaip kitos , jus darote, ar ziurite rinkdamosios i lentele kaip rasiau auksciau ar kaip? ar konkrecius receptus galvojat?  g.gif  speju, kad ne..

Iš aktyvų - tai pradžiai ir užtenka, bet aliejų - trūkumas, būtinai reikia kokių su daug polinesočiųjų (agurkų aliejus - bus iš tokių).
Kažkaip nesuprantu tavo klausimo apie recepto kūrimą g.gif
Man kremo recepto kūrimas - ir susideda iš to, kad pasirenkami aliejai su tinkamomis savybėms ir iš jų dėliojama į lentelę. Tarp kitko - AZ visų aliejų skaičiukai yra, galima pačiai pasipildyti lentelę, jei trūkumas arba tiesiog aritmetiškai pasiskaičiuoti atitinkamų rūgščių kiekius.
Iš tavo turimų aktyvų į veido kremus dėčiau keramidus ir hialiuroną, alantoiną dedu tik į kūno/rankų kremus; bisabolo - į jautrios odos; aknei/riebiai - net nežinau, ar kas tinka (reikėtų pagrindą lazdyno riešutų, paskui pridėti kokių laurų aliejaus, eterinių dezifekuojančių, dedasi siera , yra AZ pirkti , dar visokių spec. aktyvų ir t.t.)

Q10 dėčiau į brandžiai odai, arow root - kaip užpildas - pudra tinka visiems veido kremams, "nuima" blizgėjimą, sugeria riebalus, Cosgard - konservantas, aišku visur. GSE paskutiniu metu nebenaudoju, nes dažnai suskystina kremus; čia gal kas patars ar AZ pažiūrėk, kokiose sudėtyse jis naudojamas (jis gali būti ne kaip konservantas, o kaip ir aktyvas - parūgštintojas).
O šiaip pradėti reikėtų nuo paprastesnių dalykų - kaip jau anksčiau tau rašiau, pabandyti vien iš išsukto sviestmedžio su aliejais ir paskui įmaišyti vandens kiek priims, tada labiau pajunti kremo jungimąsi ir kt niuansus

Tik dabar atkreipiau dėmesį, kad neturi emulsiklių bigsmile.gif , ikaip galvoji jungti kremą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 15 spalio 2013 - 18:28
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 10 15, 18:59)
Iš aktyvų - tai pradžiai ir užtenka, bet aliejų  - trūkumas, būtinai reikia kokių su daug polinesočiųjų (agurkų aliejus - bus iš tokių).
Kažkaip nesuprantu tavo klausimo apie recepto kūrimą  g.gif 
Man kremo recepto kūrimas - ir susideda iš to, kad pasirenkami aliejai su tinkamomis savybėms ir iš jų dėliojama į lentelę. Tarp kitko - AZ visų aliejų skaičiukai yra, galima  pačiai pasipildyti lentelę, jei trūkumas arba tiesiog aritmetiškai pasiskaičiuoti atitinkamų rūgščių kiekius.
Iš tavo turimų aktyvų į veido kremus dėčiau keramidus ir hialiuroną, alantoiną dedu tik į kūno/rankų kremus; bisabolo - į jautrios odos; aknei/riebiai - net nežinau,  ar kas tinka (reikėtų pagrindą lazdyno riešutų, paskui pridėti kokių laurų aliejaus, eterinių dezifekuojančių, dedasi siera , yra AZ pirkti , dar  visokių spec. aktyvų  ir t.t.)

Q10 dėčiau į brandžiai odai, arow root - kaip užpildas - pudra tinka visiems veido kremams, "nuima" blizgėjimą, sugeria riebalus, Cosgard - konservantas, aišku visur. GSE paskutiniu metu nebenaudoju, nes dažnai suskystina kremus; čia gal kas patars ar AZ pažiūrėk, kokiose sudėtyse jis naudojamas (jis gali būti ne kaip konservantas, o kaip ir aktyvas - parūgštintojas).
O šiaip pradėti reikėtų nuo paprastesnių dalykų - kaip jau anksčiau tau rašiau, pabandyti vien iš išsukto sviestmedžio su aliejais  ir paskui įmaišyti vandens kiek priims,  tada  labiau pajunti kremo jungimąsi ir kt niuansus

Tik dabar atkreipiau dėmesį, kad neturi emulsiklių  bigsmile.gif , ikaip galvoji jungti kremą?

Ačiū, Saule/Guoda. Aš emulsiklį turiu. T.p. turiu ir Olivem 1000, laukiu ir emulsiklio Nr. 2 iš AZ. Tik pamiršau paminėti. Dar turiu jojobos, tiesiog kažką pamiršau įrašyti. 4u.gif Kremus dariau jau du, tik nebuvo balanso (ar kaip pavadinti) tarp mono ir poli nesočiųjų rūgščių. Todėl dabar ir bandžiau suformuluoti klausimą, bandau gal kiek kitaip pakartoti. Galvoju, kaip man pasirinkti aliejus: gal sausai odai kokį pasirinkti, riebiai odai, ir kitoms, priklausomai nuo to kokius kremus planuoju gaminti. Tačiau kaip jau ankščiau kalbėjom su Jumis dėl rūgščių, tai kai rašiau kad sau noriu pasidaryti kremą, man pasiūlėte pvz erškėtuogių, nes man kažkurios rūgšties trūkę būtų kreme. Nežinau ar aiškinu suprantamai g.gif todėl dabar prieš pirkdama norėjau paklausti kaip geriau, ar pasirinkus al. pagal odos tipą kokių man reikia , dar pasižiūrėti į lentelę kad būtų tas balansas tarp poli ir mono rūgščių, ar tiesiog imti pagal odos tipą ir tiek, kokių man reikia.
Dar turiu klausimus kelis, jeigu galima.
Ar yra kažkokia norma, kiek galiu dėti aliejų į kremą vienu metu? Suprantu, kad negaliu sudėti vienos rūšies su skirtingais pavadinimais, t.y. su tuo pačiu poveikiu.
Ir dar. Ar erškėtuogių al. ir erškėtrožių - tai skirtingi, ar vienas ir tas pats? blush2.gif
Ar toje lietuviškoje rūgščių lentelėje įvedam prie aliejų Gramus, ar Mililitrus? Įšitą mano klausimą pirmai taip niekas ir neatsakė blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Sarka-Li, galiu papildyti siek tiek del alieju pasirinkimo riebiai, linkusiai i berimus odai: sviestu darant krema is viso nenaudoju, tuo tarpu is sunkesniu renkuosi puoklapio (bet labai maza procenta) ir chaulmoogra (jis turi cikliniu rugsciu) aliejus. Siuose kremuose alieju procentas ypac mazas (paskutinis dariau tik 9%).
Be to tavo pasirinkti emulsikliai kazi ar tiks riebiai, pabertai odai g.gif
Atsakyti
Noriu ir as del rugsciu paklausti. Nesvarbu, ar riebi, ar sausa oda, rugsciu balansas turetu buti toks pat, tik reketu rinktis aliejus butent riebiai ar sausai odai?
Atsakyti